OBGB Nieuwsbrief November 2016
 
Eindejaarsbijeenkomst Parkmanagement op donderdag 8 december 2016

OBGB nodigt haar lidbedrijven van harte uit om op donderdag 8 december 2016 (aanvang 17:00 uur)  'onderweg naar huis' een bijzondere stop te maken bij:

MCB Direct (Staalmarkt, dat per 14 november 2016 de nieuwe (handelsnaam) MCB Direct kent), gevestigd aan de Diamantweg 47 te Hapert op het Kempisch Bedrijvenpark. Kijk voor meer info op www.mcbdirect.eu/nl/

Wij organiseren deze bijeenkomst samen met Kempisch Bedrijvenpark en gemeente Bladel om te vieren dat wij vijf jaar samenwerken op het gebied van Parkmanagement en dat Parkmanagement KBP deze maand haar oprichting kent. Behoudens een paar korte presentaties kunt u - zoals u van ons gewend bent - vooral genieten van een smakelijk hapje en drankje en een informeel gezellig samenzijn. Lidbedrijven ontvangen de uitnodiging deze week in de brievenbus en/of mailbox. 
 
 
Nazorg grote brand bij OBGB-lidbedrijf Koster Keunen op de Sleutel

Door vele betrokkenen is de grote brand geëvalueerd die op donderdagavond 27 oktober jl. een deel van waxfabriek Koster Keunen aan de Raambrug/Hallenstraat  in de as heeft gelegd. Ook OBGB heeft deelgenomen aan de terugblik naar de plaatsgevonden brandbestrijding en de gevolgen daarvan. Vastgesteld is dat met name verbeteringen wenselijk en noodzakelijk zijn met betrekking tot een nog meer adekwate communicatie richting bewoners en bedrijven. Onderkend is dat OBGB hierbij van toegevoegde waarde kan zijn. De afspraak is daarom gemaakt dat OBGB voortaan bij calamiteiten als deze nadrukkelijker en structureel een rol namens de ondernemers gaat vervullen.  

Lidbedrijf Koster Keunen wordt alle succes toegewenst bij een voortvarende herbouw van haar bedrijfsaccommodatie in Bladel. 
 
Panne zonder manne

Ruim 60 vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen uit de Kempen volgden donderdagavond 10 november de workshops klein onderhoud en pech onderweg voor je auto. Banden wisselen, olie peilen, schade schatten.... voor vrouwen - door vrouwen! Met speciale dank aan Gerda Lauwers van Autoschade Theo Lauwers uit Bladel en de dames van het OBGB Vrouwennetwerk die een bijzondere leerzame en gezellige avond organiseerden. Foto's snel te zien op de evenementenpagina van de website van OBGB. 
 
Ondernemerscafe gemeente Bladel: Let thy food be thy medicine and thy medicine be thy food

Op dinsdag 22  november  2016 vindt de 15e editie van het Ondernemerscafé gemeente Bladel plaats. Alle ondernemers uit gemeente Bladel zijn van harte welkom! Presentator Stijn Baan betoogt dat wij, als consument, ons middenin een transitie bevinden als het gaat om hoe wij over voedsel denken en hier mee omgaan. Stijn Baan geeft met ‘Food Entertainment’ j culinaire presentaties op o.a. feesten en evenementen. Ook is hij actief bij Koppert Cress, een bedrijf in microgroenten (van vader Rob Baan, bekend van o.a. 24Kitchen). 

De avond wordt georganiseerd bij De Baron, Marktstraat 14 te Bladel, vangt aan om 20:00 uur en is toegankelijk voor alle ondernemers uit de gemeente Bladel.  Aanmelden is mogelijk via een mail naar ondernemerscafe@bladel.nl onder vermelding van naam (voor- en achternaam), bedrijfsnaam en aantal personen (per bedrijf maximaal 2 personen) (aanmelden tot uiterlijk 17 november as.). 
 
OBGB-lidbedrijf KSE Process Technology genomineerd voor Brabantse Kempentrofee

De Brabantse Kempentrofee is de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen. De vijf initiatieven die genomineerd zijn als kanshebber: Wonen en werken op de Laarhoeve, KempenTech Dutch Technology Week, KSE Procestechnology B.V., Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze en Restauratie Ploeg & Park Bergeijk door Bruns. Op dinsdagavond 13 december as. wordt de winnaar van de trofee bekendgemaakt op de locatie van de Winterfeesten in Reusel-De Mierden. 

KSE Process Technology past haar specialistische proceskennis en -technologie toe zodat klanten in de diervoederindustrie hoge kwaliteit poeders en korrels kunnen produceren. KSE heeft een sterke groei doorgemaakt en breidt op dit moment haar vestiging in Bladel fors uit. KSE levert een belangrijke bijdrage aan scholingsinitiatieven in de regio en is een echte ambassadeur voor de Brabantse Kempen.

Stemmen vanaf maandag 14 november as. Zie www.brabantsekempen.eu/nl/news/economie/kse-process-technology-bv-genomineerd-voor-de-brabantse-kempentrofee-2016  Aanmelden voor uw aanwezigheid is ook mogelijk via deze website of een mail naar deelname@brabantsekempen.eu. 
 
Bedrijfsopleiding op maat

Stichting Techniekportaal heeft in nauwe samenwerking met Vencomatic en het Summa college een opleiding georganiseerd, die speciaal opgezet is voor de bedradingsmonteurs bij Vencomatic.

Deze pilot past geheel in de opdracht die het Techniekportaal heeft, namelijk het opzetten en organiseren van opleiding voor het bedrijfsleven in de Kempen. Hierbij staat de vraag van het bedrijfsleven centraal. Techniekportaal gaat in overleg met het bedrijf om de opleidingsvraag duidelijk te kennen. Vervolgens wordt gekeken of er geschikte onderwijsinstellingen of opleiders zijn en wordt eventueel aanwezige kennis in het bedrijf verwerkt in de opleiding. Er wordt gekeken naar zowel kosten als subisidemogelijkheden. 

Deze manier van opleiden is nieuw! De eerste opleiding is nu van start en inmiddels zijn wij alweer bezig om voor andere bedrijven opleidingen op maat te organiseren. Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Techniekportaal de Kempen:
Peter vd Aa (peter.v.d.aa@hetkop.nl) of Jan Thijs (jan.thijs@hetkop.nl). 
 
Lamp en Licht start met nieuwbouw op Kempisch Bedrijvenpark

Moeskops’ Bouwbedrijf uit Bergeijk is gestart met de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Lamp en Licht op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert.

Lampenlicht.nl is marktleider in Nederland in de online verkoop van verlichtingsartikelen. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt eigen lampen en armaturen en distribueert merken van derden. Het moederbedrijf FittinQ verzorgt daarnaast voor andere webshops de pakketverzending, logistiek, inkoop, marketing en klantenservice. Volgens planning wordt het nieuwe pand in juni 2017 in gebruik genomen. 

Op het KBP zijn op dit moment volop bouwactiviteiten. De nieuwbouw voor Moeskops Grafisch Afwerkingsbedrijf en Cotax Transport is in juli gestart. het nieuwe pand van VDL Fibertech Industries nadert de voltooiing en Van Dingenen Transport realiseert de uitbreiding van haar parkeerterrein. 
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: WEBBER

WEBBER creëert samen met klanten een klanten een mooiere wereld; gelooft in een continu veranderende wereld. Webdesign en technologie versnellen en versterken elkaar in de voortdurende groei van mogelijkheden. Wat vandaag nieuw is, kan morgen achterhaald zijn. De stabiele factor in deze wervelende wereld is de interactie tussen mensen.

Daarom heeft WEBBER een patent op SAMEN. Samen ondernemen leidt tot vertrouwen wat nodig is voor een duurzame relatie. Om mee te kunnen denken (creatief, technische en resultaat gericht) op een realistische manier, soms een tikkeltje eigenwijs, typeert onze werkwijze.

WEBBER interactief maakt websites, webshops en (web)apps die jouw/jullie producten en diensten op de juiste wijze presenteren, met oog voor je doelgroep en je onderscheidende karakter. Bel 0402368010 of loop binnen aan de Daalakkersweg 2 in Eindhoven. Onze bonenkoffie wordt vers gezet. :). www.webber.nl 
 
Festivakmannen & vrouwen bundelen krachten voor Festivak Belgie

Voor de beurs Festivak afgelopen week hadden tien toonaangevende Nederlandse bedrijven uit de eventbranche hun krachten gebundeld. Zij presenteerden zich voor deze gelegenheid gezamenlijk als ‘Festivakmannen & vrouwen’. Vrijwel alle benodigde schakels voor een evenement, met ieder zijn of haar eigen specialisme en expertise, zijn te vinden op één stand.

OBGB-lidbedrijven Van Ham Tenten & Podia, Merchandise.nl en Energyst Rental Solutions maken deel uit van deze krachtenbundeling. Men heeft ieder een eigen specialisme en verantwoording, maar ook een gezamenlijke doelstelling; een perfect evenement neerzetten, in ieder dankbaar genre. Kijk voor meer informatie op www.festivakmannen.com.  
 
 
Gasterij en NatuurSpa Landschot en Autoschade Theo Lauwers slaan de welness handen ineen!

Gasterij en NatuurSpa Landschot in Hoogeloon vierde op 11 november 2016 haar eerste lustrum. Al vijf jaar hebben we met veel liefde en plezier onze gasten mogen verwennen in onze Gasterij en NatuurSpa. Dit willen we vieren en daarom jullie extra in de watten leggen. 

Bij reservering in de wintermaanden van een NatuurSpa arrangement voor twee personen krijg je een cadeaubon voor ‚Car Wellness‘ bij Autoschade Theo Lauwers. Reserveren is mogelijk via de website www.natuurspa.nl.
 
Regionale samenwerking: Het werkt!

Werkenindekempen.nl en De Persgroep Nederland (uitgever van o.a. Kempenaer en ED) zijn een gezamenlijk initiatief gestart.  De vacaturekrant WIJwerkenindekempen.nl met een oplage van 100.000 stuks, is ontwikkeld om vacatures maximaal in de regionale schijnwerpers te zetten. Online én offline. Zo bieden we een regionale totaaloplossing voor het invullen van vacatures. Werkgevers uit de Kempen kunnen zich daarmee interessant maken en zich presenteren. Vertel eens hoe leuk het is om bij jullie te werken, beter nog, laat een werknemer aan het woord!

Meer informatie: www.persgroep.nl - Luc Vogels, De Persgroep. 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel