OBGB Nieuwsbrief September 2018
 
Ger Baken trots op OBGB

Wat vijftien jaar geleden begon als een zestigkoppige projectgroep, is vandaag de dag een ondernemersvereniging met driehonderd leden en donateurs. OBGB-voorzitter Ger Baken vertelt in een interview in Eindhovens Dagblad met trots over de inhoud en het vermogen van zijn club. ,,Het verbaast mij nog steeds wat onze leden allemaal produceren.” 

Klik hier voor het artikel, dat 18 september 2018 verscheen. Heeft u ook interesse in een interview? Klik dan hier voor meer informatie over het aanbod dat Persgroep - specifiek voor OBGB-leden - heeft gemaakt. Of neem contact op met Teun Jansen (teun.jansen@persgroep.nl, 06-15683534). 
 
Plattegrond vluchtwegen en AED-apparatuur

De KVO-werkgroep is voornemens om een update te maken van de plattegrond met vluchtwegen en AED-apparatuur op onze bedrijventerreinen. De aanwezigheid van AED-apparatuur op een bedrijventerrein komt de veiligheid van ondernemers, werknemers en passanten ten goede. In geval van nood, stellen deze bedrijven de AED-apparatuur beschikbaar. 

Vanuit het project zijn AED-apparaten geplaatst bij Autoschade Bleijenberg te Hapert en Tristar te Bladel, die voor iedereen altijd toegankelijk zijn. De werkgroep is voornemens om de plattegronden in het voorjaar te vernieuwen. Beschikt u over een AED-apparaat en wilt u deze - in geval van nood - ter beschikking stellen? Indien u toestemming geeft om dit te vermelden op de  nieuwe plattegronden, dan verzoeken wij u om uw contactgegevens door te geven (uiterlijk 20 december 2018) aan hetty@obgb.nl. Ook als u nu reeds vermeld staat op de plattegronden verzoeken wij u ons een bericht te sturen. Begin 2019 wordt een update van de plattegronden gemaakt (klik hier voor de bestaande plattegronden). 
 
Leden voor leden: Giftbox van restaurant Crijns

De parel van de Kempen. Zo staat restaurant Crijns in de wijde omgeving bekend. Het is op deze bijzondere plek in Bladel waar gastvrijheid, gezelligheid en gastronomie samen komen. Deze unieke ervaring kun je nu ook thuis ervaren!

Met ‘taste by CRIJNS’ kies je voor eerlijke, ambachtelijke producten die met liefde zijn bereid. Om van een gewone avond een magisch moment te maken. Kijk op onze Leden voor Leden pagina voor meer informatie. 
 
Leden voor Leden: SEO

Bram Waarma van SEO Specialist de Kempen biedt leden van OBGB een korting van 15% op de pakketprijzen. Beter gevonden worden in Google, meer bezoekers en een hoger rendement halen uit je website. Dit kan op verschillende manieren, denk aan je bedrijfspagina op Google of social media zoals Facebook of Google+. Maar het allerbelangrijkste is het optimaliseren van je website, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Op onze Leden voor Leden pagina is meer informatie te vinden over dit aanbod of kijk op https://seospecialistdekempen.nl/seo-prijzen/ voor de pakketprijzen. 
 
OBGB Werkgeversbokaal 2018

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst dit jaar wordt voor de eerste keer de OBGB Werkgeversbokaal uitgereikt. Om ondernemers die gekenschetst worden door ‘goed werkgeverschap, grote toegevoegde waarde voor de gemeenschap, maatschappelijk betrokken’ in het zonnetje te zetten heeft het OBGB-bestuur besloten om jaarlijks een OBGB Werkgeversbokaal uit te reiken.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de nominaties die door OBGB-lidbedrijven gedaan worden in de maanden september en oktober. Voorwaarden voor nominatie zijn:
- Vestiging op de gemeentelijke bedrijventerreinen.
- Goed werkgeverschap, grote toegevoegde waarde voor de gemeenschap, stabiele werkgever, langdurige arbeidscontracten en maatschappelijk betrokken.
- OBGB-lidmaatschap (minstens 5 jaar).

Wij vragen OBGB-lidbedrijven (vrijblijvend) om een bedrijf met daaraan gekoppeld een persoon (eigenaar, oprichter, directeur) te nomineren. Uiteraard vragen wij ook om een korte motivatie (plm. 100 woorden) waarom juist dit OBGB-lidbedrijf de Werkgeversbokaal verdient (via een mail naar hetty@obgb.nl). De jury, bestaande uit notaris Hans van Voskuijlen, oud OBGB voorzitter Frits Oomen en oud directeur WVK-Groep Lambert van Erp, beoordeelt de nominaties en maakt tijdens de feestelijke Eindejaarsbijeenkomst de winnaar bekend.

Wij hopen met de jaarlijkse toekenning van deze bokaal de verdienstelijke ondernemers op onze bedrijventerreinen extra in het zonnetje te zetten! 
 
Waterbestendige bedrijventerreinen

Gemeente Bladel, Waterschap de Dommel en OBGB doen een gezamenlijk project om de klimaatbestendigheid van de bedrijventerreinen te verbeteren, in het bijzonder op de Sleutel te Bladel. Ook als eigenaar/gebruiker van een bedrijfspand kunt u daarvan profiteren en een belangrijke bijdrage leveren.  Gemeente en waterschap hebben al acties ondernomen om de bedrijventerreinen waterproof te maken, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van gescheiden riolering, waterberging voorzieningen en ontlastpunten.

Eind augustus is de tweede groep ondernemers benaderd en zijn zij geinformeerd over het project tijdens een kantinebijeenkomst. Deze bedrijven, gelegen aan de Raambrug (oostzijde), Berschotten en de Kloet, zijn of worden benaderd door het bedrijf Riosonic voor een 'klimaatscan'. Heeft u vragen hierover of wilt ook u deelnemen? Neem dan contact op met onze parkmanager, Hetty van der Hamsvoort (hetty@obgb.nl).  
 
 
Open Bedrijven Dag

Werken in de Kempen organiseert in samenwerking met Rabobank de Kempen en KempenPlus op zaterdag 12 januari 2019 een Open Bedrijven Dag.  Op deze dag zetten bedrijven hun deuren open voor publiek om op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. De organisatie hoopt op een groot aantal deelnemende bedrijven. 

Het evenement dient uiteraard het belang van de regionale arbeidsmarkt. Werken in de Kempen houdt ter voorbereiding van het evenement een informatiebijeenkomst op dinsdag 2 oktober om 16:00 uur (Oude Provincialeweg 68, Hapert). Aanmelden is hier mogelijk. Meer informatie over het evenement treft u hier; in geval van vragen of opmerkingen neemt u contact op met Werken in de Kempen. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel