OBGB Nieuwsbrief Oktober 2015
 
M.S. Schippers wint prestigieuze VICK-prijs

Op 23 oktober jl. is onder veel belangstelling tijdens het eerste VICK gala de winnaar van de prestigieuze VICK-prijs 2015 bekend gemaakt. Een bijzondere prijs voor een bijzondere Kempische ondernemer; een uitverkiezing met drie OBGB-lidbedrijven onder de vier genomineerden:
- Bruns (Bergeijk)
- Internationaal Transportbedrijf Van der Heijden (Bladel)
- M.S.Schippers (Hapert)
- Interfocos (Bladel)

De familie Schippers van M.S. Schippers mocht uit handen van Wim van der Leegte de felbegeerde VICK-prijs in ontvangst nemen. Namens alle leden en het bestuur feliciteert OBGB M.S. Schippers als winnaar van deze trofee. Ook felicitaties voor de drie andere genomineerde TOP Kempische ondernemers, waarbij innovatie, ontwikkelingen en dynamiek voor allen in een hoog vaandel staan!
 
Save the date!

December lijkt nog heel ver weg.. maar de activiteitencommissie van OBGB is druk bezig met de organisatie van de eindejaarsbijeenkomst die plaatsvindt op donderdag 10 december 2015.

Wij starten, net als voorgaande jaren wederom met een programma rond 17:00 uur, zodat u 'onderweg naar huis' de mogelijkheid geboden wordt elkaar te ontmoeten voor het jaar afgesloten wordt. 'Save the date' dus; de uitnodigingen zijn in de maak!
 
Al aangemeld voor het Ondernemerscafe op donderdag 12 november as?

OBGB is mede organisator van het halfjaarlijkse Ondernemerscafé gemeente Bladel, dat dit najaar plaatsvindt op donderdag 12 november as. (ontvangst vanaf 19:30 uur) in den Herd in Bladel. Het belooft een bijzonder feestelijke editie te worden vanwege het feit dat de Brabantse Kempentrofee 2015 uitgereikt wordt.

Er is al veel belangstelling getoond, maar aanmelden is nog steeds mogelijk via een mail naar deelname@brabantsekempen.eu. Vol is vol! Wij bieden u in samenwerking met de gemeente Bladel, het Huis van de Brabantse Kempen en de ondernemersverenigingen uit de gemeente een bijzonder leuke avond. Het bruist in de Kempen!

Meer informatie treft u hieronder aan:
- Uitnodiging Ondernemerscafé gemeente Bladel 12 november 2015 (inclusief programma van de avond)
- Informatie over de aanmeldingen van de Kempentrofee 2015.

De genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee zijn Verkavelen voor toekomst, 't Bint, Kempenglas, Kempenplus en Lokaal + de Kempen.
 
Stem op OBGB-lidbedrijf Kempenplus!

Tijdens het Ondernemerscafé gemeente Bladel wordt de Brabantse Kempentrofee uitgereikt aan een van de vijf genomineerden. Uit de 25 inzendingen is OBGB-lidbedrijf Kempenplus genomineerd.

Help Kempenplus naar de overwinning en stem op Kempenplus via onderstaande link:
http://www.brabantsekempen.eu/nl/project/brabantse-kempentrofee-2015/vijf-genomineerden-in-de-race-voor-brabantse-kempentrofee-2015

Met een simpele klik op Kempenplus is in 5 seconden uw stem uitgebracht!

Het is uw stem waard, want....
Kempenplus is hét servicepunt voor de Kempische arbeidsmarkt. Het brengt werkgevers in contact met geschikte werkzoekenden en verzorgt kosteloos de complete route van werving, selectie en begeleiding. Dit alles met het doel de juiste man/vrouw op de juiste werkplek te krijgen. Het gaat om werkzoekenden in een uitkeringssituatie (of soms een gesubsidieerde baan) die graag aan de slag willen. Veelal mensen die moeilijk op eigen kracht een baan vinden, maar altijd mensen die scoren in betrouwbaarheid en inzet
.
 
Nieuw OBGB-lid: KASS

Vanaf 1 augustus jl. is op Ambachtsweg 9 te Bladel KASS gevestigd, qualified dealer van HAPERT Aanhangwagens. Met het bestaande bedrijf in Valkenswaard (Pierre Kennis) en met de overname van Raema in Nederweert, is besloten om vanaf november 2014 door te gaan onder de naam KASS.

KASS onderscheidt zich op vier pijlers: oerdegelijk, hoge kwaliteit materialen, sterke constructies en service. Men richt zich op zowel de zakelijke als particuliere markt t.b.v. de aanschaf, de verhuur en het onderhoud van alle aanhangwagens tot 3500 kg. Ook marktwagens en paardentrailers van het merk HUMBAUR en op maat gemaakte aanhangwagens kunnen bij deze dealer gekocht worden.

KASS - Bladel beschikt over een grote showroom, een moderne werkplaats en magazijn. In de showroom staat de collectie van HAPERT tentoongesteld. Met vestigingen in Bladel, Oirschot en Nederweert is er altijd een KASS - vestiging in de buurt! 

KASS – Bladel - Tel. 0497-782501 - www.kassbv.nl
 
Informatiebijeenkomst over SDE-subsidie - Woensdag 4 november 2015

Jaarlijks is 3,5 Miljard subsidie beschikbaar om duurzame energieproductie te ondersteunen (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie). Dat heeft in de afgelopen jaren geleid tot zeer interessante businesscases voor o.a. zonne-energie. Bedrijven met een grootverbruikersaansluiting (>3x80 Ampère) kunnen gebruik maken van die subsidie.

Dit jaar is de regeling zwaar overtekend. Voor volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen. Energiecoördinator en energiespecialist Willem Buiter van het Huis van de Brabantse Kempen, organiseert in samenwerking met het Kempisch Ondernemersplatform een informatiebijeenkomst waarbij alle ins en outs van de regeling aan de orde komen. Door deze bijeenkomst bij te wonen kunt u bepalen of inschrijven voor de regeling van volgend jaar voor u interessant is.

De bijeenkomst zal plaats vinden op 4 november aanstaande om 16:30 uur in het Infocentrum op het Kempisch Bedrijvenpark aan de Diamantweg te Hapert. Aanmelden via deelname@brabantsekempen.eu. .
 
Ondernemersbezoeken i.s.m. OBGB, OVBRM, IGE en BOC

Collega ondernemersvereniging IGE organiseert sinds 2008 zeer succesvolle 'Ondernemersbezoeken'. Jaarlijks worden groepen samengesteld uit een 6- à 7-tal leden, die elkaars bedrijven bezoeken (een frequentie van 1x per 6-8 weken, tussen 17:00 en 19:00 uur, in principe op maandagavond (maar per groep zelf te bepalen)).

De doelstelling is om elkaars bedrijven te bezoeken, elkaar te leren kennen en als collega ondernemers op collegiale (daar waar gewenst vertrouwelijke) wijze informatie uit te wisselen en/of thema's te bespreken.

Nieuw voor de opzet in 2016 is dat deze activiteit verder 'Kempisch' uitgebreid wordt; ook leden van OBGB, OVBRM en BOC kunnen aansluiten. In januari 2016 wordt gestart met een nieuwe 'ronde', die gedurende het hele jaar 2016 doorloopt.

Meer informatie treft u hierbij aan. Wil Daniels van Daniels Services B.V. uit Eersel neemt de organisatie op zich. Aanmelden is mogelijk via wil@danielsservices.nl (uiterlijk 1 december 2015)  en op maandag 25 januari vindt een eerste bijeenkomst plaats.
 
Servicepunt Subsidies voor bedrijven, organisaties en gemeenten

Het Servicepunt Subsidies van het Huis van de Brabantse Kempen ondersteunt op laagdrempelige wijze publieke en private partijen uit de Kempenregio bij het zoeken naar en aanvragen van subsidies.

Het Servicepunt Subsidies geeft informatie over de subsidiekansen voor organisaties en gemeenten voor de Kempenregio. Ondernemers en organisaties uit de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden en de Kempengemeenten zelf kunnen bij het Servicepunt Subsidies terecht voor advies op maat. Door uw projectideeën aan een van de adviseurs voor te leggen kunnen zij een inschatting maken van uw eventuele subsidiemogelijkheden.

De Startbijeenkomst voor bedrijven en organisaties zal plaatsvinden op dinsdag 10 november van 15:00 – 17:00 uur in het Huis van de Brabantse Kempen, Doornboomstraat 30 in Middelbeers. Aanmelden is mogelijk via een mail naar servicepuntsubsidies@brabantsekempen.eu. Voor meer informatie kunt u bellen met adviseur Thomas Bakker van het Servicepunt Subsidies, telefoon 06-55 17-36 33 of met het Huis van de Brabantse Kempen, telefoon 013-5144179.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel