Terugblik op Ontbijtbijeenkomst - Uitnodiging bedrijfsbezoek Therminon en Ondernemerscafe
 
Bedrijfsbezoek Therminon en Ondernemerscafe gemeente Bladel

Op donderdagochtend 3 maart 2016 werd door OBGB voor de derde keer een ontbijtbijeenkomst gehouden voor lidbedrijven. Het was wederom een ontspannen manier om nader kennis te maken, te netwerken en ervaringen te delen. De gemeente en het waterschap informeerden aanwezigen over waterbestendige  bedrijventerreinen en vier bedrijven stelden zich door middel van een korte pitch voor aan de collega lidbedrijven.

Wij blikken in deze nieuwsbrief kort terug op deze bijeenkomst en nodigen u alvast uit voor de volgende: een bedrijfsbezoek aan Therminon te Bladel dat plaatsvindt op donderdag 31 maart 2016 vanaf 15:30 uur.

En.. noteert u alvast de datum van het Ondernemerscafe gemeente Bladel, toegankelijk voor alle ondernemers uit de gemeente? Dat vindt plaats op donderdag 14 april 2016 vanaf 20:00 uur in den Tref, Hapert: 'Wie neemt de (boks) handschoen op?' Wie daagt u uit om de ring in te gaan voor 2 minuten? Voor een gedegen bokstraining wordt gezorgd ter voorbereiding door Trainingunit! Marc de Bonte, Belgische (kick)bokser neemt ons mee in de wereld van het boksen... meer volgt op korte termijn...
 
Actieplan waterbestendige bedrijventerreinen op de Sleutel

De effecten van klimaatverandering door toename van extreme regenbuien worden steeds duidelijker.De afgelopen jaren hebben enkele woningen en bedrijven in de gemeente Bladel hierdoor wateroverlast ondervonden. Op een aantal plaatsen zijn daarom verbeteringsmaatregelen aan de riolering en het watersysteem uitgevoerd, zoals diametervergrotingen en waterbergingsvoorzieningen. Bij enkele bedrijfspanden zijn ‘ontlastputten’ aangebracht.

De gemeente Bladel en Waterschap de Dommel hebben ter voorkoming van wateroverlast een gezamenlijk actieplan opgesteld. In de aankomende periode wordt o.a. de bergingscapaciteit van het watersysteem vergroot door het plaatsen van stuwen en het aanleggen van bergingssloten. De riolering wordt robuuster gemaakt door o.a. extra lozingspunten aan te brengen.

Als eigenaar/gebruiker van een bedrijfspand kunt u zelf ook een belangrijke bijdrage leveren door een juist gebruik van de riolering en het watersysteem en het vergroenen van uw bedrijfsterrein. Tijdens de presentatie zijn enkele tips gegeven om wateroverlast in uw eigen bedrijfspand te voorkomen, zoals het voorkomen van foutieve aansluitingen, het zorgen voor voldoende ontluchting en het realiseren van een ontlastput.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met:
Leo Vennix van Gemeente Bladel, l.vennix@bladel.nl  Tel. 06- 29080244
Toon Kemps van Waterschap de Dommel, tkemps@dommel.nl Tel. 06–15878209
 
Autoschade Theo Lauwers: Wellness center in de Kempen voor uw auto

Autoschade Theo Lauwers is het juiste adres voor schadeherstel aan uw personen- en bedrijfswagen en gaat uitbreiden met een nieuw concept: Het wellness center in de Kempen voor uw auto.

Uw auto gaat voor u door weer en wind en staat steeds voor u klaar. Wordt het niet eens tijd dat uw auto in de watten wordt gelegd? Boek een mini wellness en uw auto ondergaat een ware belevenis. Een schuimbadje, intensieve velgen verzorging en een osmose douche maar ook aan de innerlijke verzorging wordt gedacht de matjes gaan eruit en vuiltjes verdwijnen en ook uw ramen krijgen een stralend zicht. En dit alles voor een actieprijs van €15,-. Toch leuk om te krijgen of cadeau te doen.

Maar ook een totale wellness is te boeken waarbij je deukjes kunt laten botoxen, je auto uitlijnen zodat de wielen weer staan zoals bij de geboorte, ruitreparatie aircoverfrissingsbeurt of een waxbehandeling. Uw auto in de watten en in vertrouwde handen bij Autoschade Theo Lauwers.

Autoschade Theo Lauwers, Industrieweg 6 te Bladel, tel. 0497- 384255.
 
Pers Groep Nederland

De Kempen Pers in Hapert is vanaf vorig jaar september in handen van de Persgroep Nederland. De Persgroep gelooft in de formule A × B × C × D = E, die leidt tot effectieve communicatie: Aandacht × Bereik × Creatie × Dichterbij. Al deze factoren spelen een rol in de effectiviteit van uw boodschap.

Kijk op http://www.persgroepadvertising.nl voor een overzicht van onze merken, het opdoen van inspiratie, succes verhalen en een online campagneplanner. Hierin kunt u zelf uw campagne plannen in onze dag- en weekbladen, en onze onlinemedia.

Persgroep Nederland, Industrieweg 23, Hapert -  Luc Vogels, tel. 06 - 518 192 86, luc.vogels@persgroep.nl
 
WVK-groep

WVK-groep timmert hard aan de weg om mensen met een arbeidsbeperking te detacheren naar reguliere bedrijven.

Bijna 300 mensen werken geheel of gedeeltelijk bij ruim 150 werkgevers in de Kempen, dat is bijna 40% van hun totale personeel. Daarnaast is WVK-groep een drijvende kracht samen met UWV en ISD de Kempen achter het succesvolle Kempenplus.

Kempenplus is het centrale werkgeversservicepunt in de Kempen die ruim 600 werkzoekenden hebben uitgeplaatst bij werkgevers, 50% daarvan heeft een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. “Laat u niet dwingen door de Participatiewet om met ons zaken te doen maar hoor van uw collega ondernemers wat hun ervaringen en de voordelen zijn!”

WVK en Kempenplus helpen u graag om de inzetmogelijkheden van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt  binnen uw bedrijf te onderzoeken, en de voordelen op een rijtje te zetten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de accountmanagers van Kempenplus onder 0497-361650 of mail naar info@kempenplus.com.    

 
 
Icreatori

In iedere organisatie liggen “eieren van Columbus” verborgen. Icreatori helpt u ze te vinden!

Icreatori biedt u de kracht van het faciliteren aan.Of het nu gaat om het dagvoorzitterschap van een informatiedag, om uw “heidedag”, of om een innovatietraject van langere tijd. De kans bestaat dat een team, ná een inspirerende sessie, weer in de waan van de dag vervalt. Ook ná de sessie blijft icreatori u scherp houden zodat de ontwikkelde ideeën of innovatieplannen tot uitvoer worden gebracht. Iedere sessie is uniek. Iedere sessie is daarom maatwerk. Ook gebruiken we verkorte trainingen als energizer, waarbij, naast het team building aspect, ook inzichten overgebracht worden. Onze kennisgebieden en ervaring zetten we in voor facilitering van sessies en innovatietrajecten. Ook delen we onze kennis graag met u in trainingen / lezingen over onze achtergronden zoals bv facilitering, Six Sigma, ethiek, filosofie, ...

Icreatori, Rob van Holten, tel. 06-55368946, rob.van.holten@icreatori.nl,  www.icreatori.nl
 
Bedrijfsbezoek aan Therminon te Bladel op donderdag 31 maart 2016

Op donderdag 31 maart 2016 bieden wij OBGB-leden de mogelijkheid een bedrijfsbezoek te brengen aan lidbedrijf Therminon, Hallenstraat 9 te Bladel.  De ontvangst vindt plaats om 15:30 uur, waarna een rondleiding en een presentatie gegeven zal worden op deze bijzondere en spiksplinternieuwe locatie.

Therminon is leidinggevend in de ontwikkeling en fabricage van systemen en regelunits voor vloerverwarming en koeling. Het doel van Therminon is om met kwalitatief hoogstaande producten onder alle omstandigheden een maximale klanttevredenheid te garanderen. Technische ondersteuning door onder andere het geven van trainingen, het ontzorgen en het zoeken naar klantgerichte oplossingen zijn punten die door de (internationale) klanten als uniek ervaren worden.

Leden zullen per post een uitnodiging ontvangen, maar het is alvast mogelijk aan te melden via een mail aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel