OBGB Nieuwsbrief Februari 2014
 
Nieuwe OBGB-lidbedrijven

Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van het lidmaatschap van OBGB! GotoCall, Ata Tech, Sign Service, HeBlad Raamdorpelelementen, Wouters Spuit Service, Cafe 't Pleintje, Automobielbedrijf Van Gompel maar ook de gemeente Bladel hebben zich de afgelopen weken aangemeld als lid van OBGB. De 'teller' staat hiermee op 266!
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: HeBlad Raamdorpelelementen B.V.

HeBlad Raamdorpelelementen B.V. uit Bladel verlijmt sinds 2002 losse raamdorpelstenen tot elementen. Raamdorpelelementen vormen een mooi voorbeeld van efficiency in de bouw die ook nog eens een hogere kwaliteit en duurzaamheid oplevert. Efficiënt, omdat niet langer steentje voor steentje met de hand hoeft te worden ingelegd in de specie, maar een volledige lengte op maat in één keer kan worden gelegd. Strakker en vlakker dan veelal met handwerk mogelijk is. “Er zijn nog wel metselaars die heel secuur een rechte raamdorpel kunnen maken, maar dan zijn ze langer bezig en dan wordt het te duur”, constateert directeur-eigenaar Bart Tenbült. “Bij ons in de fabriek gebeurt het verlijmen van de losse dorpels automatisch en onder de meest gunstige verwerkings- en arbeidscondities, waarbij we het proces kunnen sturen tot dat het element helemaal uitgehard is. Dat verlaagt de faalkansen op de bouw en dus de kosten.”

Waarom losse raamdorpels metselen als je in een handomdraai een compleet raamdorpelelement strak kunt monteren? En dat is pas één van de handvol voordelen van HeBlad prefab raamdorpelelementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de woningbouw en -renovatie steeds meer kiest voor het comfort, de kwaliteit èn de lage kosten van deze oplossing. Bovendien is HeBlad online 24/7 bereikbaar voor offertes en bestellingen binnen één minuut.

HeBlad Raamdorpelelementen BV is sinds januari 2013 gevestigd op Fabrieksweg 5 in Bladel. Kijk voor meer informatie over de producten en het bedrijf op www.HeBlad.com.
 
Groepsreis vanuit de Kempen naar de Hannover Messe

Bij voldoende belangstelling organiseert KOP op initiatief van Industrie Groep Eersel, een reis naar de Hannover Messe op 9, 10 of 11 april 2014. Indien u belangstelling heeft, dient u dit kenbaar te maken aan het secretariaat van KOP door middel van een mail voor 1 maart aan info@hetkop.nl.

Ter informatie treft u hierbij het volgende aan:
- een informatiebrochure over de Hannover Messe.
- een brief van het KOP m.b.t. de interessepeiling.
 
Aanbeveling KOP

Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) beveelt alle ondernemers in de Kempen het door WVK-groep uitgegeven boekje 'Buitengewone Combinaties' aan. Daarin worden ervaringen beschreven van ondernemers in de regio die de stap al gezet hebben rond het aantrekken van medewerkers met een arbeidshandicap.

Gedrukte versies zijn verkrijgbaar via Jet Raes van WVK-groep, te bereiken via jet@wvk-groep.nl of 0497-331237. De aanbevelingsbrief van KOP voorzitter Ben van Gool treft u hier aan; de digitale versie 'Buitengewone Combinaties' treft u hier aan.
 
Samen grensoverschrijdend ondernemen

In oktober 2014 wordt in Lommel een tweedaagse bedrijvenbeurs (Bizzlink) georganiseerd. Mede dankzij de inzet van het Platform Ondernemend Bergeijk wordt hier het thema “Samen grensoverschrijdend ondernemen”. Er liggen veel kansen om meer ‘over de grens’ te ondernemen. Deze beurs is hiervoor een uitgelezen kans! 

Ondernemers, die lid zijn van de bij KOP aangesloten ondernemersverenigingen (IGE, OVBRM, BOC of OBGB) krijgen nog t/m 28 februari 2014 (anders dan via de link vermeld) 10% korting op de prijs van een stand. Klik hier voor meer informatie of kijk op www.bizzlink.net.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel