OBGB Nieuwsbrief Juni 2015
 
60-jarig jubileum Vissers Mechanisatie

OBGB lidbedrijf Vissers Mechanisatie (Rond Deel 6, Bladel) nodigt alle OBGB-lidbedrijven van harte uit voor de

60 jarige jubileum showdagen

die plaatsvinden op vrijdag 5 juni (13:00 - 24:00 uur), zaterdag 6 juni (10:00 - 22:00 uur) en zondag 7 juni (10:00 - 17:00 uur) 2015.

Tijdens deze dagen kunt u de nieuwe Agro-Shop bezoeken (New Holland, Dewulf, Lely, Miedema en nog veel meer....). Klik hier voor de uitnodiging.

OBGB feliciteert Vissers met haar 60-jarig jubileum!
 
Bezoek de Kempische Bedrijvenbeurs op het Kempisch Bedrijvenpark!

Op donderdag 4 en vrijdag 5 juni wordt op het Kempisch Bedrijvenpark voor de eerste maal een Kempische Bedrijvenbeurs voor de Brabantse Kempen georganiseerd. Een beurs georganiseerd voor, door, en met Kempische ondernemers, onder de naam "de Kempen, dat zijn wij!". De toegang van de beurs is uiteraard gratis!

Op donderdag 4 juni is de beurs geopend van 10.00 tot 19.00 uur.
Donderdag is bij uitstek geschikt om op uw gemak kennis te maken met alle exposanten, en overal een praatje te maken. Er zijn deze dag geen extra activiteiten waardoor u in alle rust uw rondje over de beurs kunt lopen.

Op vrijdag 5 juni is de beurs geopend van 11:00 tot 20:00 uur. 
Op vrijdag vinden er op het beursterrein meerdere activiteiten plaats; in de ochtend zal André Kuipers in de sprekerstent een lezing geven aan scholieren van de basisschool. Dit side-event wordt mede mogelijk gemaakt door de TU/e en het Huis van de Brabantse Kempen.

Van 16.00 tot 17.30u vindt in de sprekerstent het KOP Mini-Symposium plaats, met o.a. Wim van de Leegte en Erik van Loon. Dit symposium is alleen toegangelijk voor leden van OBGB,OVBRM, IGE en BOC, die zich aangemeld hebben bij het KOP. Vanaf 17.30 is de beurs weer tot 20.00u geopend, in combinatie met een gezamenlijke netwerkborrel.

Kijk voor op www.ondernemenindekempen.nl   voor meer informatie over deze beurs.
 
Stem op Johan Janssen!

Op vrijdag 12 juni 2015 (ontvangst vanaf 16:00 uur) wordt de jaarlijkse Haringparty door het Vick georganiseerd bij restaurant Crijns te Bladel. Op deze Haringparty van het Vick wordt de Zilveren Haring met een vol haringvaatje aan een door de lokale ondernemersverenigingen genomineerde jonge Kempische ondernemer uitgereikt.

Het bestuur van OBGB heeft Johan Janssen van Spuiterij Janssen B.V. genomineerd. Op http://www.hetvick.nl/index.php/alle-evenementen/zilveren-haring is het mogelijk om een stem uit te brengen. We gaan ervan uit dat OBGB-leden onze nominatie voor Johan onderschrijven met een stem! Meer informatie over de nominatie vindt u hier.

Wij verzoeken u uw aanwezigheid te melden op http://www.hetvick.nl/index.php/alle-evenementen/haringparty?view=form
De uitnodiging voor de Haringparty is hier in te zien.

De actie liken op facebook is mogelijk op https://www.facebook.com/hetvick.
 
Succesvolle aanbesteding gas door ISK Werkgroep Energie

Op woensdag 3 juni j.l. heeft ISK Energie een aanbesteding uitgevoerd en gas voor ingekocht voor de aangesloten bedrijven v.w.b. levering van 1 januari 2016 t/m 31 december 2018. Na een spannende aanbesteding is een fantastisch resultaat geboekt met een absolute bodemprijs. Er is een besparing gerealiseerd van gemiddeld 16% wat neerkomt op ruim 100.000 euro per jaar voor alle deelnemers samen.

De leverancier is Gazprom waarbij de volgende afspraken gemaakt zijn:
Periode: 1 januari 2016 t/m 31 december 2018
Prijs per m3: 24,984 € ct

Deelnemers zijn al of zullen nog geinformeerd worden. Heeft u ook interesse in deelname aan het energieproject? Neem dan contact op met Hetty van der Hamsvoort, inkoopmanager van ISK (hetty@iskempen.nl).
 
Conferentie Kempen Zonder Grensen

Wilt u ook met uw Vlaamse en Nederlandse collega-ondernemers en bestuurders in de Kempen samenwerken, nieuwe projecten ontwikkelen en samen de regionale economie versterken? Kom dan op woensdag 10 juni vanaf 13.00 uur naar de conferentie  'Kempen zonder Grenzen'. Deze editie is een vervolg op de eerste editie die was georganiseerd in Budel op 21 oktober 2013.

Dit keer worden concrete financieringsmogelijkheden voor grensoverschrijdend innoveren gepresenteerd. Er zal een breed scala aan adviseurs aanwezig zijn om uw vragen over grensarbeid, sociale zekerheid en financiering te beantwoorden.

Verder is er voldoende ruimte voor discussie en netwerken met uw collega’s. De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers én bestuurders die mogelijkheden zien voor grensoverschrijdende samenwerking en met vragen en/of knelpunten zitten. De conferentie vindt plaats op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Om 13.00 uur start het programma. De conferentie wordt geopend door burgemeester Swachten van gemeente Bladel en gedeputeerde Pauli van de Provincie Noord-Brabant. Om 17:00u wordt de middag afgesloten met een netwerkborrel.

U kunt zich aanmelden bij mevrouw J. Panjoel via e-mailadres kempenzondergrenzen@bladel.nl  of via telefoonnummer 0497-361636. Ook voor nadere informatie kunt u bij haar terecht.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel