OBGB Nieuwsbrief December 2013
 
Heeft u zich al aangemeld voor de OBGB Eindejaarsbijeenkomst?

Op donderdag 12 december a.s. vindt wederom een 'onderweg naar huis' bijeenkomst plaats; dit keer bij lidbedrijf Van Eijk Caravans te Hapert. De ontvangst vindt plaats vanaf 17:00 uur, waarbij men kan genieten van een smakelijk hapje en drankje. Gedurende deze avond zal de officiële start gegeven worden aan het Camerabeveiligingsplan Bedrijventerreinen Gemeente Bladel. Lidbedrijven en bewoners hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging per post (klik hier) ontvangen.

Aanmelden is nog steeds mogelijk tot en met vandaag (dinsdag 10 december 2013) per email aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en de namen van de personen die aanwezig zijn (maximaal 2 personen per lidbedrijf). Het bestuur hoopt u te ontmoeten a.s. donderdag, tezamen met de 90 andere leden die zich al aangemeld hebben!
 
ISK Nieuws: Telefonie en creditmanagement

Aanbod vaste telefonie
ISK heeft per 31 december 2013 geen samenwerkingsovereenkomst meer met Teletronics. Het is nog steeds mogelijk gebruik te maken van ISK-tarieven v.w.b. vaste telefonie via Telfort Zakelijk, maar dan via TELECOM Result Group, de nieuwe partner van ISK op het gebied van vaste en mobiele telefonie. Wij adviseren dan ook om met dit bedrijf contact op te nemen. Dit bedrijf uit Vlijmen is door ons geselecteerd om partner te worden, is gestart in 1992 en heeft ruim 50 mensen in dienst. Hiermee kunnen we nog scherper inkopen voor onze leden!

TELECOM Result Group, ook voor mobiele telefonie!
Deze partner biedt lSK-lidbedrijven een laagste prijs garantie voor vaste telefonie, waarbij tevens een minimale besparing van 10% gegarandeerd wordt. Dit bedrijf analyseert ook het gebruik van alle bestaande abonnementen en biedt een advies op maat, waarbij diverse providers  (KPN, BBned, Eurofiber, Ziggo  en Tele2) aangeboden worden. Ook wordt een advies op maat v.w.b. mobiele telefonie gegeven.
Binnen enkele dagen zult u meer informatie ontvangen over dit project per post. Heeft u op voorhand al vragen, dan kunt u contact opnemen met Wendy Brands van de TELECOM Result Group, telefonisch te bereiken onder (073) 523 23 20.

Doelstelling van ISK
Hoofddoelstelling van ISK is het realiseren van goede inkoopvoorwaarden in combinatie met kwalitatieve dienstverlening voor haar lidbedrijven. Met dit doel voor ogen, heeft het bestuur van ISK de beslissing genomen om te veranderen van leverancier. Zoals bij alle projecten, is ook hier een uitgebreide vergelijking aan vooraf gegaan. Wij komen op voor de belangen van onze leden!

Creditmanagement
Het bestuur van ISK is voornemens een project op te gaan zetten v.w.b. verrichtingen op het gebied van incasso. Het risico op wanbetaling neemt steeds meer toe en vaak willen opdrachtgevers de kredietwaardigheid van relaties laten toetsen. Daarom vernemen wij graag (via hetty@iskempen.nl) voor 14 januari 2014 van lidbedrijven of zij interesse hebben:
- om deze dienstverlening te gaan verrichten voor onze lidbedrijven.
- om deze dienstverlening (uiteraard tegen interessante tarieven) af te nemen bij een door ons geselecteerde leverancier.
In geval van vragen, kunt u contact opnemen met Hetty Maas, bereikbaar via 06-41559548.

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
 
Factuur-fraudeurs actief in de regio

In de regio Noord-Brabant wordt sinds kort gefraudeerd met facturen die tijdens de postverwerking onderschept worden. Bij onze collega-ondernemers op de bedrijventerreinen van de gemeente Eersel is dit ook al een paar keer voorgevallen.

De enveloppen worden geopend, de facturen worden vervolgens voorzien van een vermelding op een een sticker met 'nieuw bankrekeningnummer' van de frauderende personen. Door betaling betaalt u niet uw leverancier, maar de fraudeurs...

Let dus op als u facturen krijgt met een sticker betreffende een ander factuurnummer. Controleer bij uw leverancier of deze wijziging klopt. Mocht u in aanraking komen met zulke facturen, neem dan contact op met de politie.
 
 
Lege dozen die u niet meer gebruikt?

OBGB lidbedrijf Tom Omnichannel Management ziet vaak dat lege dozen weggegooid worden.  Dit is zonde en uiteraard niet goed voor het milieu! In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neemt T.O.M. b.v.graag uw lege dozen in.  Door de groothandelsfunctie, de internetbedrijven en de distributieactiviteiten  krijgen deze dozen bij T.O.M. bv  een  verlengde levensduur;  simpelweg omdat zij deze dozen hergebruiken om er onze orders mee te versturen. 

Tom Omnichannel Management: 'Heeft u lege dozen die u niet meer gebruikt? Stuur een bericht met uw naam en adresgegevens naar backoffice@tom-bv.com  en wij komen de dozen binnen 24 uur bij u ophalen! Zo werken we samen aan het milieu en verlengen we de levensduur van het materiaal! Bovendien kunt u een lucratieve attentie van ons tegemoet zien. Klik voor meer informatie hier.'
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel