OBGB Nieuwsbrief April 2016
 
KVO/OBGB-trofee 2016 voor Van Eijk Caravans

Tijdens de goed bezochte Algemene Leden Vergadering van OBGB op donderdag 14 april 2016 werd de KVO/OBGB trofee 2016 uitgereikt aan Van Eijk Caravans uit Hapert. Uit een schouw kwam Van Eijk Caravans naar voren als de onderneming die alle zaken goed op orde heeft. De uitstraling van het bedrijf is opgeruimd en  overzichtelijk, de beveiliging voldoet aan alle eisen, de parkeersituatie is ideaal en over het geheel genomen maakt het bedrijf een zeer positieve indruk. De trofee werd uitgereikt door locoburgemeester Wim van der Linden. Oud-eigenaar Wim van Eijk nam de honneurs waar voor eigenaar Chris Merckx die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn.
 
Drukke 14e editie Ondernemerscafe gemeente Bladel

Donderdag 14 april stond in de grote zaal van Den Tref een professionele boksring opgesteld. Zestien Bladelse ondernemers hadden zich voorbereid en de nodige bokstraining gevolgd bij Ludo Kaethoven van Training Unit. Voorafgaand aan de wedstrijden hield fysiotherapeut Rob van Brakel een presentatie over de relatie tussen gezond ondernemen, sporten en een gezonde leefstijl. .

Geloven in wat je doet
Wereldkampioen kickboksen Marc de Bonte hield een vurig betoog over geloven in jezelf en de kracht van een team. Als 6-jarig kind wist hij al waar zijn focus lag: kampioen van de wereld worden. Door de juiste mensen om zich heen te verzamelen is het hem uiteindelijk gelukt  om dat doel te bereiken. Marc gaf aan dat ook hier de vergelijking tussen sporten en ondernemen opgaat: blijven vechten voor waar je in gelooft, kansen grijpen en trots zijn op hetgeen je bereikt hebt.

Boksgala
Aan de bokswedstrijden werden twee goede doelen verbonden; KWF en Stichting Blaaldu’6.De massaal toegestroomde ondernemers zetten weddenschappen in op de boksende collega’s en brachten daarmee een mooi bedrag van € 1260,=. Na afloop van het boksgala was er volop gelegenheid voor de ondernemers om de banden aan te halen en nieuwe contacten te leggen
 
Overweldigende belangstelling voor bedrijfsbezoek aan Therminon

Op 31 maart organiseerde OBGB een bedrijfsbezoek voor de leden bij Therminon in Bladel. Een overweldigend grote opkomst van zo'n 100 collega-bedrijven die het beleid van OBGB omarmen; het elkaar-leren-kennen-beleid. Weten wat er achter de voordeur van de bedrijven gebeurd en krachten bundelen door te weten wat er speelt op de bedrijventerreinen.

Na een hartelijke ontvangst door de eigenaren van het bedrijf, Angelique Lavrijsen en Jan van Buytene, gaf medewerker Dennis Dirks een korte en heldere presentatie van de onderneming, die in 1985 werd opgericht. In 1999 nam de huidige eigenaar het bedrijf over waarna men in 2009 start met de productie van composite verdelers. Gedurende alle jaren van groei bleven de kernwaardes van het bedrijf fier overeind staan: service, kwaliteit en het ontzorgen van de klanten.

Na diverse verhuizingen en een vergroting van het vloeroppervlak van 400 m2 bij de start van het bedrijf naar bijna 15.000 m2 op de huidige locatie aan de Hallenstraat in Bladel, kan Therminon inmiddels spreken van marktleiderschap, in ieder geval in Nederland en mogelijk op niet al te lange termijn van Europa. Na een uitgebreide en interessante rondleiding door het bedrijf werd er nog gezellig nagepraat.

Kijk voor foto's op www.obgb.nl/evenementen
 
Eerstvolgende bijeenkomst Vrouwennetwerk op donderdag 19 mei 2016

Ondernemende vrouwen worden vriendelijk verzocht de datum van donderdag 19 mei 2016 alvast in hun agenda te noteren! Wij zijn die avond te gast bij RSZK te Bladel, waarbij bestuursvoorzitter Paula Nelissen ons meeneemt in de wereld van de zorg. Thema van de avond zal zijn: 'Mjin zorg, onze zorg'. Persoonlijke verhalen, nieuwe initatieven en ontwikkelingen waarmee we aan het denken gezet worden. Een uitnodiging volgt; aanmelding is alvast mogelijk via een mail naar info@obgb.nl
 
Nieuw OBGB-lid: Pius X-College

Sinds oktober 2015 is het Pius X-College uit Bladel aangesloten bij het OBGB. Op onze school is voor jongelui in De Kempen van alles mogelijk: van Wereldklas (voor  anderstalige nieuwkomers) tot havo schakelklas (waarin extra ondersteuning geboden wordt) en van huiswerkbegeleiding tot techniek. Iedere leerling krijgt de kans om het beste van zichzelf te laten zien; het is goed om bij de top te willen horen, op welke afdeling een leerling ook zit. Het onderwijs dat wij geven bereidt jongeren voor op hun toekomst, hun leefstijl en hun vrije tijd. En dat doen we niet alleen door het geven van lessen maar ook met het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

Het Pius X-College is een grote school: momenteel hebben we 2250 leerlingen, verdeeld over de afdelingen praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo. Leerlingen voelen zich bij ons snel thuis. De indeling van de afdelingen maakt de school kleinschalig waardoor voor een veilige omgeving wordt gezorgd. We hebben voor iedereen een plaats: of een leerling nu makkelijk leert of daar juist wat meer moeite mee heeft. Met de ondersteuning die wordt geboden, wordt iedere kwaliteit ontplooit.

​Het digitale platform Mind Your Bizniz dat momenteel wordt ontwikkeld, vormt in de toekomst de schakel tussen het regionale bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen.

​Het Pius X-College is lid geworden van het OBGB om elkaar (onderwijs en bedrijfsleven) beter te leren kennen en te ontdekken wat er leeft bij het bedrijfsleven. We hopen door deze contacten dat leerlingen gelegenheid krijgen om op een informele manier kennis te nemen van wat er binnen het bedrijfsleven allemaal mogelijk is. Op deze manier wordt bijgedragen aan het ontwikkelen van een juist beroepsbeeld.
 
Bruisend 2016 - OBGB-lidbedrijf Sparko preseneert zich

In de donkere dagen voor Kerst, steken we kaarsjes aan en nemen we de tijd voor bezinning en harmonie. Thuis...én op het werk. Daarna belanden we weer collectief in onze operationele sleur.

Misschien is voorjaarsmoeheid wel een vorm van heimwee. Heimwee naar eind december, toen er nog ruimte was voor je ziel binnen je zakelijkheid.

Zingeving geeft je energie en inspiratie : nu meer dan ooit ! Ook past zingeving in het kader van duurzaamheid en innovatie.  Duurzaam ondernemen betekent namelijk ook dat je in jezelf investeert : onderzoek hoe je jouw  leiderschap  positief kunt inzetten in het licht van de huidige transformatie.

Met SPARKO ondersteun ik ondernemers en teams op zoek naar Ziel & Zakelijkheid, als inspirator voor innovatie. Zie www.sparko.nl  voor een eerste indruk en wees welkom!
Hartelijke groet, Anita Weststrate

 
 
Bijeenkomst van Young Entrepreneurs - powered by OBGB

De werkgroep Young Entrepreneurs heeft een planning gemaakt voor de komende periode. Op donderdagmiddag 12 mei 2016 vindt de eerstvolgende bijeenkomst plaats en zal een bedrijfsbezoek gebracht worden aan Attention Marketing en Efficio Group. De definitieve uitnodiging volgt later. De andere activiteiten zijn gepland op:
- Donderdag 30 juni 2016 – pre summer borrel en activiteit
- Donderdag 8 september 2016 – expert uurtje
- Donderdag 20 oktober 2016 – bedrijfsbezoek OBGB-lid
- Donderdag 1 december 2016 – jaarafsluiting bij ontbijt/lunch
Interesse om ook deel te nemen aan de activiteiten van Jong OBGB? Meld je dan bij ons secretariaat door middel van een mail aan info@obgb.nl.
 
Donderdag 21 april: secretaressedag.. laat haar genieten bij lidbedrijf Crijns!

Secretaressedag, de dag om uw secretaresse eens in het zonnetje te zetten, haar even te laten weten dat u het waardeert wat ze allemaal voor u en uw collega's doet. Laat haar door ons in de watten leggen en neem haar mee voor een heerlijke lunch of een diner bij Crijns. De lunch kan binnen een uur geserveerd worden zodat niemand op kantoor haar al te lang hoeft te missen!

Reserveren? Bel dan naar 0497-33 89 46. Ook voor cadeaubonnen!  www.restaurantcrijns.nl
 
OBGB leden actief in Lybia Rally 2016

Ook OBGB is vertegenwoordigd in de Lybia Rally. De Libya Rally is sinds zijn ontstaan in 2008 één van de snelstgroeiende rally/raids in Noord-Afrika. Zoals de naam laat vermoeden ligt de oorsprong van de rally in het land dat de mooiste en hoogste duinen van de Sahara herbergt, Libië. Door de grote onrust in het gebied is het opnieuw organiseren van een groot internationaal sportevenement er omwille van veiligheid en verzekering technische reden er nog niet mogelijk. Vanaf 2013 wordt de rally in Marokko gereden.

Bij de motoren doet Jeroen Fiers van Fiers Installatietechniek B.V. mee met startnummer 114, Jeroen is te volgen via de facebookpagina van Van Eerd Racing  www.facebook.com/vaneerdracing

Bij de auto’s doet Van Ham Tenten & Podia Racing, Martijn van den Broek (driver), Juup Willems (navigator) en Wout de Bruijn (monteur), mee met startnummer 325. Zij zijn te volgen op http://www.vanhamtenten.com/racing/  en www.facebook.com/Teamvanham/
 
Bedrijven presenteren zich op KempenTech op 27 en 28 mei 2016

Dit jaar organiseert de Brabantse Kempen opnieuw een Kempisch evenement tijdens de Dutch Technology Week in de Brainport regio. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei presenteren Kempische bedrijven hun techniek als fun, uitdagend en kansrijk; om te studeren, in te werken, in te ondernemen en in te investeren.  De focus dit jaar is, nog meer dan voorheen, gericht op techniek.

KempenTech High Tech Ontdekkingsroute
De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 28 mei van 11.00 – 17.00 uur is hèt publieksevenement van KempenTech 2016. Kempische bedrijven presenteren zich op een laagdrempelige manier aan iedereen die geïnteresseerd is in techniek en laten zien wat je allemaal met techniek kunt doen.

KempenTech Relatiedagen
Kempische ondernemers ontmoeten elkaar tijdens de KempenTech Relatiedagen op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Ondernemers (met een link naar techniek) laten zien wat ze in huis hebben en komen in contact met andere ondernemers uit de Kempen en daarbuiten. Vrijdag is de ondernemersdag. Zaterdag is iedereen welkom.

KempenTech Symposium
Vrijdag 27 mei wordt om 16.00 uur afgesloten met een symposium met aansluitend een ondernemersborrel  georganiseerd door het Kempisch Ondernemers Platform (KOP). Ook dit jaar zal er weer een inspirerende spreker te gast zijn. De toegang is op uitnodiging en speciaal bedoeld voor ondernemers en bestuurders.

KempenTech Circus en KempenTech Youngsters
Deze programma’s zijn speciaal voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Diverse bedrijven hebben zich al opgegeven voor deelname aan KempenTech 2016. VDL, Willems Machinebouw, KSE, Vencomatic, Berlingr en vele anderen presenteren zich tijdens het evenement. Diffutherm, gevestigd aan de overzijde van de evenementenlocatie zal op zaterdag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur haar deuren openen voor het publiek voor een kijkje achter de schermen. Aanmelden voor bedrijfsdeelname aan KempenTech 2016 is nog mogelijk. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Paul Burgmans; pburgmans@cauda.eu KempenTech 2016 vindt plaats in een grote tent aan de Smaragdweg 50 in Hapert, tegenover Diffutherm, op Kempisch Bedrijvenpark in Hapert.

Meer informatie over alle activiteiten gedurende de Dutch Technology Week vindt u op: www.dutchtechnologyweek.nl  en www.brabantsekempen.eu
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel