OBGB Nieuwsbrief Mei 2015
 
Voor ondernemende vrouwen.... woensdag 27 mei 2015 eerste vrouwennetwerk bijeenkomst!

OBGB heeft het initiatief opgepakt om een vrouwennetwerk te organiseren, dat toegankelijk is voor vrouwelijke ondernemers, ondernemende vrouwen, maar ook echtgenotes van ondernemers (OBGB-leden), die behoefte hebben aan netwerken. In 2015 zullen twee bijeenkomsten georganiseerd worden, waarbij de nadruk zal komen te liggen op activiteiten, persoonlijke ontwikkeling en netwerkmogelijkheden. Lidmaatschap van OBGB is niet noodzakelijk; aan het einde van 2015 zullen de bijeenkomsten geevalueerd worden en zal vanuit OBGB besloten worden hoe er een vervolg gegeven zal worden aan dit initatief.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 mei 2015, aanvang 20:00 uur (ontvangst vanaf 19:30 uur) bij MetaalFlex te Hapert. Tijdens deze bijeenkomst zal Miranda Kampers, schrijfster van het boek 'De beste versie van jezelf" een presentatie geven en de aanwezige dames motiveren en inspireren om het beste uit jezelf te halen... Uiteraard sluiten we af met een drankje en een hapje; er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Interesse? Wees er dan snel bij, er is slechts beperkt plaats.. tot op heden hebben 35 dames zich aangemeld. Meld je uiterlijk 20 mei aan bij Ingrid Beerens van het OBGB secretariaat, via een mail naar info@obgb.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, naam, mailadres en telefoonnummer. Vervolgens ontvang je een bevestiging per mail.
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: EasySIGN

EasySIGN ontwikkelt grafische software voor het produceren van (buiten)reclame. De EasySIGN software is een alles-in-één software oplossing voor de signmaking-, grootformaat kleurenprint-, zeefdruk- en graveerindustrie. Het helpt gebruikers om creatieve ideeën om te zetten naar professionele, productierijpe realiteit. De handige ontwerp- en productiegereedschappen besparen tijd, verbeteren de betrouwbaarheid van het productieproces en zijn bovendien eenvoudig te gebruiken.

De software is beschikbaar in 9 talen. De distributie gaat zowel via resellers, machinefabrikanten als direct aan eindgebruikers in meer dan 25 landen. Een groot deel van alle reclame uitingen in winkelstraten, op de weg en op shirts zijn met behulp van EasySIGN software ontworpen en/of geproduceerd.

EasySIGN BV is gevestigd in Hapert en bestaat sinds 1991. De ontwikkeling van de software gebeurt in huis met eigen C++ programmeurs. EasySIGN is uitgegroeid tot een betrouwbare internationale leverancier van krachtige en gebruiksvriendelijke grafische productiesoftware.

Paul Schoofs | New business developer | 06-53297526 | EasySIGN BV | Melkweg 5, Hapert | www.EasySIGN.com
 
ISK Nieuws

Samenwerking met Lyreco
ISK doet reeds jaren zaken met Lyreco omtrent de inkoop van kantoorartikelen. Lyreco is marktleider in de Benelux op het gebied van kantoorbenodigdheden. Men biedt een totaaloplossing voor kantoor, kantine en werkplaats, zodat ISK lidbedrijven hier  het het grootste voordeel uithalen! Enkele voordelen waar u als ISK-lid gebruik van maakt:
- Zeer scherpe kortingslijst van circa 600 producten voor kantoor, kantine en werkplaats.
- Geen verzendkosten.
- 1 factuur per maand.
- Betalingstermijn van 30 dagen vanaf het einde van de maand.

Daarnaast is er sprake van een mooie actie op het printer bruikleen programma. Een gratis printer met 3 jaar gratis onderhoud en service! Wilt u hier gebruik van maken, of bent u nog geen klant en wilt u klant worden? Voor een geheel vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met Sandra Arends via 06-45638494 of z80104070@lyreco.com. Meer informatie is te vinden in deze flyer.
 
Onderzoek naar innovatief vermogen van de Kempische maakindustrie

Kempisch Ondernemers Platform (KOP), Stichting Innovatie Project de Kempen (IPK), en het Huis van de Brabantse Kempen (HBK) zijn een onderzoek gestart naar het innovatief vermogen van de Kempische (maak)industrie.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Martijn van de Ven, 2e jaars stagiair bij de studie ‘small business & retail management’ aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Voor het onderzoek is een digitale vragenlijst opgesteld. Deze vragenlijst is inmiddels toegezonden aan 110 industriële ondernemers in de Brabantse Kempen. KOP, Stichting IPK en het HBK gaan met de resultaten aan de slag om de Kempische industrie te versterken. Dat doen we door de gegevens anoniem te verwerken in een totaalbeeld voor de Kempische Industrie; een industrieel profiel.

Hoort u ook bij deze doelgroep, maar heeft u géén vragenlijst ontvangen? Dan kunt u contact opnemen door te mailen/bellen naar het Huis van de Brabantse Kempen: bhessing@brabantsekempen.eu. Tel. 013 – 514 4179 / 06 – 5279 4008

Hoort u tot deze groep en heeft u een vragenlijst ontvangen? Dan vragen wij u bij deze om tijd te maken voor het invullen hiervan. Met de resultaten hiervan krijgen wij met elkaar meer inzicht in de bewegingen van de ondernemers in de Kempen.
 
 
Vergroot uw lokale klantenkring tijdens de Kempische Bedrijvenbeurs 4 en 5 juni

 Op donderdag 4 en vrijdag 5 juni wordt op het Kempisch Bedrijvenpark voor de eerste maal een Kempische Bedrijvenbeurs voor de Brabantse Kempen georganiseerd. Een beurs georganiseerd voor, door, en met Kempische ondernemers, onder de naam "de Kempen, dat zijn wij!".

Het doel van deze beurs is Kempische ondernemers de gelegenheid bieden zich te presenteren aan andere Kempische ondernemers met het doel elkaar beter te leren kennen of met elkaar in contact te komen. Uit elke branche zijn Kempische bedrijven van harte welkom om zich te presenteren. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om samen een hapje en een drankje te nuttigen en organiseert de beursorganisatie ook een sprekersprogramma met lezingen door ondernemers uit de Kempen. Er zijn reeds 50 aanmeldingen voor de beurs!

Heeft u interesse? Kijk voor meer informatie op: www.ondernemenindekempen.nl  of neem direct contact op met Paul Burgmans; pburgmans@cauda.eu, tel. 0497-843855 / 06-27848176. Hij kan u informeren over de deelnamekosten voor een standplaats in de tent of op het buitenterrein en het huren van een ruimte voor een seminar.
 
MINI Symposium op vrijdag 5 juni

Ondernemers inspireren voor een toekomstbestendige, vitale en innovatieve regio. Op vrijdag 5 juni vindt tijdens de Dutch Technology Week het MINI symposium “Kempisch Ondernemen” plaats op de locatie van de High Tech Ontdekkingsroute. Het symposium wordt georganiseerd door het Kempisch Ondernemers Platform.

Succesvolle ondernemers als Erik van Loon en Wim van der Leegte lichten toe op welke wijze hun Kempische genen doorwerken op technische innovatie en ondernemerschap. Daarnaast wordt het Kempisch Industrieel profiel; hét industriële uithangbord van de Kempen, gepresenteerd. Aansluitend wordt een netwerkborrel georganiseerd. Onder het genot van een drankje onderhoudt en vergroot u uw lokale klantenkring, u krijgt een preview van de High Tech Ontdekkingsroute en er is de mogelijkheid om de nieuwe fabriek van ATD Machinery te bezoeken.

Het symposium is toegankelijk voor leden van BOC, IGE, OBGB en OVBRM en genodigden en vindt plaats in de Symposiumtent op het KBP, tegenover ATD Machinery. Aanvang om 16:00 uur (ontvangst vanaf 15:30 uur); het informele programma start om 17:30 uur. Aanmelden: via info@hetkop.nl Een uitnodiging per post voor aangesloten leden volgt een dezer dagen!
 
Conferentie Kempen zonder Grenzen in Hapert

Wilt u ook met uw Vlaamse en Nederlandse collega-ondernemers en bestuurders in de Kempen samenwerken, nieuwe projecten ontwikkelen en samen de regionale economie versterken? Kom dan op woensdag 10 juni vanaf 13.00 uur naar de conferentie  'Kempen zonder Grenzen'. Deze editie is een vervolg op de eerste editie die was georganiseerd in Budel op 21 oktober 2013.

Dit keer presenteren ze concrete financieringsmogelijkheden voor grensoverschrijdend innoveren. Er zal een breed scala aan adviseurs aanwezig zijn om uw vragen over grensarbeid, sociale zekerheid en financiering te beantwoorden. Verder is er voldoende ruimte voor discussie en netwerken met uw collega’s. De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers én bestuurders die mogelijkheden zien voor grensoverschrijdende samenwerking en met vragen en/of knelpunten zitten. De conferentie vindt plaats op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Om 13.00 uur start het programma. De conferentie wordt geopend door burgemeester Swachten van gemeente Bladel en gedeputeerde Pauli van de Provincie Noord-Brabant. Om 17:00u wordt de middag afgesloten met een netwerkborrel.

U kunt zich aanmelden vóór 1 juni aanstaande bij mevrouw J. Panjoel via e-mailadres kempenzondergrenzen@bladel.nl of via telefoonnummer 0497-361636. Ook voor nadere informatie kunt u bij haar terecht.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel