OBGB Nieuwsbrief Juli 2015
 
OBGB Zomer BBQ in samenwerking met Cooking Adventure en Cafe t Pleintje

OBGB nodigt haar leden van harte uit voor de ZOMER BBQ, welke OBGB dit jaar in samenwerking met lidbedrijven Cooking Adventure en Cafe 't Pleintje - BBQ Smoker on Wheels organiseert bij Cooking Adventure op Landgoed de Biestheuvel te Hoogeloon.

De BBQ vindt plaats op donderdag 9 juli as. en vangt aan om 17:00 uur. We hopen, net als andere jaren op een goede opkomst en een gezellig en informeel samenzijn voor het zomerreces!

Aanmelden is mogelijk via een mail naar info@obgb.nl  met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn.
 
 
UItnodiging lidbedrijf Willems Baling Equipment voor Exclusieve Machine Demonstraties

OBGB lidbedrijf Willems Baling Equipment nodigt u uit voor de exclusieve introductie van een 3-tal nieuwe Willems machines. Met behulp van een volautomatische verpakkingslijn stelt het bedrijf de nieuwste ontwikkelingen voor, de lijn bestaat onder meer uit de Kawasaki CP130 robot. De door de robot op een pallet gestapelde balen potgrond worden via een transportsysteem aangeboden aan een innovatieve stretchhood machine. Deze stretchhood Hooder M is geschikt voor Euro en Chep pallets en is voorzien van de modernste servotechnieken. Tevens heeft de lijn een VL Baler, een nieuwe balenpers voor het verpakken van volumineuze producten zoals potgrond, vlas, et cetera.

Ook laat Willems Baling Equipment u gedurende dinsdagmiddag 7 juli tussen 15:00 en 18:00 uur kennis maken met de geheel vernieuwde huisstijl. En.. zoals  het een goed gastheer betaamt, biedt Willems u uiteraard een hapje en een drankje aan.

U bent van harte uitgenodigd. Aanmelden is noodzakelijk (uiterlijk donderdag 2 juli 2015) via wbe@willemsbaling.eu met vermelding van uw naam en aantal personen.
 
Verhoging korting Brandverzekeringen Project collectieve camerabeveiliging

Onze bedrijventerreinen in Bladel en Hapert zijn sinds kort beveiligd door middel van camera’s. Op grond van deze collectieve beveiliging zijn enkele verzekeraars bereid om aan de ondernemers op onze bedrijventerreinen een korting te verlenen op de premies voor hun Brandverzekeringen (bedrijfsgebouwen, inventaris, voorraad en bedrijfsstilstandschade).

OBGB heeft al jaren een overeenkomst  met verzekeraar Interpolis voor korting. Deze korting wordt echter op grond van de collectieve camerabeveiliging verhoogd naar 15%. Ook andere verzekeraars, zoals Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Avero en Centraal Beheer zijn bereid een dergelijke korting te verlenen.

Leden van  OBGB die bij Interpolis zijn verzekerd, hoeven niets te ondernemen. Zij ontvangen binnenkort automatisch een aangepaste polis met de korting. Leden, die niet bij Interpolis zijn verzekerd, kunnen zelf bij hun verzekeraar informeren naar de mogelijkheid om korting te verkrijgen.

Toch nog vragen? Neem dan contact op met onze parkmanager Hetty van der Hamsvoort, hetty@obgb.nl.

 
 
Wegwerkzaamheden op de Sleutel op zaterdag 11 juli 2015

Op zaterdag 11 juli 2015 wordt de weg ter hoogte van de kruising Raambrug/Berschotten/Hallenstraat op bedrijventerrein de Sleutel tijdelijk afgesloten in verband met het uitvoeren van een reparatie aan de rijbaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Heijmans (uitvoerder Reinoud van de Pluijm is bereikbaar op 06 53937360).

De wegomleiding zal duidelijk aangegeven worden en zal plaatsvinden via het industrieterrein gemeente Reusel-De Mierden. Mochten er vragen zijn over deze wegafsluiting, dan kunnen ondernemers contact opnemen met Leo Vennix van gemeente Bladel.
 
Leden voor Leden: RSZK Voor Elkaar - een groot potentieel klantenbestand in uw regio

OBGB lidbedrijf RSZK is een maatschappelijke organisatie die zorg, welzijn en diensten levert aan ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Men doet dit vanuit de overtuiging dat de zorg en dienstverlening van de RSZK van betekenis zijn voor haar cliënten. Voor RSZK is dit een ‘betekenisvolle relatie.’ Eén van de RSZK activiteiten in dit kader is het ledenservice programma Voor elkaar, dat van start gegaan is. Een middel voor OBGB-leden om een groot potentieel klantenbestand aan te boren. 

Leden van Voor elkaar profiteren van kortingen en voordelen op verschillende producten en diensten. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers van de RSZK krijgen een gratis lidmaatschap. Het lidmaatschap is ook toegankelijk voor anderen geïnteresseerden. Voor slechts € 9,50 per jaar is men al lid. 
 
Ledenservice Voor elkaar wil nadrukkelijk de verbinding leggen met lokale partners, waaronder ook OBGB lidbedrijven. U presenteert uw producten en diensten op de website www.rszkvoorelkaar.nl  of brengt uw producten extra onder de aandacht met speciale acties en kortingen. Heeft u interesse? Kijk dan op http://www.obgb.nl/leden-voor-leden/ voor meer info.

Eet een broodje bij RSZK!
OBGB lidbedrijven kunnen vanaf 1 juli tot 1 november 2015 in één van de restaurants van de RSZK en Joris Zorg genieten van een pistoletje belegd met Kempische Beenham, sla, mosterd mayonaise, plakje tomaat en augurk voor maar € 2,50. Een afdruk van deze nieuwsbrief is voldoende om te laten zien dat u OBGB-lid bent.
 
Zilveren haring voor OBGB lid Johan Janssen

In Bladel wordt elk jaar de traditionele VICK Haringparty gehouden. De tuin van het karakteristieke monumentale pand van restaurant Crijns in Bladel was op 12 juni wederom het traditionele decor voor de VICK-Nunner Haringparty zoals deze in samenwerking met alle Kempische ondernemersverenigingen werd georganiseerd.

Dit evenement kende ook de uitreiking van “De Zilveren Haring” aan een veelbelovende jonge Kempische ondernemer. Genomineerd waren dit jaar David van Rijzingen, Johan en Twan Gevers, Johan Janssen en Thijs Michiels en Teun Heesterbeek. Vernieuwing was niet het noodzakelijke criterium bij de nominatie van deze jonge ondernemers. Zij moesten zich in hun bedrijvigheid kenmerken door talent, enthousiasme, motivatie en doortastendheid. Er waren maar liefst 1400 stemmen verzameld. Onder een luid applaus ontving Johan Janssen van Spuiterij Janssen uit de handen van Fons d’Haens (gemeente Bladel) de felbegeerde “Zilveren Haring” en werd hij geroemd om zijn vernieuwende ondernemerschap en de bijzondere en innovatieve marketingstrategie.

Vervolgens genoten de aanwezige ondernemers van al het gebodene en ook van elkaars gezelschap. Na het officiële eindtijdstip werd nog volop gezellig doorgepraat. En.. in 2016 kunnen de regionale ondernemers weer een Haringparty verwachten.. de datum ligt al vast: vrijdag 17 juni 2016. 
 
Welk Kempisch initiatief wilt u in het zonnetje zetten?

Neem deel aan de Brabantse Kempentrofee!
In de Brabantse Kempen bruist het van de projecten en initiatieven die het wonen in onze regio nóg fijner maken. Initiatieven die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking. Van de ontwikkeling van natuurgebieden tot de realisatie van (online) diensten waar de Kempische werkgevers en werknemers elkaar ontmoeten. Op ieder gebied zijn enthousiaste Kempenaren te vinden die zich hard maken voor onze streek.

Voor juist die bedrijven en organisaties die bijdragen aan een vitale Kempische regio wordt ieder jaar een prijs uitgereikt; de Brabantse Kempentrofee. Dit is een aanmoedigingsprijs voor projecten en initiatieven die onderscheidend zijn en een voorbeeld voor anderen kunnen zijn. Kent u ook zo’n uniek initiatief? Meld het voor 21 september aan!

Uit alle deelnemers kiest een vakjury vijf genomineerden. Na een publieksstemming wordt op 12 november tijdens een feestelijke editie van het Ondernemerscafé Bladel de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt de Brabantse Kempentrofee uit handen van Wim van der Leegte, een gedreven Kempische ondernemer bij uitstek. Burgemeester Swachten van Bladel is gastheer van deze avond.

Een project dat bijdraagt aan een vitale Kempische regio, zich onderscheidt door haar vernieuwende aanpak en waarbij op een bijzonder wijze wordt samenwerkt ? Kijk op http://www.brabantsekempen.eu/nl/news/economie/welk-kempisch-initiatief-wilt-u-in-het-zonnetje-zetten voor de wijze van aanmelden.
 
 
Bijeenkomst Smart Industry - Woensdag 8 juli 2015

Kamer van Koophandel organiseert op woensdag 8 juli 2015 om 14:00 uur (Eindhoven) een bijeenkomst rondom Smart Industry met als onderwerp Praktische mogelijkheden voor flexibel produceren en procesautomatisering  in industriële MKB-bedrijven. Tijdens deze bijeenkomst wil men industriële MKB-ondernemers uit Brabant en Limburg op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de mogelijkheden van het gericht gebruik maken van flexibel produceren en procesautomatisering. er zullen sprekende voorbeelden gepresenteerd worden; en er zijn discussiemogelijkheden met (praktijk) experts.

De voorbeeldbedrijven die hun verhaal zullen vertellen zijn:
- Praktisch slim produceren(*), door Mark van der Linden van Wagenbouw Hapert.
- Procesautomatisering in de praktij(*)k, door Michael Vermeer van Robomotive.
- Slimme flexibiliteit in het productieproces(*), door Eric Masclee van Staka.

Aanmelden of meer hierover lezen? Kijk dan op http://www.kvk.nl/smartmkb
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel