OBGB Nieuwsbrief Juni 2014
 
OBGB Zomer BBQ op donderdag 10 juli

OBGB nodigt haar lidbedrijven van harte uit op de jaarlijkse BBQ, die dit jaar op donderdag 10 juli a.s. vanaf 17:00 uur georganiseerd wordt in samenwerking met TWC Het Snelle Wiel op hun toplocatie bij het wielerparcours op de Lemelvelden te Hapert.

Een uitnodiging per post volgt op korte termijn, maar aanmelden is al mogelijk  (uiterlijk 4 juli a.s.) bij Ingrid Beerens van het secretariaat via info@obgb.nl (met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn).
 
Al aangemeld voor de Beursvloer van donderdag 19 juni ?

Op donderdag 19 juni a.s. vindt voor de tweede keer de Beursvloer gemeente Bladel plaats; het podium voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vooral ook voor ondernemers!

Volgens de deelnemende ondernemers en maatschappelijke organisaties biedt de Beursvloer tal van nieuwe contacten door middel van het ruilen van diensten en goederen met gesloten beurs. Het is buitengewoon goed om de relaties binnen de gemeente te verbeteren; maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker.

De Beursvloer gemeente Bladel wordt georganiseerd in de Praktijkschool van het Pius X-College in Bladel. Vanaf 16.00 uur start de dynamische markt waar ondernemers en maatschappelijke organisaties met gesloten beurs kunnen handelen in maatschappelijke behoeften.Voor meer informatie: www.beursvloergemeentebladel.nl. Aanmelden voor deelname kan via de website en is gratis. Dat kan ook als er geen concreet idee is voor een aanbod of vraag en u toch graag wil meedoen. U kunt dan contact opnemen met de werkgroep via info@beursvloergemeentebladel.nl of met Hetty Maas (hetty@obgb.nl). 
 
Camerabewakingsproject

BTV Totaaltechniek heeft een start gemaakt met het camerabewakingsproject van OBGB en heeft een aantal camera's geinstalleerd bij onze lidbedrijven. Er wordt binnen dit concept, dat op advies van de Algemene Leden Vergadering momenteel wordt uitgevoerd, gebruik gemaakt van de internet- en stroomverbindingen van desbetreffende bedrijven.

Binnen het met de gemeente Bladel afgesloten convenant zijn afspraken gemaakt over de doelstelling van het cameraplan maar ook over de beschikbaarstelling van de beelden. Naar verwachting zal het project na de zomer operationeel zijn.
 
VICK Haringparty op vrijdag 20 juni

 De maand juni is traditiegetrouw de maand van de VICK Haringparty. Op 20 juni as (ontvangst v.a. 16:00 uur) krijgen ondernemers uit deze regio weer de gelegenheid om in de tuin van restaurant De Hofstee in Bladel een visje te prikken. De VICK Haringparty is hét B2B netwerkfestijn dat de ondernemer in deze regio niet mag missen!

Samen met partner en relaties kennis maken met de Kempische gastvrijheid en in ontspannen sfeer andere ondernemers en politici te ontmoeten onder het motto: “Het is niet van belang wát je kent, maar wié je kent!”. Toegangskaarten zijn te verkrijgen via de website van het VICK, www.hetvick.nl
 
OBGB nominaties voor de 'Zilveren Haring'

Tijdens de VICK Haringparty wordt de winnaar van de 'Zilveren Haring' bekend gemaakt. De betrokken ondernemersverenigingen hebben vier jonge Kempische ondernemers met innovatieve ideeën in de ontwikkeling van hun producten, concepten en diensten gestimuleerd door de nominatie voor deze jaarlijkse uitreiking. De voorwaarden voor deze nominatie zijn heel breed gesteld: jong dynamisch, opvallend en goed voor een duwtje in de rug! De genomineerden voor 2014 zijn Noor Schellens, Bart van Raay, Martijn van den Broek en Marc Barben. 

Stemmen is mogelijk via de website van het VICK, www.hetvick.nl. Uiteraard stemt u op een van onze twee (OBGB)nominaties?

Martijn van den Broek, met als motivatie: Martijn weet wat hij wil, is recht door zee, houdt niet van bureaucratie en vindt zijn personeel het belangrijkste van het bedrijf. Van Ham Tenten & Podia B.V.is een toonaangevende speler op het gebied van de verhuur van tenten, podia, vloeren, constructies en tijdelijke infrastructuur voor de gehele Benelux en daarbuiten. Van Neterpop tot Lowlands, Pinkpop en de Europese Tour Armin. Martijn is behalve een echte rasondernemer sociaal betrokken en zeer actief in het verenigingsleven.

Marc Barben, met als motivatie: Marc is maatschappelijke betrokken, klantgericht, no nonsense en heeft zichzelf geleerd ‘out of the box’ te denken. Dat levert enthousiasme en creativiteit op. Marc bestiert samen met Hans Schneiderberg het architectenbureau geWOON architecten. Hij motiveert jonge mensen met een ambitieuze en leergierige instelling zonder daarbij voorbij te gaan aan de Kempische mentaliteit; geen glitter en glamour, maar geWOON goed en innovatief je werk doen en weten voor wie je het doet.
 
Nieuw lidbedrijf: Van Dijk Ondersteuning en Advies

Bent u een ondernemer die wil groeien? U kunt deze groei opvangen door structureel nog meer uren per week te werken. Waarschijnlijk gaat uw focus verschuiven van: “waar wil ik naar toe met mijn bedrijf?” naar “hoe houd ik mijn hoofd boven water?”

MKB bedrijven die willen groeien bij gelijkblijvende kosten zijn bij Van Dijk Ondersteuning en Advies aan het goede adres.
Van Dijk Ondersteuning en Advies kan u helpen met meetbare verbeteringen. Door processen te stroomlijnen (lean thinking) kunnen deze verbeteringen worden bereikt. Voorbeelden van resultaten zijn:
- beheersen en verminderen onderhanden werk
- verkorten van de doorlooptijd
Als ondernemer krijgt u weer de rust en ruimte om te ondernemen.
Kijk op www.vandijkondersteuningenadvies.nl  voor meer info. Samen versnellen!
 
Voordeel van Leden voor Leden - Een nieuw OBGB initiatief

Op onze website is het nieuwe initiatief 'Leden voor Leden' te zien (doorklikken via de homepage). Op deze pagina worden voordelen gepresenteerd van Leden voor Leden.

OBGB-lidbedrijven maken kosteloos en vrijblijvend gebruik van de voordelen die op deze Leden voor Leden-pagina gepromoot worden. Heeft u een interessant aanbod voor uw mede-lidbedrijf, bent u minimaal 1 jaar lid van OBGB en bovendien gevestigd in gemeente Bladel? Meld uw aanbod dan via hetty@obgb.nl

Lidbedrijf DijkmansBergJeths heeft de primeur en biedt de helpende hand bij juridische vraagstukken. U kunt als OBGB-lid vrijblijvend uw vraag stellen door telefonisch contact op te nemen en de eerste 60 minuten zijn gratis. Meer info? Kijk dan op
http://www.obgb.nl/leden-voor-leden/juridisch-advies-door-dijkmansbergjeths/.
 
Hercertificering Keurmerk Veilig Ondernemen

Het KVO-B Certificaat voor onze bedrijventerreinen wordt aan het einde van 2014 gehercertificeerd. Daarom vragen wij alle ondernemers, gevestigd op de bedrijventerreinen van de gemeente Bladel een enquête in te vullen. De resultaten van deze enquête, met onderwerpen als inbraak, diefstal, vernieling en overlast vormen een beeld van onze bedrijventerreinen op het gebied van veiligheid.

Op basis van deze gegevens zal een Plan van Aanpak (met acties en verantwoordelijkheden) opgesteld worden voor de komende drie jaar en de werkgroep veiligheid baseert hierop haar activiteiten. DIt is belangrijk en essentieel om het aspect veiligheid te kunnen bewaken (en de korting op de verzekeringspremies te behouden).

Maak kans op een heerlijke KVO-slagroomtaart (mits contactgegevens ingevuld zijn)! Via de link : https://mkbnl.socratos.net/direct/bladel4  is het mogelijk de enquête digitaal in te vullen. Het zal u plusminus 7 minuten tijd kosten om deze vragenlijst in te vullen. Uiteraard wordt de ingevoerde informatie door ons vertrouwelijk behandeld.

Bedankt voor uw medewerking - Zonder dat is het handhaven van het KVO-B Certificaat niet mogelijk! 
 
Innovatiescan voor Kempische bedrijven

Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek biedt bedrijven in de Kempen ondersteuning bij het in kaart brengen van hun innovatievermogen. Zij denken mee bij het maken van doelgerichte verbeterplannen waardoor kansen ontstaan om de bedrijfspositie te versterken.

Deze innovatiescan wordt uitgevoerd door 4e jaars studenten. Ziet u hierin kansen voor uw bedrijf, neem dan vrijblijvend contact op met Dr. Yvonne Kirkels:  y.kirkels@fontys.nl  of Drs. Paul van Schelt:  p.vanschelt@fontys.nl of klik hier voor meer info.


 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel