OBGB Nieuwsbrief Mei 2017
 
Bedrijfsbezoek aan Habufa

OBGB organiseert op donderdag 8 juni 2017 een bedrijfsbezoek aan lidbedrijf Habufa Meubelen B.V., Hoogakker 4 te Hapert. De ontvangst vindt plaats om 13:30 uur, waarna een presentatie en een rondleiding (mede op de locatie aan de Metaalweg gegeven zullen worden). 

Habufa Meubelen B.V. is een internationaal opererende meubelfabrikant en heeft drie sterke meubelconcepten in Europa: Henders & Hazel, XOOON, Happy @Home. Onder het merk Coco Maison zet Habufa een eigen lijn decoratieartikelen in de Europese markt neer. 

Uiteraard wordt afgesloten met een borrel. Aanmelden is mogelijk voor donderdag 1 juni as. met een mail naar info@obgb.nl met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn. 
 
Bijeenkomst Young Entrepreneurs op vrijdag 23 juni 2017

In verband met ziekte is het bezoek aan ZENS Group op 31 maart jl. niet doorgegaan. Daarom is een nieuwe datum gepland: Young Enterpreneurs - powered by OBGB - organiseert op vrijdag 23 juni 2017 (aanvang 15:30 uur) een bedrijfsbezoek aan ZENS Group, gevestigd aan High Tech Campus 10 te Eindhoven. Een bedrijfsbezoek voor en aan jonge Kempische ondernemers!

Bij een smartphone denk je meteen aan slim, handig en doordacht. Dat geldt niet voor de adapters om ze op te laden. En daar maakt ZENS korte metten mee! Brainport en broers; een markante combinatie. Na Philips, Van Doorne en de gebroeders Kerkhof (vooruit dan) lijkt het nu de beurt aan Erik en Johan Plasmans (geboren en getogen in Hapert) om naam te maken. Alle jonge (tot plm. 35 jaar) ondernemers zijn van harte welkom. De middag bestaat uit een bedrijfsbezoek aan ZENS, rondleiding op de campus en een netwerkborrel.

Aanmelden: uiterlijk vrijdag 16 juni via een mail met opgaaf van naam en bedrijfsnaam naar info@obgb.nl.
Vol = vol, deelname is gratis. 
 
Bestuurssamenstelling OBGB

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van OBGB op 9 mei jl. heeft het OBGB-bestuur en ruim 90 leden afscheid genomen van voorzitter Frits Oomen en penningmeester Ton Gijsbers.

Vice-voorzitter Anton van Limpt neemt de komende tijd (tijdelijk) de voorzitterstaken over van Frits Oomen. Toekomstig voorzitter Ger Baken (voorheen werkzaam als directielid bij Rabobank) stelde zich voor aan de leden en werd per acclamatie als bestuurder benoemd. De aanwezige leden maakten tevens kennis met Accombis-partner Twan Hertogs. Hij neemt het penningmeesterschap over van Ton Gijbers en werd ook per acclamatie als bestuurder benoemd. John Moeskops (Comcorde + ontwerp en druk) stelde zich herkiesbaar en werd door de vergadering opnieuw als bestuurslid benoemd.  

OBGB ontving de leden in de Kempentech tent met een bijzonder smakelijk buffet. Tijdens het officiele gedeelte werden zij bijgepraat over de financien van OBGB, deden het bestuur en parkmanager Hetty van der Hamsvoort verslag over verenigingsjaar 2016 en werden de plannen voor 2017 toegelicht. De initiatieven Young Entrepreneurs en het Vrouwennetwerk werden toegelicht door respectievelijk Ruud Schippers en Marion Borgmans. Als afsluiting werd de KVO/OBGB-trofee 2017 uitgereikt door waarnemend burgemeester Peter Maas
 
KVO/OBGB-trofee 2017 voor WVK-groep

Waarnemend burgemeester Peter Maas heeft  de KVO/OBGB-trofee 2017 uitgereikt aan WVK-groep. De prijs bestaat uit een zeer vakkundig gemaakte trofee door OBGB-lid Rob Vissers en is één jaar lang in het bezit van het bedrijf dat op veiligheidsgebied de zaken het beste op orde heeft.

WVK-groep is gevestigd op bedrijventerrein de Sleutel in Bladel. Directielid Francois Baudoin ontving de prijs voor de hoofdvestiging van het bedrijf aan de Raambrug. WVK-groep voert in opdracht van de Kempische gemeenten (delen van) de Participatiewet uit en heeft banen in het kader van de (inmiddels opgeheven) Wet sociale werkvoorziening. Met 800 personen is WVK-groep de grootste werkgever van de Kempen. 

De tien genomineerde bedrijven zijn beoordeeld op de vier deelgebieden opslag, omgeving, voertuigen en gebouw. Ondanks het feit dat het pand van WVK-groep al enige tijd gevestigd is op de Sleutel, kan het zich meten met de nieuwbouw van andere bedrijven, aldus het bedrijvenpreventieteam. 
 
 
Predicaat van bewijs van verdienste voor Frits Oomen

Op 9 mei 2017 kreeg Frits Oomen tijdens de Algemene Leden Vergadering van de ondernemersvereniging OBGB de gemeentelijke onderscheiding, ‘Predicaat van bewijs van verdienste’ en het daarbij behorende kunstwerk de "Blaalse Zuil" uitgereikt.

Waarnemend burgemeester van de gemeente Bladel Peter Maas reikte de onderscheiding uit omdat Frits als voorzitter van de OBGB bijna 9 jaar voor verbinding heeft gezorgd tussen de gemeente Bladel als overheid en de ondernemers. Frits werkte onder andere aan het 5-jarig parkmanagement project, het Keurmerk Veilig Ondernemen, het Ondernemerscafé, de Samenwerking binnen het KBP en de opzet van goede camerabeveiliging. Ook heeft Frits zich ingezet als bestuurslid van het KOP, GBOH, Stichting De Kloostertuin en het Kempisch Senioren orkest. Daarnaast is hij initiatiefnemer en medeoprichter van de Herensociëteit.
 
Glasvezel op bedrijventerrein Hapert

CBizz en partners begint met de aanleg van een hoogwaardig glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Hapert. CBizz is leverancier van zakelijke internetdiensten en gespecialiseerd in de uitrol van glasvezel op bedrijventerreinen in Nederland. Veel bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerrein Hapert zijn persoonlijk benaderd en geïnformeerd over het initiatief. Ook OBGB heeft zich als vertegenwoordiger van de bedrijven laten informeren over de kosteloze aansluitingen die CBizz aanbiedt.

Bij elk adres wordt namelijk kosteloos een aansluitpunt gerealiseerd. Vervolgens maakt u zelf de keuze of u al dan niet aangesloten wenst te worden op het open netwerk dat CBizz aanbiedt. Er zijn diverse pakketten voor de gewenste bandbreedtes, download/uploads en beschikbaarheidsgarantie. Supersnel glasvezel met snelheden die op te schalen zijn tot 1Gbps. 

Klik hier of op https://cbizz.nl/hapert voor meer informatie. Of neem contact op met Herbert ter Morsche van CBizz, telefoon 06 11356361. In geval van vragen kunt u ook contact opnemen met Hetty van der Hamsvoort, parkmanager van OBGB.
 
Willems Baling Equipment 25 jaar

OBGB-lid Willems Baling Equipment B.V. bestaat 21 juli 2017 25 jaar. Dat wordt gevierd op vrijdag 7 juli 2017 en zaterdag 8 juli 2017.

Op vrijdag 7 juli 2017 worden alle relaties inclusief alle OBGB-lidbedrijven uitgenodigd. Tussen 14.00 en 17.30 uur vinden er rondleidingen plaats waarbij u het bedrijf en machines kunt bezichtigen. Tot 20.00 uur is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Het geheel wordt muzikaal aangekleed. Op zaterdag 8 juli 2017 vindt er tussen 10:00 en 16:00 uur een open dag plaats. 

Willems Baling Equipment nodigt hierbij alle OBGB-leden van harte uit op vrijdag 7 juli as. U als directie/OBGB-lid dient zich aan te melden via de volgende link https://goo.gl/forms/FthhiyNi8oQSYZzr2'
 
DigiPro biedt subsidiemogelijkheden voor innovatieve ondernemers

Méér product- en procesinnovaties in de sectoren maakindustrie, IT-enginering en technische installatiebedrijven bevorderen is het doel van DigiPro, een nieuw Europees subsidieproject. DigiPro is bedoeld voor innovatieve MKB-ers, voor de digitale omvorming van producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen. Het Huis van de Brabantse Kempen voert DigiPro vanaf 1 mei jl. voor de regio Oost-Brabant uit.

De deelnemende bedrijven worden stap voor stap begeleid bij de ontwikkeling van intelligente producten waar voor de conceptontwikkeling, de haalbaarheid, de uitvoering van het onderzoeksplan en prototypebouw subsidies kunnen worden verkregen. Voor deze bedrijven wordt maximaal 40% van de kosten vergoed tot een investering van Euro 100.000,000.

Meer info: www.brabantsekempen.eu of via Astrid van Deelen, Huis van de Brabantse Kempen in Eersel (telefoon 0497-512273 of avdeelen@brabantsekempen.eu). 
 
U bezoekt toch ook Kempen Tech?

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017 presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech op het Kempisch Bedrijvenpark. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien tijdens de Dutch Technology Week. In de Kempen worden veel technische topprestaties geleverd, door onze eigen Kempische bedrijven. Daar mogen we trots op zijn! .

Op vrijdag wordt een bedrijvenbeurs, een symposium, een lunch en een netwerkborrel voor ondernemers georganiseerd. Ook vindt een uitgebreid techniekprogramma voor jongeren en scholieren plaats. De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag is de dag voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, een dag  vol met verrassende ontdekkingen! Op zaterdag wordt een vacaturemarkt georganiseerd en is er een open dag bij OBGB-lidbedrijf KSE Process Technology in Bladel.

Kijk voor meer info en aanmelden op www.kempentech.nl.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel