OBGB Nieuwsbrief Februari 2016
 
Al aangemeld voor de ontbijtbijeenkomst?

OBGB organiseert op donderdagochtend 3 maart 2016 een ontbijtbijeenkomst voor haar lidbedrijven bij lidbedrijf WVK-Groep, Raambrug 8 te Bladel. Het ontbijt vangt aan om 7:45 uur, waarna er vervolgens aandacht besteed zal gaan worden aan de volgende onderwerpen:

Actieplan waterbestendige bedrijventerreinen
Dit onderwerp is niet zomaar gekozen: de intensiteit van de buien alsook de wateroverlast zal in de toekomst gaan verdubbelen! Gemeente Bladel en Waterschap de Dommel hebben daarom een actieplan opgesteld t.b.v. het waterbestendig beheer van bedrijventerreinen. U wordt geïnformeerd over dit traject ter voorkoming van wateroverlast; er zijn reeds verbeteringsmaatregelen aan de riolering aangebracht maar er worden ook tips gegeven ter voorkoming van overlast.
Als gevestigd bedrijf op een van onze bedrijventerreinen mag U dit niet missen!

OBGB-lidbedrijven
Nieuwe en bestaande lidbedrijven krijgen de mogelijkheid om hun bedrijf te presenteren in een elevator pitch (plm.  2 tot 3 minuten). Interesse om mede leden te informeren over uw bedrijf? Meld dit dan bij onze parkmanager, Hetty van der Hamsvoort d.m.v. een mail (hetty@obgb.nl), uiterlijk donderdag 25 februari 2016.
Dit is de kans om u te presenteren; uiteraard wordt er ook verslag gedaan in onze nieuwsbrieven.

Rond 9:30 uur sluiten we het ontbijt af. Aanmelden is mogelijk via info@obgb.nl  met vermelding van bedrijfsnaam en namen van de aanwezigen (uiterlijk donderdag 25 februari 2016).
 
Bijeenkomst Young Entrepreneurs OBGB op 10 maart 2016

De organisatie van Young Enterpreneurs - powered by OBGB pakt na de succesvolle lunchbijeenkomst in januari jl snel door. Op donderdag 10 maart as. zal een bedrijfsbezoek gebracht worden aan lidbedrijf Spuiterij Janssen, gevestigd in Hapert. Advocate Cécile (van der Sanden) informeert de leden over haar werkzaamheden bij DijkmansBergJeths Advocaten. Aansluitend is er tijd om elkaar op een informele manier beter te leren kennen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Het aantal plaatsen voor dit evenement is beperkt. Ook interesse voor dit Kempenbrede initatief? Meerdere activiteiten zullen later dit jaar plaatsvinden. Meld u dan via het secretariaat van OBGB, via info@obgb.nl. Jonge ondernemers die bij de lunchbijeenkomst aanwezig waren zullen een persoonlijke uitnodiging ontvangen.
 
Afstudeeropdracht bij OBGB

Eefje Leijten, 23 jaar en woonachtig in Hapert volgt momenteel het laatste jaar van de opleiding Officemagement, gevolgd bij Schoevers Opleidingen in Eindhoven. Zij gaat met ingang van februari 2016 een afstudeeronderzoek doen voor OBGB. Het vraagstuk dat centraal staat in het onderzoek is de zakelijke inzet van social media. Eefje is tot juli 2016 elke donderdag te vinden bij OBGB en is bereikbaar via eefje@obgb.nl.  UIteraard woont zij ook de diverse bijeenkomsten bij.
 
Verhoging korting op verzekeringspremies

Onze bedrijventerreinen in Bladel en Hapert zijn sinds enige tijd beveiligd door middel van camera’s.

Op grond van deze collectieve beveiliging zijn enkele verzekeraars bereid om aan de ondernemers op onze bedrijventerreinen een korting te verlenen op de premies voor hun Brandverzekeringen (bedrijfsgebouwen, inventaris, voorraad en bedrijfsstilstandschade).

OBGB heeft al jaren een overeenkomst  met verzekeraar Interpolis voor korting. Deze korting wordt op grond van de collectieve camerabeveiliging verhoogd naar 15%. Ook andere verzekeraars, zoals Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Avero en Centraal Beheer zijn bereid een dergelijke korting te verlenen.

Leden van OBGB,  die bij Interpolis zijn verzekerd, hoeven niets te ondernemen. Zij hebben reeds een aangepaste polis ontvangen of ontvangen deze op korte termijn. Leden, die niet bij Interpolis zijn verzekerd, kunnen zelf bij hun verzekeraar informeren naar de mogelijkheid om korting te verkrijgen.
 
Stichting IPK

Stichting IPK bevordert innovatie en samenwerking! Met deze doelstelling in het achterhoofd brengt IPK graag de volgende drie zaken onder uw aandacht:

Gratis workshops intellectueel eigendom
Wel of niet uw idee laten vastleggen? De zin en onzin van octrooien…. Er is een serie van workshops, wij adviseren u in ieder geval “de basis” workshop te volgen en daarna te bekijken of er verdieping via een of meerdere vervolgworkshops nodig is.

De basis van Intellectueel Eigendom:  Afkijken, beschermen, delen of geheim houden? Kennispoort Eindhoven, vrijdagmiddag 1 april

Zelf op zoek in octrooidatabanken: Relevante octrooien zoeken en vinden High Tech Campus Eindhoven,  vrijdagmiddag 15 april

Slim omgaan met kennis bij samenwerken: Samen innoveren goed regelen! Kennispoort Eindhoven, vrijdagmiddag 22 april

Intellectueel Eigendom strategie voor mkb: Waarde creëren met technische innovaties Kennispoort Eindhoven , 17 juni

Wat voor type bent u? Innovatief, creatief, realist, praktisch ingesteld?
Juist deze verschillende types hebben we nodig voor onze volgende VIBb, de Vrijdag Innovatie Bijeenkomst, op 26 februari van 16.00 tot 18.00 uur. In de VIBb’s komen innovatieve praktijkcases of thema’s aan bod die ondernemers inspireren en stimuleren in de innovatie. Aanmelden is mogelijk bij Marja de Bruin via ipk@hetkop.nl

Op zoek naar subsidie? De Subsidiemakelaar van Het Huis van de Brabantse Kempen helpt u gratis op weg!
Het Huis van de Brabantse Kempen heeft een subsidiemakelaar beschikbaar. Hij kan met u de mogelijkheid onderzoeken of er subsidies beschikbaar zijn voor uw project! Thomas Bakker servicepuntsubsidies@brabantsekempen.eu , telefonisch bereikbaar onder  013-5144179.
 
WWZ in de praktijk: heeft werven nog zin?

Lidbedrijven DijkmansBergJeths en Primatch delen hun kennis met u op donderdagmiddag 25 februari 2016 over de WWZ.

Zij ontvangen u graag vanaf 15:30 uur voor een training over de Wet Werk en Zekerheid in de praktijk. Waar moet je als werkgever op letten? Wat zijn je mogelijkheden als je een werknemer wil ontslaan, maar er is geen dossier? Wat is er veranderd bij ontslag op staande voet?

mr. drs. Marieke Lucius van DijkmansBergJeths, gespecialiseerd in het arbeids- en ondernemingsrecht en Marco van de Vliet, ruim 15 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling helpen u aan de hand van praktische tips. Meer informatie vindt u hier.
 
Dutch Technology Week 2016 in de Brabantse Kempen

De Brabantse Kempen doet in 2016 voor de derde keer mee met de Dutch Technology Week (27 en 28 mei 2016 op het Kempisch Bedrijvenpark). Een week waarin techniek als fun, uitdagend en kansrijk wordt gepresenteerd; om te studeren, in te werken, in te ondernemen en in te investeren. Op 27 en 28 mei laten we iedereen kennismaken met de techniek en bedrijvigheid in de Kempen.

Uiteraad is het weer mogelijk om uw bedrijf ein innovaties te presenteren (aan ondernemers, scholieren, studenten en inwoners). De organisatie van het evenement kan u hierbij helpen:
- Het evenement vindt op vrijdag van 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 17.00 uur plaats.
- Vrijdag wordt afgesloten met een gezellige netwerkbijeenkomst.
- Kosten voor deelname bedragen € 500,00 (excl. btw, consumpties en stand inrichting) per 10m 2 presentatieoppervlakte en geldt voor twee dagen.
- Het evenement sluit aan bij de Dutch Technology Week, een week vol evenementen over techniek in de Brainport regio. Het thema van dit jaar is: “Technology Connects”.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, belt of mailt u met:
Guus Stappaerts: g.stappaerts@kempischbedrijvenpark.com , telefoon  0497-361448.
Paul Burgmans: pburgmans@cauda.eu , telefoon 0497-843855.

 
 
Tom Omnichannel Management winnaar FD Gazellen Awards 2015

OBGB lidbedrijf Tom Omnichannel Management is in 2015 uitgeroepen tot FD Gazelle 2015! Deze prestigieuze prijs op initiatief van Het Financiele Dagblad en mede mogelijk gemaakt door ABN Amro en Mazars Accountants wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

De FD Gazellen Awards zijn al jaren een begrip in ondernemend Nederland om jonge, enthousiaste snelgroeiende bedrijven met een duidelijke visie onder de aandacht te brengen bij ondernemend Nederland voor hun knappe prestaties, ook wel door het FD “Ondernemershelden” genoemd. Tom Omnichannel Management is enorm trots dat haar prestaties van de afgelopen jaren en haar visie op de snelle en aan verandering onderhevige E-commerce markt beloond wordt met deze prestigieuze prijs! Hiermee behoort Tom Omnichannel Management tot een van de 490 snelst groeiende bedrijven in Nederland. Nederland telt momenteel 1.500.000 bedrijven.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel