OBGB Nieuwsbrief December 2018
 
OBGB Werkgeversbokaal naar Habufa

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst op 6 december 2018 bij lidbedrijf MS Schippers te Bladel is door OBGB voor de eerste keer de OBGB Werkgeversbokaal uitgereikt. Een onafhankelijke jury beoordeelde een aantal kandidaten die door de industriële OBGB-lidbedrijven uit de gemeente Bladel zelf voorgedragen werden. Deze ondernemers uit de gemeente Bladel werden beoordeeld op goed werkgeverschap en toegevoegde waarde voor de gemeenschap. OBGB reikt de Werkgeversbokaal voortaan jaarlijks uit.

OBGB zette vier genomineerde ondernemers in de bloemetjes; Georges van den Bosch van Habufa, Juup Willems van Berlingr, Martijn van den Broek van Van Ham Tenten & Podia en Richard en Sharon Theuws van Merchandise.nl. De oprichter van het 50-jarige familiebedrijf Habufa, Georges van den Bosch, nam de OBGB Werkgeversbokaal 2018 mee naar huis. Volgens jurylid Hans van Voskuijlen typeert Habufa, gevestigd op bedrijventerrein Hapert zich als een stabiele werkgever voor ruim 450 medewerkers en een bedrijf dat vooral ook maatschappelijk betrokken is. Ook kinderen en kleinkinderen werken in het bedrijf en zorgen voor de eenheid die het bedrijf volgens Georges van den Bosch zo sterk maakt.
 
Klimaatbestendig bedrijventerrein de Sleutel

Binnen het project Klimaatbestendige Bedrijventerreinen werken gemeente Bladel, Waterschap de Dommel en OBGB samen om één doel te bereiken: een klimaatbestendig bedrijventerrein. Het klimaat verandert, de kans op wateroverlast, watertekort en hittestress nemen toe. Onze bedrijventerreinen dienen daarom toekomst proof gemaakt te worden.

Er wordt hard gewerkt aan een robuust riool- en watersysteem. Dit zal begin 2019 zeker te merken zijn omdat dan op een veertig tal locaties op het bedrijventerrein speciale putdeksels geplaatst gaan worden. Lees hier meer over de voortgang van het project. 
 
OBGB Vrouwennetwerk in Cultureel Centrum Den Herd op 16 januari 2019

Op woensdag 16 januari 2019 (ontvangst 19:45 uur) vindt de achtste editie van het Vrouwennetwerk OBGB plaats bij Cultureel Centrum Den Herd in Bladel. Een avond voor ondernemende, Kempische dames! 'Maak van je shit een hit' is een geniaal luchtige voorstelling van Mira van der Lubbe over best wel een zwaar onderwerp. 

‘Als Mira van der Lubbe te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met een borstkanker-gen besluit ze  van haar shit een hit maken. Voor de ogen van het publiek in het theater is ze eerlijk over haar angsten en twijfels. Samen met muzikant Eva van Manen speelt zij het krachtige verhaal over de wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.’  Klik hier voor de uitnodiging; uiterlijk 9 januari 2019 aanmelden i.v.m. de reserveringen (anders dan aangegeven staat in de uitnodiging). 
 
Netwerkdiner Young Entrepreneurs op 29 januari 2019

Op dinsdag 29 januari 2019 (aanvang 18:30 uur) organiseert Young Entrepeneurs weer een bijeenkomst voor ondernemende young professionals uit de Kempen. Om het jaar 2019 goed te beginnen, worden de jonge ondernemers uitgenodigd om deel te nemen aan het Netwerkdiner bij Liberty Foodbar in Bladel. 

Tijdens dit Netwerkdiner neemt je plaats aan verschillende tafels, zodat je nieuwe contacten leert kennen. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden is noodzakelijk, uiterlijk donderdag 10 januari as. door een e-mail te sturen naar info@obgb.nl met vermelding van naam en bedrijfsnaam. Klik hier  en hier voor de uitnodiging. 
 
Geen nieuwjaarsreceptie gemeente Bladel

In verband met de komst van de nieuwe burgemeester is er dit jaar geen nieuwjaarsreceptie. In plaats daarvan vindt er in januari een publieke receptie plaats, waarbij u kennis kan maken met de nieuwe burgemeester.

Meer informatie over deze receptie volgt in het nieuwe jaar.
 
Heeft u al gestemd op ISK?

De Brabantse Kempentrofee is de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen. Stichting het Huis van de Brabantse Kempen, beoordeelde dit jaar 16 inzendingen en Inkoop Samenwerking de Kempen (ISK) hoort bij de vijf initiatieven die kanshebber zijn voor de Kempentrofee.

De uiteindelijke winnaar van de felbegeerde trofee  wordt op donderdag 7 februari 2019 tijdens een feestelijke uitreiking bij Domein Oogenlust in Eersel bekend  gemaakt. Op www.brabantsekempen.eu kan gestemd worden en is het mogelijk je aan te melden voor de bijeenkomst. Alvast dank voor uw stem op ISK! 
 
 
Goed bezocht Ondernemerscafe bij Landgoed Ten Vorsel

Op dinsdag 27 november 2018 vond de 19e editie van het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Ruim 90 ondernemers werden van harte welkom geheten op Landgoed Ten Vorsel te Bladel. Na twee korte presentaties over Landgoed Ten Vorsel en de legende van Zwarte Kaat, nam Twan de Bie van de PALI Group de aanwezigen mee op weg naar de 'Veehouderij van de toekomst'.

PALI Group, in 1959 opgericht als Paridaans- Liebregts B.V., heeft echte Kempische roots. Sinds dit jaar is het bedrijf gevestigd op de Sleutel in Bladel, als Jabba Mest B.V.. Klik hier voor een kort verslag van de avond.
 
AED aanmelden bij HartslagNu

Eerder verzochten wij u om de aanwezigheid van een AED-apparaat aan ons te melden i.v.m. de plattegronden van de bedirjventerreinen die in het kader van veiligheid begin 2019 aangepast zullen gaan worden. Wij adviseren u om het AED apparaat ook aan te melden bij HartslagNu

Binnen de gemeente Bladel zijn omstreeks 400 vrijwillige BHV-ers actief. Indien de meldkamer een melding over een mogelijke hartstilstand ontvangt, krijgen de BHV-ers die het dichtst bij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. Die gaan naar het slachtoffer toe, en halen de dichtstbijzijnde AED op om de reanimatie op te starten terwijl men wacht op de ambulance. Hierbij is het van levensbelang dat de AED is aangemeld bij HartslagNu via https://hartslagnu.nl/aed/aanmelden-aed/, zodat altijd de dichtstbijzijnde AED kan worden gebruikt in geval van reanimatie.
 
Fijne dagen en een goed 2019

Alle OBGB-bestuursleden, parkmanager Hetty van der Hamsvoort en secretaresse Ingrid Beerens wensen u een goede afsluiting van het nieuwe jaar, prettige feestdagen en een voorspoedig 2019! We hopen elkaar ook in het nieuwe jaar weer met regelmaat en in goede stemming te ontmoeten!

Wij zijn afwezig in verband met de feestdagen van vrijdag 21 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 06-41559548. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel