OBGB Nieuwsbrief Augustus 2017
 
Bedrijfsbezoek aan Moeskops Grafisch Afwerkingsbedrijf

OBGB nodigt lidbedrijven van harte uit op dinsdag 5 september 2017 voor een bedrijfsbezoek aan lidbedrijf Moeskops Grafisch Afwerkingsbedrijf, Smaragdweg 14 te Hapert.  De ontvangst vindt daar plaats om 15:30 uur, waarna een presentatie en een rondleiding gegeven zullen worden.

Moeskops gaat over ontdekken, innovatieve technieken omarmen en daarmee klanten op nieuwe ideeën brengen. Vanuit Hapert op de spiksplinternieuwe locatie, niet ver van de plek waar het bedrijf veertig jaar geleden is gestart, worden de meest originele pr-middelen, verpakkingen, dozen, opbergmiddelen en –mappen geproduceerd die je maar kunt bedenken. 

Uiteraard sluiten we af met een borrel. Aanmelden is mogelijk (voor 30 augustus 2017) via een e-mail aan info@obgb.nl met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn.

www.moeskopsgrafisch.nl
 
Biodiversiteit op onze bedrijventerreinen

Binnen het Interreg project 2B Connect is sprake van subsidie voor bedrijven op bedrijventerrein de Sleutel om daarmee de bijdrage aan biodiversiteit te stimuleren. Er zijn diverse mogelijkheden om de biodiversiteit te stimuleren op eigen terrein, zoals:
  • Groene gevels met klimplanten
  • Wadi's en poelen
  • Bloem- en kruidenrijke beplanting
  • Hagen, heggen en bomen
  • Halfopen verharding
  • Nestkasten, bijenhotels en vleermuiskasten
     
Het opstellen van inrichtingsplannen en vervolgens het daadwerkelijk inrichten van het perceel behoren tot de mogelijkheden. Ook is het mogelijk gedeeltes van percelen in te richten. Bij voorkeur worden lokale groenadviseurs, tuinarchitecten en hoveniers met affiniteit voor biodiversiteit ingeschakeld.

De 'inspiratiegids voor ondernemers' voor biodiversiteit op bedrijventerreinen verschijnt op korte termijn. Heeft u interesse in deelname? Parkmanager Hetty van der Hamsvoort licht u in over de mogelijkheden die er zijn. 
 
Open dag OBGB-lidbedrijf Megalfex

Megaflex in Bladel is een modern en toonaangevend bedrijf binnen de etiketten- en verpakkingsindustrie. Deze onderneming blijft zich ontplooien en doorgroeien tot een nog veelzijdigere verpakkingsspecialist. Op zondag 1 oktober 2017 (tussen 10 en 17 uur) zetten honderden bedrijven de deuren weer voor je open op Voka Open Bedrijvendag. Ook Megaflex in Bladel is van de partij. 

Grijp de kans om even 'binnen te gluren' en ontdek wat het Megaflex team dag in dat uit enthousiast realiseert: 'We dompelen je onder in wat we doen, laten je de sfeer opsnuiven en nemen je van a tot z mee in ons verhaal. Kom langs, geef je ogen de kost en laat je verrassen, verleiden en overdonderen!'  

www.megaflex.nl en www.openbedrijvendag.be - Megaflex, Hallenstraat 14, 5531 AB Bladel
 
Informatieavond Brabantse Kempen Onderneemt: cursus voor startende ondernemers

Wil je een bedrijf voor jezelf beginnen in de Brabantse Kempen? Of ben je sinds kort al voor jezelf begonnen maar zit je met vragen als hoe kom ik aan meer klanten?  Of hoe presenteer ik mijn bedrijf ? Stichting het Huis van de Brabantse Kempen heeft het initiatief genomen een ondernemerscursus te organiseren voor startende ondernemers of ondernemers met uitbreidingsplannen. 

De cursus start in het najaar van 2017 en de workshops vinden plaats op woensdagavonden van 19.00 - 22.00 uur. Op 31 augustus 2017 vindt een informatieavond plaats over de cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’. De bijeenkomst start om 19.30 uur bij het Pius X College, Tuinstraat 1 te Bladel . Bezoekers kunnen zich melden voor de avond door een mail te sturen naar deelname@brabantsekempen.eu.

Meer informatie is te vinden op www.brabantsekempen.eu of in deze flyer
 
Inschrijving voor Brabantse Kempentrofee 2017 gestart

Het Huis van de Brabantse Kempen reikt op 11 december 2017 voor de elfde keer de Brabantse Kempentrofee uit en dit jaar op een wel heel bijzondere locatie; de Sint Petrus Basiliek in Oirschot. De Brabantse Kempentrofee is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven, organisaties en personen om innovatie en samenwerking in de regio de Brabantse Kempen te stimuleren.

De Kempentrofee is een initiatief van het Streekplatform, een samenwerking tussen Kempen-gemeenten, (semi) overheidspartijen, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen. Het Huis van de Brabantse Kempen ontwikkelt in opdracht van het Streekplatform initiatieven en voert projecten voor de regio uit. Altijd in samenwerking met overheidspartners, onderwijsinstellingen, ondernemers en inwoners.

Iedereen kan meedoen; inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen. De jury kijkt bij de beoordeling van de projecten vooral naar hoe het initiatief tot stand is gekomen en op welke manier het vernieuwend is voor de regio.  

www.brabantsekempen.eu
 
Jubileum-editie Brainport Monitor - Informatiemiddag op 10 oktober 2017

Wat laten 10 jaar economische statistieken over Brainport Eindhoven ons zien? Kom in oktober naar de lancering van de jubileum-editie van de Brainport Monitor en laat je bijpraten over de afgelopen en huidige ontwikkelingen op economie, innovatie, ondernemerschap, arbeidsmarkt en nog veel meer!

Reserveer nu vast ruimte in de agenda op 10 oktober 2017 (aanvang 15:00 uur) en mis het niet! Meer informatie over het programma en de precieze locatie (Eindhoven) volgt. Aanmelden is mogelijk via deze link
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel