Energie

Medio 2008 zijn Inkoop Samenwerking de Kempen en Collectieve Inkoopkracht Nederland BV een inkoopcollectief voor energie gestart. Ook OBGB-leden kunnen aansluiten. 
 

Bundeling van het energieverbruik van de leden op de bedrijventerreinen te Bladel, Eersel en Reusel heeft tot doel om elektriciteit en gas zo voordelig mogelijk in te kunnen kopen.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen dit kenbaar maken door de antwoordfax terug te sturen. Naar aanleiding hiervan wordt telefonisch contact opgenomen voor een informatieve afspraak, waarin Dave Lusthof van Collectieve Inkoopkracht Nederland BV vrijblijvend:

  • het initiatief nader toelicht.
  • uw facturen op onjuistheden controleert.
  • een indicatie van uw toekomstige besparing geeft.
  • het deelnameformulier ter ondertekening voorlegt.

 

In overleg met een werkgroep, bestaande uit Kempische ondernemers/werknemers met affiniteit met energie is ondertussen een professionele aanbesteding uitgevoerd. Een 8-tal leveranciers is verzocht hun best mogelijke tarieven aan te bieden voor verschillende prijsvast perioden tegen zo flexibel mogelijke randvoorwaarden (o.a. overstapgarantie, betalingscondities en eenvoudige contractbeëindiging). De werkgroep heeft op basis van kwantitatieve en kwalitatieve aspecten en onderhandelingen een uiteindelijke leverancierskeuze gemaakt.

Op 16 januari 2009 heeft de werkgroep van het collectief een aanbesteding uitgevoerd met als resultaat een elektriciteitscontract met Delta Energy en een gascontract met Dong Energy. Voor de vastgelegde prijzen kunt u kijken op ISK0website over inkoop elektriciteit en gas (nieuwsbericht van 24 februari 2009). Leden van ISK die nog niet deelnemen aan de collectieve inkoop van elektriciteit en gas kunnen alsnog instromen en profiteren van genoemde tarieven. Deze mogelijkheid kent echter wel een beperking qua volume. Bedrijven die interesse hebben kunnen hierover contact opnemen met Dave Lusthof of met Hetty Maas.

 

Voor al uw vragen en opmerkingen over de collectieve inkoop van elektriciteit en gas verzoeken wij u contact op te nemen met:

Collectieve Inkoopkracht Nederland BV
Dave Lusthof
(tel) 06-20424621
(fax) 0413-249703
(email) dlusthof@cinbv.nl
Postbus 146
5400 AC Uden