OBGB Nieuwsbrief Februari 2015
 
Informatieve ontbijtbijeenkomst Arbeidsrecht in 2015 - Aanmelden is mogelijk tot en met maandag as.!

OBGB organiseert in samenwerking met UWV Werkbedrijf en gemeente Bladel een informatieve ontbijtbijeenkomst voor haar lidbedrijven op:

Donderdag 26 februari 2015 7:45 uur
bij lidbedrijf The Fax Lunch shop & Catering, Raambrug 48, Bladele

Na een smakelijk ontbijt zal wethouder Joan Veldhuizen, verantwoordelijk voor de portefeuille Sociale Zaken en Arbeidsmarkt binnen de gemeente Bladel de bijeenkomst zal openen. Vervolgens zal UWV Werkbedrijf bedrijfsadviseur Toon van Schaik u in vogelvlucht meenemen in de veranderende zaken m.b.t. het arbeidsrecht. Zoals u wellicht weet staat dit jaar in het teken van een volledige hervorming; vanaf 1 januari jl. is namelijk de Wet werk en zekerheid (Wwz) gefaseerd ingevoerd. Op 1 juli as. treedt de tweede tranche van deze wet in werking (en deze richt zich m.n. op de modernisering van het ontslagrecht en een verkorting van de ketenbepaling).

Aanmelden is verplicht i.v.m. het feit dat er beperkt ruimte is op de locatie (wij hebben reeds 50 aanmeldingen ontvangen). Bij veel belangstelling wordt uitgeweken naar een andere locatie. Aanmelding dient plaats te vinden via info@obgb.nl , met opgave van (maximaal) twee personen per lidbedrijf, uiterlijk maandag 23 februari as.
 
Welkom aan nieuwe bedrijven op onze bedrijventerreinen

Bedrijven die zich onlangs gevestigd hebben op onze bedrijventerreinen worden vanaf begin maart 2015 verwelkomd door middel van een OBGB-welkomstbord op een reclame-aanhanger.

Deze wordt op verzoek bij nieuw gevestigde bedrijven geplaatst om hen een warm welkom te heten. UIteraard in overleg! Kent u een bedrijf dat zich onlangs gevestigd heeft, meld dit dan bij Hetty Maas van OBGB (hetty@obgb.nl). Wij hopen dat deze nieuwelingen (evenals ondertussen ruim 90 % van de bedrijven op onze bedrijventerreinen) zich aanmelden als OBGB-lid!
 
Presentatie Ondernemersbelang Eindhoven/De Kempen

Het Ondernemersbelang Eindhoven/De Kempen wordt 5x per jaar verspreid als grootformaat zakelijk magazine onder ruim 6.000 bedrijven (MKB t/m grootbedrijf) plus overheden, instellingen en gemeenten in de regio (www.ondernemersbelang.nl ). Alle magazines (landelijke dekking, 47 edities in totaal) worden tevens online gepubliceerd op deze website, die dient als landelijk ondernemersplatform, met jaarlijks zo’n 300.000 zakelijke bezoekers.

De 2e editie van 2015 verschijnt eind april/begin mei. Het thema van deze editie is OBGB, die dit jaar haar 12,5 jarig jubileum heeft. Er zal een interview met het bestuur van OBGB in deze editie opgenomen worden, maar ook lidbedrijven kunnen zich presenteren. Lidbedrijven kunnen hiervoor benaderd worden. Normaal gesproken is de investering voor 1/1 pagina bedrijfsreportage € 1.695,=. Dit bedrag is full colour en inclusief journalist, fotograaf, studio-opmaak, drukker en verspreiding (compleet professioneel pakket). Voor bedrijven die bij OBGB aangesloten zijn is de prijs €1395,-. Het is ook mogelijk om zelf tekst en foto's aan te leveren; dan bedragen de kosten €1.095,-. Voor een 1/1 kant-en-klare advertentie is de investering € 980,=.

Interesse? Neem dan contact op met Dwight Emans van Hét Ondernemersbelang / Novema Uitgevers bv
Tel. 040-8450457 d.emans@ondernemersbelang.nl.
 
ISK Nieuws

Het ISO-traject: verbeteren van resultaten
Ad Tempelaars van Tempelaars Consultancy biedt in samenwerking met ISK op het gebied van ISO-certicering twee producten aan. Dit vanwege het feit dat een aantal lidbedrijven aangegeven heeft interesse te hebben in dienstverlening op dit gebied. Verbeteren van resultaten in een organisatie is een spel tussen gedreven mensen, slimme processen en werkafspraken. Tempelaars Consultancy ondersteunt organisaties in het bij de organisatie passende spel tussen die drie facetten. De focus is altijd resultaatverbetering, die meetbaar wordt gemaakt.
Proces tot Resultaatverbetering en, indien gewenst, voor ISO9001 certificatie.
Met een inspanning van 9 dagdelen wordt uw organisatie doorgelicht, processen worden verbeterd samen met de medewerkers en de processen worden beschreven. Aspecten uit de automotive of medische sector, als dat voor uw organisatie van belang is, kunnen worden meegenomen. De veranderingen in ISO 9001 (in september 2015 van kracht) worden meegenomen. Allemaal gericht op het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Na afloop bent u klaar voor eventuele certificatie (9 dagdelen, normale kosten € 6.300,=) - voor ISK lidbedrijven een bedrag van € 4.995,=.
Jaarlijkse Interne audit o.a. als voorbereidening op de certificatieaudit
Door een bezoek van één dag (2 dagdelen) voert Ad Tempelaars een interne audit uit op de gehele bedrijfsvoering en rapporteert schriftelijk uw sterkten en verbeterpunten. Voor bedrijven die reeds een ISO certificaat hebben wordt tevens getoetst hoe u staat ten opzichte van de nieuwe ISO9001 (normale kosten € 1.400,=) - voor ISK lidbedrijven een bedrag van € 550,= per dagdeel (€ 1.100,=).
Voor meer informatie neemt u contact op met Ad Tempelaars, telefoon 06-53412710, info@tempelaars-consultancy.nl of kijk op www.tempelaars-consultancy.nl.

Uitbreiding Haal-en brengservice post i.s.m. WVK-groep - gemeente Eersel
WVK-groep verzorgt vanaf 2007 naar volle tevredenheid van de ISK-lidbedrijven de haal- en brengservice van de post binnen de gemeente Bladel. Op verzoek van een aantal Eerselse bedrijven wordt het project en de bijbehorende dienstverlening m.i.v. 1 april a.s. uitgebreid binnen deze gemeente. Vanwege de noodzakelijke schaalgrootte is sprake van een proefperiode van 1 jaar. Heeft ook u interesse in een besparing op de dienstverlening van Postnl en is uw bedrijf gevestigd in de gemeenten Eersel of Bladel? Neem dan contact op met Nico Engwerda van WVK-groep (nicoE@WVK-Groep.nl, telefoon 0497-331200).

BHV-basis en herhalings opleidingen in voorjaar 2015
Bij voldoende belangstelling organiseert FAST een basisopleiding BHV in april 2015. Er zijn reeds drie BHV herhalingsopleidingen vastgelegd in het voorjaar van 2015 en afhankelijk van de getoonde interesse is het nog mogelijk deel te nemen aan deze cursussen of worden nieuwe data ingepland. Uiteraard worden de cursussen voor een bijzonder interessant tarief gegeven, is sprake van een NIBHV-certificaat, een lotusslachtoffer en lesmateriaal.
Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:
- Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl
- Hetty Maas van ISK, tel. 06-41559548, mail hetty@iskempen.nl
In geval u gebruik wenst te maken van code 95, dient u dit vooraf te melden. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
 
Ransomware en Domeinregistratie

Op dit moment zijn er veel bedrijven die problemen hebben als gevolg van 'ransomware', zie artikel (http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/ransomware-zo-laat-je-je-computer-niet-gijzelen). Een waarschuwing om 'vage en onduidelijke' mails niet te openen. Met dank aan lidbedrijven Rob Penson Systems en Notariskantoor van Voskuijlen & Koekkoek voor de melding!

Lidbedrijven Niels Electro en VersID maakten melding van de ontvangst van digitale spookfacturen v.w.b. Domeinreigstratie van NL Domein. Het ziet erg professioneel uit, maar de factuur staat niet eens op naam en de geleverde diensten zijn vaag omschreven. Niet betalen dus!
 
P&O Bijeenkomst VICK

Op dinsdag 24 februari 2014 (van 15:00 tot 17:30 uur) vindt de eerstvolgende P&O bijeenkomst van het VICK plaats bij Libra Service Automatisering B.V., Postelweg 41-43 te Bladel

Meer ‘passie’ in je werk.. Echt gaan doen waar je goed in bent ……
Kwaliteiten zichtbaar maken! Mensen laten zien, beleven en geloven waar ze goed in zijn.

Gloedvol is ervan overtuigd dat ieder mens unieke en bijzondere kwaliteiten heeft. Dat iedereen deze heel graag wil gebruiken en inzetten. Op inspirerende wijze wordt men uitgedaagd een eerste stap zetten op een pad dat hen dichter bij hun droom brengt. Het beste wordt uit de mensen gehaald zodat iedereen vervolgens zijn of haar potentieel kan inzetten; het resultaat is gemotiveerde, betrokken en geïnspireerde mensen die vol passie hun werk verrichten.

Naast het coachen van de individuele professional is Gloedvol de ideale partner van de HRM-manager of de DGA van een bedrijf. Jolanda van Tol van Gloedvol verzorgt deze workshop; deelname is gratis en aanmelden is verplicht via jdk@hrsupport.pro.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel