OBGB Nieuwbrief Juli 2016
 
Thomas Luijten en Tom te Riele benoemd als Brabants Besten

Brabants Besten zijn ondernemers die door gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant zijn benoemd tot Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap. OBGB-ers Thomas Luijten van Interfocos en Tom te Riele van TOM Omnichannel Management zijn op 7 juli 2016 benoemd tot Brabants Beste. Zij geven het goede voorbeeld op het terrein van sociale innovatie, inclusief werkgeverschap, flexicurity en reshoring.

En ze blinken uit in de manier waarop zij hun medewerkers op vernieuwende wijze inzetten en de potentie van de Brabantse beroepsbevolking benutten. Daarnaast investeren zij in hun medewerkers door hen te laten (door-)leren. De ambassadeurs inspireren andere ondernemers met hun expertise en ervaringen. Ook zijn zij een klankbord voor de provincie met betrekking tot economisch arbeidsmarktbeleid. 

OBGB feliciteert OBGB-lidbedrijven Thomas Luijten van Interfocos en Tom te Riele van TOM Omnichannel Management met deze benoeming! 
 
Nieuw OBGB-lid: Woonservice Senioren

Woonservice Senioren zet zich in om ouderen zo lang mogelijk onbezorgd zelfstandig te kunnen laten wonen. Iets wat voor de doelgroep niet altijd vanzelfsprekend is. Het installeren van kleine hulpmiddelen en aanpassingen in huis kan hier vaak al het verschil maken. Woonservice Senioren adviseert en installeert  hulpmiddelen en aanpassingen in huis. In sommige gevallen volstaat een traplift of antislipbehandeling voor de vloer; in andere gevallen moet een woning aangepast worden zodat deze begaanbaar is met bijvoorbeeld een rolstoel.

Ook veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij woningen van senioren. Woonservice senioren installeert bijvoorbeeld alarmsystemen, kan klapramen elektrisch bedienbaar maken, controleert hang- en sluitwerk en plaatst meldsystemen voor calamiteiten. Ook kan een helpende hand geboden worden m.b.t. comfort en onderhoud. Zo kan er bijvoorbeeld een goten schoonmaak, schlderwerk of tuinonderhoud geregeld worden. 

www. woonservicesenioren.nl -  info@woonservicesenioren.nl - Helmkruid 2, 5531 KC Bladel - 0497 846819
 
PM Nieuwsbrief

De zevende uitgave van de Parkmanagement Nieuwsbrief is ‘huis-aan-huis’ verspreid op de bedrijventerreinen van gemeente Bladel onder zowel bedrijven als bewoners. Middels deze nieuwsbrief houden we iedereen op de hoogte van alle onderwerpen die betrekking hebben op parkmanagement. 

Veel goeds te melden in deze nieuwsbrief: de korting op de brandverzekeringen is voor alle OBGB-leden verhoogd a.g.v. de beveiliging van de terreinen d.m.v. camera’s. Gemeente Bladel heeft een prachtige achtste plaats in de ranglijst van economische toplocaties. In het najaar zal de start van het 2B-connect project er ook op de Sleutel voor gaan zorgen dat we meer aandacht gaan besteden aan biodiversiteit. Klik hier voor een digitale versie van de PM Nieuwsbrief inclusief plattegrond AED en vluchtroutes. Mocht u extra exemplaren wensen te ontvangen, stuur dan een bericht naar info@obgb.nl 
 
Gerda Lauwers als Talent in Beeld

OBGB nomineerde dit jaar een vrouwelijke ondernemer voor de Zilveren Haring van het VICK; Gerda Lauwers.  Op vrijdag 17 juni 2016 nam een trotse Ron van Rijzingen van Cefra Horeca & Bedrijfskeuken inrichting uit Reusel de verdiende prijs in ontvangst van de winnaar van vorig jaar, Johan Janssen van Spuiterij Janssen.

Voorwaarden voor nominatie waren heel breed gesteld: jong dynamisch, opvallend en goed voor een duwtje in de rug! OBGB genomineerde Gerda Lauwers van Autoschade Theo Lauwers was goed voor een - met stip - tweede prijs!

Miranda Kampers, schrijver van het boek De beste versie van jezelf zette Gerda in de spotlight: lees meer over Gerda op http://www.de-beste-versie-van-jezelf.nl/in-de-spotlight-gerda-lauwers of klik hier.
 
Eefje Leijten rondt afstudeeropdracht af

Eefje Leijten verrichtte de afgelopen maanden haar OBGB afstudeeronderzoek t.b.v. de Associate Degree Officemanagement opleiding van Schoevers. Zij heeft tijdens het laatste OBGB bestuursoverleg de bestuurders conclusies en aanbevelingen gedaan in het kader van 'Welk socialmediabeleid sluit het beste aan op de huidige doelgroep van OBGB?

Na de zomervakantie zal OBGB starten met het daadwerkelijk uitzetten van acties in het kader van social media op o.a. Linkedin en Facebook. Wij bedanken Eefje voor haar inzet en wensen haar veel succes in haar nieuwe baan bij een van de OBGB-lidbedrijven. Graag tot ziens, Eefje!
 
Herinnering: enquete KVO

Het KVO-B Certificaat voor onze bedrijventerreinen wordt aan het einde van 2016 gehercertificeerd. Daarom vragen wij alle ondernemers en bewoners, gevestigd op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel een enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête, met onderwerpen als inbraak, diefstal, vernieling en overlast vormen een beeld van onze bedrijventerreinen op het gebied van veiligheid. 

Wij hebben ruim 80 vragenlijsten retour ontvangen, maar de respons is nog niet voldoende! 

Maak kans op een heerlijke KVO-slagroomtaart (mits contactgegevens ingevuld zijn)! Via de link (klik hier) of https://mkbnl.socratos.net/direct/bladel5  is het mogelijk de enquête digitaal in te vullen, bij voorkeur voor 1 augustus as.. Het zal u enkele minuten van uw tijd kosten om deze vragenlijst in te vullen. Uiteraard wordt de ingevoerde informatie door ons vertrouwelijk behandeld.
 
Bedankt voor uw medewerking - Zonder dat is het handhaven van het KVO-B Certificaat niet mogelijk!
 
Zomer BBQ 2016: wie wordt het 300ste lid?

Met de belangstelling van 140 lidbedrijven voor de zomer BBQ op 14 juli 2016 was het OBGB-bestuur meer dan tevreden! Leden maakten van de gelegenheid gebruik om vanaf 16:00 uur bij Autobedrijf Van Mossel op een ongedwongen wijze een kijkje te nemen naar het ruime aanbod auto's. Ook het maken van een proefrit bestond tot de mogelijkheden.

Vervolgens verplaatsten de leden zich naar buurbedrijf Poort van Brabant, waar de cateringtak van dit bedrijf (H&R Catering) op een voortreffelijke manier een BBQ verzorgde. OBGB voorzitter Frits Oomen hoopte op het jubileum (5 jaar) van Parkmanagement Bedrijventerreinen Gemeente Bladel in december 2016 het 300ste lid te kunnen vermelden.

'Met uiteraard een mooi cadeau voor dat lidbedrijf dat nummer 300 wordt', wist hij te melden. OBGB bestaat 13 jaar en is de afgelopen jaren gestaag gegroeid naar een ledenaantal van nagenoeg 300 bedrijven. 

Kijk op www.obgb.nl/evenementen/ voor foto's. 
 
Nieuw OBGB-lid: Content Magazine

Als bedrijf of organisatie opvallend in het oog springen bij ruim 100.000 Kempenaren? Dan kun je niet om Content Magazine heen. Content Magazine is hét gratis huis-aan-huis blad in de Brabantse Kempen. Een magazine waar mensen naar uitkijken en dat écht gelezen wordt. Het blad presenteert het culturele, recreatieve en het commerciële aanbod van de Brabantse Kempen. De mooiste bedrijven, de beste verhalen. Inhoud en amusement gaan in Content Magazine een oprechte vriendschap aan.

Enorm bereik voor bedrijven. 
In een oplage van liefst 43.000 exemplaren wordt Content Magazine gratis huis-aan-huis verspreid in de Brabantse Kempen. (Gemeentes Oirschot, Hilvarenbeek, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Bergeijk). Met een potentieel bereik van ruim 101.000 lezers is Content Magazine veruit de grootste aandachttrekker in de Brabantse Kempen. Bekijk alle edities en de mogelijkheden op www.contentmagazine.nl. Of neem een kijkje achter de schermen op www.facebook.com/magazinecontent

Content Magazine - Koperslager 3, Eersel - 0497 – 535775 - content@contentmagazine.nl-  www.contentmagazine.nl
 
Leden voor leden: ABC Olie leverancier van Shell GTL Fuel

OBGB-lidbedrijf ABC Olie is officieel brandstoffen en smeermiddelen distributiepartner van Shell Nederland Verkoopmaatschappij. Daarnaast levert het bedrijf onder de naam ABC Smeertechniek diensten aan de industrie. ABC Olie bezit ook een aantal tankstations, waaronder een (zakelijk) onbemand tankstation op bedrijventerrein de Sleutel  (Nijverheidsstraat 4) en levert sinds kort Shell GTL Fuel, een schoner alternatief voor diesel. OBGB-leden maken gebruik van zeer scherpe prijzen. Ga naar de Leden voor leden pagina voor meer informatie. 
 
Vakantie

Alle OBGB-bestuursleden, Ingrid Beerens en Hetty van der Hamsvoort wensen u een hele fijne (zomer)vakantie toe. 

In verband met vakantie is OBGB afwezig van donderdag 21 juli tot maandag 15 augustus 2016. Een mailbericht naar info@obgb.nl of hetty@obgb.nl wordt pas na 15 augustus 2016 uitgelezen. Telefonisch zijn wij niet bereikbaar. 

In geval van dringende zaken neemt u contact op met OBGB-voorzitter Frits Oomen door middel van een mail naar voorzitter@obgb.nl. 


 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel