OBGB Nieuwsbrief Oktober 2014
 
OBGB op LinkedIn

OBGB hoopt met de LinkedIn groep een platform aan onze leden te kunnen bieden dat gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. Stel bijvoorbeeld gerust vragen over internet, breng elkaar op de hoogte van interessante uitstapjes, activiteiten of nieuwtjes (eventueel uit je vakgebied). We zouden het op prijs stellen als subtiel met reclameboodschappen en acquisitie omgegaan wordt.
 
Ondernemers met ervaring gevraagd

Tijdens het laatste OBGB bestuursoverleg werd het idee geopperd om een ondernemersklankbord samen te stellen, bestaande uit (oud) ondernemers, die startende c.q. jonge ondernemers adviseren bij de opbouw van hun bedrijf.

OBGB ziet daar wel toekomst in en vraagt leden zich te melden als zij interesse hebben in deelname aan zo'n klankbordgroep. Zowel aan de advies- als aan de vraagzijde! Melden is mogelijk bij onze parkmanager, Hetty Maas (hetty@obgb.nl).
 
Uitreiking de Brabantse Kempentrofee

Op zaterdag 8 november wordt in Bergeijk de jaarlijkse Brabantse Kempentrofee uitgereikt. Een bijzondere waardering voor bedrijven, organisaties of personen die bijdragen aan een vitale Kempische regio. Met de uitreiking van de Kempentrofee wil het Streekplatform, hèt samenwerkingsverband in De Brabantse Kempen, projecten en initiatieven onder de aandacht brengen die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking.

Inmiddels heeft een onafhankelijke jury vijf genomineerden gekozen uit de 14 voorgedragen deelnemers. Tot 7 november, 12.00 uur kunt u hier stemmen op één van de genomineerden. Wij gaan ervan uit, dat ook u stemt op OBGB-lidbedrijf JAM! Op 8 november wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ploeg in Bergeijk  bekend gemaakt wie de meeste stemmen heeft gekregen.  

Het programma ziet er als volgt uit:
15.30 uur Aanvang met koffie / thee en iets lekkers uit Bergeijk
16.00 uur Welkom
   • Mathijs Kuijken - Wethouder gemeente Bergeijk
   • Jan Burgmans - Managing director Bruns; innovatieve ondernemer uit Bergeijk
16.30 uur Uitreiking Brabantse Kempentrofee 2014
   • Toelichting door Roeland van Hooff - Voorzitter Streekplatform De Brabantse Kempen
   • Presentatie van de 5 genomineerden  door Nicole Geerars - Manager Huis van De Brabantse Kempen
   • Uitreiking Brabantse Kempentrofee 2014
17.15 uur Infomarkt en gezellig samenzijn met muziek

Iedereen is welkom tijdens de uitreiking van de Kempentrofee. De uitnodiging voor de bijeenkomst vindt u hier.
 
Leden voor leden actie

Op onze website is vanaf de zomer de  'Leden voor Leden'-pagina te zien (doorklikken via de homepage). Op deze pagina worden voordelen gepresenteerd van Leden voor Leden.

Lidbedrijf Van Kaathoven Groep heeft voor OBGB-lidbedrijven een interessante actie op het gebied van het beheer van afvalstromen. Kijk op  http://www.obgb.nl/leden-voor-leden/van-kaathoven-groep-30-jaar-in-de-kempen/ voor meer informatie.
 
Open dagen en magazijnverkoop Merchandise.nl op donderdag 16 en vrijdag 17 oktober

Op 16 en 17 oktober aanstaande houdt lidbedrijf Merchandise.nl aan de Raambrug 1a van 13.00 tot 18.00 open dagen, waarbij hun magazijn- en showroomvoorraad (kleding, relatiegeschenken, tassen etc) zeer voordelig verkocht wordt om ruimte te maken voor het nieuwe assortiment. De opbrengsten van de verkopen gaan naar Stichting No Guts No Glory, die zich inzetten voor uitbehandelde kankerpatiënten.

Donderdag 16 oktober sluiten zij de dag af met een borrel van 17.00 - 20.00, waarvoor ze de leden van de OBGB graag uitnodigen. Wil je erbij zijn? Mail dan even naar richard@merchandise.nl  of bel naar 0497 555 320. Meer informatie over de open dagen kun je hier vinden. 
 
Uitnodiging WTCE - Dutch Design Week

WTCE Zakensocieteit nodigt ook de OBGB-lidbedrijven uit voor een bezoek aan de Dutch Design Week:

- Op maandag 20 oktober 2014 (aanvang 7:45 uur, Holiday Inn te Eindhoven) vindt een ondernemersontbijt plaats met het onderwerp 'Meet de designer'. Het thema is 'de meerwaarde van creativiteit van voor uw bedrijf'. Het ontbijt wordt aangeboden door Holiday Inn Eindhoven en is gelimiteerd tot maximaal 180 deelnemers.

Meer informatie vindt u op  http://www.wtce.nl/calender.aspx?item=849. Ook is het mogelijk hier aan te melden.

- Op donderdag 23 oktober 2014 (tussen 16:00 en 20:00 uur, Seats2Meet, Strijp-S te Eindhoven) vindt een bijeenkomst plaats met het onderwerp 'De Circulaire Economie: hergebruik van producten en grondstoffen.' Het is mogelijk diverse design exposities te bezoeken in het Klokgebouw en er is een programma met sprekers Staf Depla, Erick Wuestman en Roy Letterle.
Voor een bezoek (ook aan deze bijeenkomst) is een (negendagen tellende) passe-partout noodzakelijk, de kosten daarvan bedragen 15 euro p.p. exclusief BTW. Ook hier is deelname gelimiteerd.

Meer informatie vindt u op http://www.wtce.nl/calender.aspx?item=848. Ook is het mogelijk hier aan te melden.
 
Vacaturemarkt Kempenplus op 30 oktober 2014

Kempenplus biedt ondernemers uit de Kempen op donderdag 30 oktober a.s. de gelegenheid om in contact te komen met potentiële werknemers die binnen uw bedrijf passen. Regio De Kempen telt op dit moment ruim 2300 werkzoekenden.

Bas Put - BO-Motoroil: "Een goede locatie met voldoende mogelijkheid om ons bedrijf onder de aandacht te brengen bij een breed publiek van potentiele werknemers. Kempenplus heeft gezorgd voor een goede voorselectie van kandidaten waardoor wij in 2 uur tijd, veel passende kandidaten konden spreken. De vacaturemarkt werkte voor mij makkelijker en sneller dan een personeelsadvertentie."

Gonard Tamerus - Wasserij Steensel: "Middels de vacaturemarkt kon ik in een korte tijd, persoonlijk in contact komen met vooraf geselecteerde kandidaten. Dit heeft geresulteerd in een aantal nieuwe medewerkers. Er was veel dynamiek en er hing een positieve sfeer. Ik kan iedere ondernemer aanbevelen om deel te nemen"

De vacaturemarkt vindt plaats in het gemeentehuis in Bladel tussen 13:30 en 15:30 uur. Tijdens deze vacaturemarkt bieden wij u de mogelijkheid in gesprek te gaan met kandidaten die door ons zijn voorgeselecteerd. Vervolgens vindt tussen 15:30 en 16:30 uur een afsluitende borrel plaats. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en aan onze dienstverlening!

U kunt zich voor dinsdag 21 oktober per e-mail aanmelden bij e.langenberg@kempenplus.com (gelieve in uw e-mail te vermelden voor welke vacatures u onze hulp kunt gebruiken en met hoeveel personen u deze middag aanwezig zult zijn
(max. 2 personen per organisatie). Wij zullen aansluitend contact met u opnemen.

Team Kempenplus is een samenwerkingsverband op het gebied van werkgeversdienstverlening tussen WVK-groep, ISD De Kempen en UWV WERKbedrijf. 
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: Primatch

Werving en selectie op uurbasis: Het werkt!

Primatch is een landelijk opererende (partner)organisatie, gespecialiseerd in advies en inrichting van werving- en selectietrajecten. Wij zijn echter van mening dat we samen met de klant succesvol kunnen zijn. Jij houdt je bezig met waar jij goed in bent en wij ondersteunen je bij de rest: dat is recruitment op uurbasis.

Of het nu gaat om het tactisch uitzetten van een vacature via de beste (online) media, het inrichten van een werken-bij site, het selecteren van de juiste kandidaat of test en assessment: Primatch helpt je vacatures succesvol in te vullen.

In een recent gehouden klanttevredenheidsonderzoek waarderen klanten onze werkwijze met een 8,7!
- We behandelen 500 vacatures per jaar;
- 95% van de vacatures succesvol ingevuld;
- Gemiddelde kosten bedragen € 2.500,-
- Gemiddelde looptijd: 45 dagen

Benieuwd wat Primatch voor jouw organisatie kan betekenen? We leggen het je graag uit! Bel ons: 088-5325112,  Marco van Vliet.
 
Nieuw OBGB-lid: Tegeladvies.nl

Tegeladvies.nl gevestigd aan de Industrieweg 1a te Hapert en is een rasechte specialist als het gaat om keramische tegels.  Middels één van de mooiste showrooms van Nederland worden de tegels op eigentijdse wijze gepresenteerd. Tegeladvies.nl levert aan zowel bedrijven als particulieren.

Een zeer uitgebreid programma van  wandtegels, vloertegels en keramisch parket is te bezichtigen in de showroom. Vrijwel alle merken kunnen worden geleverd.  Een groot deel van het programma wordt direct van de fabriek betrokken. Ook kan men terecht voor natuursteen, tegellijmen, reinigings-onderhoudsmiddelen en vloerverwarming. Op tegelgebied treft u in de showroom alle categorieën aan. Van eenvoudig tot exclusief en natuurlijk voor ieders portemonnee.

Eigenaar Ad Hooijen is sinds 1988 werkzaam in de tegelbranche en heeft als verantwoordelijke gewerkt voor groothandelsbedrijven in tegels en voor een grote tegelfabriek uit Italie. Hierdoor heeft hij een groot betrouwbaar netwerk opgebouwd waardoor men voor bijna elke “keramische vraag” bij hem terecht kan. Bij deze bent u uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. 

Openingstijden: Maandag en ‘s avonds op afspraak. Dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Tegeladvies.nl, Industrieweg 1a te Hapert. Tel:0497-336011/06-10882448.
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: JAM

JAM is een online werkplatform voor en door jongeren, dat 2,5 jaar geleden is opgericht door Miranda, Martijn en Ruud Schippers. Wij begeleiden jongeren tussen de 15 en 25 jaar op de arbeidsmarkt; van bijbaan tot uiteindelijk een geschikte startersfunctie.

Via dit innovatieve online platform kunnen Kempische bedrijven in slechts 3 stappen jongeren uit de Kempen uitnodigen voor ondersteunende werkzaamheden. Op deze manier doen jongeren werkervaring op bij verschillende bedrijven, waardoor ze zich beter kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen bedrijven direct schakelen in drukke periodes en kunnen ze zelfs dagelijks extra werkkrachten inhuren, aangezien ze precies zien wie er per dag beschikbaar is. Bedrijven betalen hiervoor een all-in uurtarief en JAM zal zorg dragen voor alle administratieve lasten.

Zo kunnen ondernemers weer doen waar ze goed in zijn, en tijdelijke personeelstekorten zijn verleden tijd.
Voor meer info en een korte introductievideo, kijk op www.jamwerkt.nl ! Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Ruud Schippers via ruud@jamwerkt.nl of bel naar 06-53701258.
 
Nieuw OBGB-lid: Jumbo Dick van Gerwen, Hapert

"Voor al uw boodschappen, 365 dagen per jaar, met de vertrouwde service en lokale betrokkenheid!”

Elke dag doen mijn team en ik onze uiterste best om klantenverwachtingen te overtreffen en onze prestatie te verbeteren. Wij zijn een familiebedrijf wat inmiddels de derde formulenaam boven de gevel heeft staan; na Centra en C1000, gerund door mijn ouders, Cees en Annie van Gerwen sinds 1983, heb ik het overgenomen onder de vlag van Jumbo; een formule waarmee ik perfect uit de voeten kan in maximaal assortiment, service, en vrijheid om lokaal het verschil te kunnen maken!

Wij hopen u eens, of wederom te mogen begroeten in onze winkel! Kijk voor onze mogelijkheden voor (bedrijfs)BBQ’s, bezorgservice op rekening en vele andere leuke acties en initiatieven eens op onze website; www.jumbodickvangerwen.nl ; of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Of volg ons op Facebook: www.facebook.com/JumboHapert.
Dick van Gerwen, JUMBO Dick van Gerwen, Markt 26 te Hapert - Tel: 0497-339700
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: JouwPensioenplan

 jouwPensioenplan adviseert en begeleidt u als zelfstandig ondernemer maar ook als werkgever bij alle vraagstukken rondom uw eigen pensioen en dat van uw werknemers.

De trend is de komende jaren dat de verantwoordelijkheid voor de invulling van de pensioenvoorziening steeds meer bij het individu komt te liggen. U en uw werknemers zullen het pensioen dus steeds meer zelf vorm dienen te geven. Bovendien krijgt iedereen een eigen pensioendatum. De Algemene Ouderdoms Wet (A.O.W.) en het pensioen gaan niet meer (automatisch) in op 65 jaar.
jouwPensioenplan kan u ontzorgen en u helpen op de volgende gebieden:
• Pensioenadvisering voor de werkgever en werknemer/particulier
• Pensioen- cq, financieel advies voor de DGA of IB-ondernemer
• Advisering over ingaand pensioen of lijfrente
• Regelen van uw pensioen- of lijfrentevoorziening
• Ondersteuning bij het beheer van de pensioenregeling
• Verzorgen van pensioeninformatie of -voorlichting

jouwPensioenplan verricht haar dienstverlening op basis van een uurtarief of een vaste vergoeding al dan niet in combinatie met een service-abonnement (beheer pensioenregeling / -contract). Wilt u advies over uw pensioen, heeft u behoefte aan een second opinion óf mist u op dit moment de gewenste ondersteuning bij het beheer of de communicatie over uw pensioenregeling, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Gerie van Leeuwen/ Frank van den Akker
gerie@jouwpensioenplan.nl / frank@jouwpensioenplan.nl
M 06-55 52 90 48 / M 06-53 82 69 60
 
VICK P&O Bijeenkomst op dinsdag 28 oktober 2014 - Aanpakken van verspillingen

Op dinsdag 28 oktober 2014 van 15:00 tot 17:00 uur organiseert het VICK bij Libra Service Automatisering BV (Postelweg 41-43 te Bladel) wederom een P&O bijeenkomst

Het onderwerp is deze keer 'Aanpakken van verspillingen en het daarop aanpassen van het leiderschap.'
Hoe krijg je de verspillingen in kaart, en – misschien nog belangrijker – hoe krijg je iedereen mee in het nieuwe denk- en verbeterproces? Lot Vorstman en Peter Santegoeds van BODEL Inspireert zullen hierover een workshop geven.

Aanmelden is mogelijk via een mail naar Johan de Kort, jdk@hrsupport.pro.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel