OBGB Nieuwsbrief Oktober 2017
 
Veiligheid: drukbezochte ontbijtsessie OBGB geeft stof tot nadenken

René Smulders van OBGB-lidbedrijf KSE Process Technology was gastheer voor een drukbezochte ontbijtsessie met het thema veiligheid. Vroeg in de ochtend opende hij met een korte presentatie over hightech fabrieksautomatisering; alles in relatie tot het doseren, wegen en transporteren van materialen. KSE is een familiebedrijf dat in ruim 40 jaar gestaag uitgegroeid is tot een wereldwijd concern. 

Vanuit de Veiligheidsregio hield Inge Mikkers een betoog over brandveiligheid. Inge ging vooral in op de inhoud van het bouwbesluit dat in 2012 van kracht werd en dat normen stelt voor onder andere opslag en materiaalgebruik. De filmpjes en voorbeelden die getoond werden, gaven de aanwezige ondernemers stof tot nadenken. 

René van Etten van ThreadStone Cyber Security vroeg de aanwezigen of hun digitale buur wel te vertrouwen is. De gedachte daarachter is dat in deze digitale wereld íedereen je buur is. Van de 10 miljard euro die jaarlijks aan schade ontstaat door cybercrime, komt 1 miljard bij het MKB vandaan. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen! 
 
Omleidingsroutes aanleg uitstroomvoorziening Klimaatbestendige bedrijventerreinen

Bij de entree van bedrijventerrein de Sleutel is afgelopen dinsdag een projectbord geplaatst (klik hier) om de aanleg van de uitstroomvoorziening aan te kondigen. De aanleg van deze voorziening maakt onderdeel uit van het project Klimaatbestendige bedrijventerreinen. Speciale dank aan OBGB-lidbedrijf Famar, die het mogelijk maakte het bord op deze fraaie plek te kunnen plaatsen. 

Aannemersbedrijf van der Zanden start met de aanleg op 14 november as en verwacht op vrijdag 1 december gereed te zijn met de werkzaamheden. Gedurende deze weken wordt het verkeer d.m.v. routes omgeleid: 
Omleiding Nijverheidsstraat -Handelsweg
Omleiding Ambachtsweg - Handelsweg
 
Kick-off project Klimaatbestendige bedrijventerreinen op maandag 16 oktober om 15:30 uur

Het klimaat verandert en daardoor neemt het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress steeds verder toe. Gemeente Bladel, Waterschap De Dommel en OBGB werken samen aan de klimaatbestendigheid van bedrijventerreinen, in het bijzonder de Sleutel. 

Op maandag 16 oktober wordt dit project officieel gestart door Peter Maas, waarnemend burgemeester gemeente Bladel, Peter Glas, watergraaf Waterschap De Dommel en Ger Baken, voorzitter OBGB. Ook informeren projectleden u over de inhoud van het project en wordt de eerste Klimaatscan uitgereikt aan Marco van Geel van Willems Machinebouw.

Alle bedrijven en bewoners op het bedrijventerrein en andere geïnteresseerden zijn vanaf 15.30 uur van harte welkom. Na het officiële gedeelte is er een hapje en een drankje voor de aanwezigen. In verband met de catering is het fijn als u zich uiterlijk vrijdag 13 oktober aanmeldt via een e-mail naar info@obgb.nl. Klik hier voor de uitnodiging (inclusief locatie Kick-off). 
 
Open dag bij Buzzi: Happy Workspaces

Bij BuzziSpace draait het om een plezierige en inspirerende werkomgeving. Met ons assortiment aan akoestische meubelen, verlichting en accessoires bieden wij oplossingen voor kantoorinrichting en openbare ruimtes.

BuzziSpace ManuFacture produceert design oplossingen met een uniek en vooruitstrevend productieproces met oog voor ons vakmanschap. Om onze productie verder te ontwikkelen en de capaciteit te vergroten, hebben wij onlangs onze locatie met 3200 m2 uitgebreid.

Wij zijn trots op onze vernieuwde locatie. Wilt u weten wat er bij ons achter de schermen gebeurt? Kom kijken op onze open dag! U bent van harte welkom op zaterdag 18 november 2017 tussen 11.00 en 16.00 uur. Klik hier voor de uitnodiging.

Happiness at work! - BuzziSpace ManuFacture Industrieweg 7a 5531 AD Bladel
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: De ReclamePloeg

De ReclamePloeg vindt zijn oorsprong ruim 28 jaar geleden in de Randstad. Inmiddels woont eigenaar Ron van der Ploeg in Hapert en heeft hij op het gelijknamige bedrijventerrein een tweede vestiging geopend van het florerende beletteringsbedrijf.

‘De reclame op uw bedrijfswagen, bedrijfspand en bedrijfskleding zijn bij ons in goede handen als het erom gaat dat het moet opvallen en kwalitatief goed moet zijn. Wij nemen de tijd om uw wensen goed in beeld te brengen en daarbij mag u gerust profiteren van onze jarenlange ervaring. Onze website (www.dereclameploeg.nl) laat daar de nodige voorbeelden van zien, maar veel liever nog komen wij bij u langs zodat wij u en uw bedrijf beter kunnen leren kennen en écht maatwerk kunnen leveren’.

De ReclamePloeg wil de Kempen graag nog meer kleur geven! ‘Daag ons daarom uit om met een goed en verrassend voorstel te komen voor uw huidige of toekomstige reclame-uitingen. Of maak handig gebruik van de gratis overstapservice die wij bieden: Wij nemen uw bestaande reclames geheel kosteloos over’. Voor een geheel vrijblijvend en informatief gesprek kunt u ons bereiken op 06-3980 9599 of via de mail hapert@dereclameploeg.nl . Tot snel!
 
Vrouwennetwerk: Oei ik groei!

Op dinsdag 7 november 2017 vanaf 19:00 uur zijn ondernemende Kempische vrouwen van harte welkom in het auditorium van Rabobank De Kempen in Bladel om tijdens de 6e editie van Vrouwennetwerk OBGB de uitdaging uit te gaan met Nancy Verstegen: 

Van moeten naar willen, van ja-maar naar ja-en, van herkennen naar bekennen, van nadenken naar voordenken en van denken naar doen. In een met zang omlijst programma wisselen humor, ernst en ontroering elkaar af. Je luistert, lacht, ervaart, beleeft, geeft, deelt, ontvangt en voelt. Aan het einde van de avond gaat iedereen met een concrete afspraak met zichzelf over ‘wat ga jij morgen anders doen..?’ de deur uit. 

Aanmelden: uiterlijk donderdag 26 oktober 2017 via een mail met opgaaf naam en bedrijfsnaam naar info@obgb.nl.  Vol=vol, OBGB-leden voorrang, deelname gratis. Klik hier voor de uitnodiging. 
 
AVA Benelux verhuist naar Kempisch Bedrijvenpark

AVA Benelux (45 medewerkers) heeft een kavel gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. AVA bouwt op de gekochte kavel van 11.000m² een modern distributiecentrum. Hierdoor kunnen alle activiteiten in de Benelux worden geconcentreerd op één locatie.

AVA Benelux is nu gevestigd in Hilvarenbeek en verkoopt en distribueert onderdelen voor koelsystemen en aircosystemen voor de automotive aftermarket. AVA Benelux is onderdeel van de AVA Group. De van oorsprong Duitse groep heeft zes vestigingen in Europa en is onlangs overgenomen door de Taiwanese firma Enterex International, de grootste producent van radiateuren en condensors ter wereld met fabrieken in China en Taiwan.

De aanvraag voor de omgevingsvergunning is in voorbereiding. Bouwgroep Remmers uit Tilburg is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe distributiecentrum. Volgens planning wordt begin 2018 gestart met de nieuwbouw en kan het pand in november 2018 in gebruik worden genomen.
 
Demonstratiemiddag Robotics

Bij het woord robots denken de meeste mensen aan de “klassieke” robots:  supersnel, nauwkeurig, groot, duur en toch ook wel fascinerend. Inmiddels zijn er diverse soorten robots ontwikkeld die klein, intelligent, mobiel, snel en nauwkeurig en gemakkelijk te integreren zijn in een bestaand productieproces of laboratorium.

Op vrijdag 3 november 2017 (14:00 - 18:00 uur) wordt daarom een demonstratie middag Robotics georganiseerd in Bladel (klik hier). U ziet verschillende soorten robots aan het werk en vier robot-specialisten praten u bij over 'Robotics'. Aanmelden: voor 15 oktober 2017 via een e-mail naar ipk@hetkop.nl. De locatie is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en wordt gecommuniceerd na aanmelding.
 
Bedrijvenpreventieteam KVO

In 2007 is het Bedrijvenpreventieteam opgericht als onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit team houdt zich bezig met veiligheid en de personen die deel uitmaken van dit team vormen 'de ogen en de oren' van onze bedrijventerreinen. Zij zijn  werkzaam bij een van de OBGB-lidbedrijven of woonachtig op de terreinen. 

OBGB is op zoek naar nieuwe contactpersonen, die deel uit gaan maken van dit team. Het is niet de bedoeling om intensief te vergaderen en te overleggen. Er wordt twee keer per jaar met de partners politie, brandweer en gemeente geschouwd op de terreinen en je bent aanspreekpunt voor OBGB-leden voor een gedeelte van het bedrijventerrein v.w.b. veiligheidszaken. 

Interesse? Neem dan contact op met onze parkmanager Hetty van der Hamsvoort (hetty@obgb.nl). 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel