OBGB Nieuwsbrief November 2015
 
Eindejaarsbijeenkomst OBGB bij Lascentrum De Kempen - Donderdag 10 december 2015

OBGB nodigt haar leden van harte uit op donderdag 10 december a.s. om ‘onderweg naar huis’ een bijzondere stop te maken bij lidbedrijf Lascentrum De Kempen - Summa College -, gevestigd bij WVK-groep, Hallenstraat 10 te Bladel. 

De ontvangst vindt plaats vanaf 17:00 uur, waarbij u kunt genieten van een smakelijk hapje en drankje. Peter Manders, coördinator Cursus & Contractonderwijs  maakt u door middel van een korte presentatie kennis met het lascentrum.

Lascentrum De Kempen is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het Summa College, het Pius X-college en WVK-groep. Door middel van deze constructie wordt gezorgd voor goed opgeleide technici binnen de regio en wordt ruimte geboden voor scholieren, nieuwe instroom, zij instroom, bijscholing en herintreders. Uiteraard nemen we ook een kijkje in het lascentrum zelf.

We sluiten af met een informeel, gezellig samenzijn.  Aanmelden is tot en met uiterlijk vrijdag 4 december a.s. mogelijk per emaill aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en de namen van de personen die aanwezig zijn (maximaal 2 personen per lidbedrijf).
 
Inspiratiesessie KOP, BZW en Brainport - Woensdag 9 december 2015

KOP, BZW en Brainport Development nodigen Kempische ondernemers graag uit voor de inspiratiesessie 'Inspelen op een razendsnelle veranderende wereld' op 9 december bij Vencomatic in Eersel. Door de krachtige combinatie van hightech, design en innovatie en de sterke maakindustrie in de Kempen hebben we bewezen om te kunnen gaan met grote veranderingen. Om adaptief te zijn, snel en kundig te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen als digitalisering, robotisering of bijvoorbeeld 3D-printing, zal de regio ook in de toekomst voorop blijven lopen. Dat geldt ook voor u als ondernemer!

Na een welkom door Ben van Gool (KOP) en een introductie door Cor van de Ven (Vencomatic Group), geeft Joep Brouwers (Brainport) u een korte toelichting op de vernieuwde koers. Vervolgens vertellen twee succesvolle ondernemers uit de Kempen, Johan Faes (Faes Group) en Johan Plasmans (ZENS Wireless Charging), hoe zij inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

De avond start om 19:00 uur en eindigt om plm. 21:30 uur. Locatie: Venco Campus, Meerheide 200 te Eersel. Meer informatie over het programma en de sprekers vindt u hier. Aanmelden is via deze link mogelijk.

 
 
MindYourBizniz

Mind Your Bizniz is een traject dat begon onder de vleugels van stichting Techniekportaal de Kempen maar inmiddels onder verantwoordelijkheid van Pius X-college in Bladel en het Rythovius college in Eersel valt. Het traject wordt ondersteund door vele andere scholen, bedrijven en gefinancierd met onder andere een provinciale subsidie. MindYourBizniz begint steeds meer vorm te krijgen.

MindYourBizniz is een traject waar via een webplatform leerlingen en bedrijven met elkaar in contact worden gebracht. MindYourBizniz wil daarnaast de samenwerking tussen bedrijven, scholen en leerlingen stimuleren. Daartoe worden diverse initiatieven ingezet.

Het doel is om uiteindelijk een moderne vorm van communicatie tussen de scholieren en de bedrijven op gang te brengen, waarbij de stagevoortgang digitaal te volgen is door een begeleider op school, waar het duidelijk is wat een bedrijf te bieden heeft aan toekomstige werknemers  en waar de ervaringen interactief zijn zodat ze bruikbaar zijn voor andere leerlingen in de toekomst.

Lees meer in toegevoegd informatiepakket over het iniatief of kijk op http://www.mindyourbizniz.nl/website/sites/mindyourbizniz.php
 
 
Nieuwe leden bij OBGB

OBGB heeft de afgelopen weken de volgende bedrijven mogen noteren voor het lidmaatschap:
- ZENS, High Tech Campus 10, Eindhoven - www.makezens.com
- Pius X-College, Tuinstraat 1, Bladel - www.piusx-college.nl
- Van Eijk Machines, Turnhoutseweg 37-39, Reusel, www.vaneijkmachines.nl
- Mens +, Torenallee 20, Eindhoven, www.mens-plus.nl
- Belastingadviesbureau Van de Vijfeijke, Raambrug 28A, Bladel, www.vijfeijke.nl
In de eerstvolgende nieuwsbrieven zullen deze bedrijven zich nader presenteren.
 
 
OBGB lidbedrijf KSE sleept twee Automation Inside Reader s Choice Awards binnen

KSE is winnaar van de ‘The Best Automation Company 2015′ award en met haar PROMAS ST procesautomatisering wint ze de ‘Best Automation Software 2015′ award. ‘Met 23 andere genomineerde voor ‘The Best Automation Company 2015′ is KSE blij verrast dat ze deze award heeft gewonnen’, aldus Rene Smulders – Chief Commercial Officer. ‘Dat ook onze software heeft gewonnen is helemaal fantastisch. Het ontwikkelteam wat binnen KSE constant bezig is om de software te optimaliseren en uit te breiden kan dit zien als een pluim op hun werk’.

De awards zijn een onderdeel van de tweede jaarlijkse editie van de Automation Inside Reader’s Choice Awards. Dit is de enige wereldwijde stemcompetitie voor de grootste innovaties en de beste producten in de automatiseringstechnologie. Via een online nominatie en stemproces erkent en eert de Automation Inside Awards de beste bedrijven, producten en oplossingen in 16 categorieën.
 
 
Geslaagd Ondernemerscafe gemeente Bladel - Kempenglas winnaar Brabantse Kempentrofee 2015

Na een nek-aan-nek race is Kempenglas donderdagavond 12 november uitgeroepen tot de winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2015. Het initiatief wist maar liefst 38% van de stemmen binnen te halen. Wim van der Leegte, topman van de VDL-groep, reikte tijdens een feestelijke bijeenkomst met ruim 250 aanwezigen van het Ondernemerscafé gemeente Bladel in Cultureel Centrum Den Herd de prijs uit. Gastheer van deze avond was Burgemeester Swachten van de gemeente Bladel. Met de uitreiking van de Kempentrofee wil het Streekplatform, hèt samenwerkingsverband in de Brabantse Kempen, projecten en initiatieven onder de aandacht brengen die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking.

KempenGlas is een burgerinitiatief dat zich in zet voor het vergroten van de leefbaarheid en vitaliteit van een groot gebied in de Kempen. Dit doen ze door het aanleggen van betaalbaar glasvezelnetwerk, het beheren en het exploiteren ervan. Via een coöperatief model wordt in het buitengebied van Reusel-De Mierden, Bladel, Oirschot en Moergestel glasvezel aangelegd.

Voor de Brabantse Kempentrofee werden dit jaar een recordaantal van 25 deelnemers aangemeld. Een onafhankelijke jury koos uit deze deelnemers vijf genomineerden. Kempenglas wist zich te nomineren door haar coöperatieve gedachtegoed en de bereidheid tot samenwerking in de Kempen.  Met dit burgerinitiatief zijn zij er nu al in geslaagd een gemiddelde deelname van 70% te realiseren. Glasvezel geeft een stevige impuls aan de leefbaarheid en vitaliteit en de economische potentie van het buitengebied.
 
Ondernemersbezoeken in de Kempen

Collega ondernemersvereniging IGE organiseert sinds 2008 zeer succesvolle 'Ondernemersbezoeken'. Jaarlijks worden groepen samengesteld uit een 6- à 7-tal leden, die elkaars bedrijven bezoeken (een frequentie van 1x per 6-8 weken, tussen 17:00 en 19:00 uur, in principe op maandagavond (maar per groep zelf te bepalen)).

De doelstelling is om elkaars bedrijven te bezoeken, elkaar te leren kennen en als collega ondernemers op collegiale (daar waar gewenst vertrouwelijke) wijze informatie uit te wisselen en/of thema's te bespreken.

Nieuw voor de opzet in 2016 is dat deze activiteit verder 'Kempisch' uitgebreid wordt; ook leden van OBGB, OVBRM en BOC kunnen aansluiten. In januari 2016 wordt gestart met een nieuwe 'ronde', die gedurende het hele jaar 2016 doorloopt.

Meer informatie treft u hierbij aan. Wil Daniels van Daniels Services B.V. uit Eersel neemt de organisatie op zich. Aanmelden is mogelijk via wil@danielsservices.nl  (uiterlijk 1 december 2015)  en op maandag 25 januari vindt een eerste bijeenkomst plaats.
 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel