OBGB Nieuwsbrief December 2016
 
Veel belangstelling voor Eindejaarsbijeenkomst OBGB

Donderdag 8 december 2016 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van OBGB plaats, dit keer bij lidbedrijf MCB Direct (voorheen Staalmarkt), gevestigd op het Kempisch Bedrijvenpark. Ruim 110 lidbedrijven waren aanwezig bij de primeur van de film over parkmanagement gemeente Bladel, de uitreiking van de KVO-B certificaten en de felicitaties voor het 300ste OBGB-lid FittinQ. Zij lieten zich vervolgens de winter gerechten van lidbedrijf H&R Catering goed smaken. Kijk voor een verslag en foto impressie op www.obgb.nl/evenementen/
 
Film 5 jaar Parkmanagement gemeente Bladel en oprichting Parkmanagement KBP

Ter gelegenheid van 5 jaar parkmanagement bedrijventerreinen gemeente Bladel en de oprichting van parkmanagement Kempisch Bedrijvenpark is een film gemaakt door studio De Rode Muis in opdracht van gemeente Bladel, Kempisch Bedrijvenpark en OBGB. Op 28 november 2016 vonden opnames plaats bij lidbedrijven Van Ham Tenten & Podia, Interfocos, VDL Fibertech Industries, op de bedrijventerreinen en het gemeentehuis in Bladel. 

Klik hier  of https://www.youtube.com/watch?v=OEX1X8h7SbM&t=8s voor de (inge)korte versie van de film. 
 
Hercertificering KVO-B

Op 7 december 2016 zijn gemeente Bladel, brandweer, politie, OBGB en KBP 'met vlag en wimpel' geslaagd voor het KVO-B-certificaat. Dat betekent, dat onze bedrijventerreinen de komende drie jaren weer voorzien zijn van een KVO-certificaat. Het KVO is een samenwerkingsovereenkomst tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer waarin de werkwijze (plan van aanpak) is vastgelegd om te komen tot een structureel veilig bedrijventerrein.

Wij zullen u in de loop van 2015 nader informeren over het vernieuwde plan van aanpak t.b.v. de komende jaren. Ook de ervaringen inzake de brand bij Koster Keunen worden uiteraard meegenomen. 
 
Collectieve surveillance op onze bedrijventerreinen

OBGB heeft met Securitas afspraken gemaakt op het gebied van de collectieve surveillance voor de periode van de komende twee jaar. Securitas heeft aangegeven de surveillance te willen blijven verrichten met lagere kosten voor individuele deelnemers, hogere deelnamegraad en gelijkblijvende inzet. 

Bestaande deelnemers zijn door OBGB en Securitas benaderd en zij hebben een voorstel ontvangen waarmee een (individuele) kostenbesparing gerealiseerd wordt. Er zullen onder andere geen basiskosten en keyholding in rekening gebracht worden. Dat geldt ook voor de eerste drie alarmmeldingen per jaar. Niet-deelnemers zullen in de loop van de komende twee jaren benaderd worden. Securitas garandeert zeven surveillance uren per nacht gedurende 2017 en 2018.

Vragen? Neem dan contact op met Kenny van Leur, Securitas (06-51916697, Kenny.van.Leur@securitas.nl ) of parkmanager Hetty van der Hamsvoort, OBGB (06-41559548, hetty@obgb.nl )
 
Parkmanagement Nieuwsbrief nummer 8

Vandaag valt de Parkmanagement Nieuwsbrief nummer 8 bij alle bewoners van en bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel in de bus. Klik hier voor de digitale versie; wij wijzen u in het bijzonder op het artikel op pagina 6: Whatsapp-groep Bedrijventerreinen gemeente Bladel.  Bedoeling is om inbraken, diefstal, vernielingen en overlast te voorkomen. In geval van ernstige calamiteiten wordt de groep als communicatiemiddel gebruikt.  

OBGB-lidbedrijven en bewoners kunnen deelnemen aan de twee Whatsapp-groepen die begin 2017 aangemaakt worden. Elke bedrijfslocatie levert contactgegevens (bedrijfsnaam, persoonsnaam en mobiel nummer) van maximaal twee personen aan via whatsapp@obgb.nl; het blijft ieders verantwoordelijkheid om OBGB te voorzien van eventuele wijzigingen. 
 
OBGB-leden in Michelin gids

In de onlangs verschenen Michelin gids 2017 is OBGB zeer goed vertegenwoordigd met drie OBGB leden.  Restaurant Crijns uit Bladel en restaurant Divino uit Hapert hebben beiden de classificatie ‘aangename restaurants’ en kregen respectievelijk 2 en 1 bestekje. Gasterij Landschot uit Hoogeloon is beoordeeld als ‘aangenaam overnachten’ met NatuurSpa Landschot als ‘mooie ruimte van welzijn en ontspanning’. Voor alle drie geldt dat dit de eerste keer is dat ze een vermelding hebben gekregen. Het is een mooie waardering om vermeld te worden tussen de grote sterrenrestaurants in de rode Michelin gids.  
 
Bijeenkomst IPK en Huis van de Brabantse Kempen over Breedband internet

Voor alle innovatoren in de Kempen wordt op 20 januari 2017 van 16:00 tot 18:00 uur een bijeenkomst georganiseerd in Hotel De Tipmast te Bladel door stichting IPK (Innovatie Project de Kempen) en Huis van de Brabantse Kempen. 

Voor meer informatie en wijze van aanmelden klik hier. Er is plaats voor 25 deelnemers maar mocht er meer belangstelling zijn dan wordt een tweede bijeenkomst gepland. 
 
Bruns winnaar Brabantse Kempentrofee 2015

Bruns - restauratie De Ploeg & Park is door het publiek het meest gewaardeerde initiatief in de Brabantse Kempen en daarmee winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2016. Bruns wist maar liefst 34 % van de stemmen binnen te halen. Jan Zeeman, topman van de Zeeman TextielSupers en inwoner van de Kempen reikte de prijs uit. 

Met de uitreiking van de Kempentrofee brengt het Streekplatform projecten en initiatieven onder de aandacht die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking. De tiende feestelijke editie van de uitreiking werd op de locatie van de Winterfeesten in Reusel-De Mierden georganiseerd, gastheer was wethouder Cees van de Ven.  
 
Terugblik

OBGB blikt terug op een geslaagd 2016.....
- omdat we terugkijken op een groot aantal interessante, druk bezochte  en sfeervolle OBGB-bijeenkomsten;
- omdat we opnieuw voortgang hebben geboekt bij het verder optimaliseren van het ondernemersklimaat;
- omdat twee OBGB-initiatieven een succesvolle doorstart kenden; het vrouwennetwerk en het jongerennetwerk (Young Entrepreneurs)
- omdat we wederom kunnen spreken van opnieuw een goede  samenwerking met de gemeente Bladel (verankerd en geborgd in het 5-jarig samenwerkingsverband Parkmanagement Bedrijventerreinen gemeente Bladel);

Zowel OBGB als de gemeente Bladel merken de positieve effecten van het samenwerkingsverband Parkmanagement. We hebben dit jaar de start gekend van een tweetal projecten: 2B-Connect (biodiversiteit) en Waterbestendige bedrijventerreinen en zetten deze door in 2017.  En daar waar het kan vanzelfsprekend ook met KBP, waar ook parkmanagement opgericht is.
 
Fijne dagen

Alle OBGB-bestuursleden, parkmanager Hetty van de Hamsvoort en secretaresse Ingrid Beerens wensen u een goede afsluiting van het nieuwe jaar, prettige feestdagen en een voorspoedig 2017! We hopen elkaar ook in het nieuwe jaar weer met regelmaat en in goede stemming te ontmoeten!

Wij zijn afwezig in verband met de feestdagen van vrijdag 23 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 06-41559548. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel