OBGB Nieuwsbrief Juni 2016
 
Zomer BBQ op donderdag 14 juli 2016 16:00 uur

Op donderdag 14 juli 2016 vindt de jaarljkse OBGB zomer BBQ voor leden plaats. Dit jaar wordt deze in Hapert georganiseerd in samenwerking met lidbedrijven Van Mossel Groep en Poort van Brabant (beiden gevestigd aan de Oude Provincialeweg te Hapert).

De ontvangst vindt plaats vanaf 16:00 uur in de showroom bij Van Mossel Groep voor
- een drankje
- een proefrit in één van de prachtige occasions en nieuwe modellen.
‘Van Mossel biedt meer dan je verwacht!’

Vervolgens verplaatsen wij ons naar de buurman, Poort van Brabant voor een goed verzorgde BBQ om gezamenlijk de zomer in te luiden. Klik hier voor de uitnodiging; graag ontvangen wij uw aanmelding via info@obgb.nl uiterlijk voor 11 juli 2016.
 
Wateroverlast?

Er in deze regio veel neerslag gevallen. In de eerste twee weken van juni is ongeveer 135 mm neerslag gevallen in onze gemeente; een hoeveelheid die normaliter in twee maanden valt.

Graag zouden zowel de gemeente als de parkmanagementorganisatie willen vernemen van ondernemers op de bedrijventerreinen of zij overlast van deze stortvloed aan regen gehad hebben. Water in het bedrijfspand, op straat, overgelopen watergangen of bijvoorbeeld afgedreven putdeksels. Dit is mogelijk via het klacht- en meldpunt op www.bladel.nl, graag met vermelding van de naam Dhr. L. Vennix.
 
Asfaltreparaties op de Sleutel

Op zaterdag 2 juli 2016 zullen op bedrijventerrein de Sleutel in Bladel asfalreparaties aan het wegdek uitgevoerd gaan worden. Gemeente Bladel gaat ervanuit dat er zo min mogelijk overlast ontstaat. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Gelder.

Als er vragen of opmerkingen zijn kunnen ondernemers contact opnemen met Leo Vennix van gemeente Bladel, bereikbaar via telefoon 0497-36141 of  per e-mail l.vennix@bladel.nl.
 
Stem op onze genomineerde Gerda Lauwers!

Op vrijdag 17 juni aanstaande (vanaf 16:00 uur) is het weer zover! De Vick Haringparty bij restaurant Crijns te Bladel.

Ook dit jaar zijn er weer jonge Kempische ondernemers genomineerd om de Zilveren Haring in ontvangst te nemen. De voorwaarden voor deze nominatie zijn heel breed gesteld: jong dynamisch, opvallend en goed voor een duwtje in de rug!

De genomineerden voor 2016 zijn:
Ron van Rijzingen van Cefra Horeca & Bedrijfskeuken inrichting, Han Senders van TC&O Management voor Mobiliteit BV en OBGB-genomineerde: Gerda Lauwers van Autoschade Theo Lauwers.

Gerda is ambitieus, enthousiast, talentvol, betrokken, heeft kennis van zaken en “staat haar mannetje' bij Autoschade Theo Lauwers, dat zorg draagt voor de complete afhandeling van schade voor klanten, van taxatie tot en met afstemming met de verzekeringsmaatschappij en uiterst vakkundig herstel. Naast de verfrissende en jonge kijk op de schadewereld en uitbreiding van activiteiten, heeft Gerda hét Welness Center van de Kempen voor auto’s bedacht en uitgewerkt.
.
Stemmen is mogelijk op http://www.hetvick.nl/index.php/alle-evenementen/zilveren-haring. Aanmelden voor aanwezigheid tijdens de Vick Haringparty via http://www.hetvick.nl/index.php/alle-evenementen/haringparty
 
Nieuw OBGB-lid: Amare Uitvaartbegeleiding B.V.

Sharon Theuws van Amare Uitvaart begeleidt nabestaanden naar het afscheid van een dierbare:
Ieder afscheid is uniek. Ik streef er dan ook naar om samen met u dit afscheid waardevol, respectvol en persoonlijk te maken.

Het belangrijkste van een uitvaart is dat het afscheid past bij degene die overleden is en zijn of haar naasten. Om dat te bereiken is het belangrijk dat je als uitvaartbegeleider goed meebeweegt met hetgeen door de familie of vrienden zelf wordt aangedragen. Mijn uitgangspunt is om niet ongevraagd zaken bij de mensen úit handen te nemen, maar hen juist iets ín handen te geven om zo samen te komen tot een afscheid dat past. Waarbij ik natuurlijk wel ontzorg waar nodig.

Een andere belangrijk aspect is tijd, ik geef mensen de tijd om tot beslissingen te komen en ruimte om op keuzes terug komen.

Amare Uitvaartbegeleiding - Sharon Theuws-Bentelaar - Raambrug 1A - 5531 AG - Bladel - 06-15300297
www.amare-uitvaartbegeleiding.nl
 
 
Uitnodiging VIBb vrijdag 24 juni 2016 16:00 uur

IPK nodigt ondernemers van harte uit voor de eerstvolgende VIBb, die plaatsvindt op vrijdag 24 juni 16:00 tot 18:00 uur bij restaurant Crijns te Bladel (let op: nieuwe locatie!).

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:
Korte terugblik op de status van voorgaande cases zoals De Dader; 3D print concept, Bestronics; automatiseren van (anti statisch) verpakken, Famar; zoeken naar nieuwe product marktcombinaties, Tilburgs Truckparts; slim opschalen met industrie 4.0, Robotmaaier; hoe uitontwikkelen en verkopen van innovatieve kunstgrasveger en Houbraken; uitdagingen  van mestboer tot energieleverancier.
Opschalen of 'rijker samenleven': De vorige VIBb bijeenkomst gaf Pieter Bax, eigenaar Luxlight ons al een kijkje in de keuken hoe we ook 'anders' lokaal kunnen ondernemen/innoveren.
Case van Berlingr. Hoewel Juup Willems wat sceptisch begon aan de VIBb bijeenkomsten, is hij nu groot voorstander en brengt ook graag zijn case naar voren. 
Afsluitende borrel

Graag aanwezigheid vooraf melden via ipk@hetkop.nl – uiterlijk 21 juni.
 
Hoe hightech is een aardappel? Woensdag 22 juni 2016 15:30 uur

KOP en BZW nodigen u als OBGB-lid van harte uit voor een bijeenkomst op woensdag 22 juni 2016 (15:30 - 18:30 uur) die plaatsvindt bij Van den Borne Aardappelen, Postelsedijk 15 te Reusel

Een aardappelboer die gebruik maakt van drones, robots, ‘cloudfarming’ en andere hightech-technieken op het gebied van precisielandbouw. Dat is Jacob van den Borne uit De Kempen. Op woensdagmiddag 22 juni organiseert BZW, in samenwerking met het KOP, een bedrijfsbezoek aan dit bedrijf in Reusel. Jacob van den Borne werkt hierbij intensief samen met onderwijs- en kennisinstellingen zoals de HAS, de Landbouwuniversiteit Wageningen en de TU/e. Namens de TU/e zal Steef Blok een toelichting geven op de manier hoe de samenwerking tussen de universiteit en de ondernemer in de praktijk plaatsvindt.

Tijdens het bedrijfsbezoek maken we tevens kennis met een aantal indrukwekkende machines die gebruikt worden om de aardappelen te poten en te oogsten. Na afloop genieten we natuurlijk van een lekkere portie friet van eigen bodem.

Vooraf aanmelden is gewenst bij Marja de Bruin (voor 17 juni as.) via marja@hetkop.nl
 
Winnaars dinerbonnen enquete bekend!

Afstudeerder Eefje Leijten heeft maar liefst 96 ingevulde enqueteformulieren mogen ontvangen van OBGB-leden die reageerden op vragen in relatie tot het zakelijk gebruik van social media. Dat is een geweldige respons! Dank daarvoor.

Eefje zal op 20 juni tijdens een bestuursvergadering de resultaten presenteren van haar afstudeeronderzoek, waarna de resultaten in deze nieuwsbrief vermeld zullen gaan worden.

De winnaars van de dinerbonnen t.w.v. €50,- bij Divino Restaurant & Wijnbar in Hapert en Restaurant Crijns in Bladel zijn:
- Prowork Homesystems Domotica
- Schippers Europe B.V.
- Comcorde + ontwerp en druk
- Van Roosmalen Hapert Volvo dealer
Eefje zal contact met deze bedrijven opnemen en de dinerbon persoonlijk afgeven.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel