OBGB Nieuwsbrief Juni 2017
 
Jasno VICK Haringparty - Stem op OBGB-genomineerde Juup Willems

Op vrijdag 16 juni as vormt de tuin van restaurant Crijns in Bladel weer het decor voor de enige echte Haringparty in de Brabantse Kempen! De maand juni is traditiegetrouw de maand van de Jasno VICK Haringparty.

Het programma is als volgt:
16:00 uur: Ontvangst
17:30 uur: Uitreiking Zilveren Haring 2017
Kledingadvies: Smart Casual.
De ontmoeting én de haring en andere hapjes worden u aangeboden, drankjes (consumptiebonnen) zijn voor eigen rekening. Aanmelden is mogelijk via de website van VICK.

De genomineerden voor de Zilveren Haring zijn dit jaar 
- namens OBGB Juup Willems (Berlingr Automatiseringstechniek)
- namens IGE Gandert Roosen (Roosen Industries)
- en namens OVBRM Hugo Jansen (JMB Jansen Machinebouw).

Maak uw keuze op www.vick.nl. U stemt toch ook op onze genomineerde Juup Willems? 

In 2003 is Juup vanuit een slaapkamertje zijn eigen onderneming in engineering gestart onder de naam Willems Industriële Diensten. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in robotisering en vloeistof handling heeft inmiddels de naam Berlingr Automatiseringstechniek BV gekregen en verhuist binnenkort naar een nieuw bedrijfspand,
Berlingr werkt in de voedingsmiddelen-, farmaceutische, chemie-, bio-, metaal- en houtindustrie. Met ‘Hart voor Techniek’ is Berlingr een betrouwbare partner met een nuchtere kijk, creatief,  innovatief en denkend vanuit klantenperspectief.
Juup staat voor innovatie! Draagt dat uit naar medewerkers maar vooral ook naar jongeren en motiveert ze om voor techniek te kiezen. Hij straalt vooral enthousiasme en creativiteit uit. Dat blijkt uit de toekomstbestendige, gerobotiseerde en modulaire automatiseringsoplossingen die hij ontwikkelt voor zijn klanten. Maar zeker ook uit de manier waarop hij zich telkens weer presenteert op de Dutch Technology Week (KempenTech).

www.berlingr.com
 
Wegwerkzaamheden A67 tussen de Hogt en de Belgische grens

In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemer Heijmans eind juni / begin juli  werkzaamheden uit op de A67 tussen knooppunt de Hogt en de Belgische grens.

Locatie en aard werkzaamheden
Ten behoeve van het uitvoeren van asfaltwerkzaamheden en werkzaamheden aan viaduct Praterke-west, wordt de A67 HRL (Eindhoven richting België) gedurende drie weekenden afgesloten voor alle verkeer.

Het eerste weekend aansluiting Eersel (30) tot knooppunt de Hogt voor het verkeer vanuit Eersel / België richting Eindhoven 
Vrijdag 23 juni 21:00 uur tot zondag 25 juni 13:00 uur

Het tweede weekend tussen knooppunt de Hogt en de Belgische grens
Vrijdag 30 juni 21:00 uur t/m maandag 3 juli 05:00 uur

Het derde weekend tussen knooppunt de Hogt en aansluiting Hapert (29)
Vrijdag 7 juli 21:00 uur t/m maandag 10 juli 05:00 uur

Omleidingsroutes
Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Deze werkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2017 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker. 
Voor meer informatie kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen met Marloes van den Hoek, Projectondersteuner bij Heijmans Infra (E mhoek@heijmans.nl; M +316 52 76 33 25). 

 
Willems Baling Equipment 25 jaar

OBGB-lid Willems Baling Equipment B.V. bestaat 21 juli 2017 25 jaar. Dat wordt gevierd op vrijdag 7 juli 2017 en zaterdag 8 juli 2017.

Op vrijdag 7 juli 2017 worden alle relaties inclusief alle OBGB-lidbedrijven uitgenodigd. Tussen 14.00 en 17.30 uur vinden er rondleidingen plaats waarbij u het bedrijf en machines kunt bezichtigen. Tot 20.00 uur is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Het geheel wordt muzikaal aangekleed. Op zaterdag 8 juli 2017 vindt er tussen 10:00 en 16:00 uur een open dag plaats.

Willems Baling Equipment nodigt hierbij alle OBGB-leden van harte uit op vrijdag 7 juli as. U als directie/OBGB-lid dient zich aan te melden via deze link 
 
Gemeenten optimaliseren ontsluiting De Sleutel en Kleine Hoeven

Wethouder Cees van de Ven (Reusel-De Mierden) en (voormalig) wethouder Wim van der Linden (Bladel), hebben op 31 mei intentieafspraken ondertekend voor een gezamenlijke verbetering en optimalisering van de ontsluiting en bereikbaarheid van de bedrijventerreinen De Sleutel (Bladel) en Kleine Hoeven (Reusel). De komende periode wordt onderzocht hoe de toegang tot de bedrijventerreinen en de verbinding tussen beide terreinen kan worden geoptimaliseerd.

Door de huidige ontsluitingsproblemen op bedrijventerrein de Sleutel en de te verwachten toename van verkeer bij toenemende bedrijvigheid op bedrijventerrein Kleine Hoeven is het nodig om de ontsluiting te verbeteren.  Bij een recente grote brand op bedrijventerrein De Sleutel is gebleken dat een goede calamiteitenontsluiting ontbreekt. Gemeente Bladel reali-seert daarom op de korte termijn een calamiteitenontsluiting met een directe aansluiting op de Provincialeweg. De intentieafspraken vloeien voort uit de probleemanalyse naar de bereikbaarheid van de Provincialeweg en het aangrenzende gebied die in maart 2016 is opgeleverd.

 
Zomer BBQ bij Merchandise.nl

OBGB organiseert op donderdag 13 juli as. voor haar leden de jaarlijkse Zomer BBQ bij lidbedrijf Merchandise.nl B.V. De ontvangst vindt plaats vanaf 16:30 uur op Raambrug 36 op bedrijventerrein de Sleutel te Bladel. 

Het programma is als volgt:
- Een korte presentatie over Merchandise.nl
- Een rondleiding door het nieuwe bedrijfspand
- Een goed verzorgde BBQ waarmee we gezamenlijk en op traditionele, informele OBGB-wijze de zomer inluiden. 

Aanmelden is mogelijk via een e-mail naar info@obgb.nl (uiterlijk vrijdag 7 juli 2017). 

www.merch.nl
 
Samen werken aan wateroverlast: Waterbestendige Bedrijventerreinen

Het klimaat verandert en daardoor neemt de kans op wateroverlast, watertekort en hittestress verder toe. Gemeente Bladel, Waterschap de Dommel en OBGB zijn met ondersteuning van Provincie Noord-Brabant een project gestart waarvan op 6 juni jl. de start gemaakt werd tijdens een ontbijtbijeenkomst bij Willems Machinebouw aan het Rootven op bedrijventerrein de Sleutel. Eigenaar Marco van Geel was gastheer van een smakelijk ontbijt, waarbij eigenaren en huurders van panden aan het Rootven en een gedeelte van de Handelsweg bijgepraat werden over de voortgang van het project.

Bas Bierens gaf een presentatie namens de werkgroep waarin alle partijen vertegenwoordigd zijn. Gemeente en waterschap hebben inmiddels al acties ondernomen om de bedrijventerreinen op openbaar gebied waterproof te maken; de werkgroep ondersteunt ondernemers daarbij om door middel van een ‘Klimaatscan’ de riolering in beeld te brengen en daarmee te inventariseren of er risico’s zijn. Kleinschalige verbeteringsmaatregelen worden daarbij meteen uitgevoerd; voor grotere herstelmaatregelen wordt een ‘advies op maat’ uitgebracht.

Zeven ondernemers raakten enthousiast en zegden hun medewerking tijdens de ontbijtbijeenkomst toe; deze klimaatscans vormen een pilot voor de rest van bedrijventerrein de Sleutel. Meer informatie en/of interesse in deelname? Neem dan contact op met Leo Vennix, gemeente Bladel of Hetty van der Hamsvoort, OBGB. Klik hier voor de folder.  
 
OBGB Motortoertocht op 24 juni 2017

Voor alle OBGB-leden, relaties, vrienden en bekenden organiseert een OBGB werkgroep (bestaande uit Wim van Eijk, Ton Lavrijssen, Walter Sleegers en Jan Kerkhofs) op zaterdag 24 juni as. een OBGB Motortoertocht. De tocht wordt uitgezet op GPS en kan bij vertrek voor de Garmin bezitters gedownload worden. Deelnemers doen mee op eigen risico en er wordt in groepjes (rustig) gereden. Mensen die zelf niet in het bezit van een motor zijn kunnen achterop bij anderen meerijden (aanmelden als passagier).

De lengte van de tocht is plm. 150 km. Ontvangst vindt plaats bij Poort van Brabant in Hapert vanaf 9:00 uur (koffie en gebak op kosten van OBGB). Er wordt rond 12:30 uur gelunchd in Scherpenheuvel (op eigen kosten). Via een stop bij Tante Thee in Bergeijk (eigen kosten) wordt rond de klok van 16:30 uur de tocht geeindigd bij Poort van Brabant (met een hapje en drankje op kosten van OBGB).  Deelname op eigen riscio - Kosten van stop in Scherpenheuvel en Bergeijk op eigen kosten - Aanmelden is noodzakelijk via een mail naar info@obgb.nl - uiterlijk vrijdag 16 juni 2017
 
Bijeenkomst Young Entrepreneurs op 23 juni 2017

 In verband met ziekte is het bezoek aan ZENS Group op 31 maart jl. niet doorgegaan. Daarom is een nieuwe datum gepland: Young Enterpreneurs - powered by OBGB - organiseert op vrijdag 23 juni 2017 (aanvang 15:30 uur) een bedrijfsbezoek aan ZENS Group, gevestigd aan High Tech Campus 10 te Eindhoven. Een bedrijfsbezoek voor en aan jonge Kempische ondernemers!

Bij een smartphone denk je meteen aan slim, handig en doordacht. Dat geldt niet voor de adapters om ze op te laden. En daar maakt ZENS korte metten mee! Brainport en broers; een markante combinatie. Na Philips, Van Doorne en de gebroeders Kerkhof (vooruit dan) lijkt het nu de beurt aan Erik en Johan Plasmans (geboren en getogen in Hapert) om naam te maken. Alle jonge (tot plm. 35 jaar) ondernemers zijn van harte welkom. De middag bestaat uit een bedrijfsbezoek aan ZENS, rondleiding op de campus en een netwerkborrel.

Aanmelden: uiterlijk vrijdag 16 juni via een mail met opgaaf van naam en bedrijfsnaam naar info@obgb.nl.
Vol = vol, deelname is gratis. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel