OBGB Nieuwsbrief April 2017
 
ALV van OBGB in Kempentech tent op 9 mei 2017

Op dinsdag 9 mei 2017 vindt in de tent van Kempentech 2017 aan de Diamantweg op het KBP te Hapert (naast VDL Fiber Tech Industries) de Algemene Leden Vergadering van OBGB plaats. 

Wij ontvangen onze lidbedrijven vanaf 17:30 uur met een smakelijk buffet, waarna van 19:00 tot 20:00 uur deze vergadering plaatsvindt. De agenda voor de ledenvergadering is reeds per post verstuurd. Het officiele gedeelte zal kort en krachtig toegelicht worden; wij zullen speciale aandacht schenken aan het afscheid van Frits Oomen, die negen jaar lang op zeer enthousiaste, voortvarende en bijzonder toegewijde manier het voorzitterschap heeft ingevuld. 

Aanmelden voor uw aanwezigheid tijdens deze vergadering is mogelijk via een mail naar ons secretariaat, info@obgb.nl, uiterlijk 1 mei 2017. 

Na een korte pauze zal om 20:30 uur het tweede deel van deze avond starten: het zestiende Ondernemerscafe van gemeente Bladel. 
 
Zestiende editie Ondernemerscafe gemeente Bladel op 9 mei 2017

Aansluitend aan de Algemene Leden Vergadering van OBGB vindt  in dezelfde tent de 16e editie van het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Een bijzondere editie vanwege de locatie in de tent van KempenTech op het Kempisch Bedrijvenpark en het feit dat wij alle leden van de Kempische ondernemersverenigingen van harte uitnodigen.

Onderwerp van deze editie is: 'Duurzaam openbaar vervoer - VDL en Hermes werken samen aan het meest moderne streekvervoer van Europa'. VDL Bus & Coach heeft maar liefst 43 innovatieve elektrische bussen geleverd aan personenvervoersbedrijf Hermes. Met dit aantal beschikt de regio Eindhoven over één van de grootste elektrische busvloten van Europa. In totaal heeft VDL in Nederland eind 2016 zo’n 400 bussen geleverd ten behoeve van de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland. 

Tijdens dit Ondernemerscafé geven Hermesdirecteur Juul van Hout en Willem van der Leegte, President-directeur van VDL Groep, aan waarom Hermes en VDL door de samenwerking en inzet van de elektrische bussen trendsetters in Europa zijn: ‘Een fantastisch voorbeeld waarmee we in de meest innovatieve regio van Nederland kunnen laten zien waartoe we in staat zijn en waar we erg trots op zijn!”.

Aanmelden is mogelijk via een mail naar ondernemerscafe@bladel.nl onder vermelding van naam (voor- en achternaam), bedrijfsnaam en aantal personen (per bedrijf maximaal 2 personen) en de ondernemersvereniging waar u lid van bent. Opgegeven personen dienen gerelateerd te zijn aan het bedrijf. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk maandag 1 mei 2017.
 
Genomineerden KVO/OBGB-trofee

Mede op basis van de bevindingen van de schouw op 28 maart jl. heeft de KVO-werkgroep in samenwerking met het Bedrijvenpreventieteam besloten dat onderstaande bedrijven genomineerd zijn voor de KVO/OBGB-trofee 2017:

Arifal Nederland B.V. 
Barbas (Interfocos B.V.) 
Van Gompel Grafische Machines B.V. 
Therminon B.V.
WVK-Groep
Van Dingenen Transport B.V. 
MCB Direct
Diffutherm
ATD Machinery
Habufa

De uitreiking van de KVO/OBGB-trofee zal plaatsvinden tijdens de Algemene Leden Vergadering aan dat bedrijf, dat het best voldoet aan de vastgestelde KVO-criteria  op het gebied van veiligheid, verlichting, deelname aan het collectief beveiligingsproject, diefstalgevoeligheid en b.v. belemmering van vluchtwegen.

Samen met de gemeente reikt de OBGB deze prijs jaarlijks uit. De trofee is een ambachtelijk gemaakt kunstwerk door één van onze lidbedrijven en is een jaar lang in het bezit van de betreffende winnaar. Bij inlevering van deze (wissel)trofee, ontvangt het bedrijf een certificaat. 
 
KempenTech op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei

Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017 presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech op het Kempisch Bedrijvenpark. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien tijdens de Dutch Technology Week. In de Kempen worden veel technische topprestaties geleverd, door onze eigen Kempische bedrijven. Daar mogen we trots op zijn! .

Op vrijdag wordt een bedrijvenbeurs, een symposium, een lunch en een netwerkborrel voor ondernemers georganiseerd. Ook vindt een uitgebreid techniekprogramma voor jongeren en scholieren plaats. De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag is de dag voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, een dag  vol met verrassende ontdekkingen! Op zaterdag wordt een vacaturemarkt georganiseerd en is er een open dag bij KSE Process Technology in Bladel.

Kijk voor meer info en aanmelden op www.kempentech.nl.
 
Uitnodiging KOP Symposium

Kempisch Ondernemers Platform (KOP) organiseert op vrijdag 19 mei een symposium tijdens KempenTech met  drie sprekers. Het symposium vindt plaats in de beurstent (inloop om 16:00 uur, start symposium om 16:30 uur). Het symposium wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel op het horecaplein in de beurstent.

Ben van Gool houdt als voorzitter van KOP een praatje over de toekomst van de ondernemers in de Kempen. Jos Lichtenberg, emeritus Hoogleraar Productontwikkeling aan de TU Eindhoven is ook aanwezig. Hij is de bedenker van Slimbouwen; een visie op bouwen wat leidt tot een aantrekkelijke reductie van bouwkosten bij een hogere kwaliteit. Jeroen Bleker is deelnemer aan de STORM World Tour en deelt zijn ervaring met zijn 80 dagen tour over het noordelijk halfrond. Totaal 26.000 km per elektrische motor staat garant voor spectaculaire beelden en bijzondere verhalen.

Het is noodzakelijk om uw aanwezigheid te melden via een e-mail naar info@hetkop.nl. 


 
ISK Lunchbijeenkomst op KempenTech

Vanwege haar 10-jarig bestaan nodigt Inkoop Samenwerking de Kempen deelnemers (leden van OVBRM, POB (BOC, VOL, OVW), IGE en OBGB) uit voor een ISK Lunchbijeenkomst in de KempenTech tent op het Kempisch Bedrijvenpark op vrijdag 19 mei 2017.

U bent van harte welkom om vanaf 12:00 uur (tot 13:30 uur) met ons van een smakelijke lunch te genieten en met elkaar te netwerken. Door middel van een korte pitch presenteren wij '10 jaar ISK' en praten wij bij over de ISK-projecten. Uiteraard kunt u vooraf of aansluitend een bezoekje brengen aan de Kempische bedrijven die zich presenteren in de tent. 

Aanmelden is mogelijk door middel van een e-mail (uiterlijk 12 mei 2017) naar info@iskempen.nl d.m.v. vermelding van bedrijfsnaam, naam aanwezigen en ondernemersvereniging waar u lid van bent. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel