OBGB Nieuwsbrief Februari 2017
 
Bijeenkomst Young Entrepreneurs OBGB bij ZENS Group

Young Enterpreneurs - powered by OBGB - organiseert op vrijdag 31 maart 2017 (aanvang 15:30 uur) een bedrijfsbezoek aan ZENS Group, gevestigd aan High Tech Campus 10 te Eindhoven. Een bedrijfsbezoek voor en aan jonge Kempische ondernemers!

Bij een smartphone denk je meteen aan slim, handig en doordacht. Dat geldt niet voor de adapters om ze op te laden. En daar maakt ZENS korte metten mee! Brainport en broers; een markante combinatie. Na Philips, Van Doorne en de gebroeders Kerkhof (vooruit dan) lijkt het nu de beurt aan Erik en Johan Plasmans (geboren en getogen in Hapert) om naam te maken. Maak kennis met dit innoverende bedrijf en deze jonge ondernemers!

Jonge (tot plm. 35 jaar) ondernemers zijn van harte welkom. De middag bestaat uit een bedrijfsbezoek aan ZENS, rondleiding op de campus en een netwerkborrel. 

Aanmelden: uiterlijk vrijdag 24 maart 2017 via een mail met opgaaf van naam en bedrijfsnaam naar info@obgb.nl. Vol = vol, deelname is gratis. Klik hier voor de uitnodiging. 
 
Werkzaamheden rijbaan Hallenstraat

Op maandag 6 en dinsdag 7 maart 2017 worden er herstel- en reparatiewerkzaamheden aan de rijbaan aan de Hallenstraat ter hoogte van Koster Keunen uitgevoerd. De weg is hierdoor afgezet en er wordt een omleiding ingesteld. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk na 9:00u en voor 16:00u uitgevoerd.
Mede namens gemeente danken wij u voor uw begrip! 
 
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: NiBo Administraties

NiBo Administraties onderscheidt zich door haar brede dienstverlening en lage prijszetting. Voor alle klanten, groot, middelgroot of klein biedt NiBo ondersteuning die bij hen past. Het kan hierbij gaan om het samenstellen van jaarrekeningen, aanvragen van toeslagen en kortingen, belastingaangiftes of complete boekhoudingen. 

NiBo Administraties is ook in te huren op ZZP-basis voor tijdelijke projecten. Zit u in een drukke periode, zijn werkzaamheden voor de klant eigenlijk te duur om door een accountant te laten doen of is er sprake van ziekte dan is NiBo Administraties er voor u. NiBo Administraties helpt u graag uit de brand door het overnemen van werkzaamheden waar nodig. NiBo administraties biedt u kennis en inzicht in uw administratie. 

Voor meer informatie neem contact op met Nicole Bohncke, gedreven en ervaren specialiste op het gebied van administratie. Mail naar info@niboadministraties.nl of bel 06-29188004 / 0497-336750. 
 
Veiligheid op onze bedrijventerreinen

Whatsapp-groep Bedrijventerreinen gemeente Bladel
OBGB-lidbedrijven en bewoners kunnen zich nog steeds melden voor deelname aan twee Whatsapp-groepen. Bedoeling is om inbraken, diefstal, vernielingen en overlast te voorkomen. In geval van ernstige calamiteiten wordt de groep als communicatiemiddel gebruikt. Contactgegevens (bedrijfsnaam, persoonsnaam en mobiel nummer) van maximaal twee personen kunnen via whatsapp@obgb.nl worden aangeleverd. We hebben al veel meldingen ontvangen;  in maart zullen de Whatsapp-groepen aangemaakt worden.  

Melden van calamiteiten
Voor spoedeisende zaken kiest u voor alarmnummer 112 (levensbedreigende situaties en heterdaad meldingen van misdrijven). Voor alles wat 'zonder zwaailicht' kan en voor informatie en advies van politie kiest u 0900-8844. De gemeente is 24 uur per dag bereikbaar voor calamiteiten onder telefoonnummer 0497-361444. 

Om de verantwoordelijke partijen (gemeente, politie, brandweer en/of ondernemers) te laten weten dat er iets aan de hand is op de terreinen kunt u melding doen via www.bladel.nl of www.kvobladel.nl. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld defecte verlichting, vernielingen, verdachte personen of voertuigen of een gevaarlijke verkeerssituatie. Deze meldingen zijn voorwaarde voor het goed functioneren van ons KVO-systeem. 
 
 
Kempische maakindustrie op KempenTech

Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017 presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien tijdens de Dutch Technology Week. In de Kempen worden veel technische topprestaties geleverd, door onze eigen Kempische bedrijven. Daar mogen we trots op zijn! .

De kracht van KempenTech bestaat uit de combinatie van programma’s voor ondernemers, jongeren en scholieren, inwoners uit de Kempen en andere geïnteresseerden. Op vrijdag wordt een bedrijvenbeurs, een symposium en een netwerkborrel voor ondernemers georganiseerd. Ook vindt een uitgebreid techniekprogramma voor jongeren en scholieren plaats. De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag is de dag voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, een dag  vol met verrassende ontdekkingen! Op zaterdag wordt een vacaturemarkt georganiseerd en is er een open dag bij KSE Process Technology in Bladel.

KempenTech wordt gehouden op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert en wordt georganiseerd door het  KOP, ondernemers uit de Kempen, het KBP en het Huis van de Brabantse Kempen. Kijk voor meer info en aanmelden op www.kempentech.nl.
 
Surveillance op onze bedrijventerreinen

Securitas verricht de collectieve surveillance met lagere kosten voor individuele deelnemers, hogere deelnamegraad en gelijkblijvende inzet. Bestaane deelnemers ontvangen van Securitas een voorstel waarmee een (individuele) kostenbesparing gerealiseerd wordt. Vervolgens worden de niet-deelnemers benaderd.

Er zullen onder andere geen basiskosten en keyholding in rekening gebracht worden. Dat geldt ook voor de eerste drie alarmmeldingen per jaar. Securitas garandeert zeven surveillance uren per nacht gedurende 2017 en 2018. Vragen? Neem dan contact op met Kenny van Leur, Securitas (06-51916697, Kenny.van.Leur@securitas.nl). 
 
Conferentie The Rural Summit 2017

Op 22 en 23 maart 2017 organiseert het Huis van de Brabantse Kempen in samenwerking met het Amerikaanse Intelligent Community Forum en tal van partners van binnen en buiten de regio de conferentie The Rural Summit 2017.

De conferentie gaat over de uitdagingen die plattelandsregio’s als de Brabantse Kempen hebben op het gebied van economische groei, duurzaamheid, ontgroening en vergrijzing en de nieuwe mogelijkheden die worden gecreëerd door (meer) gebruik te maken van digitale toepassingen.

Door inzet van breedband en -toepassingen worden plattelandsregio’s aantrekkelijker om in te wonen en te werken en voor bedrijven om zich in te vestigen.  Een digitaal verbonden regio leidt tot een sterkere economische en meer vitale plattelandsregio met een robuuste verbinding naar stedelijke gebieden.

Deelnemers uit heel Europa ontmoeten elkaar in Eindhoven en tijdens deelsessies op diverse plaatsen in de Brabantse Kempen. Meer informatie en het registreren voor deze inspirerende conferentie vindt u op www.theruralsummit2017.eu.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel