OBGB Nieuwsbrief Oktober 2016
 
Bedrijfsbezoek aan jublilerend Wagenbouw Hapert

OBGB nodigt lidbedrijven van harte uit op donderdag  20 oktober 2016 voor een bedrijfsbezoek aan Wagenbouw HAPERT, Handelsweg 13 te Hapert.  De ontvangst vindt plaats om 15:30 uur, waar na een korte presentatie een rondleiding gegeven zal worden.

HAPERT staat al 50 jaar garant voor de sterkste aanhangwagens in de gewichtsklasse tot 3500 kg. Dankzij de beproefde lastechnologie garandeert het bedrijf ook de meest duurzame aanhangers van Europa. Transportoplossingen waarop de klant blindelings kan vertrouwen; dat maakt HAPERT uniek in de markt. 

Het interessante middagprogramma wordt uiteraard afgesloten met een borrel. U kunt zich aanmelden per mail (voor vrijdag 14 oktober 2016) aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn. Klik hier voor de uitnodiging. 

www.hapert.com
 
Bijeenkomst WTC-E - Duitsland, kansrijke marktentree en expansie

World Trade Center Zuid-Nederland (WTC•E) stimuleert het internationaal ondernemen onder het MKB ‘We grow trade’. Het is één van de doelen om internationaal zakendoen onder ondernemers in de Brainport-regio te stimuleren. Specifiek voor MKB'ers met internationale ambities heeft men het programma 'No Boundaries, Just Business' ontwikkeld met o.a. laagdrempelige bijeenkomsten.

Uit het onderzoek Internationalisering MKB dat WTC-E recent samen met Fontys Hogescholen uitvoerde, bleek o.a. dat MKB-ondernemers duidelijk behoefte hebben aan informatie over zakendoen in het buitenland en aan betaalbare studiereizen. OBGB-leden zijn van harte welkom om kosteloos deel te nemen aan ‘Duitsland | kansrijke marktentree en expansie’  op 10 oktober a.s. van 16:00 tot 19:30 uur in het Holiday Inn Hotel te Eindhoven. 

Aanmelden is mogelijk via www.wtce.n
 
Vrouwennetwerk: Panne zonder manne op donderdag 10 november 2016

De 4e editie van het Vrouwennetwerk vindt plaats op donderdag 10 november 2016 (aanvang 19:00 uur) bij Autoschade Theo Lauwers - Bijzonder, inspirerend en vrouwelijk  -

Een avond voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen uit de Kempen met workshops klein onderhoud en pech onderweg voor je auto (uiteraard door vrouwen). Op een ludieke manier leer je je grenzen verleggen en ervaar je de kracht van samenwerking. Aansluitend een gezellig bijpraten met een hapje en een drankje. 

Gerda Lauwers van Autoschade Lauwers B.V. heet ons van harte welkom op haar locatie. Dresscode: spijkerbroek, sweater en gympen. Fotograaf aanwezig! 

Klik hier voor de uitnodiging. De uitnodiging volgt per post.  Aanmelden uiterlijk woensdag 2 november 2016 via een mail met opgaaf naam en bedrijfsnaam naar info@obgb.nl. Vol = vol, deelname gratis. 
 
Vooruitblik Ondernemerscafé gemeente Bladel dinsdag 22 november 2016

Dinsdag 22 november as. vindt de 15e editie van het Ondernemerscafe gemeente Bladel plaats in de Baron (Marktstraat 1 , Bladel). Spreker is Stijn Baan, zoon van Rob Baan. Rob Baan is onder meer bekend is van 24Kitchen en een interview in RTL Late Night met Huberto Tan.

Rob Baan is sinds 2002 eigenaar van Koppert Cress, een bedrijf in microgroenten. ‘Wij bedenken de mooiste smaken door te speuren in de natuur en in de cultuur van diverse landen.’ Deze smaken worden gebruikt door de meest toonaangevende restaurants ter wereld. Koppert Cress is een succesvol bedrijf dat er alles aan doet om zich continu te blijven vernieuwen.  Stijn richtte het bureau ‘Food Entertainment’ op, een entertainment-bureau waarmee hij culinaire presentaties geeft op feesten en evenementen. Een groot deel van de diensten bestaat uit proeverijen met de producten van Koppert Cress waar hij ook werkzaam is. Alle ondernemers uit de gemeente Bladel zijn van harte welkom
20.00 uur: Ontvangst met koffie en / of thee
20.30 uur: Opening
20.35 uur: Presentatie Stijn Baan
21.30 uur: Napraten tijdens de netwerkborrel

Aanmelden is mogelijk via een mail naar ondernemerscafe@bladel.nl onder vermelding van naam (voor- en achternaam), bedrijfsnaam en aantal personen (per bedrijf maximaal 2 personen) en de ondernemersvereniging waar u lid van bent. 
 
Expert uurtje Young Entrepreneurs op 27 september 2016

Voor de vijfde bijeenkomst van de Young Entrepreneurs - powered by OBGB stond een bezoekje aan de Oude Jongensschool op het programma. De jonge ondernemers streken daar al eerder neer, maar ditmaal was het voor een vragenuurtje van François Hendrikx van LDE Accountants. Hij kon de prangende vragen beantwoorden op administratief, fiscaal, juridisch en accounting-gebied. Een kort verslag is in te zien op www.obgb.nl/evenementen. De volgende activiteit van Young Entrepreneurs betreft een bedrijfsbezoek; de groep jonge ondernemers is uitgenodigd voor het bezoek aan Wagenbouw Hapert. 
 
Terugblik Ontbijtbijeenkomst OBGB bij Interfocos op 29 september 2016

Biodiversiteit: 2B-Connect
OBGB is partner in een samenwerking met Huis van de Brabantse Kempen en de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden voor bedrijventerreinen de Sleutel en De Kleine Hoeven. Actiepunt is het vergroten van de biodiversiteit op bedrijventerreinen in Nederland en België. Er wordt geïnvesteerd in de groene infrastructuur met een betere verbinding tussen de Natura 2000-gebieden tot gevolg. Ondernemingen op de bedrijventerreinen kunnen daarin een belangrijke rol gaan spelen. Voor meer informatie neem contact op met Hetty van der Hamsvoort of kijk op www.2b-connect.nl 

Waterbeheer
Afgelopen juni bleek, tijdens de meer dan pittige buien waardoor Bladel getroffen werd, dat er verbeteringen nodig zijn in het rioolstelsel en de afwatering. Leo Vennix (gemeente Bladel)  presenteerde de door de Provincie gesubsidieerde plannen van gemeente Bladel en OBGB – onder andere het aanleggen van stuwen, overstorten, ontlastputten en brede sloten – en nodigde de aanwezige ondernemers uit mee te denken en uit te voeren. Het uiteindelijke doel is om het overtollige regenwater in de gebieden waar het valt op te slaan zodat het in droge perioden gebruikt kan worden. 

Succesvolle bedrijfsstrategie Interfocos
Thomas Luiten, directeur en ambassadeur van ‘Brabants Besten’, is trots op de werkwijze van ‘zijn’ bedrijf en niet bang het ‘geheim’ van zijn succesvolle ondernemingsstrategie te onthullen: het bedrijf wordt gedragen en gestuurd door de werknemers. Er is ingezet op sociale innovatie door mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven in de zelfsturende teams van het bedrijf en 90% van de werkzaamheden worden in eigen huis uitgevoerd  De doorlooptijd is inmiddels teruggebracht tot zes uur.

Kijk op www.obgb.nl/evenementen voor foto's en een uitgebreid verslag van de ochtend. 
 
Terugblik op pitches tijdens Ontbijtbijeenkomst OBGB

Een vijftal OBGB-lidbedrijven nam de uitdaging aan om tijdens de ontbijtbijeenkomst een elevator pitch van (maximaal) drie minuten te geven. Een succes, dat herhaald zal gaan worden! Een korte indruk: 

Aldo Dalessi – Rabobank De Kempen
‘Rabobank De Kempen is een bank voor én door klanten. 'Zelf doen' betekent bij ons iets anders dan 'alleen doen'. Klant zijn van de Rabobank is meer dan het hebben van een zakelijke rekening, een financiering of verzekering. Rabobank is dichtbij, betrokken en vooral ook aanwezig bij de diverse zakelijk netwerken. Wij bieden u als ondernemer binnen één dag financiële duidelijkheid.’ www.rabobank.nl/bedrijven

Paul van Limpt – Double Vision Interieurprojecten
‘De naam Double Vision zegt het al: wij stralen met onze interieurprojecten klasse en kwaliteit uit. De visie van de klant gecombineerd met onze visie en ervaring resulteert in een mooi maar vooral ook functioneel product. We maken innovatief en vernieuwend interieurwerk. Een voorbeeld daarvan vormt de entree/receptie bij Interfocos.’ www.dv-interieurprojecten.nl

Gerie van Leeuwen – jouwPensioenplan
‘jouwPensioenplan ondersteunt werkgevers en ondernemers in alle zaken met betrekking tot de invulling van het pensioen. Er zijn diverse gebeurtenissen in het leven waarbij een goed advies op het gebied van pensioen en inkomen onmisbaar is. Actueel is de afschaffing van Pensioen in Eigen Beheer per 1 januari 2017. Daarom organiseert jouwPensioenplan een bijeenkomst voor DGA’s op dinsdag 11 oktober as. in den Herd. Ondernemers van harte welkom!’ www.jouwpensioenplan.nl

Ronald Dirkx -  Fysiocenter Bladel
‘Fysiocenter Bladel biedt professionele en kwalitatieve zorg die er toe doet. Binnen het bedrijf zijn zeven fysiotherapeuten werkzaam, elk met hun eigen specialiteit. Specialiteit die de klant verdient! Bewegen is het nieuwe roken. Belangrijk voor werkgevers om te weten , hun medewerkers daar op te wijzen en vervolgens daarmee aan de slag te gaan.’ www.fysiocenterbladel.nl

Ben van Gool – Kempisch Ondernemers Platform
‘Het Kempisch Ondernemers Platform KOP is het bovenlokale (regionale, Kempische) werkinstrument van de lokale ondernemersverenigingen. KOP werkt!  De missie is om het  ondernemersklimaat van ondernemers in De Kempen te bevorderen; de lokale ov’s zijn daarmee (namens de 800 ondernemers) opdrachtgever van hun KOP. Stichting Techniek Portaal en IPK zijn o.a. twee stichtingen die voor deze ondernemers subsidies binnengehaald hebben. KOP is sterk in ontwikkeling en bezig met een professionaliseringslag. Besturen van de aangesloten ov’s zijn en worden daartoe geraadpleegd, waarna KOP gaat werken aan een lijst van (nieuwe) ter zake doende ondernemersprojecten.’ www.hetkop.nl
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel