OBGB Nieuwsbrief Maart 2017
 
OBGB Activiteiten

OBGB heeft de volgende bijeenkomsten en activiteiten gepland:
 
- Vrijdag 31 maart 2017 15:30 uur - Young Enterpreneurs bezoeken OBGB-lidbedrijf ZENS Group op High Tech Campus.
- Dinsdag 18 april 2017 19:00 uur - OBGB Vrouwennetwerk 5e editie bij Restaurant Crijns.
- Dinsdag 9 mei 2017 v.a. 17:30 uur - Algemene Leden Vergadering OBGB en Ondernemerscafe 16e editie in KempenTech tent op Kempisch Bedrijvenpark.
- Donderdag 8 juni 2017 13:30 uur - Bedrijfsbezoek Habufa te Hapert
- Donderdag 15 juni 2017 8:00 uur - Ontbijtbijeenkomst Brandveiligheid
 

Voor de eerste twee bijeenkomsten zijn de uitnodigingen reeds verstuurd; op korte termijn zullen leden uitnodigingen ontvangen voor onze Algemene Leden Vergadering, het Ondernemerscafe, het bedrijfsbezoek en onze ontbijtbijeenkomst. Alle bijeenkomsten zijn (uiteraard) zeer aan te raden! Fijn, als u de data alvast in uw agenda noteert. 

Naast deze bijeenkomsten wijzen wij u graag ook op KempenTech, dat plaatsvindt op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei as. in de tent op het Kempisch Bedrijvenpark. Ook IPK organiseert op korte termijn een VIBb. Kijk voor meer informatie in deze nieuwsbrief. 
 
Fietsaanbod voor werkgevers

Ruim een derde van de Nederlanders is bereid om met de fiets of e-bike naar het werk te gaan. Toch stappen zij lang niet allemaal op de fiets. Wat kunt u doen om uw werknemers wel zo ver te krijgen? Als werkgever heeft u hierin een centrale rol: de voorzieningen, regelingen en cultuur binnen uw bedrijf bepalen of werknemers de fiets als optie zien en deze daadwerkelijk gebruiken. Fietsende medewerkers leveren u direct (financieel) voordeel. Het leidt tot een lager ziekteverzuim, vitalere medewerkers, minder volle parkeerplaatsen en een lagere CO2 footprint. Ondenemers worden met inspiratie, voorbeelden, kennis en verbinding geholpen via het werkgeversplatform Ons Brabant Fietst. 

Kijk voor meer informatie op www.https://onsbrabantfietst.nl/werkgeversplatform
 
Commotie bij Crijns!

Op dinsdag 18 april 2017 vangt om 19:00 uur de vijfde editie van het Vrouwennetwerk OBGB aan.

Commotie bij Crijns! Een avond voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen uit de Kempen met diverse workshops. Op een gezellige en ludieke manier worden de aanwezige dames wijzer over wijn, food en etiquette. Aansluitend gezellig bijpraten met een hapje en een drankje! 

Mede-eigenaar en gastvrouw Imke Wind van Restaurant Crijns heet ons van harte welkom op haar sfeervolle locatie.
Klik hier (en hier) voor de uitnodiging. Aanmelden uiterlijk maandag 10 april as. via een e-mail naar info@obgb.nl. Vol = Vol!

www.restaurantcrijns.nl 
 
Uitnodiging Open dag H&K Drank- en Partyservice Bladel op vrijdag 31 maart 2017

Qualimeat Netersel en H&K Drank- en Partyservice Bladel gaan een unieke samenwerking aan:

Een ‘hapje’ en een ‘natje’.

Heeft u het komend jaar iets te vieren? Een bedrijfsfeest? Een verenigingsfeest? Een jubileum of trouwerij? Een netwerkdag? Of misschien een personeelsbijeenkomst? Kom dan proeven en genieten op onze Open Dag. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen wij u laten zien en proeven wat wij in huis hebben en kunt u zich laten informeren en inspireren naar de mogelijkheden. 

De Open Dag vindt plaats op vrijdag 31 maart 2017 van 15:00 tot 20:00 uur. 
Locatie: H&K Drank- en Partyservice, De Kloet 6, 5531 MA Bladel. 

Voor alle bezoekers ligt er een aantrekkelijke attentie klaar voor het komend seizoen. Aanmelden is wenselijk - via een mail naar info@hkdrankpartyservice.nl (inclusief het aantal personen). 
 
Asfaltwerkzaamheden Hallenstraat/Raambrug

Op vrijdag 7 april 2017 (vanaf 9:00 uur) worden asfaltwerkzaamheden uitgevoerd op de Hallenstraat en de Raambrug op bedrijventerrein de Sleutel. De Hallenstraat zal deze dag ter hoogte van Koster Keunen worden afgesloten voor het verkeer.
Voor de begeleiding en het informeren van het plaatselijke verkeer worden verkeersregelaars ingezet. Voorafgaand worden met behulp van een halve weg afzetting straatwerk en voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.
 
Kempische maakindustrie op KempenTech

Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017 presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech op het Kempisch Bedrijvenpark. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien tijdens de Dutch Technology Week. In de Kempen worden veel technische topprestaties geleverd, door onze eigen Kempische bedrijven. Daar mogen we trots op zijn! .

Op vrijdag wordt een bedrijvenbeurs, een symposium en een netwerkborrel voor ondernemers georganiseerd. Ook vindt een uitgebreid techniekprogramma voor jongeren en scholieren plaats. De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag is de dag voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, een dag  vol met verrassende ontdekkingen! Op zaterdag wordt een vacaturemarkt georganiseerd en is er een open dag bij KSE Process Technology in Bladel.

Kijk voor meer info en aanmelden op www.kempentech.nl.
 
Business in Brainport - Inspiratie- en netwerkevent op 6 april 2017

Ondernemen in een razendsnel veranderende wereld. Het daagt uit om adaptief te zijn en snel en kundig te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. We nodigen je van harte uit voor het event Business in Brainport op 6 april aanstaande voor ondernemers in de high tech maakindustrie, die allemaal onderdeel zijn van onze unieke Brainport regio.

Wat kun je verwachten? Hans de Boer, voorzitter Vereniging VNO-NCW, komt de campagne 'NL Next Level' toelichten: een positieve toekomstvisie op Nederland inclusief een concrete investeringsagenda om ons land naar een 'next level' te brengen. Samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden is daarbij nodig om de grote transities waar Nederland voor staat vorm te geven. En laten we daar in Brainport nou juist erg goed in zijn: Brainport brengt Nederland naar een 'next level'! 

Het volledige programma inclusief deelsessies volgt binnenkort, maar noteer 6 april van 18.30 - 22.30 uur in het DAF museum alvast in je agenda. Nu alvast aanmelden? Dat kan via deze link
 
Holland Expat Center South

Het aannemen van een internationale werknemer kan voor werkgevers de nodige zorgen met zich meebrengen. Holland Expat Center South wil u hierbij zo veel als mogelijk ondersteunen door het centraal faciliteren van diverse overheidsproducten en een brede informatievoorziening naar zowel werkgever als werknemer en zijn eventueel meereizende familieleden. 

De kosteloze dienstverlening van Holland Expat Center South is beschikbaar voor werkgevers in het grootste deel van Noord-Brabant en Limburg, waaronder ook in Bladel en wordt aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in Zuid-Nederland. Uw voordelen op een rij:
- één locatie, één contact
- geen extra kosten
- snelle procedure
- aanvullende informatie en events gedurende gehele verblijf in Nederland
- betrouwbare doorverwijzing naar commerciële dienstverleners

Holland Expat Center South - Vestdijk 27a - Eindhoven. Tel. 040 238 6775
eindhoven@hollandexpatcenter.com www.hollandexpatcenter.com
 
IPK Vrijdag Middag Innovatie Bijeenkomst borrel

De eerste VIBb vindt plaats op vrijdag 7 april 2017. Brofiber wil een glasvezelnetwerk neerleggen dat betrouwbaarder is dan dat van KPN, met betrouwbaardere services in een open structuur. Een risicovolle hoge investering! Hoe kan Brofiber het vertrouwen van ondernemers winnen? En blijven winnen? Zitten ondernemers hier op te wachten; of is het nu betrouwbaar genoeg? En wat beweegt hen over te stappen? Wat wilt u als ondernemer? Wat is een slimme investeringsstrategie? Voldoende vragen voor een enerverende middag!

Vrijdag 7 april 2017 16:00 uur, een afsluitende borrel om 18:00 uur. Locatie: D’n Ouwe Brandtoren – Burgemeester Willekenslaan 2 Reusel. Vooraf graag aanmelden via Marja de Bruin ipk@hetkop.nl  uiterlijk 5 april.

 
Terugblik The Rural Summit 2017

Op 22 en 23 maart organiseerde het Huis van de Brabantse Kempen de eerste conferentie voor rurale gebieden in Europa, The Rural Summit 2017. 

De conferentie schetste een beeld van de uitdagingen die plattelandsregio’s hebben op het gebied van economische groei, duurzaamheid, ontgroening en vergrijzing en de nieuwe mogelijkheden die worden gecreëerd door (meer) gebruik te maken van digitale toepassingen. 

Het Huis van de Brabantse Kempen gaat het Europees netwerk met slimme rurale regio’s verder opbouwen en beoogt concrete projecten met partners op te zetten die bijdragen aan een duurzame vitale Kempen in de Brainportregio, maar ook die van andere Europese plattelandsregio’s.

www.theruralsummit2017.eu
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel