OBGB Nieuwsbrief September 2015
 
OBGB Ontbijtbijeenkomst bij lidbedrijf Divino

OBGB organiseert op donderdagochtend 10 september 2015 een ontbijtbijeenkomst voor haar lidbedrijven bij
Divino Restaurant & Wijnbar, Kerkstraat 27 te Hapert. Het ontbijt vangt aan om kwart voor acht, waarna er vervolgens aandacht besteed zal gaan worden aan de volgende onderwerpen:

- Benutting energie(rest)stromen op onze bedrijventerreinen
Frank de Bruijn, energie(rest)stromen makelaar van de provincie geeft in een presentatie van plm. 10 minuten aan waar kansen liggen. Heel eenvoudig: door vraag en aanbod op het gebied van energie aan elkaar te koppelen! Bedoeling is vooral ook om te inventariseren waar de behoeften van ondernemers liggen en wat we daarmee kunnen.
- OBGB-projecten
Kort bijpraten over biodiversiteit, jong-OBGB, het vrouwennetwerk maar ook Parkmanagement Brabant. Input (op voorhand) van leden van harte welkom!

We hopen met deze (andere) aanpak meer met elkaar te kunnen delen (en er vervolgens vanuit OBGB wat mee te doen), waarna we rond 9:30 uur het ontbijt afsluiten. Een uitnodiging per post is reeds verstuurd; aanmelden is nog mogelijk via info@obgb.nl met vermelding van bedrijfsnaam en namen van de aanwezigen.
 
OBGB bedrijfsbezoek BuzziSpace

OBGB organiseert op donderdag 1 oktober 2015 een bedrijfsbezoek aan lidbedrijf BuzziSpace Manufacture B.V., Industrieweg 7A te Bladel. De ontvangst vindt plaats om 15:00 uur , waarna rondleidingen gegeven zullen worden op de twee bedrijfslocaties van BuzziSpace Manufacture B.V.

Dit familiebedrijf, eerder bekend onder de naam Pianka B.V. en later Morfoworx,  was vooral gespecialiseerd in het fabriceren van caravankussens en toebehoren. Dankzij een zelfontwikkelde 3D techniek is het bedrijf al enkele jaren actief op de design- en interieurmarkt. BuzziSpace producten worden ontwikkeld voor thuis- en werksituaties en openbare gelegenheden. Ze onderscheiden zich in design, functionaliteit en flexibiliteit. Ook wordt een akoestische oplossing geboden voor elke situatie. Om deze markt te kunnen bedienen heeft het bedrijf vele ontwikkelingen en veranderingen doorgemaakt, zo ook de naamswijziging.

Wij verwachten een interessant middagprogramma te bieden en uiteraard wordt afgesloten met een borrel! De uitnodiging volgt nog per post, maar aanmelden is reeds mogelijk per mail (voor woensdag 23 september 2015) aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn.
 
 
Jonge ondernemers uit de Kempen van harte welkom!

Zakelijk speeddaten in de Kempen op 23 september 2015 tussen 17:00 en 23:00 uur bij Restaurant Crijns te Bladel.

"Ontmoeten, boeien en binden; dat is waar speeddaten om draait”

Het leggen van contacten is essentieel voor de groei van ieder bedrijf. Zakelijk Speeddaten zorgt voor onverwachte ontmoetingen, bijzondere samenwerkingen en verfrissende ideeën waardoor er snel nieuwe contacten worden gelegd. Er kunnen directe resultaten zijn, maar ieder contact is een investering of zaaimoment. Later wordt dit zichtbaar door de match op een passend moment te concretiseren.

Jonge ondernemers uit de Kempen en leden van WTC•E Young Professionals maken kennis met elkaar tijdens dit dynamische event. Je gaat 1,5 uur in gesprek met jonge ondernemers, waarbij er doorgeschoven wordt. Met een actief zakelijk netwerk heb je al snel een gigantisch bereik aan potentiële contacten. Elke ondernemer heeft gemiddeld 600 connecties, hierdoor kun jij op een effectieve wijze jouw netwerk uitbreiden!

Jonge ondernemer, Marc Crijns ontvangt de deelnemers deze middag in het onlangs gerenoveerde Restaurant Crijns. Hij deelt zijn passie voor koken en de Kempische gastvrijheid. Jonge ondernemer Ruud Schippers (JAM) licht initiatief Jong OBGB toe.

Programma
17.00 uur Ontvangst
17.30 uur Welkomstwoord door Jeroen van Rooij, vice-voorzitter WTC·E YP
Nieuw initiatief jong OBGB de Kempen door Ruud Schippers
17.45 uur Hoe kun je door actief netwerken je business uitbreiden? Praktijkvoorbeelden
18.00 uur Zakelijk Speeddaten
19.30 uur Meet & Greet
20.30 uur Finish

Aanmelden
Dit event wordt aangeboden aan members van WTC·E Young Professionals en jonge ondernemers uit de Kempen. Mede mogelijk gemaakt door OBGB! Kijk voor meer info en wijze van aanmelden op: http://wtce.nl/activiteit/zakelijk-speeddaten-in-de-kempen/
 
Bijeenkomst vrouwennetwerk op woensdag 7 oktober 2015

Na het succesvolle eerste Vrouwennetwerk OBGB dat plaatsvond op 27 mei jl., vindt op woensdag 7 oktober 2015 (aanvang 19:30 uur) de volgende bijeenkomst plaats. Het netwerk is bedoeld voor vrouwelijke ondernemers, ondernemende vrouwen, maar ook echtgenotes van ondernemers (OBGB-leden).

Daphne van Mourik van het Netwerkkleed zal de aanwezige dames begeleiden in een effectieve en ontspannen manier om met elkaar te netwerken. Het Netwerkkleed is een tool in de vorm van een tafelkleed dat ons op een creatieve manier een netwerkervaring zal verzorgen. Een ijsbreker. Tijdens dit ‘diner’ snijd je geen vlees aan maar een onderwerp. En je mag opscheppen, geen groenten maar over jezelf.

Voor-, hoofd- en nagerecht! De intieme setting opent een gesprek en de structuur zorgt voor verdieping. Het brengt balans tussen introvert en extravert, tussen formeel en informeel. Kortom, dit mag je niet misssen als ondernemende dame in de Kempen! Uiteraard wordt na afloop de mogelijkheid geboden om onder het genot van een hapje en drankje elkaar nog beter te leren kennen.

Vrouwennetwerk OBGB is te gast bij lidbedrijf Schippers, Ronddeel 12 te Bladel. We starten om 19:30 uur en het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is mogelijk via Ingrid Beerens van OBGB (info@obgb.nl), met vermelding van naam en bedrijfsnaam, mailadres en telefoonnumer. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, een bevestiging van je aanmelding volgt per mail.
 
Brabantse Kempentrofee

Op 12 november 2015 (save the date!) wordt tijdens het Ondernemerscafe gemeente Bladel in Den Herd te Bladel de Kempentrofee uitgereikt. Deze trofee is een bijzondere waardering voor bedrijven, organisaties of personen die bijdragen aan een vitale Kempische regio.

Met de uitreiking van de Kempentrofee wil het Streekplatform, het samenwerkingsverband in De Brabantse Kempen, projecten en initiatieven onder de aandacht brengen die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking.

Men is nog steeds op zoek naar projecten of initiatieven die voor de Kempentrofee in aanmerking komen. Het opgeven van kandidaten is mogelijk tot en met 20 september 2015. De factsheet over de Kempentrofee is in te zien via deze link:
http://www.brabantsekempen.euhttps://www.obgb.nl/public/files/files/Kempentrofee/2015/Factsheet%20Kempentrofee%202015.pdf
 
Bijeenkomst Kempenplus

Kempenplus nodigt alle OBGB-lidbedrijven van harte uit voor een inspirerende bijeenkomst met gastspreker Arjan Erkel.

Arjan Erkel is bekend geworden doordat hij tijdens zijn werk voor Artsen Zonder Grenzen toen hij 20 maanden ontvoerd werd door rebellen in Dagestan. Hij is een duidelijk voorbeeld van iemand die met noodgedwongen veranderingen te maken kreeg en daar ook goed mee leerde omgaan. Erkel maakt de link met het dagelijkse leven door zijn voorbeelden tijdens zijn ontvoering te plaatsen in het leven van alle dag. Hoe gaan mensen om met veranderingen, wat doet dat met hen. Waar zitten ze in vast, hoe laten ze dingen los. Wat doen stress en crisis met je en hoe zorg je voor veerkracht.

Waar en wanneer is de bijeenkomst? Dinsdag 29 september van 15.30 uur tot 19.00 uur bij Vencomatic Group te Eersel.
Het programma ziet er als volgt uit:

Programma:
15.30 – 16.00 uur  Ontvangst
16.00 – 16.30 uur  Welkomstwoord / stand van zaken Kempenplus
16.30 -  18.00 uur  Inspiratiesessie Arjan Erkel
18.00 – 19.00 uur  Netwerkborrel

Aanmelding
Het aantal personen dat aan deze bijeenkomst kan deelnemen is beperkt. Derhalve kunt u maximaal 2 personen opgeven. Wacht niet te lang!  Aanmelden kan tot uiterlijk 18 september door een e-mail te sturen naar info@kempenplus.com.
Vermeld a.u.b. in het onderwerp “aanmelding bijeenkomst Arjan Erkel”. U ontvangt daarna een bevestiging van uw deelname en een routebeschrijving voor de locatie.
 
IPC Subsidie voor uw innovatie?

IPC staat voor Innovatie Prestatie Contracten (initiatief van Kempisch Ondernemers Platform) en is een middel om innovatie in het kleinbedrijf te stimuleren door middel van subsidie. Het is een laagdrempelige en administratief relatief eenvoudige subsidie.
Stichting IPK heeft € 4,5 miljoen in de laatste 5 jaar naar De Kempen gehaald en binnenkort wordt het weer mogelijk om subsidie te ontvangen via deze regeling.

De IPC regeling in het kort:
- Gedurende 2 jaar werken we samen aan innovatie maar met voldoende (veel?) ruimte voor individuele projecten
- IPK vormt groepen van 10 tot 20 MKB-ers
- De innovatie bestaat uit producten, diensten, processen of een combinatie daarvan
- De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 25.000
- Loonkosten kunnen worden opgenomen tegen € 60 per uur

Snelle actie is geboden, er ligt een deadline van 8 oktober. De regels zijn bepaald en stichting IPK heeft een strategie bepaald waarmee de kans op subsidie groot is. Wij nodigen u uit voor een informatie bijeenkomst op dinsdag 8 september om 17.00 uur bij Libra Service Automatisering B.V. aan de Postelweg 41 te Bladel.

Nadere informatie treft u op  http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/ipc-project . Wij zien kansen – u ook? Meldt u dan voor 2 september aan voor deze informatie bijeenkomst bij Marja de Bruin ipk@hetkop.nl
 
VICK bijeenkomst over risicomanagement

VICK nodigt u uit voor een VICK bijeenkomst op dinsdagmiddag 22 september as. met als thema "Risicomanagement en Ondernemen". Deelname is gratis.

Risicomanagement
Wat kan risicomanagement en risicobeheer uw onderneming opleveren? Maria Dorresteijn, risicomanager bij Risicare, laat in een interactieve presentatie praktijkvoorbeelden zien. Wie zijn bedrijfsrisico's écht kent heeft meer opties om ze effectief aan te pakken. We gaan in gesprek met ondernemer Martijn van den Broek, eigenaar Van Ham Tenten & Podia uit Bladel en een RisicoSpecialist van Rabobank De Kempen. Ook lichten we Rabo RisiGo, onze nieuwe kijk op risico's, aan u toe.

Programma
14.45 uur: Ontvangst met koffie/thee
15:00 uur: Welkomstwoord door Ton Waldschmit
15:15 uur: Risicomanagement door Maria Dorresteijn
16.15 uur: Interview met Martijn van den Broek en een RisicoSpecialist
17:00 uur: Borrel - elkaar ontmoeten
18:00 uur: Einde bijeenkomst

Locatie
De VICK bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 september in het auditorium van Rabobank De Kempen, Markt 7 in Bladel. De ingang van het auditorium is aan de achterzijde van het bankgebouw.

Aanmelden
Benieuwd wat risicomanagement uw onderneming op kan leveren? Meld u snel aan via jdk@hrsupport.pro . Geef uw naam door en die van uw introducé als u met twee personen komt. Na afloop ontvangt u het boek 'Ga Niet Langs Af' waarmee u in 5 stappen uw organisatierisico's kunt managen.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel