OBGB Nieuwsbrief Maart 2018
 
Algemene Leden Vergadering OBGB op woensdag 4 april bij Pius X-College

Op woensdag 4 april 2018 is de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van OBGB en deze vindt - traditioneel gezien - voorafgaand aan het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Lidbedrijven hebben per post de agenda ontvangen en kunnen uiterlijk vrijdag 30 maart hun aanwezigheid bij Ingrid Beerens (info@obgb.nl) melden. 

Op de agenda staan o.a. de volgende zaken:
- Bestuurssamenstelling. 
- Jaarverslag over 2017 en een vooruitblik naar 2018. 
- Uitreiking van de KVO/OBGB-trofee 2018. 

Wij stellen de aanwezigheid van leden enorm op prijs! Graag tot dan, in de VMBO aula (ingang aan Tuinstraat) van 19:00 tot 20:00 uur (vanaf 18:30 uur ontvangst).  Via het Pius X complex is het vervolgens mogelijk om naar de praktijkschool te lopen, waar het Ondernemerscafé plaatsvindt. 
 
Ondernemerscafe gemeente Bladel: De Kempen: kansen en bedreigingen

Op woensdag 4 april 2018 vindt de 18e editie van het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Alle ondernemers uit de gemeente Bladel zijn van harte welkom bij een inspirerende en interactieve avond in de aula van de praktijkschool Pius X – College (ingang aan Lange Trekken, parkeren bij de sporthal). 

'De Kempen: kansen en bedreigingen' - Een interactieve avond onder leiding van Rob van Gijzel en Jos Bosch

Samen met u als betrokken ondernemers praten wij over samenwerking, Brainport, bereikbaarheid van de Kempen, onderwijs, innovatie en economie. Dat doen wij onder leiding van Rob van Gijzel- voormalig burgemeester van Eindhoven en oud-Kamerlid – en Jos Bosch – rector Pius X – College. Deze avond mag u niet missen!

Het programma ziet er als volgt uit:
20.00  Ontvangst met koffie en/of thee
20.30  Opening door Ger Baken, voorzitter OBGB
20.35  Presentatie Rob van Gijzel en Jos Bosch
21.45  Napraten tijdens de netwerkborrel

Aanmelden is mogelijk via een mail naar ondernemerscafe@bladel.nl onder vermelding van naam (voor- en achternaam), bedrijfsnaam en aantal personen (per bedrijf maximaal 2 personen) en de ondernemersvereniging waar u lid van bent (leden van OBGB dienen zich hiervoor separaat aan te melden). Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 30 maart 2018. 
 
Genomineerden KVO/OBGB-trofee

Mede op basis van de bevindingen van de schouw op 5 februari jl. heeft de KVO-werkgroep in samenwerking met het Bedrijvenpreventieteam besloten dat onderstaande bedrijven genomineerd zijn voor de KVO/OBGB-trofee 2018:
Arifal Nederland B.V.
Apex Anilox B.V.
Berlingr Automatisering
CoTrans B.V.
Diffutherm B.V.
Henderson
Moeskops Grafisch Afwerkingsbedrijf
Saris Aanhangers B.V.
Therminon B.V.
Van de Brande Metaal B.V.

De uitreiking van de KVO/OBGB-trofee zal plaatsvinden tijdens de Algemene Leden Vergadering aan dat bedrijf, dat het best voldoet aan de vastgestelde KVO-criteria  op het gebied van veiligheid, verlichting, deelname aan het collectief beveiligingsproject, diefstalgevoeligheid en b.v. belemmering van vluchtwegen. Samen met de gemeente reikt de OBGB deze prijs jaarlijks uit. De trofee is een ambachtelijk gemaakt kunstwerk door één van onze lidbedrijven en is een jaar lang in het bezit van de betreffende winnaar.
 
Businessplan Bedrijventerrein de Sleutel: 10 april Inloopspreekuur STEC Groep

STEC Groep is in opdracht van de gemeente Bladel en in samenwerking met OBGB bezig met het opstellen van een businessplan voor bedrijventerrein De Sleutel. Hiervoor heeft op 1 maart jl. een ontbijtbijeenkomst plaatsgevonden bij Willems Baling Equipment en zijn circa 15 individuele gesprekken gevoerd met ondernemers en vastgoedeigenaren.

Helaas is het niet mogelijk om iedereen te benaderen voor een individueel gesprek, maar de gemeente Bladel wil iedereen de mogelijkheid geven input te leveren. Daarom zijn Jasper Beekmans en Martijn Exterkate (beide STEC Groep) op dinsdag 10 april aanstaande van 12:00-15:00 aanwezig bij WVK Groep, vestiging Hallenstraat 10. Tijdens genoemde uren kunt u vrij binnenlopen met al uw vragen, opmerkingen en suggesties. Dit kan zowel over uw private kavel als de publieke ruimte gaan.

Het doel is zoveel mogelijk business cases op te halen waarmee we de komende jaren samen met u aan de slag kunnen.
Maak dus van deze mogelijkheid gebruik!
 
Save the dates !

Gedurende de eerste helft van 2018 heeft OBGB een aantal activiteiten voor haar lidbedrijven gepland. Een aantal data ligt reeds vast. Wij adviseren u om deze data alvast te noteren en houden u op de hoogte! 

- Woensdag 16 mei 2018 Ontbijtbijeenkomst met informatie over AVG 
- Woensdagmiddag 30 mei 2018 Young Entrepreneurs - Workshop persoonlijke innovatie
- Donderdagavond 31 mei 2018 Vrouwennetwerk OBGB - Knock out..? 
- Donderdag 14 juni 2018 Ontbijtbijeenkomst met presentatie ZENS bij Liberty Foodbar 
- Vrijdag 29 juni 2018 Zomer BBQ bij Autoschade Theo Lauwers
 
Zestig jaar Van Eijk machines en gereedschappen

Met trots en passie familiebedrijf voorzetten: een goede naam bouw je niet zomaar op
Van Eijk machines en gereedschappen is een winkel aan de Turnhoutseweg 39 te Reusel, die op 1 april 1958 opgericht werd door Peer van Eijk, voortgezet door zijn zoon Jan en  opgevolgd door Gerard, die na een noodlottig ongeval met zijn vliegtuig is overleden in augustus 2011. Hans werkte al geruime tijd bij van Eijk en heeft toen de stap gezet om dit mooie bedrijf voort te zetten. Ons assortiment bestaat uit alleen A-merken, alles van hand tot elektrisch gereedschap, tuin en park, motorisch tot accu-gereedschap en ook hout-en metaalmachines,electra,  maar ook alles voor beregening tot lijmen, kitten, schroeven en spijkers, zelfs ladders, trappen en steigers.

Ook onze werkplaats is afgelopen jaar uitgebreid en bestaat nu uit 3 gekwalificeerde monteurs die alles repareren, keuren en zelfs op locatie komen repareren, mocht dat nodig zijn. De maand april staat in het teken van ons 60 jarig jubileum, dus kom langs en laat je verrassen door ons grote assortiment en diverse akties.

van Eijk machines en gereedschappen BV. - Turnhoutseweg 39- Reusel - 0497-621062 - www.vaneijkmachines.nl
 
Whatsapp-groepen Bedrijventerreinen gemeente Bladel

OBGB-lidbedrijven en bewoners kunnen deelnemen aan twee Whatsapp-groepen. Bedoeling is om inbraken, diefstal, vernielingen en overlast te voorkomen. In geval van ernstige calamiteiten wordt de groep als communicatiemiddel gebruikt.

Elke bedrijfslocatie levert contactgegevens (bedrijfsnaam, persoonsnaam en mobiel nummer) van maximaal twee personen aan via whatsapp@obgb.nl; het blijft ieders verantwoordelijkheid om OBGB te voorzien van eventuele wijzigingen. Het is nog steeds mogelijk aan te melden via een bericht aan whatsapp@obgb.nl. Ook vragen of opmerkingen kunnen hier gesteld worden. 
 
Trainingsavond voor ondernemers: Dementievriendelijk

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Zo ook mensen met dementie. De verwachting is dat 80% van de mensen met dementie zelfstandig thuis blijven wonen. In de Gemeente Bladel zal tot 2030 het aantal mensen met dementie verdubbelen.

Een ingrijpende verandering waar ondernemers ook mee te maken krijgen. Daarom worden ondernemers uitgenodigd voor een trainingsavond ‘ondernemers Dementievriendelijk'. Tijdens deze avond krijgt u handvatten aangeboden die u helpen in te spelen op de extra service die u hen kunt bieden.

Klik hier voor de uitnodiging; de avond vindt plaats op maandag 23 april 2018 en start om 19:00 uur. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen met vermelding van het aantal deelnemers naar dementie@bladel.nl. Als u vragen heeft kunt u bellen met 0497-361636 en vragen naar Erwin Goutbeek of mailen naar bovengenoemd mailadres. 
 
Favoriet Weidevarkens Van den Elshorst winnaar Kempentrofee 2017

Favoriet Weidevarkens Van den Elshorst is door de Kempenaren gekozen tot het meest gewaardeerde initiatief in de Brabantse Kempen en daarmee winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2017. Ondernemers Ben Bruurs en Thea Moonen van Weidevarkens Van den Elshorst wisten maar liefst 37% van de stemmen binnen te halen.

Burgemeester Judith Keijzers van Oirschot reikte afgelopen zondag 25 maart de prijs uit. De andere genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee 2017 waren Kempenlef (een initiatief van OBGB-lidbedrijf RSZK), Tussenheid met het project Verduurzamend Ondernemen in Vrijkomende Agrarische Gebouwen in Midden-Brabant, De Beersche Hoeve en Brandstore Visit Oirschot. ‘Koploper Van den Elsthorst is met recht een winnaar in innovatief en duurzaam ondernemerschap’, aldus bestuurder René Coppens van het Streekplatform de Brabantse Kempen en Stichting Huis van de Brabantse Kempen. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel