OBGB Nieuwsbrief Augustus 2013
 
Activiteiten in het najaar

Na een drukke periode vanwege het 10-jarig bestaan van OBGB is het bestuur achter de schermen bezig met de planning van de activiteiten gedurende de tweede helft van 2013. Op het programma staan:
- een bedrijvenbezoek aan een van de aangesloten lidbedrijven in oktober 2013.
- het Ondernemerscafe Gemeente Bladel in november 2013.
- een Eindejaarsbijeenkomst in december 2013.
en verwijzen u graag naar de bijeenkomsten die verderop in deze nieuwsbrief vermeld staan. Wij houden u op de hoogte door middel van nieuwsberichten per mail en op onze website; www.obgb.nl.
 
Ben jij een jonge ondernemer uit de Kempen? Explore your talent! Save the date!

Persoonlijke vaardigheden zijn van doorslaggevend belang voor zakelijk succes. WTC·E Young Professional biedt jonge ondernemers graag de kans om te groeien en zo alles uit hun talenten te halen met de WTC·E Academy.

Donderdag 29 augustus a.s. (aanvang 17:00 uur) lanceert WTC·E Young Professionals the WTC·E Academy. In samenwerking met de ZP groep is ‘Explore Your Talent’ ontwikkeld. Een uniek en dynamisch programma met inspirerende sprekers op aansprekende locaties. In de prachtige tuin van de Hofstee in Bladel maken de leden van WTC·E Young Professionals tevens kennis met de jonge ondernemers uit de kempen. Jonge ondernemer Rob van der Veeken deelt deze middag graag zijn passie voor koken en de Kempische gastvrijheid.

Aanmelden
Dit event wordt aangeboden aan members van WTC·E Young Professionals. Nog geen member, maar wel geïnteresseerd in WTC·E Young Professionals? Dan ben je toch van harte welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Deelname kosten bedragen €15,- excl. BTW. Zodra je besluit om lid te worden, zullen de kosten van dit event in mindering worden gebracht. Je kunt je aanmelden via www.wtce.nl . Klik hier voor meer informatie.
 
Werving vermelding op Stadsplan Bladel

Wij kregen melding van een van onze leden, dat bedrijven telefonisch gevraagd wordt naar een bijdrage (plus controle) van bedrijfsgegevens voor een stadsplan van de Gemeente Bladel. U bent bij deze gewaarschuwd, want dit is niet in opdracht van de gemeente Bladel! Klik hier voor een voorbeelddocument dat gebruikt is.
 
OBGB in Ondernemersbelang De Kempen

“Het Ondernemersbelang de Kempen” wordt 5 keer per jaar verspreid als groot formaat zakelijk magazine onder 5000 bedrijven (MKB en groter), overheden en gemeenten in regio De Kempen (o.a. Best, Bladel, Eersel, Waalre, Valkenswaard, Oirschot, Veldhoven, Bergeijk en Hilvarenbeek). Vanwege het feit dat OBGB 10 jaar bestaat dit jaar, zal de oktober editie een coverstory omvatten over het 10-jarige OBGB.

Lidbedrijven van OBGB kunnen d.m.v. advertenties en/of reportages gebruik maken van de volgende condities:
Een volledige pagina reportage, dus inclusief fotograaf, journalist, opmaak en digitale proefdruk, is normaal gesproken € 1695,=. Leden van OBGB ontvangen een korting van € 300,=. Het is ook mogelijk om zelf materiaal (tekst en foto's) aan te leveren; dan kost de reportage € 1100,=. De kosten voor een halve pagina advertentie bedragen € 675,=, een kwart pagina kost € 400,=. Ook is een hele pagina advertentie mogelijk, de kosten hiervoor bedragen € 995,=. Op www.ondernemersbelang.nl  vindt u nog meer informatie of u neemt contact op met Dwight Emans van Het Ondernemersbelang. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 040-8450457 of per mail via d.emans@ondernemersbelang.nl. Heeft u vragen voor OBGB over dit onderwerp? Neem dan contact op met Hetty Maas, telefoonnummer 06-41559548 of per mail via hetty@obgb.nl.
 
Netwerkbijeenkomst Regio Business Dagen op 16 september

Op maandag 16 september vindt om 17:00 uur een netwerkbijeenkomst plaats tijdens de Regio Business Dagen (WTC E Zakensocieteit plein, standnummer 400).

Namens WTC•E Zakensociëteit en De Brabantse Kempen bent u van harte welkom! Zij organiseren een samenspraak waarbij niet alleen over de regionale grenzen gekeken wordt maar ook over de landsgrenzen. In de huidige periode van crisis zoeken veel ondernemers afzetmarkt in het buitenland om hun bedrijfsvoering op peil te houden. Bestuurders en ondernemers uit Eindhoven en De Brabantse Kempen vertellen over hun visie, strategie en concrete activiteiten in andere regio’s en het buitenland.

Voor het bestellen van (gratis) entreebewijzen ga naar: www.regiobusinessdagen.nl/nl/bezoekers/bezoekersregistratie
Nadere informatie: mail naar secretariaat@wtce.nl  of bel met WTC•E Zakensociëteit: 040-2374972 of info@brabantsekempen.eu  of bel met het Huis van De Brabantse Kempen 013-5144179.
 
ISK Nieuws

Arbodienstverlening
Een aantal ISK-lidbedrijven maakt reeds gebruik van de afspraken die ISK met CZ gemaakt heeft op het gebied van verzuimbegeleiding. CZ voert voor u de begeleiding van verzuimende medewerkers goed en tegen bijzonder scherpe tarieven uit. Belangrijke voordelen zijn:
- speciale tarieven voor verzuimbegeleiding;
- een vaste casemanager (Esther Sas) en vaste bedrijfsarts (John Hoek) op de nieuwe spreekuurlocatie, Europalaan 40 te Bladel;
- wachtlijstbemiddeling, die op verzoek van de werkgever kan worden ingezet;
- korting voor medewerkers en gezinsleden op de collectieve zorgverzekering van CZ.

Het ISK bestuur adviseert u om uw huidige arbocontract voor 1 oktober a.s. proforma op te zeggen. Vervolgens heeft u tot het einde van het jaar de mogelijkheid om u, zonder verplichtingen, te laten adviseren over de mogelijkheden van u bedrijf. Heeft u interesse? Kijk op de website van ISK onder inkoopvoordelen/arbodienstverlening of bel met CZ, telefoonnummer: 076 – 5243471.


Loek van Groesen (CZ), Hetty Maas (ISK), John Hoek (CZ) en Esther Sas (CZ) bij de nieuwe locatie.

Kantoormachines
ISK heeft reeds enkele jaren een overeenkomst met VDP Office, waarin afspraken gemaakt zijn op het gebied van de aankoop en verhuur van Canon kantoormachines. Speciaal voor ISK-lidbedrijven geldt momenteel een speciale aanbieding voor de aanschaf danwel huur van een Cancon iR Advance C2225i machine. Klik hier voor meer informatie hier of neem contact op met Pieter Verberne van VDP Office, pverberne@vdpoffice.nl , telefoon 040-2013309.

Bespaar op de inkoop van electriciteit
In juni heeft ISK Energie een aanbesteding uitgevoerd en elektriciteit ingekocht voor de aangesloten bedrijven v.w.b. de levering van 1 januari 2016 t/m 31 december 2018. Met fantastisch eindresultaat en absolute bodemprijzen. Er is gemiddeld een besparing gerealiseerd van zo'n 19%. Het is nog mogelijk mee te doen met het collectief omdat er extra kWH zijn ingekocht. Heeft u interesse, net als de 200 andere deelnemers? Neem dan contact op met Hetty Maas van ISK (hetty@iskempen.nl).

Electriciteit inkopen met ISK: nu ook voor medewerkers
ISK heeft inmiddels een samenwerkingsovereenkomst met ONS Energiecollectief, waarbij het voor u en uw personeelsleden ook mogelijk is privé te profiteren van de voordelen op het gebied van electriciteit en gas. Kijk op www.onsenergiecollectief.nl/isk.html voor meer informatie. ISK-lidbedrijven zullen op korte termijn geinformeerd worden over dit project; maar aanmelden is alvast mogelijk!

Nieuwe ISK projecten: onderhoud aanhangwagens
Enkele lidbedrijven hebben bij het bestuur van ISK interesse getoond in een mogelijk nieuw op te zetten project: het onderhoud plegen aan aanhangwagens. Heeft u interesse om deze dienstverlening af te nemen danwel aan te bieden? Neem dan contact op met ISK (hetty@iskempen.nl ) voor 10 september as.

BHV opleiding in najaar 2013
FAST organiseert bij voldoende deelname een opleiding BHV in het najaar van 2013. De opleiding bestaat uit 3 dagen waarvan 2 dagen Eerste Hulp en 1 dag B&O omvatten. Beide dagen worden afgesloten met een theoretisch examen van NIBHV. De kosten bedragen  € 240,00 p.p. exclusief 21% BTW (inclusief koffie/thee, lunch, lesmaterialen, lotus, examen, certificaten en pasje van NIBHV). Heeft u interesse? U kunt dat kenbaar maken voor 1 september a.s. via Toos van Doorn, info@fast-kempen.nl , telefoon 06-53301201 (graag vermelding indien u gebruik wilt maken van CCV code 95). 

www.iskempen.nl  - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 
VICK Berichten

P & O Bijeenkomst VICK
Op donderdag 5 september a.s. van 15:00 tot 17:30 uur vindt de eerstvolgende P&O bijeenkomst plaats van VICK bij Libra Service Automatisering B.V., Postelweg 41-43 te Bladel. DijkmansBergJeths Advocaten verzorgt deze middag een lezing over Social Media in arbeidsrechtelijke kwesties. Immers, Social Media winnen aan terrein. Linkedin, Twitter, Facebook, Hyves, Whatsapp etc. worden steeds vaker en steeds meer gebruikt.De wetgever lijkt deze technologische ontwikkelingen niet helemaal te kunnen bijbenen en tijdens deze lezing worden diverse onderwerpen hierover behandeld. Aanmelden is mogelijk d.m.v. een mailbericht aan info@hetvick.nl; indien u op voorhand al vragen hebt, dan kunt u die stellen aan info@dijkmansbergjeths.eu, t.a.v. Frank Rooijakkers en/of Jasper Ponds. 

Golftoernooi VICK
Op vrijdag 13 september a.s. vindt het jaarlijkse golftoernooi plaats van het VICK. U en uw relaties zijn van harte uitgenodigd om op 13 september (aanvang 10:00 uur) te komen golfen op de groene banen van Kempense Golf Club te Mol-Rauw (B). Uiteraard is het ook mogelijk om een clinic te volgen. Heeft u interesse? Klik dan hier voor meer informatie en hier voor het downloaden van de antwoordkaart. Aanmelden is nog mogelijk tot en met 31 augustus a.s.
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel