OBGB Nieuwsbrief November 2017
 
Ondernemerscafe gemeente Bladel op dinsdag 14 november 2017

Op dinsdag 14 november 2017 (aanvang 19:30 uur) vindt de 17e editie plaats van het Ondernemerscafé gemeente Bladel bij Recreatiepark De Achterste Hoef (Troprijt 10, Bladel). Alle ondernemers uit de gemeente Bladel zijn van harte welkom. 

Goof Lukken (45) werkt zijn hele leven in de vrijetijdsindustrie als specialist op het gebied van marketing, communicatie en management en is een educatief entertainer die alle aspecten van vrijetijdsgedrag en bijbehorende business toelicht, in het bijzonder van de Efteling. Ook is hij docent bij de Academie van Toerisme van de Internationale Hogeschool NHTV in Breda. Een avond om niet te missen met de titel: Wat kan elke ondernemer leren van de Efteling? 

Aanmelden is mogelijk via een mail naar ondernemerscafe@bladel.nl onder vermelding van naam (voor- en achternaam), bedrijfsnaam en aantal personen (per bedrijf maximaal 2 personen) en de ondernemersvereniging waar u lid van bent. Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk vrijdag 10 november 2017
 
Young Entrepreneurs workshop SEO op woensdag 29 november 2017

Velen van ons herkennen het waarschijnlijk wel. Je hebt een website, je hebt er alles op staan: wat tekst, foto’s, mogelijkheid om contact op te nemen, een aantal afgeronde projecten. Maar toch… Twijfel je wel eens of je meer uit je website zou kunnen halen? Vraag jezelf dan eerst eens af: welk doel heeft mijn website? Als je dat helder hebt ben je al een heel eind op weg in de goede richting. SEO staat voor search engine optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie en is een sterk hulpmiddel

Bram Waarma van SEO specialist de Kempen legt kort de basis van SEO uit en wat SEO jou oplevert en gaat vervolgens met jullie aan de slag om meer inzicht te krijgen in jullie eigen websites. Na de workshop: - Ben je op de hoogte van de basis van SEO. - Heb je handige tips en tools voor je eigen website. - Sluiten we af met een gezellige informele borrel. We zijn gast bij Libra automatisering aan de Postelweg 41 in Bladel en we heten je van harte welkom op 29 november om 18:30 uur.

Deze workshop is voor alle jonge Kempische ondernemers vrij toegankelijk, dus ook voor niet-leden! Aanmelden: uiterlijk dinsdag 14 november 2017 via een mail met opgaaf van naam en bedrijfsnaam naar info@obgb.nl. Vol= vol, deelname is gratis. Klik hier voor de uitnodiging. 
 
Terugblik vrouwennetwerk OBGB op 7 november jl.

De zesde editie van het Vrouwennetwerk  OBGB vond plaats op 7 november jl. in het auditorium van Rabobank De Kempen. Het ging niet over het opgroeien van kleine kinderen maar over de groei die je doormaakt als vrouw, als ondernemer en als mens.

Onder leiding van coach Nancy Verstegen, kregen de vijfenzeventig aanwezige ondernemende dames interessante opdrachten en gespreksonderwerpen voorgelegd in het auditorium van Rabobank. Hoeveel ballen houd je dagelijks in de lucht ? Welke rollen vervul je? Van welke rollen krijg je energie en welke vreten juist energie? Wat wil je veranderen en hoe verander je patronen? Ondersteund door toepasselijke liedjes werden de dames aan het denken gezet en na de pauze werd op een ludieke manier genetwerkt

Kijk voor een verslag en foto's op www.obgb.nl/evenementen/vrouwennetwerk-obgb-7-november-2017-oei-ik-groei/
 
Open dag bij BuzziSpace: Happy workspaces op zaterdag 18 november 2017

Bij BuzziSpace draait het om een plezierige en inspirerende werkomgeving. Met ons assortiment aan akoestische meubelen, verlichting en accessoires bieden wij oplossingen voor kantoorinrichting en openbare ruimtes.

BuzziSpace ManuFacture produceert design oplossingen met een uniek en vooruitstrevend productieproces met oog voor ons vakmanschap. Om onze productie verder te ontwikkelen en de capaciteit te vergroten, hebben wij onlangs onze locatie met 3200 m2 uitgebreid.

Wij zijn trots op onze vernieuwde locatie. Wilt u weten wat er bij ons achter de schermen gebeurt? Kom kijken op onze open dag! U bent van harte welkom op zaterdag 18 november 2017 tussen 11.00 en 16.00 uur. Klik hier voor de uitnodiging.

Happiness at work! - BuzziSpace ManuFacture Industrieweg 7a 5531 AD Bladel
 
Inspiratiebijeenkomst internationaal succes op maandag 27 november 2017

Als MKB’er bent u onderdeel van de ruggengraat van de Nederlandse economie. Het Nederlandse MKB is verantwoordelijk voor het overgrote deel van de Nederlandse werkgelegenheid, investeringen en de totale bruto toegevoegde waarde in Nederland. Dat is iets om trots op te zijn! Toch is de stap naar internationaal succes voor veel MKB’ers lastig. Want waar moet u beginnen? Wie kan u helpen? En zijn er ondernemers van wie u kunt leren?

Ondernemen in het buitenland begint in Nederland, in je eigen regio. Daarom organiseren VICK, Rabobank De Kempen, Gemeente Bladel, Kempisch Bedrijvenpark en WTC·E in samenwerking met het KOP en de Kempische ondernemersverenigingen, een inspiratiebijeenkomst om internationaal succesvol te worden op maandag 27 november 2017. Klik hier voor meer info en aanmelden. 
 
Draag een steentje bij aan biodiversiteit

Binnen het Interreg project 2B Connect is sprake van subsidie voor bedrijven op bedrijventerrein de Sleutel om daarmee de bijdrage aan biodiversiteit te stimuleren. Er zijn diverse mogelijkheden om de biodiversiteit te stimuleren op eigen terrein, zoals:
  • Groene gevels met klimplanten
  • Wadi's en poelen
  • Bloem- en kruidenrijke beplanting
  • Hagen, heggen en bomen
  • Halfopen verharding
  • Nestkasten, bijenhotels en vleermuiskasten

Het opstellen van inrichtingsplannen en vervolgens het daadwerkelijk inrichten van het perceel behoren tot de mogelijkheden en worden voor  50% gefinancierd door het project. Ook is het mogelijk gedeeltes van percelen in te richten. Bij voorkeur worden lokale groenadviseurs, tuinarchitecten en hoveniers met affiniteit voor biodiversiteit ingeschakeld. 

Via deze link is de 'inspiratiegids voor ondernemers' voor biodiversiteit op bedrijventerreinen in te zien. Deze zal ook per post toegestuurd worden aan leden die gevestigd zijn op bedrijventerrein de Sleutel.  Heeft u interesse in deelname? Parkmanager Hetty van der Hamsvoort licht u in over de mogelijkheden die er zijn (hetty@obgb.nl). 
 
Brabantse Kempentrofee 2017: Kempenlef van RSZK genomineerd

De vijf genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee zijn bekend! De vijf initiatieven die dit jaar genomineerd zijn voor de Kempentrofee zijn: Kempenlef, Weidevarkens van Den Elshorst, Tussenheidproject, Groentenzaadteelt-De Beersch Hoeve en Brandstore Visit Oirschot.

De Brabantse Kempentrofee gaat naar een initiatief dat op een bijzondere manier bijdraagt aan de ontwikkeling en vernieuwing van de Kempenregio. Samenwerking zoeken met andere partijen uit de regio staat voorop. Op maandag 11 december a.s. tijdens een feestelijke uitreiking in de Sint-Petrus Basiliek in Oirschot wordt de winnaar bekend gemaakt (aanmelden via een e-mail naar deelname@brabantsekempen.eu). 

Kempenlef is een initiatief van OBGB-lidbedrijf RSZK en wil er voor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. De zorg richt zich op preventie, zelfredzaamheid en samenwerking. Kempenlef realiseert concrete en creatieve initiatieven om de groeiende zorgvraag van kwetsbare ouderen en mantelzorgers te ondersteunen. Stemmen is vanaf 13 november 2017 mogelijk op www.brabantsekempen.eu (hier is ook het programma t.z.t. inzichtelijk). 
 
Camera in beeld

De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. 

Camera in beeld is een politiesysteem dat alle (particuliere en overheids-)camera's op een kaart weergeeft. Mocht er bijvoorbeeld een overval, straatroof of inbraak zijn gepleegd in uw wijk, dan kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt zij vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden.

Met Camera in beeld kan de politie sneller meer incidenten op te lossen. Doet u mee met Camera in Beeld? Dan helpt u om uw buurt veiliger te maken. Om mee te doen met Camera in beeld moet u een online formulier invullen. Dit is te vinden via www.politie.nl/cib.
 
Giga-Bikes genomineerd voor Tweewielerwinkel van het Jaar 2018

De Tilburgse fietsenwinkel Giga-Bikes van OBGB-lid T.O.M. BV is voor de tweede keer genomineerd voor de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar. Ze waren eerder al in 2007 genomineerd en ook dit jaar mogen ze wederom meestrijden om de felbegeerde titel. Stemmen kan vanaf 1 november tot 24 december. 

De verkiezing De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door het vakblad Tweewieler, bedoeld als kwaliteitsstimulans voor de Nederlandse en Vlaamse tweewielerbranche. De genomineerde winkels strijden eerst om de gemeentelijke titel en provincietitel. Uit de provinciewinnaars wordt er uiteindelijk een landelijke winnaar gekozen die zich Tweewielerwinkel van het Jaar mag noemen. Giga-Bikes is een begrip in het centrum van Tilburg. 12,5 jaar geleden opende oprichter en eigenaar Tom te Riele de winkel aan de Piusstraat, waarbij hij m.n. ook onderscheid maakt op het gebied van sociaal ondernemerschap. 

De stem is uit te brengen op: www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/dv/kiesnederland/provincie21170/gemeente17979.  
 
Omleidingsroutes aanleg uitstroomvoorziening Klimaatbestendige bedrijventerreinen

De aanleg van de uitstroomvoorziening maakt onderdeel uit van het project Klimaatbestendige bedrijventerreinen. Aannemersbedrijf van der Zanden start met de aanleg op 14 november as en verwacht op vrijdag 1 december gereed te zijn met de werkzaamheden.

Gedurende deze weken wordt het verkeer d.m.v. routes omgeleid:
Omleiding Nijverheidsstraat -Handelsweg
Omleiding Ambachtsweg - Handelsweg
 
Ondernemersbezoeken in de Kempen

Sinds 2008 worden voor IGE leden de succesvolle 'Ondernemersbezoeken' georganiseerd. Vanaf 2015 is dit ook toegankelijk voor leden van OBGB, OVBRM, POB - BOC / OIC & IGE. Dit jaar hebben maar liefst 43 enthousiaste ondernemers deelgenomen.

De groepen worden telkens samengesteld uit een 6 á 7 tal leden, die elkaars bedrijven bezoeken (frequentie 1 x per 6-8 weken / tijdstip van 17.00u tot plm 19.00u, in principe op maandagavond, maar per groep uiteindelijk zelf te bepalen). De doelstelling: elkaars bedrijven bezoeken, leren kennen én als collega ondernemers op collegiale (waar gewenst vertrouwelijke) wijze informatie uit te wisselen en/of thema’s te bespreken.

In januari 2018 wordt weer een start gemaakt met dit initiatief. Aanmelden is mogelijk door middel van een mail naar will@danielsservices.nl voor 1 december as. Voor meer informatie klikt u hier
 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel