OBGB Nieuwsbrief April 2014
 
Ondernemerscafé en Algemene Leden Vergadering op donderdag 24 april a.s.

Op 24 april 2014 (aanvang 20:30 uur) vindt de 11e editie van het Ondernemerscafé van de gemeente Bladel plaats. Deze keer met de thema’s “Het ondernemersgen” en “Kansen op een unieke locatie”.

Josette Dijkhuizen opent de avond met een lezing over het “ondernemersgen”. Dijkhuizen is een ondernemende vrouw met veel ervaring en was in 2013 zelf als vrouwenvertegenwoordiger betrokken bij de Nederlandse delegatie van de Verenigde Naties. Daarnaast is zij ondernemersadviseur, promovendus, auteur van diverse boeken over ondernemerschap en oprichtster van Krachtbedrijf. 

Als tweede onderwerp staat: “Kansen op een unieke locatie” op het programma. Dit sluit mooi aan bij de locatie waar het Ondernemerscafé deze avond plaatsvindt. Een unieke locatie in het centrum van Hapert, de Oude Jongensschool (voormalige bibliotheek van Hapert), gelegen aan de Kerkstraat 25-27. Eigenaar en aannemingsbedrijf Van Beers Hoogeloon en Efficio-Groep stelt deze locatie beschikbaar en biedt u de kans/mogelijkheid om in de toekomst op deze unieke locatie te ondernemen. Men maakt u deelgenoot van de plannen die er zijn en biedt u de ruimte om mee te denken en ondernemen.

Na afsluiting van het officiële gedeelte van de avond, wordt u uitgenodigd voor de netwerkborrel waarbij u in contact kunt komen met uw mede-ondernemers. U kunt zich aanmelden bij de gemeente Bladel via ondernemerscafé@bladel.nl  onder vermelding van de bedrijfsnaam en de deelnemende personen (maximaal 2 personen, graag voor- en achternaam vermelden). U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 19 april 2014.

Leden van OBGB kunnen voorafgaand aan het Ondernemerscafe de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering bijwonen op dezelfde locatie (een uitnodiging is reeds per post verstuurd). Ontvangst vindt plaats vanaf 18:30 uur; de Leden Vergadering vindt plaats tussen 19:00 en 20:00 uur. Aanmelden is gewenst voor 19 april 2014 via info@obgb.nl.
 
Genomineerde bedrijven voor KVO/OBGB-trofee 2014

Mede op basis van de bevindingen van de schouw op 18 maart jl. heeft de KVO-werkgroep in samenwerking met het Bedrijvenpreventieteam besloten dat onderstaande bedrijven genomineerd zijn voor de KVO/OBGB-trofee 2014:
Diffutherm B.V.
Apex Europe B.V. 
Arifal Nederland B.V.
VDL TIM Hapert B.V.
LouwersHanique B.V. 
Wagenbouw Hapert B.V.
Moeskops Grafisch Afwerkingsbedrijf B.V.
Hendrikx Deuren-Kozijnen 

De uitreiking van de KVO/OBGB-trofee zal plaatsvinden tijdens de Algemene Leden Vergadering op 24 april a.s. aan dat bedrijf, dat het best voldoet aan de vastgestelde KVO-criteria  op het gebied van veiligheid, verlichting, deelname aan het collectief beveiligingsproject, diefstalgevoeligheid en b.v. belemmering van vluchtwegen.

Samen met de gemeente reikt de OBGB deze prijs jaarlijks uit. De trofee is een ambachtelijk gemaakt kunstwerk door één van onze lidbedrijven en is een jaar lang in het bezit van de betreffende winnaar. Bij inlevering van deze (wissel)trofee, ontvangt het bedrijf een certificaat.
 
Innovatieve High Tech bedrijven presenteren zich tijdens de Dutch Technology Week

Innovatieve High Tech bedrijven uit De Brabantse Kempen presenteren zich op 24 mei 2014 tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Daarmee sluit de regio zich aan bij de Dutch Technology Week waarin tal van bedrijven zich presenteren aan scholieren en studenten en iedereen die geïnteresseerd is in techniek en innovatie.

De deelnemende bedrijven en initiatiefnemers willen graag laten zien dat techniek fun, uitdagend en kansrijk is om te studeren, in te werken, in te ondernemen en in te investeren. De deelnemende bedrijven uit De Brabantse Kempen zijn: NTS Group, Faes Group, ATD Machinery, VDL, Diffutherm, KSE, Hapert Aanhangwagens, Vencomatic Group en MS Schippers.

De High Tech Ontdekkingsroute bestaat uit diverse Hotspots in de Brainport regio. De Kempische Hotspot wordt georganiseerd op het Kempisch Bedrijvenpark naast het nieuwe pand van Diffutherm die ook haar deuren op deze dag zal openen. Dat biedt een uniek kijkje in de keuken. Dit jaar heeft de Kempen voor het eerst een eigen hotspot, georganiseerd door KOP, Kempisch Bedrijvenpark en het Huis van de Brabantse Kempen. Meer informatie: www.dutchtechnologyweek.nl
 
Oproep rechten vrije foto's tbv digitaal platform De Brabantse Kempen

Het Huis van De Brabantse Kempen gaat een digitaal platform voor De Brabantse Kempen ontwikkelen. De website www.brabantsekempen.eu  wordt vernieuwd en uitgebreid. Op deze website wil men graag laten zien wat de Brabantse Kempen, en dus ook de bedrijven te bieden heeft. Daarvoor is men op zoek naar rechten vrije foto’s.

Indien u dus nog mooie rechten vrije foto’s heeft van uw bedrijf of de Brabantse Kempen ontvangt men deze graag. De mooiste foto’s laat men terug komen op het digitaal platform of mogelijk andere communicatie uitingen. Meer informatie? Neem dan contact op met Willeke van de Pol, Huis van De Brabantse Kempen, info@brabantsekempen.eu.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel