OBGB Nieuwsbrief November 2017 Extra
 
Uitnodiging Volvo Car Nederland en Van Roosmalen

Namens Volvo Car Nederland en Van Roosmalen worden de OBGB-leden (incl. partner) uitgenodigd voor een exclusieve netwerkavond op dinsdag 28 november as. bij Domein Oogenlust te Eersel. 

Leden kunnen zich melden via de link in de toegevoegde uitnodiging (e-mail met contactgegevens naar events@volvocars.com). 
Hier is ook de agenda van de avond in te zien. 
 
Eindejaarsbijeenkomst OBGB in tent Winterfeesten Reusel

OBGB organiseert haar Eindejaarsbijeenkomst op maandag 18 december as. op een bijzondere locatie samen met OVBRM, de 'zuster'organisatie in Reusel. Wij maken op die dag vanaf 17:30 uur een bijzondere stop in de feesttent van de Winterfeesten aan de Wilhelminalaan te Reusel.  

Lidbedrijven van zowel OBGB als OVBRM worden door middel van een tweetal korte presentaties geinformeerd over de KOP (Kempisch Ondernemers Platform) actualiteiten en het project Ontsluiting Bedrijventerreinen Kleine Hoeven en de Sleutel (een gezamenlijk project van Gemeente Reusel-De Mierden en Gemeente Bladel).

De nadruk ligt op een informeel, gezellig samenzijn, waarmee de onderlinge banden tussen ondernemend Bladel en Reusel-De Mierden versterkt kunnen worden. Uiteraard in combinatie met een hapje (buffet) en drankje aan in de sfeervolle ambiance van de Winterfeesten.

Klik hier voor de uitnodiging. Aanmelden uiterlijk maandag 11 december a.s per e-mail aan info@obgb.nl
 
 
Website gemeente Bladel

Bent u kritisch, punctueel of juist heel creatief? Dan zijn we op zoek naar u! We werken aan een nieuwe website voor de gemeente Bladel en we zoeken zeven inwoners of ondernemers die mee willen denken over de indeling hiervan.

We willen met hen op donderdag 30 november aan de slag van 10.30-12.30 uur, met aansluitend een lunch. Technische kennis is niet vereist. Lijkt het u leuk om mee te denken? Stuur dan een mail naar voorlichting@bladel.nl onder vermelding van ‘nieuwe website gemeente Bladel’.
 
Stem op Kempenlef van RSZK

De vijf genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee zijn Kempenlef van OBGB-lidbedrijf RSZK , Weidevarkens van Den Elshorst, Tussenheidproject, Groentenzaadteelt-De Beersch Hoeve en Brandstore Visit Oirschot.

Op maandag 11 december a.s. tijdens een feestelijke uitreiking in de Sint-Petrus Basiliek in Oirschot wordt de winnaar bekend gemaakt (aanmelden via een e-mail naar deelname@brabantsekempen.eu).

Kempenlef is een initiatief van OBGB-lidbedrijf RSZK en wil er voor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. De zorg richt zich op preventie, zelfredzaamheid en samenwerking. Kempenlef realiseert concrete en creatieve initiatieven om de groeiende zorgvraag van kwetsbare ouderen en mantelzorgers te ondersteunen. Stemmen is mogelijk op www.brabantsekempen.eu (hier is ook het programma t.z.t. inzichtelijk). U stemt toch ook op OBGB-lidbedrijf RSZK? 
 
Biodiversiteit op bedrijventerrein de Sleutel

Binnen het Interreg project 2B Connect is sprake van subsidie voor bedrijven op bedrijventerrein de Sleutel om daarmee de bijdrage aan biodiversiteit te stimuleren. Er zijn diverse mogelijkheden om de biodiversiteit te stimuleren op eigen terrein, zoals:
Groene gevels met klimplanten
Wadi's en poelen
Bloem- en kruidenrijke beplanting
Hagen, heggen en bomen
Halfopen verharding
Nestkasten, bijenhotels en vleermuiskasten

Het opstellen van inrichtingsplannen en vervolgens het daadwerkelijk inrichten van het perceel behoren tot de mogelijkheden en worden voor  50% gefinancierd door het project. Ook is het mogelijk gedeeltes van percelen in te richten. Bij voorkeur worden lokale groenadviseurs, tuinarchitecten en hoveniers met affiniteit voor biodiversiteit ingeschakeld.

Via deze link is de 'inspiratiegids voor ondernemers' voor biodiversiteit op bedrijventerreinen in te zien. Deze is ook per post verstuurd naar alle leden op de Sleutel. Heeft u interesse in deelname? Parkmanager Hetty van der Hamsvoort licht u in over de mogelijkheden die er zijn (hetty@obgb.nl). 
 
JAMwerkt.nl tweede snelst groeiende bedrijf van Zuid-Nederland

Na vorig jaar de Gouden Gazelle Award gewonnen te hebben en daarmee bekroond te worden tot snelst groeiende bedrijf van Zuid-Nederland, viel OBGB-lidbedrijf JAMwerkt.nl ook dit jaar in de prijzen tijdens de FD Gazelle Awards van Zuid-Nederland. In het Evoluon ontvingen de oprichters Miranda (26), Martijn (21) en Ruud Schippers (24) de Zilveren FD Gazelle Award, wat inhoudt dat ze dit jaar het tweede snelst groeiende bedrijf zijn van Zuid-Nederland!

JAMwerkt.nl heeft als doel om het voor alle jongeren, studenten en starters zo makkelijk mogelijk te maken om betaalde werkervaring op te doen bij bedrijven in hun eigen regio. Hierbij focussen ze zich op het gehele traject van bijbaan tot startersfunctie. Binnen enkele weken zal er een nieuw regiokantoor geopend worden tussen 's Hertogenbosch en Helmond. Uiteindelijk wil JAMwerkt.nl met drie regiokantoren het platform in heel Noord-Brabant kunnen uitrollen. Daarna zal het uitzendconcept worden uitgebreid naar andere provincies.

www.jamwerkt.nl
 
Terugblik Ondernemerscafe op 14 november 2017

Op 14 november 2017 kwamen ongeveer 150 ondernemers naar de 17e editie van het Ondernemerscafé Gemeente Bladel. Bij Recreatiepark De Achterste Hoef kregen zij van ondernemer Leo Beckers te horen wat iedere ondernemer kan leren van de Efteling.

Leo Beckers, directeur BCMG, gastdocent NHTV en oud-directeur Beekse Bergen, nam de aanwezigen mee in de wereld van de Efteling. De grootste trend is volgens hem keuzestress. Hoe maak je de juiste keuze uit het grote aanbod van de vrijetijdssector? Een sector waar ‘bewust’, ‘betrokken’ en ‘betekenisvol’ de boventoon voeren. En als je hier dan in geslaagd bent, hoe kun je er dan voor zorgen dan je onderscheidend genoeg bent? Met de Efteling als voorbeeld nam Leo Beckers de ondernemers mee door de 7-mijls lessen om na de presentatie met elkaar te netwerken in de grote zaal van De Achterste Hoef. 

Het Ondernemerscafé wordt twee keer per jaar georganiseerd door OBGB, Bladel Centrum, MKB Hapert, Land van de Zaligheden, ZLTO en gemeente Bladel.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel