OBGB Nieuwsbrief Juli 2018
 
Bijeenkomst bedrijfswoningen op bedrijventerreinen druk bezocht

Op 18 juni 2018 vond op initiatief van gemeente Bladel een bijeenkomst over bedrijfswoningen op bedrijventerreinen plaats. Veel ondernemers maakten van de gelegenheid gebruik om bijgepraat te worden door wethouder Fons d'Haens over dit onderwerp.

Naar aanleiding van een artikel in het ED was onduidelijkheid ontstaan over de koers van de gemeente Bladel t.a.v. bedrijfswoningen op bedrijventerreinen. Fons d’Haens gaf toelichting op het voorgenomen beleid omtrent bedrijfswoningen, de context van het eerdere besluit omtrent bedrijfswoningen en het vervolgtraject. Een verslag van de bijeenkomst is hier in te zien; evenals de powerpoint presentatie van die middag. 
 
Businessplan bedrijventerrein de Sleutel

Op 21 juni jl. was de tweede ondernemerssessie t.b.v. het businessplan voor bedrijventerrein de Sleutel. Stec groep stelt in opdracht van Gemeente Bladel en in samenwerking met OBGB en de gevestigde bedrijven een businessplan op voor een vitaal en toekomstproof bedrijventerrein.

Na de zomer zullen drie werkgroepen van start gaan om te werken aan de volgende onderwerpen:
- Duurzaamheid (w.o. zonnepanelen)
- Uitstraling van het bedrijventerrein naar een hoger niveau brengen
- Verkeer en vervoer op orde

Een aantal ondernemers heeft zich reeds aangemeld voor deelname aan deze werkgroepen; heeft ook u interesse in deelname? Geef dat dan even door aan Hetty van der Hamsvoort, parkmanager OBGB (via een mail naar hetty@obgb.nl). Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 13 augustus as. 
 
 
Terugblik BBQ en Motortoertocht

Op vrijdag 29 juni jl. vond de traditionele Zomer BBQ plaats, dit keer bij het jubilerende Autoschade Theo Lauwers aan de Industrieweg in Bladel. Bij een temperatuur van 30 graden celcius werden ruim 100 OBGB-lidbedrijven ontvangen met een presentatie en korte (of lange) rondleiding door Gerda en Theo Lauwers. Vervolgens werd onder het genot van een zeer smakelijke BBQ, verzorgd door lidbedrijf De Panberg, genetwerkt en de zomer ingeluid. 

Op zaterdag 7 juli jl. reden 16 deelnemers de OBGB Motortoertocht naar Kevelaer (Duitsland). Zij genoten van het mooie 'motorweer'. De start vond plaats met koffie en appelflappen bij OBGB-lid Poort van Brabant in Hapert; de tocht eindigde met een hapje en drankje bij Tante Thee aan de Markt in Bergeijk. 

Foto's van beide evenementen zijn te zien op www.obgb.nl/evenementen 
 
Netwerkbijeenkomst tijdens Bloem & Tuin

Tijdens Bloem & Tuin, het grootste tuinevenement van de Benelux is er speciaal voor ondernemers uit heel Brabant een extraatje georganiseerd. Initiatiefnemer is OBGB-lid Martin Buijtels; er is een ontbijtbijeenkomst georganiseerd op woensdag 18 juli 2018 (aanvang 7:30 uur) waarbij genetwerkt kan worden op een prachtige en sfeervolle locatie: de showtuin van Martin Buijtels. Klik voor meer informatie hier
 
Vakantie

Alle OBGB-bestuursleden, Ingrid Beerens en Hetty van der Hamsvoort wensen u een hele fijne (zomer)vakantie toe.

In verband met vakantie is OBGB afwezig van donderdag 12 juli tot maandag 13 augustus 2018. Een mailbericht naar info@obgb.nl of hetty@obgb.nl wordt pas na 13 augustus 2016 uitgelezen. Telefonisch zijn wij niet bereikbaar.

In geval van dringende zaken stuurt u een whatsapp bericht naar telefoonnummer 06-41559548.  
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel