OBGB Nieuwsbrief April 2012
 
Algemene Leden Vergadering OBGB en Ondernemerscafe met Erik van Loon: U komt toch ook??

Op donderdagavond 10 mei a.s. zal op Recreatiepark De Achterste Hoef de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van OBGB plaatsvinden van 19:00 tot 20:00 uur (ontvangst v.a. 18:45 uur).
Aanmelden is mogelijk via het secretariaat van OBGB door middel van een mail naar info@obgb.nl voor dinsdag 1 mei a.s.

Vervolgens vindt het 7e Ondernemerscafe Gemeente Bladel plaats (aanvang om 20:30 uur, ontvangst vanaf 20:00 uur), waarin Erik van Loon, Kempisch ondernemer en ParijsDakar rallycoureur een presentatie zal geven over het familiebedrijf Van Loon Vlees en zijn deelname aan de fameuze ParijsDakar rally. Uiteraard wordt dit wederom gevolgd door een gezellig netwerkmoment!
Aanmelden is mogelijk via gemeente Bladel door middel van een mail naar c.rampen@bladel.nl voor dinsdag 1 mei a.s.
 
 
Wie wint de KVO/OBGB-trofee 2012?

Mede op basis van de bevindingen van de schouw op 14 maart jl. heeft de KVO-werkgroep in samenwerking met het Bedrijvenpreventieteam besloten dat onderstaande bedrijven genomineerd zijn voor de KVO/OBGB-trofee 2012:
Apex Europe B.V. - Van Eijk Caravans - Saris Aanhangers - Wagenbouw Hapert - Prowork Home Systems - WvK-Groep (vestiging Raambrug) - Sleegers Quality Meat Products - Interfocos - Moeskops Grafische Afwerking - Kempen Cuisine
De uitreiking van de KVO-trofee zal plaatsvinden tijdens de Algemene Leden Vergadering op 10 mei a.s. aan dat bedrijf, dat het best voldoet aan de vastgestelde KVO-criteria  op het gebied van veiligheid, verlichting, deelname aan het collectief beveiligingsproject, diefstalgevoeligheid en b.v. belemmering van vluchtwegen. Het bedrijvenpreventieteam zal gedurende deze weken de definitieve keuze bepalen.
Samen met de gemeente reikt de OBGB deze prijs jaarlijks uit. De trofee is een ambachtelijk gemaakt kunstwerk door één van onze lidbedrijven en is een jaar lang in het bezit van de betreffende winnaar. Bij inlevering van deze (wissel)trofee, ontvangt het bedrijf een certificaat.
 
Lidbedrijf De Beijer Bladel 50 jaar

OBGB lidbedrijf De Beijer Bladel bestaat 50 jaar en wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zij nodigen collegalidbedrijven en geinteresseerden van harte uit voor de open dagen op:
vrijdag 11 mei 2012 van 10:00 tot 21:00 uur
en zaterdag 12 mei 2012 van 10:00 tot 17:00 uur.
Aanmelden is niet nodig; u bent van harte welkom!
De Beijer Bladel - Castersedijk 26 - 5527 JS Hapert - www.debeijerbladel.nl
 
Project camerabeveiliging

In samenwerking met het Kempisch Bedrijvenpark zijn op donderdagmiddag en -avond 29 maart jl. een aantal proefcameraopstellingen verricht op onze bedrijventerreinen. Momenteel wordt een rapport opgesteld van de resultaten van de onderzochte camera's en in mei 2012 zullen de geselecteerde (best functionerende) camera's geplaatst worden op een mast op het Kempisch Bedrijvenpark. Ook u als lidbedrijf bent (op een nog te bepalen datum) van harte welkom in het infocentrum (waar de beelden uitgekeken worden) en u te laten informeren over een nog nader uit te werken cameraplan voor onze bedrijventerreinen.
Uiteraard is er momenteel nog steeds sprake van de avond- en nachtsurveillance door Securitas!
 
 
Nieuw OBGB-lid: Gasterij Landschot - Boerderij Spa Hoogeloon

In het hart van de Brabantse Kempen, aan de rand van Hoogeloon, ligt Gasterij Landschot waar u kunt slapen en ontbijten. De Gasterij heeft vier ruime tweepersoonskamers met eigen voorzieningen, een sober luxe inrichting en een authentiek tintje. De Gasterij biedt vooral gastvrijheid, rust en beleving in een landschappelijke omgeving.Tijdens een goed streekontbijt proeft u de Kempische sfeer.

Onder hetzelfde dak bevindt zich Boerderij Spa Hoogeloon. Deze kleinschalige Spa is zeer eigentijds vormgegeven. Het landschap, de natuur, de buitenlucht, de lichaamsbehandelingen en gastvrijheid zorgen voor onderdompeling in een wereld van rust en ontspanning. BoerderijSpa is een unieke manier van plattelandsbeleving waar lichaam en geest in balans komen. Met name de zakelijke wereld vindt hier een prima alternatief voor het verblijf van hun gasten.

Voor meer informatie kijk op: www.gasterijlandschot.nl   www.boerderijspa.nl
 
Nieuw OBGB-lid: Tom Omnichannel Management

Tom Omnichannel Management B.V. is een innoverend multichannel Business 2 Business en Retail organisatie die sinds 2005 succesvol actief met zowel een retail inkooporganisatie, fysieke winkels en diverse internet bedrijven. Als strategische speler handelt Tom Omnichannel Management b.v. adequaat op het veranderde inkoop, - en aankoopgedrag van klanten, dat steeds meer plaatsvindt in de digitale wereld. Tom Omnichannel Management B.V. combineert al deze multichannel in, - en verkoopkanalen in één Omnichannel gedachte en denkt niet meer in gescheiden kanalen. Uitgangspunt is daarbij een allesomvattende, drempelloze benadering van de klant. Een eenduidige beleving van aanbod, prijs, assortiment en snelle levertijd is daarbij de doelstelling.
Tom Omnichannel Management B.V. heeft een eigen logistiek distributiecentrum van 19.000m3 waar alle producten die geproduceerd en ingekocht worden op voorraad liggen en aangeboden worden via de gecombineerde kanalen, waardoor het proces tussen het bestellen, produceren en uitleveren van de bestelling binnen 24 uur gerealiseerd kan worden.

Kijk voor meer informatie op www.tom-bv.com
 
Nepfacturen in omloop

Er zijn wederom nepfacturen in omloop; dit keer van Ako Media Service Bureau (betrekking hebbende op vermelding van een digitale bedrijven data base). Dit is ons o.a. gemeld door De Beijer Bladel. Wees op uw hoede dus!
 
ISK Nieuws

Glasvezel op de Kempische Bedrijventerreinen
In de vorige nieuwsbrief berichtten wij u over het feit dat een aantal lidbedrijven een aflopend driejarig contract heeft met KPN v.w.b. een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Onderzoek heeft uitgewezen, dat bij het merendeel van de lidbedrijven het contract (stilzwijgend) verlengd kan worden met een periode van een jaar (opzegtermijn van 3 maanden). Wij adviseren alle bedrijven het huidige contract goed te controleren en het contract (er is slechts sprake van een minimale stijging) te handhaven voor de periode van een jaar. Wij zijn momenteel in gesprek met een aantal partijen en hopen u in juni nader te kunnen informeren.

Papierveiling i.s.m. Lyreco: bespaar meer dan 10% op papier!
In samenwerking met kantoorartikelenpartner Lyreco is besloten om met het collectief papier in te kopen. ISK garandeert daarbij een minimale (uiteraard gezamenlijke) afname van 12 pallets papier.
- Er is sprake van een besparing van meer dan 10% op de huidige papierafspraken voor een drietal standaardkwaliteiten papier.
- Geldig voor bestellingen die geplaatst worden d.m.v. dit bestelformulier dat gestuurd dient te worden naar papier@iskempen.nl of naar faxnummer 0497-331240 voor 25 mei 2012. De prijs is niet geldig via reguliere bestellingen; ISK bundelt namelijk alle ISK-bestellingen. Minimale bestelhoeveelheid per lidbedrijf is 1 doos; een pallet bevat 40 dozen.
- Levering vindt vervolgens plaats in week 22 van 2012.
- Ook lidbedrijven die hun kantoorartikelen momenteel niet inkopen via Lyreco kunnen meedoen aan de actie. Ook zij volstaan met het insturen van het formulier; een klantnummer is dan niet van toepassing.
Vragen? Neem dan contact op met Rigt Perez van Lyreco (tel. 06-45638494) of Hetty Maas van ISK (tel. 06-41559548). Mocht het niet mogelijk te zijn het formulier te downloaden via dit nieuwsbericht, dan adviseren wij dat te doen via www.iskempen.nl (optie Nieuws).

Glazen wassen i.s.m. Purschel Cleanings en Schoonmaakbedrijf Roefs
Bijna 100 leden maakt gebruik van de aantrekkelijke voorwaarden binnen de raamovereenkomst glazen wassen.  Beide bedrijven kunnen een zeer interessante offerte maken voor de glasbewassing van uw pand! Bent u reeds klant bij Purschel Cleanings uit Best of Schoonmaakbedrijf Roefs uit Bladel, ook dan maakt u gebruik van de speciale afspraken die gemaakt zijn.  Aanmelden is mogelijk via www.iskempen.nl (Inkoopvoordelen - Glazen wassen).

Heftruckcursus tegen gereduceerd tarief
V-Tas is gespecialiseerd in het organiseren van transport opleidingen, zowel horizontaal als verticaal. Soms betreft het een meerdaagse maatwerktraining, een kortdurende standaardcursus of een gedegen langlopende opleiding. V-Tas onderscheidt zich van andere opleidingsbedrijven door de cursisten een meerwaarde mee te geven in het vakgebied waarin zij werkzaam zijn. Men leidt niet alleen op naar de minimale wettelijke eisen, maar geeft ook dat extraatje mee wat u na afloop herkent in de praktijk.
Speciaal voor ISK-deelnemers biedt V-Tas een heftruckcursus aan tegen een gereduceerd tarief. De duur van deze training is slechts één dag en deze zijn altijd op zeer korte termijn in te plannen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het kantoor van V-Tas op telefoonnummer 0497-360 305 of via mail op info@v-tas.com, of kijkt u op de website van ISK.

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
 
Vervoersscan: interessante regeling

De overheid wil MKB bedrijven laten meedenken over hun woon-werk verkeer en vergoedt daarom de kosten van een vervoersscan. TC&O uit Eersel is door AgentschapNL erkend voor dit project, wat inhoudt dat TC&O voor MKB-bedrijven met 25 tot 250 medewerkers een gratis mobiliteitsscan mag uitvoeren. In 2011 heeft TC&O dit reeds voor een aantal bij collega-ondernemersvereniging IGE (Eersel) aangesloten bedrijven succesvol uit mogen voeren. De subsidieregeling loopt nog tot eind november 2012.
Het kan een bijzonder interessant traject zijn voor individuele lidbedrijven (denk daarbij ook aan MVO en Goed Werkgeverschap), maar als voor diverse bedrijven op een industrieterrein een mobiliteitsscan uitgevoerd wordt, dan kunnen de adviezen die daaruit naar voren komen leiden tot een betere bereikbaarheid van het terrein.

Meer info over de regeling van AgentschapNL: http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/mobiliteitsvouchers
Meer info over de mobiliteitsscan van TC&O treft u hier. TC&O (Ruud Maas) is te bereiken via info@tco-mvm.nl of telefoonnummer 0497-532400. In geval van vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen met OBGB, via hetty@obgb.nl.
 
 
Weer 350.000,= subsidie voor Innovatie in de Brabantse Kempen

Na de afronding van een succesvol project waarin 66 Kempische ondernemers subsidie hebben ontvangen, heeft Stichting IPK (Innovatie Prestatie Contract de Kempen, onderdeel van het Kempisch Ondernemers Platform) begin januari wederom een aanvraag ingediend om gebruik te maken van de subsidieregeling innoveren (IPC). Ditmaal voor 13 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in de Brabantse Kempen.
Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de plannen van de individuele ondernemers en de samenwerking onderling en met kennisinstellingen bovengemiddeld beoordeeld en verstrekt deze groep ruim € 350.000,= subsidie voor hun innoverende plannen.
Het project heeft een looptijd van 2 jaar waarin de ondernemers diverse individuele en collectieve projecten uitvoeren en samen werken met publieke kennisinstellingen. Kijk voor meer informatie op www.hetkop.nl.


 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel