OBGB Nieuwsbrief April 2018
 
Bestuurssamenstelling OBGB

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van OBGB op 4 april jl. in het Pius X-College heeft het OBGB-bestuur en ruim 60 leden afscheid genomen van bestuurder Jan van de Bersselaar (Tokheim).  Wij bedanken Jan voor de ruim negen jaar die hij zich ingezet voor OBGB als bestuurder en KVO-verantwoordelijke. 

De opvolgster van Jan, Gerda Lauwers (Autoschade Theo Lauwers) werd door de aanwezige leden per acclamatie als bestuurder benoemd. Anton van Limpt (Bestronics, Van Limpt Makelaardij), Wendy van de Borne-van der Heijden (Van der Heijden Transport) en Wim van Eijk waren aftredend en hadden zich herkiesbaar gesteld. Zij werden alledrie door de vergadering opnieuw als bestuurslid benoemd.

Tijdens het officiele gedeelte werden de leden bijgepraat over de financien van OBGB, deden het bestuur en parkmanager Hetty van der Hamsvoort verslag over verenigingsjaar 2017 en werden de plannen voor 2018 toegelicht. Als afsluiting werd de KVO/OBGB-trofee 2018 uitgereikt. 
 
KVO/OBGB-trofee 2018 voor Arifal

Burgemeester Peter Maas heeft de KVO/OBGB-trofee 2018 tijdens de ALV van OBGB uitgereikt aan directeur Rob Smets van Arifal. De prijs bestaat uit een zeer vakkundig gemaakte trofee door OBGB-lid Rob Vissers en is één jaar lang in het bezit van het bedrijf dat op veiligheidsgebied de zaken het beste op orde heeft.

Arifal is reeds een aantal jaren gevestigd aan de Hallenstraat op bedrijventerrein de Sleutel en produceert dozen op maat op basis van wensen en behoeften. Vanuit de locatie in Bladel worden klanten uit Nederland en België voorzien van kartonnen verpakkingen; de zusteronderneming in België produceert en herstelt houten pallets.

'Een terechte overwinning van Arifal, waarbij het bedrijvenpreventieteam diverse zaken positief beoordeeld heeft. Het pand wordt supernetjes onderhouden en vervult daarmee binnen de gemeente Bladel een voorbeeldfunctie!’, aldus Renier Saris, lid van het bedrijvenpreventieteam. Klik hier voor een uitgebreider verslag en foto's. 
 
Gastlessen van ondernemers op het Pius X - College

Tijdens het Ondernemerscafe deed rector van Pius X-College Jos Bosch de oproep aan ondernemers om naar school te komen en in een gastles te vertellen over hun bedrijf en daarmee de leerlingen voor te bereiden op een toekomst in deze regio (de leerlingen van nu zijn de toekomstige werknemers!). 

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich via Tonny Huijben van het directiesecretariaat aanmelden (per e-mail, via t.huijben@piusx-college.nl). Het is de bedoeling dat de ondernemers aangeven op welk gebied zij een gastles willen geven, zodat ingeschat kan worden bij welk vak dit thuishoort en mensen met elkaar in contact gebracht kunnen worden.
Na de meivakantie zal een eerste bijeenkomst van een werkgroep georganiseerd worden voor een delegatie van het Pius X-College, Rythovius College en enkele ondernemers met de bedoeling om tot een kader te komen waarin ondernemers en onderwijs elkaar van dienst kunnen zijn.

Ook als de ondernemers mogelijke vacatures hebben voor een bijbaantje voor leerlingen (anders dan een baantje in de supermarkt) kunnen ze dat via het genoemde e-mailadres doen. Het is de bedoeling om daarmee een soort van 'vacaturebank voor bijbaantjes' inrichten.

Klik hier voor een verslag van het Ondernemerscafe, waar ook Rob van Gijzel een inspirerend betoog hield. 
 
Ontbijtbijeenkomst AVG op woensdag 16 mei 7:00 uur bij Restaurant Crijns

OBGB organiseert op woensdag 16 mei 2018 een ontbijtbijeenkomst voor haar leden bij Restaurant Crijns, Sniederslaan 121 te Bladel. Vanaf 7:00 uur wordt aandacht besteed aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei as. van toepassing. Vanaf die datum geldt nieuwe Europese privacywet, die geldt voor álle organisaties die gegevens (zoals telefoonnummers en e-mail adressen) verwerken. Het is erg belangrijk dat uw bedrijf aangepast is; om boetes te voorkomen maar vooral ook om alle gegevens goed te beschermen. 

Tijdens een smaakvol ontbijt zullen de volgende personen een presentatie geven:
- Marieke Lucius, advocaat bij BergJeths die de juridische aspecten van de wet toelicht.
- Jan Timmers, eigenaar van Libra Service, die spreekt over de technische aspecten van de wet.

Wij sluiten rond 9:15 uur af. Aanmelden is mogelijk via info@obgb.nl met vermelding van bedrijfsnaam en namen van de aanwezigen (uiterlijk woensdag 9 mei 2018). Klik hier voor de uitnodiging. 
 
OBGB Motortoertocht op zaterdag 7 juli 2018

Voor alle OBGB-leden, relaties, vrienden en bekenden organiseert een OBGB werkgroep (bestaande uit Wim van Eijk, Ton Lavrijssen, Walter Sleegers en Jan Kerkhofs) op zaterdag 7 juli as. een OBGB Motortoertocht. De tocht wordt uitgezet op GPS en kan bij vertrek voor de Garmin bezitters gedownload worden. Deelnemers doen mee op eigen risico en er wordt in groepjes (rustig) gereden. Mensen die zelf niet in het bezit van een motor zijn kunnen achterop bij anderen meerijden (aanmelden als passagier).

Op dit moment wordt gewerkt aan het uitzetten van een tocht. Ontvangst vindt plaats bij Poort van Brabant in Hapert vanaf 9:00 uur (koffie en gebak op kosten van OBGB). Lunch en eventuele stops zijn op eigen kosten. Aan het einde van de middag eindigt de tocht bij Poort van Brabant (met een hapje en drankje op kosten van OBGB).

Deelname op eigen riscio - Aanmelden is noodzakelijk via een mail naar info@obgb.nl - uiterlijk vrijdag 29 juni 2018. 
 
Workshop Young Entrepereneurs op woensdag 30 mei 2018

Young Entrepreneurs by OBGB organiseert op 30 mei 2018 (aanvang 18.45 uur) een workshop voor ambitieuze, jonge ondernemers en young professionals. De bijeenkomst vindt plaats bij Rabobank De Kempen in Bladel (Markt 7).

Tijdens deze avond geeft Ronnie Couwenberg een workshop over topsport strategieën als inspiratie voor business- en persoonlijke groei. De groei van je business, je persoonlijke ontwikkeling en de kwaliteit van je relaties hebben immers één gemeenschappelijke factor, jij bent bij dit alles betrokken! Ronnie is ervaren in het coachen van ondernemers en topsporters en heeft een speciale workshop voor ons voorbereid. In deze workshop geeft Ronnie Couwenberg handvatten om grenzen te verleggen, mensen met elkaar te verbinden en prikkels om het onbekende te onderzoeken. Daarbij deelt Ronnie Couwenberg belangrijke strategieën uit de topsport, die verrassend goed toepasbaar zijn binnen de bedrijven van (jonge) ondernemers. Klik hier voor de uitnodiging. 

Interesse? Meld je uiterlijk vrijdag 4 mei 2018 aan via een e-mail met opgaaf van naam en bedrijfsnaam naar info@obgb.nl. We hebben zo'n 35 plaatsen beschikbaar, vol = vol! Deelname is gratis!
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: Palms and More

Een mediterrane sfeer creëren op het terras van uw restaurant, op uw evenement, uw beurs of zelfs in uw eigen tuin was nog nooit eerder zo gemakkelijk. Palms and More (nieuw OBGB-lidbedrijf) importeert tientallen mediterrane boomsoorten uit Italië en Spanje. Deze worden verhuurd en verkocht aan bedrijven en aan particulieren. En dat allemaal voor een zachte prijs. Neem een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden, of kom een keer langs op onze nieuwe locatie in Eindhoven om een lekkere kop koffie te drinken tussen de honderden bomen. 

Palms and More organiseert op vrijdag 20 april as. een netwerkavond. U bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op www.groencentrumdemortelen.nl/brabants-netwerken-groen of klik hier voor de uitnodiging. 
www.palmsandmore.nl - Tel. 040 - 66 66 66 6
 
Belangrijke data

OBGB organiseert gedurende de komende maanden een aantal bijeenkomsten. Hierbij deze activiteiten op een rijtje: 
- Woensdag 16 mei 2018 Ontbijtbijeenkomst met informatie over AVG
- Woensdagmiddag 30 mei 2018 Young Entrepreneurs - Workshop persoonlijke innovatie
- Donderdagavond 31 mei 2018 Vrouwennetwerk OBGB - Knock out..? (uitnodiging volgt)
- Donderdag 14 juni 2018 Ontbijtbijeenkomst met presentatie ZENS bij Liberty Foodbar (uitnodiging volgt)
- Vrijdag 29 juni 2018 Zomer BBQ bij Autoschade Theo Lauwers (uitnodiging volgt) 
Save the dates! 
 
Bijeenkomst Energieke regio op 30 mei 2018

Energieke Regio organiseert een bijeenkomst voor ondernemers op woensdag 30 mei (tussen 16:00 en 18:00 uur) op de Vencocampus. Tijdens deze bijeenkomst wordt u uitgebreid geïnformeerd over de voordelen die verduurzaming u biedt en hoe Energieke Regio De Kempen u daarbij kan helpen. U krijgt inspirerende voorbeelden van andere ondernemers.

Na afloop heeft u de gelegenheid om na te praten met andere genodigden en met de bij Energieke Regio De Kempen betrokken partijen. Als u wilt, dan kunt u tijdens de netwerkbijeenkomst al kort met een adviseur praten over uw eigen bedrijfspand. Klik hier voor de uitnodiging of kijk op www.energiekeregio.nl 

 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel