OBGB Nieuwsbrief November 2013
 
Eindejaarsbijeenkomst OBGB op donderdag 12 december 2013

OBGB nodigt lidbedrijven alvast van harte uit op donderdag 12 december 2013 om ‘onderweg naar huis’ een bijzondere stop te maken bij lidbedrijf Van Eijk Caravans te Hapert. De ontvangst vindt plaats vanaf 17:00 uur, waarbij men kan genieten van een smakelijk hapje en drankje. Gedurende deze avond zal de officiële start gegeven worden aan het Camerabeveiligingsplan Bedrijventerreinen Gemeente Bladel. Lidbedrijven zullen binnenkort per post een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Aanmelden is mogelijk voor vrijdag 6 december a.s. per email aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en de namen van de personen die aanwezig zijn (maximaal 2 personen per lidbedrijf).

 
Ondernemerscafe Gemeente Bladel woensdag 27 november 2013

Op woensdag 27 november a.s. (ontvangst v.a.19:30 uur) vindt de 10e editie van het Ondernemerscafe Gemeente Bladel plaats in Feesttempel Ambiani te Bladel. Onderwerp van de avond is: High Tech in de Landbouw - Zorgvuldig, efficient en duurzaam. Gastsprekens tijdens deze avond zijn Han Swinkels, docent Hogere Agrarische School (HAS) en Jacob van den Borne, eigenaar van Van den Borne Aardappelen te Reusel.

Alle ondernemers uit de gemeente Bladel zijn van harte welkom op dit Ondernemerscafe. Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk via een mail aan ondernemerscafe@bladel.nl onder vermelding van naam, bedrijfsnaam en aantal personen. Het is ook mogelijk het reeds per post toegestuurde antwoordformulier te retourneren. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk donderdag 21 november 2013.
 
ISK Nieuws: Aanbod vaste telefonie

ISK heeft de samenwerkingsovereenkomst met Telfort Zakelijk per 31 december 2013 opgezegd. Deze raamovereenkomst betreft een samenwerking tussen ISK, Teletronics en Telfort Zakelijk (voorheen Atlantic Telecom).

Aanbieding Telfort Zakelijk
ISK heeft van een aantal lidbedrijven de melding ontvangen, dat zij benaderd zijn door Teletronics met een aanbod voor de afname van vaste telefonie (Telfort Zakelijk). Wij adviseren onze lidbedrijven hier niet op in te gaan. ISK is de afgelopen maanden in onderhandeling geweest met diverse aanbieders, waarbij het bestuur een uitgebreide vergelijking heeft gedaan.

Nieuwe partner voor vaste telefonie: Telecom Result Group
Telecom Result Group uit Vlijmen is de nieuwe partner voor ISK op het gebied van vaste telefonie. Zij biedt ISK-lidbedrijven een laagste prijs garantie, waarbij tevens een minimale besparing van 10% gegarandeerd wordt. Dit bedrijf analyseert ook het gebruik van alle bestaande abonnementen en biedt een advies op maat, waarbij diverse providers  (KPN, BBned, Eurofiber, Ziggo  en Tele2) aangeboden worden.
Binnen enkele weken zult u meer informatie ontvangen over dit project per post. Heeft u op voorhand al vragen, dan kunt u contact opnemen met Wendy Brands van de Telecom Result Group, telefonisch te bereiken onder (073) 523 23 20.
 
Onderhoud aan A67

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt binnenkort asfaltonderhoud uitgevoerd aan de A67 richting België. Het is hiervoor noodzakelijk dat de weg minimaal 6 lange nachten wordt afgesloten.

De A67 richting België is afgesloten tussen Eindhoven en afslag Hapert in de nachten van de volgende weekenden (overdag is de weg weer open):
-  22 t/m 25 november
-  29 november t/m 1 december
-  Reserveweekend: 6 t/m 9 december (bij slecht weer wordt het werk doorgeschoven naar de nachten in dit weekend)

Klik hier voor een infoblad met nadere informatie en de exacte afsluitingstijden. 
 
Kempen zonder grenzen groot succes

De internationale conferentie Kempen zonder Grenzen, die op maandag 21 oktober plaatsvond in een hangar op Kempen Airport, is een groot succes geworden. Ruim 300 deelnemers uit Nederland en België hebben gepraat over de mogelijkheden van samenwerking over de grenzen heen. Er is uitgebreid stilgestaan bij de vele kansen die de Kempen aan ondernemers en inwoners biedt. 

Bij de conferentie waren naast ondernemers ook bestuurders aanwezig, waaronder de Commissaris van de Koning van Noord-Brabant Van de Donk, de gedeputeerde Economie en Internationale samenwerking uit Antwerpen de heer Caluwé en burgemeester Vermue. Voor een fotoverslag van de conferentie klik hier.
 
Informatiebijeenkomst actuele ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving

Op 12 en 26 november wordt door de samenwerkingspartners UWV Werkbedrijf, WVK en ISD De Kempen een informatiebijeenkomst georganiseerd over de actuele ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Tijdens deze avonden wordt men op basis van praktijkvoorbeelden meegenomen in de ontwikkelingen die voor u als werkgever belangrijk zijn. U wordt van harte uitgenodigd!

Datum: dinsdag 12 november of dinsdag 26 november
Locatie:  De Raadszaal in het Gemeentehuis van Bladel, Markt 20, 5531 BC Bladel
 
Het programma op beide dagen is als volgt:
18.00 – 18.30 uur Ontvangst met een hapje en een drankje
18.30 – 18.40 uur Opening
18.40 – 19.30 uur  Ontwikkelingen op het gebied van wet –en regelgeving door Toon van Schaik
19.30 – 21.00 uur Netwerkborrel

Deelname aan deze avond is geheel kosteloos. U kunt zich aanmelden voor de informatieavond op 12 of 26 november door een e-mail te sturen naar judith.sluys@uwv.nl. Vermeld in deze e-mail uw voorkeursdatum en met hoeveel personen u aanwezig bent (max. 2 personen per organisatie). Er geldt een beperkte deelname. Deelname is pas definitief na bevestiging.
 
Resultaat Beursvloer Gemeente Bladel: Poolse Flexwerkers helpen Bladelse bejaarden

Poolse flexwerkers van Metaal Flex Nederland B.V. hebben in Bladel aan de Kloostertuin voor dienstencentrum “De Goei Plak” een overkapping gebouwd. Dit hebben ze geheel belangeloos gedaan om daarmee hun betrokkenheid met de Kempische bevolking te tonen. De materialen hiervoor waren ook beschikbaar gesteld door Metaal Flex.

Dit initiatief vloeit voort uit de Beursvloer Gemeente Bladel die gehouden werd op dezelfde dag dat Metaal Flex officieel het Flex Logies Gebouw in Eersel opende. Toen vanuit dienstencentrum “De Goei Plak” het verzoek kwam om hun te ondersteunen en een overkapping voor scoot-mobiels te realiseren, was het voor Metaal Flex geen moeite om enkele medewerkers zo ver te krijgen om dit te doen. De medewerkers van Metaal Flex voelen zich welkom in de Kempen en doen er graag iets voor terug.

Een mooi voorbeeld van wat handelen (met gesloten beurs) op de Beursvloer kan opleveren! Er zijn ook voor 2014 weer plannen voor de organisatie van een Beursvloer in Bladel. Wij van OBGB houden u op de hoogte.
 
Ondernemerscursus Brabants Buitengebied Onderneemt

Voor startende ondernemers en ondernemers met uitbreidingsplannen organiseert het Huis van De Brabantse Kempen ondernemerscursussen. Binnenkort start alweer het 8e traject; een serie trainingen, de begeleiding door een persoonlijke coach en hulp bij het opbouwen van een netwerk. Dit initiatief is een samenwerking tussen REWIN West-Brabant, Streekhuis Boven-Dommel, Rabobank, Kamer van Koophandel en Abab Accountants & Adviseurs. Er is nog ruimte voor nieuwe kandidaten in het komende traject. Wilt u meer informatie of wit u zich aanmelden; Belt u of mailt u s.v.p. met Paul Schellekens, bereikbaar via het Huis van De Brabantse Kempen (013-5144179, info@brabantsekempen.eu). 
        
Brabants Buitengebied Onderneemt wordt mede mogelijk gemaakt door Leader en de Provincie Noord-Brabant.
 
OBGB Bestuur vergadert bij DIT Werkplekken

Het bestuur van OBGB vergadert maandelijks op verschillende locaties. Op maandag 28 oktober jl. heeft het bestuur vergaderd op een bijzonder inspirerende locatie, genaamd DIT Werkplekken. Iedereen werd van harte welkom geheten door Saskia Toonen, de onderneemster achter DIT Werkplekken, waarna zij haar bedrijf kort introduceerde aan de bestuurders. DIT biedt:
- een vaste werkplek
- een flexibele werkplek
- verhuur van vergaderruimte.

Wat maakt DIT dan zo inspirerend? DIT is een sfeervol ingericht kantoorpand en tevens de levende showroom van RUW, het meubelbedrijf van partner Michiel. Het gebruik van authentieke, robuuste, met de hand gemaakte sloophouten meubelen, de gezelligheid en het open karakter. Dat is DIT!
Meer informatie? Kijk dan op www.dit-werkplekken.nl

Vindt u het ook leuk een keer gastheer of gastvrouw te zijn voor het OBGB-bestuur tijdens een vergadering? Neem dan contact op met Hetty Maas, via hetty@obgb.nl
 
 
Financieringsmogelijkheden voor innovatieve ondernemers

Samen met het Kempisch Ondernemers Platform biedt het Huis van De Brabantse Kempen de mogelijkheid aan om ideeën en initiatieven te koppelen aan subsidiemogelijkheden. Er zijn experts werkzaam die kunnen helpen de mogelijkheden voor financiële Provinciale en Europese ontwikkelingsmogelijkheden te onderzoeken. Ook wanneer een idee niet helemaal is uitgewerkt staan medewerkers voor u klaar om te helpen.

Het Huis van De Brabantse Kempen is het ondersteunend uitvoeringsorgaan van De Brabantse Kempen. Zij faciliteert ondernemers met innovatieve plannen bij het zoeken naar ontwikkelingsmogelijkheden, samenwerkingspartners en financieringsvormen. Daarnaast ondersteunt zij de Koplopersgroepen en het Streekplatform. Wenst u meer informatie neemt u s.v.p. contact op het Huis van De Brabantse Kempen via telefoonnummer 013-5144179 of kijk op www.brabantsekempen.eu.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel