OBGB Nieuwsbrief Oktober 2018
 
Ontbijtbijeenkomst bij Apex

Ruim 50 ondernemers werden vanochtend bij Apex Europe B.V. in Hapert verwelkomd met een smakelijk ontbijt. Marian Waterschoot en Jeanine Graat gaven een inkijkje in het familiebedrijf Apex met vijf productiefaciliteiten op vier continenten en een klantenportefeuille in meer dan 80 landen. Apex International is wereldleider op het gebied van anilox-, lijmset- en meetproducten en printonderhoudsoplossingen. Freek Pecht, werkzaam bij Politie Zeeland-West Brabant leerde de ondernemers drugslabs te herkennen en Arno Saasen van Saasen Groep maakte iedereen duidelijk hoe belangrijk het is dat de veiligheid binnen je bedrijf op orde is. Je redt er mensenlevens mee! Een verslag volgt later in onze Parkmanagement Nieuwsbrief. 
www.apex-groupofcompanies.com www.saasen.nl
 
19e Editie Ondernemerscafe op Landgoed Ten Vorsel: Veehouderij van de toekomst

Op dinsdag 27 november 2018 (aanvang 20:00 uur) vindt de 19e editie van het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Alle ondernemers uit de gemeente Bladel zijn van harte welkom op Landgoed Ten Vorsel te Bladel. De avond zal geopend worden met het verhaal rondom het landgoed en de legende van de Zwarte Kaat. Aansluitend neemt Twan de Bie van de PALI Group u mee op weg naar de 'Veehouderij van de toekomst'. 

PALI Group, in 1959 opgericht als Paridaans- Liebregts B.V., heeft echte Kempische roots. Sinds dit jaar zijn ze dan ook opnieuw gevestigd in De Kempen, en wel in Bladel, als Jabba Mest B.V., een nieuwe onderneming en van dezelfde eigenaren als PALI Group. Onder andere middels innovatieve, boerderijgebonden mestverwerking leveren zij een belangrijke bijdrage aan de veehouderij van de toekomst. Twan de Bie, woordvoerder bij PALI Group en directeur van Jabba Mest, praat u bij over de interessante ontwikkelingen.

Aanmelden is mogelijk (per bedrijf maximaal 2 personen, die verbonden zijn aan het bedrijf) via de site van de gemeente Bladel: 
https://www.bladel.nl/ondernemer/ondernemerscafe_43028/. Klik hier voor de uitnodiging. 
 
Vrouwennetwerk OBGB: Maak van je shit een hit door Mira van der Lubbe

De achtste editie van het Vrouwennetwerk OBGB stond gepland voor dit najaar. Een aanbod van OBGB-lidbedrijf Cultureel Centrum den Herd heeft ons echter doen besluiten om de najaarseditie van 2018 plaats te laten vinden op woensdagavond 16 januari 2019. Iets later, maar de moeite wachten waard!

Mira van der Lubbe biedt ons die avond een geniaal luchtige voorstelling over best wel een zwaar onderwerp: ‘Als Mira van der Lubbe te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met een borstkanker-gen besluit ze  van haar shit een hit maken. Voor de ogen van het publiek in het theater is ze eerlijk over haar angsten en twijfels. Samen met muzikant Eva van Manen speelt zij het krachtige verhaal over de wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.’ Huub van der Lubbe (De Dijk) schreef de liedteksten en Eva van Manen zette ze op muziek. Een voorstelling met een lach en een traan! De uitnodiging naar de ondernemende Kempische dames volgt eind november (inclusief informatie hoe je aan te melden), maar houd de avond alvast vrij!
 
Plattegrond vluchtwegen en AED-apparatuur

De KVO-werkgroep maakt een update van de plattegrond met vluchtwegen en AED-apparatuur op onze bedrijventerreinen. De aanwezigheid van AED-apparatuur op een bedrijventerrein komt de veiligheid van ondernemers, werknemers en passanten ten goede. In geval van nood, stellen deze bedrijven de AED-apparatuur beschikbaar.

Vanuit het project zijn AED-apparaten geplaatst bij Autoschade Bleijenberg te Hapert en Tristar te Bladel, die voor iedereen altijd toegankelijk zijn. De werkgroep is voornemens om de plattegronden in het voorjaar te vernieuwen. Beschikt u over een AED-apparaat en wilt u deze - in geval van nood - ter beschikking stellen? Indien u toestemming geeft om dit te vermelden op de  nieuwe plattegronden, dan verzoeken wij u om uw contactgegevens door te geven (uiterlijk 20 december 2018) aan hetty@obgb.nl. Heeft u reeds gereageerd, dan hoeft u niet meer te reageren!  Begin 2019 wordt een update van de plattegronden gemaakt (klik hier voor de bestaande plattegronden). 
 
OBGB Werkgeversbokaal 2018

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst dit jaar wordt voor de eerste keer de OBGB Werkgeversbokaal uitgereikt. Om ondernemers die gekenschetst worden door ‘goed werkgeverschap, grote toegevoegde waarde voor de gemeenschap, maatschappelijk betrokken’ in het zonnetje te zetten heeft het OBGB-bestuur besloten om jaarlijks een OBGB Werkgeversbokaal uit te reiken.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de nominaties die door OBGB-lidbedrijven gedaan worden in de maanden september en oktober. Uiterlijk 31 oktober dienen de nominaties binnen te zijn! Voorwaarden voor nominatie zijn:
- Vestiging op de gemeentelijke bedrijventerreinen.
- Goed werkgeverschap, grote toegevoegde waarde voor de gemeenschap, stabiele werkgever, langdurige arbeidscontracten en maatschappelijk betrokken.
- OBGB-lidmaatschap (minstens 5 jaar).

Wij vragen OBGB-lidbedrijven (vrijblijvend) om een bedrijf met daaraan gekoppeld een persoon (eigenaar, oprichter, directeur) te nomineren. Uiteraard vragen wij ook om een korte motivatie (plm. 100 woorden) waarom juist dit OBGB-lidbedrijf de Werkgeversbokaal verdient (via een mail naar hetty@obgb.nl). De jury beoordeelt de nominaties en maakt tijdens de feestelijke Eindejaarsbijeenkomst de winnaar bekend. 
 
Glasvezelnetwerk op bedrijventerrein de Sleutel

Op www.brofiber.nl is op een Kempen kaart te zien dat een aantal ondernemers op bedrijventerreinen de Sleutel zich reeds ingeschreven hebben voor een glasvezelaansluiting van Brofiber, een initiatief in dat in samenwerking met ISK is opgepakt. 

Vorige maand zijn de ondernemers door Tommy en Dennis Huijbregts van Brofiber tijdens een bijeenkomst in den Herd geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn voor zakelijke (maar ook particuliere) aansluitingen op de terreinen. Meer info? Neem dan contact op via info@brofiber.nl
 
Inschrijving Brabantse Kempentrofee 2018 gestart

De inschrijving voor de Brabantse Kempentrofee is gestart en iedereen kan meedoen! De Brabantse Kempentrofee wordt voor de twaalfde keer uitgereikt en is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven, organisaties en personen om innovatie en samenwerking in de regio de Brabantse Kempen te stimuleren. In samenwerking met de Industriegroep Eersel (IGE) en Gemeente Eersel zal de Kempentrofee 2018 in de gemeente Eersel worden uitgereikt.

De Kempentrofee is een initiatief van het Streekplatform, een samenwerking tussen Kempen-gemeenten, (semi) overheidspartijen, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen. Iedereen kan meedoen; inwoners, bedrijven, organisaties, verenigingen etc. De jury kijkt bij de beoordeling van de projecten vooral naar hoe het initiatief tot stand is gekomen en op welke manier het vernieuwend is voor de regio. Via de website www.brabantsekempen.eu is het aanmeldformulier te downloaden. Samen met informatie over het project of initiatief en een paar foto’s stuur je het formulier naar deelname@brabantsekempen.eu (voor 7 november as.) 

 
Open Bedrijven Dag

Werken in de Kempen organiseert in samenwerking met Rabobank de Kempen en KempenPlus op zaterdag 12 januari 2019 een Open Bedrijven Dag.  Op deze dag zetten bedrijven hun deuren open voor publiek om op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. De organisatie hoopt op een groot aantal deelnemende bedrijven.

Het evenement dient uiteraard het belang van de regionale arbeidsmarkt. Aanmelden is nog steeds mogelijk! Meer informatie over het evenement treft u hier; in geval van vragen of opmerkingen neemt u contact op met Werken in de Kempen. 
 
Brabantse Gastvrijheid Award 2018

Gasterij en NatuurSpa Landschot is genomineerd voor de Brabantse Gastvrijheid Award 2018. Uit de 143 aanmeldingen zijn 10 genomineerden gekozen. In december zal bekend worden gemaakt wie van deze tien de Gastvrijheid Award in ontvangst mag nemen. Het is voor de eerste keer dat deze award uitgereikt wordt. 
Iedereen met een locatie in de horeca- en/of recreatiebranche in Brabant die eten, drinken, ontspanning, vermaak en/of verblijf biedt, en te bezoeken is door consumenten, kon zich inschrijven. U kunt uw stem uitbrengen op dit OBGB-lidbedrijf tot uiterlijk 23 november op www.visitbrabant.com/nl/brabant-gastvrij
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel