OBGB Nieuwsbrief April 2015
 
Apex Europe winnaar KVO/OBGB-trofee

Burgemeester Boy Swachten heeft tijdens de Algemene Leden Vergadering van OBGB (die voorafgaand aan het 12e Ondernemerscafé plaatsvond) onder het toezien van zo’n 70 OBGB-lidbedrijven de KVO/OBGB-trofee uitgereikt aan Apex Europe, gevestigd aan Metaalweg 8  te Hapert. De prijs bestaat uit een zeer vakkundig gemaakte trofee door OBGB-lid Rob Vissers en is één jaar lang in het bezit van het bedrijf dat op veiligheidsgebied de zaken het beste op orde heeft.

Apex Europe is gevestigd op het bedrijventerrein in Hapert en is het hoofdkantoor van Apex International, wereldwijd de leidende producent van raster- en doseerwalsen, waar innovatie en ontwikkeling kernwoorden zijn die bij dit dynamische bedrijf passen. Joost Brugmans van Apex Europe nam de prijs trots in handen.

Binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen van de bedrijventerreinen werken gemeente Bladel, politie Brabant Zuid-Oost en OBGB ruim negen jaar samen aan structureel veilige bedrijventerreinen. Gerard Swaanen, lid van het KVO bedrijvenpreventieteam gaf aan dat het uiteindelijk om minimale verschillen ging bij de tien genomineerden: “We kunnen vaststellen dat de kwaliteit van de bedrijventerreinen zowel op privaat als openbaar gebied merkbaar stijgt. Ook dit jaar is weer sprake van een nek aan nek race, waarbij de details uiteindelijk de doorslag geven. De schouw blijft daarnaast natuurlijk een momentopname. Apex Europe was al eens eerder genomineerd en dit jaar kennen wij deze welverdiende prijs toe aan dat bedrijf, dat de zaken keurig voor elkaar heeft. Onze complimenten aan directie en medewerkers!’
 
Vrouwennetwerk OBGB

Bij OBGB is de behoefte gesignaleerd bij ondernemende vrouwen om een paar keer per jaar onder elkaar te zijn. Tijdens de ALV op 16 april jl. hebben de leden de goedkeuring gegeven aan de organisatie van een vrouwennetwerk. Een aantal enthousiaste dames heeft dit opgepakt.

Dit vrouwennetwerk is toegankelijk voor vrouwelijke ondernemers, ondernemende vrouwen, maar ook echtgenotes van ondernemers (OBGB-leden), die behoefte hebben aan netwerken. In 2015 zullen twee bijeenkomsten georganiseerd worden, waarbij de nadruk zal komen te liggen op activiteiten, persoonlijke ontwikkeling en netwerkmogelijkheden. Lidmaatschap van OBGB is niet noodzakelijk; aan het einde van 2015 zullen de bijeenkomsten geevalueerd worden en zal vanuit OBGB besloten worden hoe er een vervolg gegeven zal worden aan dit initatief.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 mei 2015, aanvang 20:00 uur (ontvangst vanaf 19:30 uur) bij MetaalFlex te Hapert. Tijdens deze bijeenkomst zal Miranda Kampers, schrijfster van het boek 'De beste versie van jezelf" een presentatie geven en de aanwezige dames motiveren en inspireren om het beste uit jezelf te halen... Uiteraard sluiten we af met een drankje en een hapje; er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Interesse? Wees er dan snel bij, er is slechts beperkt plaats... meld je uiterlijk 20 mei aan bij Ingrid Beerens van het OBGB secretariaat, via een mail naar info@obgb.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, naam, mailadres en telefoonnummer. Vervolgens ontvang je een bevestiging per mail.
 
Nieuw OBGB-lid: Lavri B.V.

In 2013 ben ik, Paul Lavrijsen, 28 jaar,  gestart met Schoonmaakbedrijf Lavri BV. De schoonmaakwereld heeft nogal een slechte reputatie qua eerlijkheid, kwaliteit en dus ook het nakomen van afspraken. Dit is dan ook meteen mijn belangrijkste reden om een schoonmaakbedrijf te starten. Wij streven naar openheid van zaken en naar het leveren van absolute kwaliteit. Deze visie is onze sleutel naar succes en geeft ons een voorsprong op de enorme hoeveelheid aan schoonmaakbedrijven. Daarnaast heb ik meer dan 10 jaar ervaring binnen de schoonmaakbranche. Eerst een bijbaan als glazenwasser en vervolgens een functie als accountmanager. Door de enorme groei (inmiddels 8 medewerkers) zijn wij in 2014 verhuisd van Reusel naar Bladel.

Onze service bestaat hoofdzakelijk uit interieurverzorging en glasbewassing van gebouwen. Daarnaast doen wij ook meer specialistische werkzaamheden, zoals vloeren reinigen, gevels reinigen en nieuwbouw opleveringen. Dus bent u geïnteresseerd in een van onze diensten dan staan wij graag klaar om een geheel vrijblijvende offerte aan te bieden.

Schoonmaakbedrijf Lavri B.V. - Ambachtsweg 5a - 5531 AC Bladel
0497-336230 - info@lavri.nl - www.lavri.nl
 
Nieuw OBGB-lid: Fysiocenter Bladel

Fysiocenter Bladel is een jonge, professionele fysiotherapie praktijk in Bladel, welke in 2011 is opgericht door Ronald Dirkx. Fysiocenter Bladel staat voor hoogwaardige kwaliteit en optimale zorg en is sinds maart 2013 ISO-HKZ gecertificeerd. De praktijk is gevestigd in hetzelfde gebouw als Fitcenter Bladel, aan de Mastbos 2 in Bladel en werken er 6 fysiotherapeuten met ieder zijn/ haar specialisatie. We bieden onder meer de specialisaties manuele therapie en geriatriefysiotherapie en sportfysiotherapie. We staan voor een actieve aanpak naar herstel en richten ons op preventie.

Vanaf januari 2015 is de praktijk ook een Helweek trainingscenter. De Helweek, van mental coach Erik Bertrand Larssen, helpt de dagelijkse routine te doorbreken en leert je de lat hoger te leggen, waardoor het mogelijk wordt meer uit het leven te halen. De do it yourself-methode bestaat uit een intensief programma gedurende een week. Wij bieden ondersteuning  bij het voorbereiden van jouw eigen Helweek, begeleiden je tijdens deze week met het bewegen en geven advies met betrekking tot voeding.

U als ondernemer kunt ook gebruik maken van onze diensten. Mogelijk wilt u op het gebied van preventie beroep op ons doen om het ziekteverzuim omlaag te brengen in uw bedrijf. Of u wilt, alleen of met collega’s, meedoen aan de Helweek. Wij staan voor u klaar!

Fysiocenter Bladel - Mastbos 2 - 5531 MX Bladel - T: 0497820216
www.fysiocenterbladel.nl - info@fysiocenterbladel.nl
 
 
Ondernemersbelang Eindhoven/De Kempen en OBGB

Het Ondernemersbelang Eindhoven/De Kempen wordt 5x per jaar verspreid als grootformaat zakelijk magazine onder ruim 6.000 bedrijven (MKB t/m grootbedrijf) plus overheden, instellingen en gemeenten in de regio (www.ondernemersbelang.nl ). Alle magazines (landelijke dekking, 47 edities in totaal) worden tevens online gepubliceerd op deze website, die dient als landelijk ondernemersplatform, met jaarlijks zo’n 300.000 zakelijke bezoekers.

De 2e editie van 2015 verschijnt medio mei. Het thema van deze editie is OBGB, die dit jaar haar 12,5 jarig jubileum heeft. Er zal een interview met het bestuur van OBGB in deze editie opgenomen worden, maar ook lidbedrijven kunnen zich presenteren. Lidbedrijven kunnen hiervoor benaderd worden. Normaal gesproken is de investering voor 1/1 pagina bedrijfsreportage € 1.695,=. Dit bedrag is full colour en inclusief journalist, fotograaf, studio-opmaak, drukker en verspreiding (compleet professioneel pakket). Voor bedrijven die bij OBGB aangesloten zijn is de prijs €1395,-. Het is ook mogelijk om zelf tekst en foto's aan te leveren; dan bedragen de kosten €1.095,-. Voor een 1/1 kant-en-klare advertentie is de investering € 980,=.

Interesse? Neem dan contact op met Dwight Emans van Hét Ondernemersbelang / Novema Uitgevers bv
Tel. 040-8450457 d.emans@ondernemersbelang.nl
 
 
KOP MINI Symposium Kempisch Ondernemen op vrijdag 5 juni 2015

Ondernemers inspireren voor een toekomstbestendige, vitale en innovatieve regio. Op vrijdag 5 juni vindt tijdens de Dutch Technology Week het MINI symposium “Kempisch Ondernemen” plaats op de locatie van de High Tech Ontdekkingsroute. Het symposium wordt georganiseerd door het Kempisch Ondernemers Platform.

Succesvolle ondernemers als Erik van Loon en Wim van der Leegte lichten toe op welke wijze hun Kempische genen doorwerken op technische innovatie en ondernemerschap. Daarnaast wordt het Kempisch Industrieel profiel; hét industriële uithangbord van de Kempen, gepresenteerd. Aansluitend wordt een netwerkborrel georganiseerd. Onder het genot van een drankje onderhoudt en vergroot u uw lokale klantenkring, u krijgt een preview van de High Tech Ontdekkingsroute en er is de mogelijkheid om de nieuwe fabriek van ATD Machinery te bezoeken.

Het symposium is toegankelijk voor leden van BOC, IGE, OBGB en OVBRM en genodigden en vindt plaats in de Symposiumtent op het KBP, tegenover ATD Machinery. Aanvang om 16:00 uur (ontvangst vanaf 15:30 uur); het informele programma start om 17:30 uur. Aanmelden: via info@hetkop.nl 
 
Lokale B2B beurs door en voor Ondernemers uit de Kempen: Vergroot uw lokale klantenkring!

Op 4 en 5 juni 2015 wordt op het Kempisch Bedrijvenpark voor de eerste keer een lokale B2B Bedrijvenbeurs georganiseerd. Schrijf u in en presenteer uw bedrijf aan uw lokale doelgroep!  De beurs is laagdrempelig van opzet en echt bedoeld voor MKB ondernemers. De beurs wordt georganiseerd door en voor Ondernemers uit de Kempen.

Rond de beurs vinden tal van activiteiten plaats in het kader van de Dutch Technology Week. Dit evenement trok in 2014 veel bezoekers en de opzet is in 2015 nog groter. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Kijk dan op www.ondernemenindekempen.nl . Of neem contact op met Paul Burgmans via pburgmans@cauda.eu  of 0497-843855 / 06-27848176.

 
 
High Tech Ontdekkingsroute op KBP

Techniek is leuk! Verwonder je over techniek tijdens de High Tech Ontdekkingsroute! Voor iedereen toegankelijk die interesse heeft in en nieuwsgierig is naar techniek....

Na het daverende succes van vorig jaar wordt ook dit jaar een High Tech Ontdekkingsroute georganiseerd in de Brabantse Kempen. Op zaterdag 6 juni, de laatste zaterdag van de Dutch Technology Week, geven verschillende toptechnologie bedrijven uit de Kempen onder het motto THINK TOMORROW 'een kijkje in hun keuken'.

Kijk voor meer info op http://dutchtechnologyweek.com/nl
 
 
Derde editie Beursvloer gemeente Bladel op donderdag 18 juni 2015

Op donderdag 18 juni 2015 (aanvang 17:00 uur) vindt de derde editie van Beursvloer gemeente Bladel plaats in de Praktijkschool van het Pius X-College te Bladel.

Beursvloer Gemeente Bladel (ofwel De Maatschappelijke Beursvloer) is een lokaal evenement waar Bladelse ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals vrijwilligersorganisaties, scholen en verenigingen elkaar ontmoeten en onderling diensten en goederen uitruilen. De deals hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Hierbij wordt met ‘gesloten beurs’ gehandeld. Wat de één over heeft of graag wil bieden, is voor de ander zeer gewenst. De tweede editie op 19 juni 2014 was een groot succes. Er vonden 58 matches plaats met een waarde van € 122.230,=.

U toont uw maatschappelijke betrokkenheid als ondernemer en maatschappelijke organisaties krijgen de hulp in menskracht en middelen die zij in deze tijd hard nodig hebben. U krijgt er bovendien veel voor terug: een leuke tegenprestatie wellicht of een blijvend samenwerkingsverband. Maar ook zien en gezien worden en het leggen van nieuwe contacten.

Meer informatie of aanmelden voor deelname? Kijk dan op www.beursvloergemeentebladel.nl
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel