OBGB Nieuwsbrief Maart 2012
 
Algemene Leden Vergadering OBGB - 7e Ondernemerscafe Gemeente Bladel op donderdag 10 mei a.s.

Op donderdagavond 10 mei a.s. zal op Recreatiepark De Achterste Hoef de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van OBGB plaatsvinden. Tijdens deze vergadering zal tevens de winnaar van de fel begeerde OBGB / KVO trofee 2012 bekend gemaakt worden.
Vervolgens vindt het 7e Ondernemerscafe Gemeente Bladel, waarin Erik van Loon, Kempisch ondernemer en ParijsDakar rallycoureur een presentatie zal geven over het familiebedrijf Van Loon Vlees en zijn deelname aan de fameuze ParijsDakar rally. Uiteraard wordt dit wederom gevolgd door een netwerkmoment. Een uitnodiging per post volgt binnenkort.
 
Proefcameraopstellingen

In samenwerking met het Kempisch Bedrijvenpark worden op donderdagmiddag en -avond 29 maart 2012 een aantal proefcameraopstellingen verricht op onze bedrijventerreinen. Doelstelling is om te onderzoeken welke type camera's geschikt zijn voor een nog nader en specifieker uit te werken cameraplan voor de bestaande bedrijventerreinen van de gemeente Bladel. Zodra er een concreet voorstel is voor dit cameraplan informeren wij u, als lidbedrijf en betrokken ondernemer. Uiteraard is er momenteel nog steeds sprake van de avond- en nachtsurveillance door Securitas. 
 
Aanhangwagenbedrijven winnen VICK-prijs

OBGB-lidbedrijven Wagenbouw Hapert en Saris Aanhangers hebben op vrijdag 23 maart jl. de VICK-prijs gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van de ondernemersprestaties van de Kempische aanhangwagenindustrie: vooral de enorme vitaliteit, de spectaculaire groei, de sociale bewogenheid, de internationalisering en het pure ondernemerschap vond de jury indrukwekkend.
De prijs wordt niet jaarlijks uitgereikt; Erik van Loon van Van Loon Vlees won in 2005 voor het laatst de prijs en veel eerder hadden o.a. Wim van der Leegte en Ad Wintermans de eer.
Oorspronkelijk waren de twee aanhangwagenbedrijven een bedrijf; in 1913 startte Henny Saris in Eindhoven een smederij; in 1966 splitste het bedrijf zich in Wagenbouw Hapert en Saris Aanhangers. De jury vond het bijzonder dat twee gelijksoortige ondernemingen, met elk een eigen concept, beide al ruim vijftig jaar in de regio produceren.
www.saris.net  - www.hapert.com
 
Telefonische benadering door Heliview - Nepfacturen BTG

Een aantal ondernemers, waaronder VDL Metaal, heeft ons de telefonische inventarisatie door Heliview uit Breda gemeld. Heliview doet voor alsof het bedrijfssystemen in beeld brengt voor gemeente en politie, maar er bestaat helemaal geen opdracht tot inventarisatie bij beide partijen. Ons advies: geen medewerking verlenen!

Ook de nepfacturen van BTG BV business voor bedrijven zijn weer in omloop, is ons gemeld door o.a. R.P.S. Rob Penson Systems uit Hapert. Wees op uw hoede!
 
Nieuw lid: Prowork Home Systems

Prowork Home Systems is gespecialiseerd in de 2 e’s; Elektrotechniek en Elektronica voor de woon- en werkomgeving. Onze disciplines zijn domotica, bouwen van thuisbioscopen, audio- en video-oplossingen, beveiliging en elektrotechniek. Wij maken door middel van slimme technieken de woon- en werkomgeving aangenamer, comfortabeler, veiliger en energiezuiniger. Al meer dan 15 jaar in bijvoorbeeld woonhuizen, kantoren, winkels en vergaderruimtes. In onze demowoning en showroom is een mooie mix van intelligente technieken te zien en te beleven. Van iPod-docks tot en met een integrale oplossing voor de sturing van verlichting, klimaat, beeld en geluid. Kwaliteit is geen luxe.
Op zaterdag 21 april a.s. tussen 10:00 en 17:00 uur organiseert Prowork Home Systems een Woon en Lifestyledag, Mastbos 17A te Bladel. Tijdens deze dag kan men kennis maken met het bedrijf en de producten. 11 andere lokale ondernemers presenteren ook hun aanbod: Alles op het gebied van wonen en lifestyle. Klik hier voor meer informatie of kijk op www.prowork.nl.
 
Nieuw lid: Topi Kunststoffen Industrie B.V.

Topi Kunststoffen Industrie B.V. is gespecialiseerd in polyester maatwerk. Alles wordt door onze vakmensen op maat gemaakt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. We zijn o.a. actief in de volgende sectoren: landbouw, veehouderij, visserij, industrie, recreatie, bouw, milieu en particulieren. Onze specialiteit is om, in samenwerking met de opdrachtgever, een product voor speciale toepassingen te ontwikkelen en te produceren. Tevens kunt u bij ons terecht voor seriematig werk. Vanaf medio 2010 werken wij vanaf onze nieuwe locatie aan de Handelsweg 6 te Bladel. Uiteraard werken wij ook op locatie hoofdzakelijk binnen de Benelux en Duitsland. Heeft u interesse? Of wilt u meer informatie? Dan kunt ons bereiken op het volgende nummer 0497-641703 of via info@topi.nl.
 
Branding de Kempen

"De Brabantse Kempen. Het pure leven. Het pure werken. Het pure genieten." Op 7 december 2011 werd deze slogan en bijbehorend logo gepresenteerd aan een zaal vol enthousiaste ondernemers en raadsleden. De regiobranding leeft, werd al snel duidelijk in een voortraject. Velen hebben meegedacht en ideeen ingebracht over het verstreken van het beeld van de regio. Inmiddels is de eindrapportage opgeleverd en wordt gewerkt aan een digitaal handboek. Er zal een promotiefilm worden gemaakt en onderzocht zal worden hoe de regiobranding in de Kempen verankerd gaat worden. Als u meer wil weten over de voortgang van dit belangrijke project, klikt u hier.
 
Van Eijk Caravans wederom winnaar Caravanbedrijf van het Jaar: 'Twee keer op rij... !'

De verrassing was wellicht nog groter dan twee jaar geleden. Want prolongeren van de titel Caravanbedrijf van het Jaar was nog nooit gepresteerd. “Een geweldige team prestatie!”, zegt directeur Cor van Eijk vol enthousiasme. Samen met drie andere finalisten ging Van Eijk de strijd weer aan om de prestigieuze titel. De vier bedrijven vergaarden niet alleen de meeste stemmen, maar belangrijker nog de hoogste rapportcijfers van lezers van het toonaangevende ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen (KCK). De consumenten gaven hun waardering voor de showroom, de werkplaats en het personeel op punten als klantvriendelijkheid, deskundigheid, kwaliteit en uitstraling, maar ook een mysteryshopper deed zijn werk. De jury boog zich tevens over de cijfers, de websites, reclame-uitingen en dit jaar ook over de klanten-reviews op de BOVAGsite, om zich een goed beeld te vormen. Uiteindelijk werd van Eijk met zijn mede finalisten ook nog persoonlijk onderworpen aan een vragenvuur van de jury met het beste resultaat! www.vaneijkcaravans.nl.
 
ISK Nieuws

Controle brandblusmiddelen i.s.m. Smeba Brandbeveiliging
Voor leden die willen profiteren van scherp onderhandelde prijzen voor de (verplichte) controle van brandblusmiddelen, brandslanghaspels en de aanschaf daarvan, adviseren wij om contact op te nemen met Smeba Brandbeveiliging (Aad van der Sande, aad.smeba@gmail.com). U maakt dan per direct gebruik van de bijzonder lage prijzen, die ook voor dit jaar dankzij onderhandelingen gelijk zijn gebleven.

Glasvezel op de Kempische Bedrijventerreinen
Na de zomer is het alweer drie jaar geleden, dat de eerste bedrijven zich aansloten op het KPN glasvezelnetwerk. Vanwege het feit dat er sprake is van driejarige contracten, die stilzwijgend verlengd worden, adviseren wij de lidbedrijven niet in te gaan op verlengingsvoorstellen. In dat geval is namelijk altijd sprake van een hoger maandbedrag voor exact dezelfde dienst. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Achmea Vitale: Verzuim in de hand
De verzuimbegeleiding grotendeels zelf doen of alles in handen geven van een deskundige partner? Aan werkgevers de keuze. Onder de naam Verzuim in de hand biedt Achmea Vitale een overzichtelijke manier van verzuimbegeleiding. Verzuim in de hand bestaat uit drie pakketten waarmee de werkgever precies díe ondersteuning ontvangt die hij wil. Sommige werkgevers willen een partner die over de schouder meekijkt en ingrijpt als de situatie daar om vraagt. Andere besteden de verzuimbegeleiding graag van a tot z uit. Welke behoefte dan ook, de werkgever kan altijd terugvallen op een solide partner. Op www.achmea.nl  leest u alles over Verzuim in de hand.

Vaste telefonie
ISK heeft een raamovereenkomst op het gebied van vaste telefonie met Atlantic Telecom, waarbij Teletronics functioneert als tussenpersoon en aanspreekpunt voor dit project. Ruim 100 bedrijven maken gebruik van dit project waarmee de maandelijkse telefoonkosten aanzienlijk dalen. Ook interesse in deelname aan dit project? Neem dan contact op met Frans Kluytmans van Teletronics via  f.kluytmans@teletronics.nl.

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
Eindhoven & Kempen In Bedrijf komt met special over Bladel

Het regionale businessblad Eindhoven & Kempen in Bedrijf besteedt in de aankomende editie (juni 2012) extra aandacht aan de bedrijvigheid in en om Bladel. Voor deze uitgave gaat het blad komende weken op zoek naar boeiende verhalen van mensen en ondernemingen die voor bedrijvig Bladel van grote waarde zijn. Voor u als ondernemer is het een perfect moment om uw bedrijf en diensten uitvoerig onder de aandacht te brengen. Eindhoven & Kempen in Bedrijf kan u een aantal aantrekkelijke mogelijkheden aanbieden om uw bedrijf prachtig te profileren. Komende week start Eindhoven & Kempen in Bedrijf met het actief benaderen van ondernemers in Bladel die hun medewerking willen verlenen. Uiteraard staan ze ook open voor uw ideeën. U kunt contact opnemen met bladmanager Fred van Dijk, f.vandijk@weijmans.com, tel. 06-42439730.
 
Uitnodiging Netwerkbijeenkomst voor lokale energie

Streekhuis Kempenland nodigt tesamen met diverse samenwerkende partijen ondernemers uit voor een Netwerkbijeenkomst voor lokale energie op 18 april a.s. van 12:30 tot 17:00 uur in Sociaal Cultureel Centrum de Enck te Oirschot. Heeft u interesse? Klik dan hier voor meer info. Aanmelden is mogelijk tot 5 april a.s. via info@streekhuis.nl.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel