OBGB Nieuwsbrief Mei 2013
 
Golfmiddag Golfbaan De Achterste Hoef - Heeft u zich al aangemeld?

Voor lidbedrijven van OBGB wordt op vrijdag 14 juni as. vanaf 16:00 uur t.g.v. het 10-jarig jubileum een sportief en gezellig samenzijn op Golfbaan de Achterste Hoef georganiseerd. Leden kunnen met maximaal 2 personen deelnemen en kiezen voor een clinic of een flight (greenfee); vervolgens sluiten we af met een smakelijke BBQ.

Aanmelden is nog mogelijk tot en met vrijdag 31 mei as. (klik hier voor de uitnodiging en meer informatie). Wij hopen uiteraard op fraai weer en een goede opkomst!
 
Maatschappelijk betrokken? Noteer donderdag 13 juni as. in uw agenda.

Op donderdag 13 juni as. om 16:00 uur vindt op het Pius-X College de eerste Beursvloer gemeente Bladel plaats.

Voelt u zich als bedrijf maatschappelijk betrokken? Dan mag u de Beursvloer niet missen! De Beursvloer is niet alleen voor maatschappelijke organisaties, maar vooral ook voor bedrijven een prima plek om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Verenigingen of stichtingen kunnen uw bedrijf en uw medewerkers meenemen in activiteiten of u kennis laten maken met hun doelgroepen. OBGB-lidbedrijf KSE is u reeds voorgegaan en heeft zich al aangemeld (klik hier voor hun beweegredenen).

Meer informatie biedt www.beursvloergemeentebladel.nl; ook aanmelden voor deelname is hier mogelijk. In geval van vragen neem contact op met Hetty Maas, telefoon 06-41559548.
 
OBGB Open Bedrijvendag

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de OBGB Open Bedrijvendag, die op zaterdag 15 juni as. georganiseerd zal gaan worden tussen 10:00 en 16:00 uur. Zo'n 25 OBGB-lidbedrijven zetten de deuren open voor bezoekers en geinteresseerden, er worden rondleidingen georganiseerd, er is een prijsvraag voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, er is een loterij met fraaie prijzen en er is ook vertier voor jong en oud. We hopen er een gezellige maar vooral ook interessante dag van te maken. De opmaak van de jubileumkrant, die in samenwerking met PC55 wordt gemaakt, is nagenoeg rond. Deze zal ter aankondiging van de Open Bedrijvendag OBGB in week 23 verspreid worden.
Meer informatie over de Open Bedrijvendag verschijnt binnenkort op onze website; wij houden u op de hoogte!
 
Nieuw OBGB-lidbedrijf: Van Maanen en Leyten Hoveniers

Nieuw lidbedrijf Van Maanen en Leyten Hoveniers is een toonaangevend hoveniersbedrijf met een rijke historie, opgericht door Theo van Maanen en Giel Leyten in 1981.  Ondertussen is zoon van Theo, Wouter van Maanen ook alweer bijna 10 jaar werkzaam binnen het bedrijf. Samen met drie werknemers heeft men jarenlange ervaring en wijdverbreide kennis van tuinen. Tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging zijn dagelijkse bezigheden.
Opdrachtgevers zijn particulieren, bedrijven, woningbouwcoöperaties, stichtingen en scholen. Wie de opdrachtgever ook is, kwaliteit leveren en afspraken nakomen is altijd het uitgangspunt. Niet voor niets staan ze bekend als een betrouwbaar hoveniersbedrijf.  Een bedrijf dat elke dag midden in de praktijk staat. Sterk in groen dankzij betrokken en enthousiaste medewerkers en dankzij een compleet wagen- en machinepark.Kijk eens op www.vmlhoveniers.nl en www.tuinautomatisering.nl  voor meer informatie.
 
 
Help OBGB-lid DIT Werkplekken aan de titel 'beste flexcenter 2013'!

OBGB-lidbedrijf DIT Werkplekken is, als enige kleinschalige, dorpse werkplekverhuurder genomineerd voor de titel ‘beste flexcenter 2013’. De overige genomineerden betreffen allemaal grote, ‘stadse’ jongens als Seats2meet en Igluu. Help DIT naar de overwinning! Dit kan door te stemmen vóór 31 mei via de link http://www.springwrq.com/ , te kiezen voor DIT werkplekken (bij beste flexcenter) en daarna het formulier te versturen (middels de knop ‘versturen’ onderaan de pagina). Alvast bedankt! Voor meer info over DIT: www.dit-werkplekken.nl
 
Woon Inspiratie Dagen bij OBGB-lid Prowork Home Systems

Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei as. presenteert Prowork Home Systems samen met 11 collega ondernemers de Woon Inspiratie Dagen. Tijdens dit weekend worden de nieuwste woontrends gepresenteerd en kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor binnen en buiten.
De deelnemers zijn allemaal Kempische bedrijven die iets bijzonders te bieden hebben op het gebied van wonen. Er zijn presentaties van de nieuwste audio oplossingen, domotica, inbraak- en camerabewaking, vloeren, wanden en plafonds, houten meubels, wellness, interieur, tuinen.  Ook vindt u er een bouw- en energieadviseur en een makelaar in onroerend goed. Klijk hier voor de openingstijden en meer informatie.
 
IPK - Nominatie Ir. Noordhofprijs 2013

Aanmelden voor deelname aan IPK
Stichting IPK is de afgelopen weken druk in de weer geweest voor het enthousiasmeren van ondernemers in de Kempische regio voor de zogeheten IPC regeling. Een subsidieregeling, bedoeld voor samenwerkende ondernemers, die recht kan geven op subsidie voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. Inmiddels hebben vele ondernemers aangegeven dat zij hieraan mee gaan doen maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De tijd dringt waardoor IPK alleen nog een mogelijkheid kan bieden aan ondernemers die reeds een concreet project hebben en dit samen met minimaal een partner wil gaan uitvoeren (voor iedere partner is  € 25.000 subsidie mogelijk!). Daarnaast dienen deze bedrijven bereid te zijn om zelf een bijdrage te leveren voor het opstellen van de aanvraag van € 675 en uiteraard dient men aangesloten te zijn bij een de ondernemersverenigingen binnen het KOP. Heeft u interesse? Neem dan z.s.m. contact op met Marja de Bruin van IPK, ipk@hetkop.nl, telefoonnummer 06-55944250.

Nominatie medewerker Ir. Noordhofprijs
Via het Kempisch Ondernemers Platform is het mogelijk een medewerker van een van de aangesloten OBGB-lidbedrijven te nomineren voor de Ir. Noordhofprijs, welke op 7 november 2013 uitgereikt zal gaan worden bij Vanderlande Industries te Veghel. Het KOP verneemt graag z.s.m. (voor 28 mei as.) van u welke medewerker/bedrijf dat zou kunnen zijn via info@hetkop.nl. Meer informatie over de Ir. Noordhofprijs vindt u op de website van de Stichting Bevordering Vakmanschap: http://www.bevorderingvakmanschap.nl/
 
Verzoek Huis van de Brabantse Kempen Beursdagen

Het Huis van de Brabantse Kempen (het streekplatform waarvan KOP deel uitmaakt) wijst u graag op de bijgesloten brochure voor de Beursdagen in het beursgebouw van Eindhoven.

Deze bijeenkomsten zijn een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken, de naam van de Kempen, de maakindustrie uit te dragen op een plek die juist voor De Kempen interessant kan zijn. Heeft u interesse in deelname of heeft u vragen over het Kempenplein dat gerealiseerd zal gaan worden? Neem dan contact op met Peter van Overdijk van het Huis van de Brabantse Kempen (telefoonnummer 013-5144179, pvoverdijk@brabantsekempen.eu ). Zie ook www.brabantsekempen.eu.
 
ISK Nieuws

Verzuimbegeleiding via CZ Bedrijf & Gezondheid (B&G)
CZ Bedrijf & Gezondheid (hierna B&G) is met Inkoop Samenwerking de Kempen een unieke raamovereenkomst aangegaan voor verzuimbegeleiding. CZ is vanaf 2013 als nieuwe verzuimpartner op het bedrijventerrein aanwezig met een casemanager en een bedrijfsarts.
Voor elk bedrijf verzuimbegeleiding op maat
CZ bespreekt met u wat uw wensen zijn in verzuimbegeleiding en adviseert hierin welk pakket het beste past bij uw bedrijf. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket waarbij de volledige regie bij u ligt en B&G op uw verzoek adviseert en ondersteunt in het verzuimproces; een zgn. pakket op verrichtingenbasis. Ook is het mogelijk om de volledige regie uit te besteden aan B&G. Men kijkt naar wat het beste aansluit bij uw wensen en u ontvangt hiervoor een voorstel op maat.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gabriëlle Couwenberg van CZ via telefoonnummer: 076 – 5243471 of per email: gabrielle.couwenberg@cz.nl.

Controle brandblusmiddelen i.s.m. Smeba Brandbeveiliging
Voor leden die willen dbeveiligingprofiteren van scherp onderhandelde prijzen voor de (verplichte) controle van brandblusmiddelen, brandslanghaspels en de aanschaf daarvan, adviseren wij om contact op te nemen met Smeba Brandbeveiliging (Miriam Orlik, m.orlik@smeba.nl, telefoon 024-3741417). U maakt dan per direct gebruik van de bijzonder scherpe prijsafspraken!

Bestel nu agenda's met extra korting bij Lyreco
ISK heeft een extra korting kunnen realiseren via Lyreco m.b.t. de inkoop van agenda's voor 2014. Indien  agenda's voor 30 juni 2013 in opdracht gezet worden, is sprake van een extra korting van 3%. Via deze link krijgt u inzage in het aanbod van de nieuwe agenda's. Wilt u de brochure per post ontvangen of heeft u vragen over prijzen of het assortiment? Neem in dat geval contact op met Rigt Perez De Groot, telefonisch te bereiken onder 06-45638484.

www.iskempen.nl - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!

 
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel