OBGB Nieuwsbrief September 2016
 
Ontbijtbijeenkomst bij Interfocos op donderdag 29 september 2016

OBGB organiseert  donderdag 29 september 2016 om 7:45 uur een ontbijtbijeenkomst voor haar leden bij Interfocos, Hallenstraat 17 te Bladel met de volgende onderwerpen: 

- Project Biodiversiteit 2B-Connect
- Project Klimaatbestendige watervoorziening bedrijventerreinen Bladel
Beide projecten hebben betrekking op bedrijventerrein de Sleutel en zullen kort toegelicht worden.
- Interfocos en benoeming ‘Brabants Beste’
door Thomas Luiten, Director Operations Interfocos
- Pitches OBGB-lidbedrijven
Lidbedrijven krijgen de mogelijkheid om hun bedrijf te presenteren in een elevator pitch (plm.  2 minuten).

Rond 9:30 uur sluiten we het ontbijt af en is het mogelijk – als u daar interesse in heeft – aan te sluiten bij een rondleiding in de Interfocos fabriek.

Aanmelden voor aanwezigheid dan wel het doen van een pitch is mogelijk via info@obgb.nl met vermelding van bedrijfsnaam en namen van de aanwezigen (uiterlijk vrijdag 23 september 2016). Leden zullen de uitnodiging per post ontvangen, klik hier voor de uitnodiging. Vragen over de pitch? Neem contact op met Hetty van der Hamsvoort (hetty@obgb.nl). 
 
Belangrijke data voor OBGB-lidbedrijven

Het OBGB-bestuur heeft de agenda voor de tweede helft van 2016 vastgesteld. Handig om alvast te noteren in uw agenda:
Dinsdag 27 september 2016 - 'Expert uurtje' Young Entrepreneurs
Donderdag 29 september 2016 7:45 uur- Ontbijtbijeenkomst bij Interfocos
Donderdag 20 oktober 2016 - Bedrijfsbezoek Wagenbouw Hapert
Donderdag 11 november 2016 19:30 uur - Vrouwennetwerk bij Autoschade Theo Lauwers
Dinsdag 22 november 2016 - 15e editie Ondernemerscafe bij De Baron. 
Donderdag 1 december 2016 - Bijeenkomst Young Entrepreneurs
Donderdag 8 december 2016 - Eindejaarsbijeenkomst OBGB, 5 jaar Parkmanagement. 

Tijdstippen. locaties en programma's zullen via de nieuwsbrieven bekend gemaakt worden. 
 
KVO-Enquete

Het KVO-B Certificaat voor onze bedrijventerreinen wordt eind 2016 gehercertificeerd. Daarom vragen wij alle ondernemers en bewoners, gevestigd op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel een enquete in te vullen. De resultaten (met onderwerpen als inbraak, diefstal, vernieling en overlast) vormen een beeld van de veiligheid.

Maak kans op een heerlijke KVO-slagroomtaart (mits contactgegevens ingevuld zijn)! Via de link (klik hier) of https://mkbnl.socratos.net/direct/bladel5  is het mogelijk de enquête digitaal in te vullen, bij voorkeur voor 15 september as.. . Uiteraard wordt de ingevoerde informatie door ons vertrouwelijk behandeld.

Bedankt voor uw medewerking - het kost slechts een paar minuten van uw tijd!
 
KSE en nieuwbouw

Lidbedrijf KSE, gevestigd aan Rondweg te Bladel is gestart met de eerste fase van de nieuwbouw: een nieuwe assemblagehal.

KSE Process Technology uit Bladel breidt flink uit. De afgelopen jaren zijn de bedrijfsactiviteiten van KSE behoorlijk gegroeid. Vanaf 2009 is haar werknemersaantal zelfs met meer dan 50% toegenomen.

KSE past haar specialistische proceskennis en -technologie wereldwijd toe zodat klanten in de diervoederindustrie hoge kwaliteit poeders en korrels kunnen produceren. KSE levert voor deze industrie geavanceerde ALFRA doseer- en weegsystemen en PROMAS ST procesautomatisering. Naast deze producten verlenen zij aanvullende diensten.

www.kse.nl
 
Nieuw lidbedrijf: Sparko, Support Center voor Vernieuwend Ondernemen

Nu de vakantie ongeveer voorbij is, komt het gewone leven weer opgang. We pakken de draad weer op en komen weer in ons ritme. Appeltje eitje. Of niet ?

Leef jij je eigen ritme of die van jouw omgeving? Natuurlijk houden we rekening met anderen en onze verplichtingen. Hoe zit het met jouw balans tussen geven en krijgen? Wil je kiezen voor je eigen ritme? Er is altijd ruimte voor verandering, als je dat echt wilt tenminste.

Wat heb jij nodig om je eigen ritme te leven? Werken met Ziel & Zakelijkheid is leven en werken in flow. In jouw ritme, dus moeiteloos.Ik kies hiervoor en deel mijn ervaringen graag met jou en je team!

Sparko betekent ‘Vonk’, de vonk die in beweging zet. Via intuïtieve coaching en diverse nieuwe coachvormen, geef ik je andere inzichten. En die inzichten leiden weer tot visie om vernieuwend te ondernemen! Bel Anita Weststrate voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0654 940 968 of email info@sparko.nl. 

Sparko - www.sparko.nl
 
MS Schippers bundelt activiteiten op KBP: Nieuw kennis- en innovatiecentrum voor de veehouderij

Kempisch Bedrijvenpark verkoopt ruim 40.000 m² bedrijventerrein aan MS Schippers uit Bladel. Op het bedrijvenpark wordt een nieuw kenniscentrum, het hoofdkantoor en een fabriek met distributiecentrum gebouwd. 

MS Schippers (250 medewerkers) ondersteunt al 50 jaar de veehouder.  De afgelopen jaren profileert MS Schippers zich steeds sterker als partner in het terugdringen van antibiotica in de veehouderij. De omzet van het bedrijf bedraagt jaarlijks ruim 80 miljoen euro, waarvan het merendeel buiten Nederland wordt gerealiseerd. In Bladel is het hoofdkantoor en een fabriek voor de productie van oormerken gevestigd.

Het nieuw te bouwen innovatie- en kenniscentrum voor de veehouderij biedt straks de mogelijkheid om 350 gasten te ontvangen. Voor medewerkers en bezoekers wordt een parkeergarage gebouwd naast het naastgelegen motorcross-terrein. De wand van de parkeergarage wordt zo gebouwd, dat het geluid en stof van de crossbaan maximaal worden geabsorbeerd. Met de motorcrossvereniging worden afspraken gemaakt over het medegebruik van de parkeergarage bij crosswedstrijden in het weekend. De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal van 2017.

www.schippers.nl 
 
Informatiebijeenkomst Afschaffen Pensioen in Eigen Beheer door lidbedrijf Jouwpensioenplan

Op prinsjesdag presenteert staatssecretaris Wiebes (Financiën) zijn plannen voor het afschaffen van het Pensioen in Eigen Beheer. Hiermee wil hij de knelpunten rond (de waardering van) het pensioen in Eigen Beheer oplossen. Speerpunt is het stimuleren van de afkoop van het pensioen in Eigen Beheer. Dit gebeurt door gedurende 3 jaar (2017-2019) een dalende belastingkorting te verlenen aan de DGA. Afschaffen van Pensioen in Eigen Beheer kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw pensioen, de onderneming maar ook voor uw (ex)partner. Een afgewogen beslissing is dus belangrijk.

Als lokale pensioenadviseur willen wij u graag helpen, daarom organiseert Jouwpensioenplan op dinsdagavond 11 oktober aanstaande een informatiebijeenkomst in Bladel. Hierin zullen wij u, samen met Mr. Frans van Liempt (docent pensioenvraagstukken en manager Pensioenbureau Allianz), informeren over de mogelijkheden en gevolgen.

Deelname is kosteloos. Aanmelden kan door een email te sturen naar: info@jouwpensioenplan.nl. Hebt u nog vragen, belt u dan met Gerie van Leeuwen op 06-55529048.

www.jouwpensioenplan.nl 
 
Lidbedrijf Van Dingenen Transport breidt uit op Kempisch Bedrijvenpark

Van Dingenen Transport heeft ca. 10.000 m2 extra terrein gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark ten behoeve van de uitbreiding van haar logistieke activiteiten. Het terrein sluit aan op het huidige perceel van Van Dingenen Transport. 

In 2015 is Van Dingenen Transport verhuisd naar de nieuwe locatie. Een deel van de activiteiten werd voortgezet op de oude locatie aan de Wijer. Met de koop van het terrein concentreert Van Dingenen Transport alle activiteiten op het Kempisch Bedrijvenpark. De achterblijvende locatie wordt ontwikkeld voor woningbouw. 

Van Dingenen Transport is een modern transportbedrijf met circa 110 medewerkers en 80 vrachtwagens. Het bedrijf levert logistieke diensten en opslagfaciliteiten op maat en heeft een grote klantenkring in met name De Kempen/ Zuid-Oost Brabant en biedt vervoer aan door geheel West-Europa.. 

www.vandingenentransport.nl
 
Innovatiebijeenkomst Kempische Kansen

Begin 2016 is onder de naam 'Kempische Kansen' een 2 jarig project gestart om de economisch slagkracht van bedrijven in de regio verder te versterken. Daarbij speelt innovatie een hoofdrol. De activiteiten hebben betrekking op het detecteren, activeren en accelereren van innovaties in de Kempische Regio. 

Uw bedrijf en ook u persoonlijk bent een spil in het web van nieuwe ontwikkelingen. Bij deze nodigen wij u dan ook uit om samen met ons deze vraag op te pakken en de toegevoegde waarde voor uw organisatie te verkennen. Vrijdag 16 september van 15:30 tot 18:00 uur bij Libra Service Automatisering aan de Postelweg 41 te Bladel gaan we met u en met onze stakeholders in op de vraag hoe we gezamenljk meerwaarde halen uit inoovaties in de regio. 

Wij zijn vooral op zoek naar mensen die zowel binnen als buiten de organisatie warm lopen voor innovatie en het nut en de noodzaak voor de regio inzien. Meld u zich snel aan via ipk@hetkop.nl want vol is vol. Er is ruimte voor 25 personen.
 
Huis van de Brabantse Kempen zet bijzondere initiatieven in het zonnetje!

In 2016 wordt voor de tiende keer de Brabantse Kempentrofee uitgereikt aan een bijzonder initiatief uit de regio. De uitreiking vindt dit jaar tijdens de Winterfeesten, op dinsdag 13 december 2016, in de gemeente Reusel – de Mierden plaats.
De Brabantse Kempentrofee is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven, organisaties en personen om innovatie en samenwerking in de regio de Brabantse Kempen te stimuleren

Meedoen aan de Kempentrofee is eenvoudig! Iedereen kan meedoen; inwoners, bedrijven, organisaties, verenigingen etc. De jury kijkt bij de beoordeling van de projecten vooral naar hoe het initiatief tot stand is gekomen en op welke manier het vernieuwend is voor de regio

Via de website www.brabantsekempen.eu is het aanmeldformulier te downloaden (kijk op Brabantse Kempentrofee 2016).  Als het formulier vóór 23 september 2016 binnen is wordt je initiatief gepubliceerd in een regionaal magazine.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel