OBGB Nieuwsbrief December 2015
 
Eerste bijeenkomst Young Entrepreneurs

Dit jaar is de oprichting van 'Young Entrepreneurs'- powered by OBGB met hulp van een aantal enthousiaste jonge ondernemers een feit geworden! OBGB is volop in beweging en wij zijn trots dat we deze dynamiek in de Kempen ondersteunen.

Op donderdag 28 januari 2016 vindt om 12:00 uur een eerste bijeenkomst plaats, bedoeld voor jonge (we hebben de leeftijdsgrens op 35 jaar vastgesteld) Kempische ondernemers. We bieden hiermee een platform aan jonge ondernemers op een informele manier, waarbij kennisoverdracht een essentiele rol speelt.

Wij hopen onze jonge lidbedrijven, maar ook jonge ondernemers die nog geen lid zijn van OBGB en/of buiten de gemeente Bladel gevestigd zijn, te mogen verwelkomen tijdens deze lunchbijeenkomst, die georganiseerd wordt bij Divino Restaurant & Wijnbar te Hapert.

Aanmelden is noodzakelijk
door middel van  het toesturen van bedrijfsnaam en persoonsgegevens voor woensdag 20 januari 2016 via het secretariaat van OBGB (info@obgb.nl). Een bevestiging per mail volgt! Vragen worden beantwoord door initiatiefnemer Ruud Schippers van JAM (ruud@jamwerkt.nl) of onze parkmanager Hetty van der Hamsvoort (hetty@obgb.nl).
 
Panden te huur/te koop

OBGB biedt lidbedrijven de mogelijkheid om (zakelijk) onroerend goed dat te koop of te huur staat op de bedrijventerreinen binnen de gemeente Bladel via de pagina www.obgb.nl/panden/ te presenteren aan geinteresseerden en lidbedrijven.

Wij wijzen u graag op deze mogelijkheid. Het toesturen van een foto en een korte omschrijving van het pand naar hetty@obgb.nl volstaat. Dat heeft ook lidbedrijf Horeca Equipment uit Bladel gedaan; zij hebben hun bedrijfspand plus woning te koop staan, gevestigd aan Rootven 8 en 8c op bedrijventerrein de Sleutel. Toplocatie, neem een kijkje op de website! 
 
Korting op verzekeringspremies

Onze bedrijventerreinen in Bladel en Hapert zijn sinds kort beveiligd door middel van camera’s.

Op grond van deze collectieve beveiliging zijn enkele verzekeraars bereid om aan de ondernemers op onze bedrijventerreinen een korting te verlenen op de premies voor hun Brandverzekeringen (bedrijfsgebouwen, inventaris, voorraad en bedrijfsstilstandschade).

OBGB heeft al jaren een overeenkomst  met verzekeraar Interpolis voor korting. Deze korting wordt op grond van de collectieve camerabeveiliging verhoogd naar 15%. Ook andere verzekeraars, zoals Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Avero en Centraal Beheer zijn bereid een dergelijke korting te verlenen.

Leden van OBGB,  die bij Interpolis zijn verzekerd, hoeven niets te ondernemen. Zij hebben reeds een aangepaste polis ontvangen of ontvangen deze op korte termijn. Leden, die niet bij Interpolis zijn verzekerd, kunnen zelf bij hun verzekeraar informeren naar de mogelijkheid om korting te verkrijgen.
 
Een eigen bedrijf starten? Volg dan de curus Brabants Buitengebied Onderneemt

Op 13 januari 2016 organiseert stichting het Huis van De Brabantse Kempen een informatieavond over de cursus ‘’Brabants Buitengebied Onderneemt’’. De bijeenkomst  start om 20.00 uur in het Huis van de Brabantse Kempen, Doornboomstraat 30 te Middelbeers.

De cursus is bedoeld voor startende ondernemers en bestaande ondernemers met uitbreidingsplannen in de Brabantse Kempen. Het programma start in februari 2016 en bestaat uit drie onderdelen; een serie van 10 praktijkgerichte workshops, de begeleiding door een persoonlijke coach en het opbouwen van een netwerk. De workshops worden gegevens door ervaren ondernemers. Ruim 120 ondernemers hebben de cursus voorgaande jaren al gevolgd met vele positieve resultaten.

Tijdens deze voorlichtingsavond wordt er een toelichting gegeven op de diverse onderdelen van de cursus. Daarnaast is er deze avond een mogelijkheid tot het ontmoeten van de trainer en het bevragen van de partners die meewerken aan het project.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via wvdpol@brabantsekempen.eu onder vermelding van “Brabants Buitengebied Onderneemt”. Vermeld in de mail uw naam, telefoonnummer en woonplaats. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met het Huis van De Brabantse Kempen via 013 514 4179 of het mailadres wvdpol@brabantsekempen.eu
 
Goed bezochte Eindejaarsbijeenkomst bij Lascentrum de Kempen

Donderdag 10 december jl. vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van OBGB plaats, dit keer bij lidbedrijf Lascentrum de Kempen - Summa College, gevestigd bij WVK-groep. Ruim 80 lidbedrijven namen een kijkje in de 'keuken' van het lascentrum  en lieten zich vervolgens de winter gerechten van lidbedrijf H&R Catering goed smaken. Kijk voor een verslag en foto impressie op www.obgb.nl/evenementen/
 
 
Terugblik

OBGB blikt terug op een geslaagd 2015.....
- omdat we weer kunnen terugkijken op een aantal interessante, druk bezochte  en sfeervolle OBGB-bijeenkomsten;
- omdat we opnieuw voortgang hebben geboekt bij het verder optimaliseren van het ondernemersklimaat;
- omdat een tweetal OBGB-initiatieven een veelbelovende start heeft gemaakt; het vrouwennetwerk en een op de Kempen gericht jongerennetwerk (Young Entrepreneurs)
- omdat we wederom kunnen spreken van opnieuw een goede  samenwerking met de gemeente Bladel (verankerd en geborgd in het samenwerkingsverband Parkmanagement Bedrijventerreinen gemeente Bladel);

Zowel OBGB als de gemeente Bladel merken de positieve effecten van het samenwerkingsverband Parkmanagement. Zo werken we samen in diverse projecten. En daar waar het kan vanzelfsprekend ook met het KBP. 2015 heeft dan ook zeker en vooral in het teken gestaan van vele activiteiten die gericht zijn op een verdere samenwerking, belangenbehartiging en krachtenbundeling die zich overigens niet beperkt tot de Kempen-gemeenten maar zich ook richt naar Brainport en de Vlaamse Kempen.

We kijken dan ook uit naar een succesvol 2016, waarin we bovenstaande zaken verder door kunnen zetten.
 
Fijne dagen

Alle OBGB-bestuursleden, parkmanager Hetty van de Hamsvoort en secretaresse Ingrid Beerens wensen u een goede afsluiting van het nieuwe jaar, prettige feestdagen en een voorspoedig 2016! We hopen elkaar ook in het nieuwe jaar weer met regelmaat en in goede stemming te ontmoeten! 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel