OBGB Nieuwsbrief Februari 2012-1
 
Heeft u zich al aangemeld?

Op donderdag 8 maart 2012 vindt een bedrijvenbezoek plaats aan  lidbedrijf Schippers, gevestigd op Ronddeel 12 te Bladel. Vanaf 15:30 uur ontvangen wij de aangesloten leden, waarna om 16:00 uur een presentatie zal volgen over het bedrijf door Mark Schippers. Schippers is een innovatieve, internationale verkooporganisatie voor een verantwoorde intensieve veehouderij en levert daartoe een totaalpakket van middelen en diensten. Binnen de Schippersgroep zijn meer dan 200 mensen werkzaam op de diverse internationale vestigingen. Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom; het is noodzakelijk uw aanwezigheid (2 personen per lidbedrijf) voor vrijdag 2 maart a.s. per e-mail te melden aan ons secretariaat (info@obgb.nl).
 
Reanimatie en AED Trainingen

AED Service De Kempen verzorgt voor OBGB-leden en hun medewerkers AED-opleidingen voor een zeer aantrekkelijk tarief bij een aantal lidbedrijven. In het voorjaar van 2012 worden reanimatie- en AED-trainingen gegeven op:
- Dinsdag 10 april 2012, aanvang 19:00 uur, locatie Den Herd in Bladel
- Woensdag 11 april 2012, aanvang 19:00 uur, locatie Den Herd in Bladel
Aanmelden is mogelijk via Cor van Gool van AED Service De Kempen, info@aedservice-dekempen.nl. Mochten deze data niet schikken, dan kan in overleg bij voldoende belangstelling een andere datum vastgelegd worden.
 
Verkeer op Loonseweg Langrijt

Vanwege het feit dat veel vracht- en personenverkeer nog steeds de route over de Loonseweg/Langrijt neemt om van Hapert naar Eersel/Hoogeloon (en vice versa) te geraken, komt de verkeersveiligheid (voor verkeer en bewoners) op deze wegen in het gedrang. Deze wegen zijn niet ingericht voor het intensieve vrachtverkeer, dat nu dagelijks passeert. Wij verzoeken een ieder dan ook om via de nieuwe afslag A67 naar Eersel te reizen.
Voor verkeer richting Hoogeloon geldt nog steeds de adviesroute: Loonseweg – Lemel – Burg. Van Woenseldreef. Deze route wordt vanaf het kruispunt bij de N284 ook via bebording geadviseerd.

Wellicht ten overvloede: het is voor vrachtwagens, komende uit Zwartven, verboden rechtsaf richting Hoogeloon te rijden! Hier staat een bord "verplichte rijrichting" aangegeven.
Het komt de verkeersveiligheid ten goede, als iedere vrachtwagenchauffeur zich hieraan houdt! De Burgemeester van Woenseldreef is beter geschikt voor vrachtverkeer. Bedankt voor ieders medewerking!
 
Nieuw lid: SRP-Europe B.V.

SRP-Europe BV is een bedrijf werkzaam in de golfkartonindustrie en is gespecialiseerd in custom-made lijmkeukens voor de industrie. Het bedrijf biedt daarnaast service aan haar klanten die verspreid zijn over de hele wereld. Het maken van lijm is een belangrijk onderdeel van het produceren van golfkarton. SRP-Europe BV is continu bezig om de productie van lijm te verbeteren, waarbij de focus ligt op een zuinig energiegebruik. SRP-Europe BV werd opgericht in 2003 en is met name de laatste jaren sterk gegroeid waardoor de locatie in Eersel te klein werd. Vanaf 1 januari 2012 is dit nieuwe lidbedrijf gevestigd op Rootven 12 in Bladel. Meer informatie vindt u op www.srp-europe.com.
 
 
ISK Nieuws

Controle brandblusmiddelen
Binnen de raamovereenkomst tussen ISK en Smeba is sprake van scherp onderhandelde prijzen voor de (verplichte) controle van brandblusmiddelen, brandslanghaspels en de aanschaf daarvan. Ook interesse? Neem dan contact op met Aad van der Sande (aad.smeba@gmail.com) van Smeba Brandbeveiliging voor een vrijblijvend advies.

Juiste facturering
Om een juiste facturering met 100% zeker te stellen, verzoeken wij de lidbedrijven die meedoen aan dit project en meerdere vestigingen hebben, even contact op te nemen met Miriam Orlik van Smeba Brandbeveiliging (m.orlik@smeba.nl; telefoonnummer 024-3775458). Bedankt voor uw reactie!

Afvalproject
ISK werkt reeds jarenlang samen met Container- en Afvaloverslagbedrijf P. van Erp & Zn. B.V., een zeer gespecialiseerde en uiterst betrouwbare partner voor het inzamelen en bewerken van alle vrijkomende afvalstromen binnen uw bedrijf. Vanaf de start van de samenwerking zijn de prijzen nooit verhoogd en per 1 januari 2011 zelfs verlaagd. Van Erp heeft aangegeven op basis van de NEA-index (alle kostprijsbepalende factoren, waaronder o.a. brandstofprijzen, CAO loonsverhogingen en verzekeringspremies) per 1 april 2012 een verhoging van 4% door te moeten voeren en daarin heeft ISK toegestemd. Let op: deze verhoging heeft slechts betrekking op 'restafval', ingezameld via rolcontainers. Op de eerstvolgende nota zullen deze nieuwe prijzen inzichtelijk gemaakt worden. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met Toon van Lith, Account Manager P. van Erp & Zn. (toon@vanerpcontainers.nl of tel 06-50998241).

Kantoorautomatisering
Partner VDP Office heeft veel ervaring op het gebied van kantoorautomatisering en geeft alle lidbedrijven een deskundig en vrijblijvend advies op dit gebied. Een andere manier van werken werkt verfrissend en vaak besparend!  ISK heeft met VDP Office uit Valkenswaard afspraken gemaakt voor de aankoop en huur van Canon kantoormachines. Een aantal ondernemers uit de regio is u al voorgegaan: er is sprake van bijzonder interessante kortingspercentages, Heeft u interesse? Neem dan contact op met VDP Office, Pieter Verberne, telefoonnummer 040-2013309 of kijk op www.vdpoffice.nl.

Een interessant aanbod voor de benodigdheden voor uw bedrijfskantine…
...dat is wat Leijtens Horecagrootverbruik uit Reusel voor u kan doen. ISK heeft een samenwerkingsovereenkomst met Leijtens gesloten, waarbij lidbedrijven profiteren van een eindejaarsbonus van maar liefst 4% op uw omzet. Uiteraard is ook sprake van scherp onderhandelde nettoprijzen voor diverse goederen. Neem vandaag nog contact op met Harm Leijtens (0497-641756 of 06-53918999)!

www.iskempen.nl - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
 
Waarschuwing voor Stichting Zonnekind - Nederlandse Bedrijven Documentatie - CBR - BTG

Lidbedrijf Prowork Home Systems heeft ons gemeld geconfronteerd te zijn met fraude. Zij werden benaderd door stichting Zonnekind om een advertentie te plaatsen onder het mom van een Kleurplaatactie. Het desbetreffende bedrijf handelt onder de naam Solar Business Group, waarbij de werving overtuigend gebracht wordt. Er wordt gewerkt met proefadvertenties, die het bedrijf uit lokale kranten haalt en het gaat om eenmalige advertenties.

Lidbedrijf Berlingr meldde ons een aantal ontvangen facturen van NBD, Nederlandse Bedrijven Documentatie. Hierbij is sprake van een nepfactuur. Ook lidbedrijf Promosweets ontving nepfacturen, in dit geval van het Centrale Bedrijven Register (CBR).
Meamill Fijnmetaal meldde de ontvangst van een aanbieding in de vorm van een factuur van BTG B.V. (Zakelijk pakket 2012). Belangrijk dus om de inkomende facturen goed te controleren en niet automatisch in te boeken en te betalen!
 
Mobiliteitsvouchers

De overheid wil MKB bedrijven laten meedenken over hun woon-werk verkeer en vergoedt daarom de kosten van een vervoersscan. TC&O uit Eersel is door AgentschapNL erkend voor dit project, wat inhoudt dat TC&O voor MKB-bedrijven met 25 tot 250 medewerkers een gratis mobiliteitsscan mag uitvoeren. In 2011 heeft TC&O dit reeds voor een aantal bij collega-ondernemersvereniging IGE (Eersel) aangesloten bedrijven succesvol uit mogen voeren. De subsidieregeling loopt nog tot eind november 2012.
Het kan een bijzonder interessant traject zijn voor individuele lidbedrijven (denk daarbij ook aan MVO en Goed Werkgeverschap), maar als voor diverse bedrijven op een industrieterrein een mobiliteitsscan uitgevoerd wordt, dan kunnen de adviezen die daaruit naar voren komen leiden tot een betere bereikbaarheid van het terrein.
Meer info over de regeling van AgentschapNL: http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/mobiliteitsvouchers
Meer info over de mobiliteitsscan van TC&O treft u hier. TC&O (Ruud Maas) is te bereiken via info@tco-mvm.nl of telefoonnummer 0497-532400. In geval van vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen met OBGB, via hetty@obgb.nl.
 
Lever uw bijdrage aan de Kempische bedrijventerreinenvisie - Op zoek naar een mediabedrijf

Op donderdag 22 maart a.s. van 16:00 uur tot 18:00 uur vindt een Marktdialoog Kempische bedrijventerrein visie plaats in Cultureel Centrum Den Herd te Bladel. De vijf Kempengemeenten werken op dit moment (met ondersteuning van de Stec Groep) hard aan de bedrijventerreinvisie. Het doel is zorgvuldige bedrijventerreinontwikkeling passend bij de marktvraag en een sterk(ere) profilering van de Kempen binnen de regio Eindhoven en Brabant. Naast ondernemers zijn ook vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel, SRE en de regiogemeenten van harte welkom. Voor de uitnodiging klikt u hier; aanmelden is eenvoudig d.m.v. een email naar Hans van Asten van Gemeente Eersel (h.vanasten@eersel.nl).

De projectgroep Branding de Kempen (waarin o.a. het KOP de Kempische ondernemers vertegenwoordigt) is op zoek naar bedrijven uit de Kempen die in eigen beheer een starterspakket en promotiefilm voor het project kunnen maken. Op basis van een 'longlist’ van geschikte bedrijven zal een uiteindelijke selectie van drie bedrijven gevraagd worden een daadwerkelijke offerte uit te brengen. Interesse? Meld dit dan voor maandag 5 maart a.s. bij Hetty Maas van OBGB.
 
Alpe d'Huzes initiatieven uit onze eigen gemeente

Ook OBGB geeft de fietsers uit de gemeente Bladel een duwtje in de rug als zij de Alpe d'Huzes gaan beklimmen! Daarom hierbij een korte omschrijving van de teams, die op donderdag 7 juni a.s. voor een bijzonder goed doel deze berg gaan beklimmen. Uiteindelijk zorgt elk team voor een bijdrage aan onderzoek t.b.v. de bestrijding van kanker.

Team Witlox van den Boomen - Patrick Pijnenburg - http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/patrickpijnenburg/patrick-pijnenburg
Toen ik hoorde dat een aantal collega’s van plan waren om Alpe d'Huez te beklimmen voor het KWF Kankerbestrijding , aarzelde ik geen seconde om ook mee te gaan fietsen.  Het doel van Alpe d'HuZes spreekt me ontzettend aan door met zijn allen onze grenzen te verleggen om het onmogelijke om te zetten in positieve kracht. Alleen een dwaas blaast tegen de wind in, maar met zijn allen veranderen we zijn richting. Ik zelf (maar wie niet?)  krijg een enorme boost om op deze fantastische manier een bijdrage te leveren aan dit goeie doel.Ons initiatief wordt volledig ondersteund door Witlox van den Boomen en past geheel binnen het actuele thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Iedere vorm van steun voor dit ontzettende goeie doel is daarom van harte welkom.

Team MOVIN - www.team-movin.webklik.nl
Team MOVIN doet mee aan Alpe d'HuZes! Samen gaan we de strijd aan tegen kanker, daarbij is opgeven geen optie! De naam van het team is afkomstig van het gelijknamige timmerbedrijf van vader Van De Spijker dat gevestigd was in Hapert. Helaas heeft hij zijn strijd verloren. Wij hebben allemaal een eigen reden om mee te doen, de een heeft een dierbare verloren, de ander heeft zelf met deze ziekte te kampen gehad. De persoonlijke verhalen van onze teamleden kunt u lezen via de link op onze website. Helpt u ons naar de top? U kunt ons sponsoren door b.v. uw logo te laten plaatsen op onze teamwagen. Meer info vind u op onze site. Bij voorbaat onze dank! 

Team BRIAN - www.teambrian.nl
Team BRIAN is ontstaan rondom Brian Luijten, 11 jaar en afkomstig uit Hapert. Brian is de zoon van Rob en Marieta Luijten en broer van Dylan. Op 24 juni 2011 kregen zij te horen dat Brian botkanker heeft. Hun dagen worden op dit moment 24 uur per dag gevuld met het omgaan met kanker. Zoals de planning nu is zal Brian in mei 2012 (juist voor Alpe d’HuZes) zijn behandelingen, die bestaan uit 14 chemokuren, een operatie en 29 bestralingen, hebben afgerond. Hopelijk kunnen zij dan een nieuwe start maken!  Ons team bestaat uit vrienden van Rob en Marieta. Maar Brian is niet de enige waar wij dit voor doen. Alle teamleden hebben een familielid, vriend of kennis die te maken heeft (gehad) met kanker. Het is voor hen allen dat wij deelnemen aan Alpe d’HuZes. Het draagt bij aan het verwerkingsproces. Bovendien willen wij KWF Kankerbestrijding steunen voor hun voortreffelijke werk. We hebben allemaal ondervonden dat de giften aan het KWF nut hebben!

Team Schippers - BIG Challenge - http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/big-challenge-15-schippers/
Het team van Schippers uit Bladel fietst mee namens BIG Challenge. BIG Challenge is een initiatief van Herman Houweling, die samen met de Nederlandse varkenshouderij in 2009 geld in wilde zamelen voor de stichting Alpe d’HuZes. Nu, 4 jaar later nemen er ruim 180 personen, verdeeld over 23 teams deel aan dit initiatief vanuit de veehouderij. Zij maken deel uit van de in totaal 7500 fietsers die dit jaar aan Alpe d’HuZes deel zullen nemen.Om een einde te maken aan de ellende die de ziekte met zich mee brengt, willen veel mensen hun steentje bijdragen. Iets doen om te helpen. Dat is precies waar wij als collega’s van de firma Schippers ons voor in gaan zetten. Het team, bestaande uit: Femke Hoffman, Gitte Snellen, Guus Schippers, Teun van Hest, Henk van Dingenen, Luc Willekens, Sander Fiers en Sjoerd van der Linde, fietst op 7 juni 2012 mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het hoogtepunt van de sponsoractie zal plaatsvinden op 5 mei 2012 tijdens onze “Benefiet(s)avond” in Bladel waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de stichting Alpe d’HuZes. De avond wordt ingevuld met een veiling en zal muzikaal omlijst worden door de coverbands Satisfy en Swizzle. Alle slachtoffers van kanker en wij als team Schippers zijn zeer blij met uw bijdrage.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel