OBGB Nieuwsbrief September 2013
 
Bedrijfsbezoek aan VDL Containersystemen: Heeft u zich al aangemeld?

Per post zijn alle lidbedrijven geinformeerd over het OBGB Bedrijfsbezoek dat plaatsvindt op:
Donderdag 3 oktober 2013 om 15:30 uur
aan VDL Containersystemen B.V., Industrieweg 21 te Hapert.
De ontvangst vindt plaats om 15:30 uur, waar u na een woord van welkom rondgeleid wordt in de moderne fabriek waar containerhandlingsystemen worden geproduceerd.

De bijeenkomst krijgt daarna een vervolg door middel van een korte presentatie over Stichting Techniekportaal, een initiatief van het Kempisch Ondernemers Platform (KOP). Uiteraard wordt de bijeenkomst afgesloten met een informele borrel en een gezellig samenzijn.

VDL Containersystemen ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed scala aan containerhandlingsystemen en is gespecialiseerd in haakarm-, portaalarm- en kabelinstallaties, containeraanhangers en containers voor vrachtwagens, trailers en landbouwvoertuigen. Voor de overslag van ISO containers worden spreaders en AGV’s gemaakt. Het bedrijf kwam onlangs nog in het nieuws vanwege het feit dat opnieuw een order ontvangen werd van ECT Delta Terminal voor het maken van hybride VDL AGV’s (Automatische Geleide Voertuigen) voor de Rotterdamse haven.

Graag ontvangen wij aanmeldingen per mail uiterlijk maandag 30 september a.s. aan het secretariaat (info@obgb.nl) met vermelding van bedrijfsnaam, contactgegevens en namen van de personen die aanwezig zijn.
 
 
Uitnodiging Conferentie 'Kempen zonder Grenzen'

Op maandag 21 oktober 2013 vindt de Conferentie 'Kempen zonder Grenzen' in Budel plaats, waarbij het doel is om samen met Vlaamse en Nederlandse collega-ondernemers in de Kempen nieuwe business te genereren. De kernwoorden zijn: ontmoeting, interactie en netwerken.

Wilt u ook samen met uw Vlaamse en Nederlandse collega-ondernemers in de Kempen nieuwe business ontwikkelen? Meld u dan aan voor deze conferentie via  https://fd9.formdesk.com/provincienoordbrabant/Aanmelden_Kempen_Zonder_Grenzen.  Meer informatie is te vinden op: www.brabant.nl/kempenzondergrenzen.
 
Reanimatie en AED Trainingen

AED Service De Kempen verzorgt voor OBGB-leden en hun medewerkers reanimatie en AED-opleidingen voor een zeer aantrekkelijk tarief. Op 10 december 2013 wordt er een reanimatie- en AED-training gehouden in Cultureel Centrum Den Herd te Bladel. Aanvang is om 19.00 uur.

Het is mogelijk om tegen minimale meerkosten een officieel certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad te verkrijgen waardoor u zich kunt aanmelden bij www.hartslagnu.nl . Hartslagnu is het nieuwe alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. HartslagNu vervangt de alarmeringssystemen AED-Alert en AED-Locator.

Aanmelden voor de training is mogelijk via e-mail info@aedservice-dekempen.nl of middels de contactpagina op de website www.aedservice-dekempen.nl . Telefonisch aanmelden is mogelijk met 0653218045.
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: Flowsleeping

Flowsleeping is een fabrikant van zelfregulerende slaapsystemen en al ruim 20 jaar actief in Bladel. Flowsleeping ontwikkelt en vervaardigt slaapsystemen die persoonlijk instelbaar zijn waarbij het systeem zich automatisch aanpast aan iedere houding en de ruggengraad recht en goed ondersteund houdt. Op die manier “onderhouden” ze de beweeglijkheid en souplesse van gewrichten en spieren, zonder Uw diepe slaap te storen. In tegendeel, de aanpassing aan de lichaamsvorm en de spreiding van de druk op de huid zijn zo voortreffelijk dat er een natuurlijke overgave aan rust en ontspanning ontstaat die zijn gelijke niet kent. 
Flowsleeping maakt verder zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen zoals 100% natuurlatex matrassen met een matrashoes van natuurlijke stoffen. Flowsleeping is actief in 6 landen binnen Europa en haar producten worden uitsluitend verkocht in gespecialiseerde winkels. Het is een echt familiebedrijf met ondertussen de 2e generatie aan het roer. Komt gerust eens een kijkje nemen in de showroom aan de Kloet 12 in Bladel, waarbij vanaf 1 oktober 2013 de actie '2e matras voor de halve prijs (bij aankoop van een 2 persoons systeem)' weer van start gaat.

Flow Sleeping, De Kloet 12, Bladel, telefoon 0497-387452 - info@flowsleeping.nl - www.flowsleeping.nl
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: Henderson Nederland B.V.

Henderson Nederland B.V. is een marktleidende leverancier van schuif- en vouwdeurbeslag voor de Benelux en maakt deel uit van PC Henderson LTD die op hun beurt een onderdeel zijn van de  Zweedse multinational  Assa Abloy . Recentelijk is het bedrijf verhuisd naar Rootven 14, een geheel nieuw pand vanuit waar de verkoop en distributie verzorgd wordt. Het  leveringsprogramma  voor schuif- en vouwdeurbeslag loopt van deurtjes van 9 kg tot wel deuren van 8000kg. Voor meer informatie over de producten en het bedrijf kijk op www.henderson.nl.
 
 Nu ook collectieve inkoop van energie voor uw medewerkers!

ISK koopt al jaren succesvol op het meest gunstige moment energie voor inmiddels ruim 200 bedrijfslocaties in. Nu is het ook voor ondernemers en hun medewerkers mogelijk om te profiteren van deze unieke werkwijze. ISK heeft een samenwerkingsovereenkomst met ONS energiecollectief. ONS gaat ook voor uw personeel op het meest gunstige moment energie inkopen zodat ook uw medewerkers flink op hun energierekening kunnen besparen.

Betere secundaire arbeidsvoorwaarden - kleine moeite, groot plezier!
Hiermee hebben ISK-lidbedrijven een aantrekkelijke boodschap tegen hun medewerkers te vertellen: ‘Nu flink besparen op uw energiekosten via ONS energiecollectief.’ Tegelijkertijd gaan de secundaire arbeidsvoorwaarden van uw bedrijf erop vooruit.
- Het kost u weinig moeite om uw personeel te laten profiteren.
- ONS levert input voor de communicatie en uw personeel schrijft zichzelf in.
- U hoeft geen administratie bij te houden en u draagt geen aansprakelijkheid of risico als werkgever.

Wilt u ook op uw energiekosten besparen?
Neem dan contact op met ONS energiecollectief, vul HIER uw gegevens in. U kunt ook telefonisch
contact opnemen met Cas van den Elsen 06-15343234 of Hetty Maas van ISK 06-41559548. Ook als uw bedrijf gebruik wilt maken van het ISK energiecollectief kunt u contact opnemen.Meer informatie ? www.onsenergiecollectief.nl/isk.html

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen
 
Regeling Veiligheid van Kleine Bedrijven (VKB)

Kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 medewerkers – fte’s) kunnen gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren. Een erkende VKB-scanner kijkt waar verbeteringen mogelijk zijn en geeft advies op maat.

Ondernemingen die op basis van de veiligheidsscan willen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun zaak te verbeteren, krijgen de keuze uit speciaal geselecteerde pakketten in vier categorieën: organisatorische, bouwkundige, elektronische of digitale maatregelen of combinaties daarvan. De helft van die investering wordt vergoed vanuit de nieuwe Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, tot een maximum van 1.000 euro.

Kijk op http://www.hoeveiligisuwzaak.nl/ voor meer informatie en meld u aan voor deze interessante regeling!
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel