OBGB Extra Nieuwsbrief Mei 2015
 
Inspirerende start voor Vrouwennetwerk OBGB

Woensdag 27 mei jl. vond de eerste bijeenkomst plaats van het Vrouwennetwerk, dat op OBGB initiatief werd georganiseerd door Yvonne Moeskops, Marion Borgmans en Hetty van der Hamsvoort bij Metaal Flex Nederland B.V. 'Inspirerend'... 'Goed georganiseerd'.... 'Volgende keer ben ik er zeker weer!'... 'Unieke locatie, nooit verwacht'... een aantal reacties na afloop van de bijeenkomst, die gehouden werd in de bijzondere 'bruin cafe'-ambiance van Metaal Flex Nederland B.V.

Ruim 60 ondernemende vrouwen en ondernemers werden vanaf 19:30 uur ontvangen en tijdens de bijeenkomst aan het werk gezet door Miranda Kampers, schrijfster van het boek 'De beste versie van jezelf'. Hoe succesvol zijn we eigenlijk? Heb je een balans gevonden tussen werk en prive? Hoe ga je met meer lef op weg naar jouw zakelijke succes? Als afsluiter bood Gerrie Willems van NatuurSpa Landschot alle aanwezige dames een gratis arrangement op haar spa en wellness accommodatie in Hoogeloon.

De basis is hiermee gelegd voor een Kempisch Vrouwennetwerk. De uitdaging ook, om er weer zo'n succesvolle avond van te maken. Meer informatie volgt via nieuwsbrieven van OBGB en persoonlijke uitnodigingen; de eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats in september 2015. Mis het niet!

Klik hier om de foto's van deze avond in te zien. 
 
Stem op OBGB genomineerde Zilveren Haring Johan Janssen

Op vrijdag 12 juni 2015 (ontvangst vanaf 16:00 uur) wordt de jaarlijkse Haringparty door het Vick georganiseerd bij restaurant Crijns te Bladel. Op deze Haringparty van het Vick wordt de Zilveren Haring met een vol haringvaatje aan een door de lokale ondernemersverenigingen genomineerde jonge Kempische ondernemer uitgereikt.

Het bestuur van OBGB heeft Johan Janssen van Spuiterij Janssen B.V. genomineerd. Op http://www.hetvick.nl/index.php/alle-evenementen/zilveren-haring   is het mogelijk om een stem uit te brengen. We gaan ervan uit dat OBGB-leden onze nominatie voor Johan onderschrijven met een stem! Meer informatie over de nominatie vindt u hier.

Wij verzoeken u uw aanwezigheid te melden op http://www.hetvick.nl/index.php/alle-evenementen/haringparty?view=form .
De uitnodiging voor de Haringparty is hier in te zien.

De actie liken op facebook is mogelijk op  https://www.facebook.com/hetvick
 
Leden voor Leden voordeel - 25% korting bij deelname aan een Helweek bij Fysiocenter Bladel

Een helweek is een mental training methode, bedacht door de Noorse trainer en coach Erik Betrand Larssen. Gebaseerd op de helweek uit het leger, komt het neer op 7 dagen afzien, 7 dagen jezelf uitdagen en leren van wat je allemaal tegenkomt. Na één week heb je jouw doelen en prioriteiten helder, heb je een begin gemaakt met nieuwe, betere gewoontes en je to-do lijst weggewerkt. Resultaten die je motiveren om door te gaan en de veranderingen vast te houden! Lees hier meer over het boek en de Gouden Regels en Thema’s waar je in een helweek mee aan de slag gaat.

Lidbedrijf Fysiocenter Bladel (helweek trainingscenter voor deze regio) organiseert de tweede helweek dit jaar en deze start op maandag 6 juli om 5.00 uur. Op donderdag 28 mei 2015 (aanvang 19:30 uur) vindt daartoe een informatiebijeenkomst plaats in praktijk aan Mastbos 2 te Bladel. Twijfel je of je mee wilt doen of wil je gewoon meer weten over deze week? Je bent van harte welkom op onze bijeenkomst op 28 mei om 19.30 op onze praktijk aan de Mastbos 2 te Bladel.

OBGB lidbedrijven maken bij deelname aan deze week gebruik van een korting van 25% op de pakketten waaruit gekozen kan worden. Kijk voor meer informatie over de helweek op de Leden voor Leden pagina van OBGB (klik hier) of neem contact op met Ronald Dirkx van Fysiocenter Bladel, helweek@fysiocenterbladel.nl.
 
Bezoek de Kempische Bedrijvenbeurs

Op donderdag 4 en vrijdag 5 juni wordt op het Kempisch Bedrijvenpark voor de eerste maal een Kempische Bedrijvenbeurs voor de Brabantse Kempen georganiseerd. Een beurs georganiseerd voor, door, en met Kempische ondernemers, onder de naam "de Kempen, dat zijn wij!".

Het doel van deze beurs is Kempische ondernemers de gelegenheid bieden zich te presenteren aan andere Kempische ondernemers met het doel elkaar beter te leren kennen of met elkaar in contact te komen. Uit elke branche zijn Kempische bedrijven van harte welkom om zich te presenteren. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om samen een hapje en een drankje te nuttigen en organiseert de beursorganisatie ook een sprekersprogramma met lezingen door ondernemers uit de Kempen.

Kijk voor op www.ondernemenindekempen.nl  voor meer informatie over deze beurs.
 
 
KOP Mini Symposium

Ondernemers inspireren voor een toekomstbestendige, vitale en innovatieve regio. Op vrijdag 5 juni vindt tijdens de Dutch Technology Week het MINI symposium “Kempisch Ondernemen” plaats op de locatie van de High Tech Ontdekkingsroute. Het symposium wordt georganiseerd door het Kempisch Ondernemers Platform.

Succesvolle ondernemers als Erik van Loon en Wim van der Leegte lichten toe op welke wijze hun Kempische genen doorwerken op technische innovatie en ondernemerschap. Daarnaast wordt het Kempisch Industrieel profiel; hét industriële uithangbord van de Kempen, gepresenteerd. Aansluitend wordt een netwerkborrel georganiseerd. Onder het genot van een drankje onderhoudt en vergroot u uw lokale klantenkring, u krijgt een preview van de High Tech Ontdekkingsroute en er is de mogelijkheid om de nieuwe fabriek van ATD Machinery te bezoeken.

Het symposium is toegankelijk voor leden van BOC, IGE, OBGB en OVBRM en genodigden en vindt plaats in de Symposiumtent op het KBP, tegenover ATD Machinery. Aanvang om 16:00 uur (ontvangst vanaf 15:30 uur); het informele programma start om 17:30 uur. Aanmelden: via info@hetkop.nl  

 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel