OBGB Nieuwsbrief Juni 2012
 
U verleent toch ook uw medewerking?

Gemeente Bladel, OBGB (ondernemers), brandweer en politie beschikken als samenwerkende partijen over een KVO-B Certificaat voor de bedrijventerreinen in de gemeente Bladel. KVO is een samenwerkingsovereenkomst tussen deze vier partijen waarin de werkwijze is vastgelegd om te komen tot gezamenlijke veiligheidsmaatregelen met als einddoel een structureel veilig bedrijventerrein.

Hercertificering
Een KVO-B Certificaat wordt telkens afgegeven voor de duur van twee jaar en aan het einde van 2012 is er voor onze bedrijventerreinen (wederom) sprake van een hercertificering. Daarom vragen wij alle ondernemers, gevestigd op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel een enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête, met onderwerpen als inbraak, diefstal, vernieling en overlast vormen een beeld van onze bedrijventerreinen op het gebied van veiligheid. Op basis van deze gegevens zal een Plan van Aanpak (met acties en verantwoordelijkheden) opgesteld worden voor de komende twee jaar. De werkgroep Veiligheid, onderdeel van Parkmanagement Bedrijventerreinen Gemeente Bladel zal hierop haar activiteiten gedurende de komende twee jaar baseren.

Maak kans op een heerlijke KVO-slagroomtaart!
Uiteraard hebben wij ook uw informatie nodig, om actief te blijven werken aan veilige bedrijventerreinen binnen de gemeente Bladel. Via de link http://mkbnl.socratos.net/direct/2012bladel is het mogelijk de enquête digitaal in te vullen. Het zal u hooguit 10 tot 15 minuten tijd kosten om deze vragenlijst in te vullen. Daarbij is het wel belangrijk uw contactgegevens in te vullen, zodat ook u kans maakt op één van de drie heerlijke KVO-slagroomtaarten, die wij onder de inzenders verloten. Uiteraard wordt de ingevoerde informatie door ons vertrouwelijk behandeld.
 
BBQ op vrijdag 29 juni a.s,.

Alle lidbedrijven hebben per post reeds een uitnodiging ontvangen voor de Ondernemers BBQ, die op vrijdag 29 juni as. in Hapert plaatsvindt op initiatief van een aantal OBGB-lidbedrijven. Wij hebben reeds 60 aanmeldingen ontvangen! Aanmelden is mogelijk t/m vrijdag 22 juni as. bij Ingrid Beerens van het secretariaat (via info@obgb.nl).

De ontvangst vindt plaats vanaf 16:00 uur bij Autoschade Bleyenberg (Nijverheidsweg 9 te Hapert), waarna om 17:00 uur de BBQ zal starten. Terwijl u geniet van een lekker hapje, drankje en gezellige ambiance, wordt ook nog uw auto (of fiets!) gepoetst. Een goede start van de zomervakantie... wij nodigen u dan ook van harte uit en hopen u op vrijdag 29 juni as. te ontmoeten.
 
Werkzaamheden 't Stuivertje te Eersel

In de komende vakantieperiode vinden er revitalisatie werkzaamheden plaats aan het verkeersplein ’t Stuivertje te Eersel. Via de gemeente Eersel en collega-ondernemersvereniging IGE hebben wij (met dank!) onderstaande informatie ontvangen. Onderstaande gegevens zijn vast goed te gebruiken om personeel en toeleveranciers te informeren:

Planning van de werkzaamheden:
Week 25 - maandag 18 juni t/m vrijdag 22 juni - Voorbereidende werkzaamheden
Week 26 - maandag 25 juni t/m vrijdag 29 juni - Fase 1 - Westzijde N397 incl. toe- en afrit A67 ri. Hapert afgesloten
Week 27 - woensdag 4 juli t/m zondag 8 juli - Fase 2A - Oostzijde N397 incl. toe- en afrit A67 ri. Eindhoven afgesloten
Week 28 - maandag 9 juli t/m vrijdag 13 juli - Fase 2B - Oostzijde N397 incl. toerit A67 ri. Eindhoven afgesloten
Week 29, 30 en 31 - Fase 3A - rotonde 't Stuivertje (binnenste rijbaan afgesloten, verkeer via buitenste rijbaan)
Weekend van 18 en 19 augustus - Fase 3B - Afsluiting rotonde 't Stuivertje incl. omleiding

Aanvullende informatie:
De rotonde wordt alleen in het weekend van 17-19 augustus afgesloten. Er is dan een omleidingsroute door Eersel ingesteld. (Eersel-Duizel-Knegselsedijk-Steenovens). Voor de rest van de uitvoeringsperiode is de rotonde altijd bereikbaar ook vanaf de A67. Er zal wel verkeershinder ontstaan omdat men vaak van een in plaats van twee rijbanen gebruik kan maken. Het stukje tussen de rotonde  en de A67  (N397) is nooit geheel afgesloten. Afwisselend worden de op- en afritten van de A67 afgesloten. Als er op- of afritten zijn afgesloten wordt het verkeer omgeleid via Veldhoven of Hapert om daar te keren en zodoende Eersel te kunnen bereiken of in de juiste richting te kunnen verlaten.
 
Verkoper van Karcher - wees alert

Van lidbedrijf VD Leegte Metaal kregen wij de melding dat er zich iemand aan de receptie gemeld had die zich voordeed als verkoper van Kärcher (bekend van hogedrukreinigers etc.). Hij vertelde dat hij namens de directie van de VDL Groep was gestuurd om te inventariseren welke reinigingsproducten er in het bedrijf staan. Hij kon echter geen naam van een  contactpersoon geven en is vervolgens vertrokken. Navraag leverde op dat er geen afspraken gemaakt waren. Wees dus alert! 
 
Incasso per mail

Van Notariskantoor van Voskuijlen & Koekkoek ontvingen wij de melding dat zij een fraudebericht per mail hadden ontvangen m.b.t. een openstaande vordering: Incasso Select stuurde e-mail namens een curator op een niet-bestaand adres uit Utrecht. Wees dus ook hiermee voorzichtig en blijf opmerkzaam!
 
VICK-bijeenkomst: Branding de Kempen

Op dinsdag 26 juni 2012 van 15.00 tot 17.30 uur vindt bij Libra Service Automatisering BV, Postelweg 41-43 te Bladel een VICK-bijeenkomst plaats. Het onderwerp is 'Stimuleren van de economie in een schitterende regio: Branding de Kempen.' De gemeenten en het bedrijfsleven in De Kempen slaan de handen ineen om de regio beter op de kaart te zetten. Met het project "Branding De Kempen" wordt een basis gelegd om het economisch rendement van de regio te versterken. In beeld is gebracht hoe De Kempen er nu voorstaan en wie De Kempen in de toekomst willen zijn, om de economische slagkracht duurzaam te versterken. Voorzitter van het KOP (Kempisch Ondernemers Platform) Michel Eugster verzorgt een presentatie over de regio branding in onze regio en wat dat betekent voor bedrijven in deze regio.
Ontmoet het pure wonen, ontmoet het pure werken en ontmoet het pure werken……Ontdek wat jij er zelf mee kan doen!

Aanmelden is mogelijk bij Johan de Kort van De Kort HR Support, jdk@hrsupport.pro.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel