OBGB Nieuwsbrief Mei 2014
 
Ondernemerscafe en Algemene Leden Vergadering druk bezocht

Het monumentale pand van de Oude Jongensschool aan de Hapertse markt was de unieke locatie voor de Algemene Leden Vergadering van OBGB en het elfde Ondernemerscafé. Eigenaar Aannemingsbedrijf Van Beers Hoogeloon was gastheer voor deze bijeenkomst, waarvoor belangstelling was van zo'n 170 ondernemers, allen afkomstig uit de gemeente Bladel.

Burgemeester Boy Swachten maakte tijdens de OBGB ledenvergadering de winnaar bekend van de KVO OBGB trofee: LouwersHanique uit Hapert. Josette Dijkhuizen gaf een inspirerende lezing over het Ondernemersgen: wat is dat precies en bestaat het überhaupt wel? Erik van Lint van Efficio Groep gaf voorafgaand aan de netwerkborrel een presentatie over de plannen en mogelijkheden van de Oude Jongensschool.

Kijk op www.obgb.nl voor foto's en een verslag onder nieuws en review. Op www.deoudejongensschool.nl is meer informatie over het unieke pand in Hapert te vinden.
 
Al aangemeld voor deelname aan Beursvloer Gemeente Bladel?

Op donderdag 19 juni a.s. vindt voor de tweede keer de Beursvloer gemeente Bladel plaats; het podium voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vooral ook voor ondernemers!

Voor Dick van Gerwen van Jumbo Hapert heeft de Beursvloer Gemeente Bladel geen windeieren gelegd. Maar liefst 4 deals werden door hem gesloten op de Beursvloer in 2013. Ook dit jaar is dit bedrijf weer van de partij. Samen met het Rode Kruis, Tour- en wielerclub ’t Snelle Wiel, de Voedselbank en Zorgcentrum Bladel werden er door Jumbo Hapert mooie deals gesloten die bestonden uit het leveren van goederen in ruil voor promotie. “We doen dit jaar ook weer mee”, aldus Dick van Gerwen. “Het is goed om de relatie tussen non-profit organisaties en het bedrijfsleven te verbeteren; maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt gewoon steeds belangrijker. Andere bedrijven zouden dat ook meer moeten doen. De Beursvloer biedt de mogelijkheid om veel te bereiken met elkaar”.

De Beursvloer gemeente Bladel wordt georganiseerd in de Praktijkschool van het Pius X-College in Bladel. Vanaf 16.00 uur start de dynamische markt waar ondernemers en maatschappelijke organisaties met gesloten beurs kunnen handelen in maatschappelijke behoeften.Voor meer informatie: www.beursvloergemeentebladel.nl

Aanmelden voor deelname aan de Beursvloer gemeente Bladel kan nu al op de website en is gratis. Dat kan ook als er geen concreet idee is voor een aanbod of vraag en u toch graag wil meedoen. U kunt dan contact opnemen met de werkgroep via info@beursvloergemeentebladel.nl  . Zij helpen met het formuleren van uw vraag of aanbod.
 
Netwerkbijeenkomst High Tech Ontdekkingsroute De Brabantse Kempen

Op zaterdag 24 mei  2014 organiseert het KOP in samenwerking met het Kempisch Bedrijvenpark en het Huis van de Brabantse Kempen de High Tech Ontdekkingsroute als onderdeel van de Dutch Technology Week. Hier presenteren een aantal innovatieve high tech bedrijven zoals Bruns, NTS Group, Faes Group, ATD Machinery, VDL, Diffutherm, KSE, Hapert Aanhangwagens, Vencomatic Group en Berlingr zich aan een breed publiek. Zij laten zien hoe leuk techniek is en welke mogelijkheden er liggen voor scholieren, studenten en liefhebbers.

Op vrijdag 23 mei 2014 vindt een PREVIEW plaats door middel van een netwerkbijeenkomst op het Kempisch Bedrijvenpark tegenover het nieuwe pand van Diffutherm, dat ook haar deuren op deze dag opent. U als lid van een van de ondernemersverenigingen in de Kempen bent van harte welkom tijdens deze PREVIEW op deze "Hotspot"-locatie om alvast een kijkje te nemen naar deze innovatieve highlights van onze Kempen.

De agenda ziet er als volgt uit:
15.30 uur: Welkom
15.30-16.30 uur: Hotspot De Brabantse Kempen
- Kempische bedrijven demonstreren hun innovaties en wondertjes van techniek - Rondleidingen Diffutherm -- Netwerkborrel met hapjes
16.30-16.45 uur: Opening Hotspot De Brabantse Kempen
Welkom door KOP en Vick
16.45-19.00 uur: Hotspot De Brabantse Kempen
- Kempische bedrijven demonstreren hun innovaties en wondertjes van techniek - Rondleidingen Diffutherm - Netwerkborrel met hapjes
19.30 uur: Einde

Aanmelden is noodzakelijk en is mogelijk via tessy@hetvick.nl (U wordt verzocht om muntjes te kopen voor uw drankjes).
 
ISK Nieuws

Nieuwe samenwerking Inspecties Stookinstallaties
ISK en Van Empel Inspecties & Advisering B.V. hebben een unieke samenwerkingsovereenkomst gesloten. ISK leden ontvangen 10% korting op de basistarieven voor inspectie. Lidbedrijven kunnen hiervoor zowel terecht bij hun vaste installateur als rechtstreeks bij Van Empel Inspecties & Advisiering B.V. Van Empel Inspecties & Advisering B.V. is volledig SCIOS gecertificeerd voor deze dienstverlening, zoals voorgeschreven in de Wet Milieubeheer.

Waarom inspecteren?
Bent u eigenaar van het pand waarin uw bedrijf gehuisvest is? Dan bent u verantwoordelijk voor de risico’s die in uw pand aanwezig zijn. Voldoet de stookinstallatie in uw pand aan de gestelde voorwaarden (zie hieronder), dan valt u onder de regelgeving van het Activiteitenbesluit. In de Kempen is ca 70% van de bedrijfspanden verplicht om aan deze regelgeving te voldoen.Vanuit het Activiteitenbesluit bent u daarmee verplicht om regelmatig uw stookinstallatie en eventuele gasleidingen te laten inspecteren. Steeds meer gemeentelijke milieu‐inspectie diensten handhaven op deze regelgeving. Niet voldoen aan de regels leidt in het uiterste geval tot boetes die oplopen tot € 1.500 per dag.

Uw installatie onder de norm van het activiteitenbesluit?
Nominaal vermogen GAS gestookte installaties:
< 100 kW - Geen keuringseisen
> 100 kW - Tenminste 1 maal per 4 jaar
Nominaal vermogen NIET GAS gestookte installaties (b.v. biomassa, hout, olie)
< 20 kW - Geen keuringseisen
20 < 100 kW - Tenminste 1 maal per 4 jaar
> 100 kW - Tenminste 1 maal per 2 jaar

Besparingen
Behoudens de besparing op de kosten voor inspectie, is in 30 tot 50 % van de gevallen door het advies van Van Empel Inspecties & Advisering B.V. een besparing van 1 % tot 5 % op uw energieverbruik te behalen (netto besparing 180 tot 600 euro per jaar).

Bestaande relaties
Lidbedrijven die al klant zijn bij Van Empel Inspecties B.V. maken vanaf 1 april 2014 gebruik van de ISK condities.

Meer informatie?
Klik dan hier voor een flyer die informatie biedt over de samenwerking tussen ISK en Van Empel Inspecties B.V. Of neem contact op met Van Empel Inspecties B.V. op telefoonnummer 0497-550506 of info@vanempelinspecties.com . Meer info is ook via Hetty Maas van ISK te verkrijgen. (06-41559548, hetty@iskempen.nl ).

Kantoormachines
ISK heeft reeds enkele jaren een overeenkomst met VDP Office, waarin afspraken gemaakt zijn op het gebied van de aankoop en verhuur van Canon kantoormachines. Speciaal voor ISK-lidbedrijven geldt momenteel een speciale aanbieding voor de aanschaf danwel huur van een Cancon iR Advance C2225i machine. Klik hier voor meer informatie hier of neem contact op met Pieter Verberne van VDP Office, pverberne@vdpoffice.nl , telefoon 040-2013309.

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
Kempen-plein op Regio Business Dagen

Op woensdag 1 en donderdag 2 oktober 2014 zullen in het Beursgebouw te Eindhoven de Regio Business Dagen Zuidoost-Brabant plaatsvinden. Tijdens deze dagen krijgen Ondernemingen, Overheden en Onderwijsinstanties de mogelijkheid om nieuwe relaties te ontmoeten, bestaande relaties uit te nodigen op de stand en de naamsbekendheid te vergroten.

Na deelname van het Huis van De Brabantse Kempen vorig jaar hebben OGZ en het huis van De Brabantse Kempen in samenwerking met het Kempisch Ondernemers Platform een unieke aanbieding voor u als Kempische ondernemer; er wordt een Kempen-plein gecreeerd, waar u zich als organisatie op een unieke wijze kunt presenteren. Er zal gratis extra standruimte geboden worden om een gezamenlijk terras te creëren waar een gezamenlijke borrel georganiseerd wordt. Tevens zal het plein bol staan van allerlei activiteiten en zal er o.a. een gezamenlijk uitnodigingsbeleid plaatsvinden. Interesse? Kijk dan hier en neem contact op met OGZ of het Huis van de Brabantse Kempen.
 
Uitnodiging inspirerende sessie lidbedrijf Witlox Van den Boomen

OBGB-lidbedrijf Witlox Van den Boomen Accountants organiseert op maandag 2 juni a.s. een inspirerende sessie Slim Online bij Ambiani te Bladel. De bijeenkomst Slim Online is interessant voor de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf die graag real time en adequate managementinformatie online wil blijven volgen maar daarnaast een sparringpartner wil behouden aan de zijlijn.

Heeft u interesse in het bijwonen van deze bijeenkomst? Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.
In geval van vragen kunt u contact opnemen met Patrick Pijnenburg of Aloys Schepens via telefoon 040–221 5805 of via mail  aloysschepens@wvdb.nl en/of patrickpijnenburg@wvdb.nl.
 
P&O Bijeenkomst VICK

Op dinsdag 20 mei a.s. vindt van 15:00 tot 17:30 uur een P&O Bijeenkomst van het VICK plaats bij Libra Service Automatisering BV, Postelweg 41-43 te Bladel. Tijdens deze bijeenkomst worden geinteresseerden bijgepraat door Ben Bloemendal, advocaat bij Knegtmans Advocaten & Mediators, met kantoren in Bladel en Bergeijk over o.a.:
- het wetsvoorstel werk en zekerheid (wijziging ontslagrecht en werkloosheidswet).
- de inwerkingtreding per 1 januari 2014 van de nieuwe ziektewet (o.a. invoering gedifferentieerde premie).
- ontwikkelingen op het gebied van onder meer payrolling, de Ragetlieregel,werkgeversaansprakelijkheid, het garantieloon, en overgang van onderneming.
- het concurrentiebeding en de juridische aspecten en mogelijkheden over het doorwerken door werknemers na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk door middel van een mail naar Johan de Kort, jdk@hrsupport.pro.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel