OBGB Nieuwsbrief April 2013
 
OBGB investeert in camerasysteem

In de Algemene Leden Vergadering van OBGB, die plaatsvond op woensdag 24 april 2013 werd een bijzonder besluit genomen met betrekking tot het project beveiliging. Het bestuur kreeg van haar lidbedrijven de toestemming om gereserveerde gelden dit jaar nog te gaan besteden aan de investering in een camerasysteem voor de bestaande bedrijventerreinen in de gemeente Bladel.

In december 2012 maakte OBGB bekend niet aan te gaan haken bij het camerasysteem dat geïmplementeerd zou gaan worden op het Kempisch Bedrijvenpark. Frits Oomen, voorzitter OBGB: ‘Wij hebben tijd en energie gestopt in het onderzoek naar camerabeveiliging samen met het Kempisch Bedrijvenpark, maar er was sprake van een te groot financieel risico voor ons als vereniging.” Volgens Oomen ging het daarbij met name om de investering waarmee de digitale verbindingen tot stand gebracht zouden worden. “En daarom heeft onze werkgroep veiligheid een concept ontwikkeld, waarmee het toch mogelijk is een camerasysteem te implementeren en daarmee onze terreinen nog beter te beveiligen. De kracht zit hem daarbij m.n. in de samenwerking met onze lidbedrijven, maar gelukkig heeft ook de gemeente Bladel haar medewerking toegezegd. Een mooier cadeau kunnen we onszelf, als 10-jarige vereniging niet wensen!”. 
 
KVO/OBGB-trofee 2013 voor Famar Nederland B.V.

Burgemeester Boy Swachten van de gemeente Bladel heeft onder het toezien van ruim 70 OBGB-lidbedrijven tijdens de Algemene Leden Vergadering de KVO/OBGB-trofee uitgereikt aan Famar Nederland B.V., gevestigd aan Industrieweg 1  te Bladel. De prijs bestaat uit een zeer vakkundig gemaakte trofee door OBGB-lid Rob Vissers en is één jaar lang in het bezit van het bedrijf dat op veiligheidsgebied de zaken het beste op orde heeft.

Famar Nederland B.V. is geruime tijd gevestigd op bedrijventerrein de Sleutel op een prachtige locatie bij de entree van het bedrijvenpark. Famar  is een farmaceutisch productiebedrijf en maakt onderdeel uit van de FAMAR Groep, welke zich richt op farmaceutische productie, productie van cosmetica en productontwikkeling. Wereldwijd werken er zo’n 3500 medewerkers, waarvan er in Bladel 160 werkzaam zijn. Algemeen directeur Jo Lavaerts nam de prijs trots in handen van burgemeester Boy Swachten. “Ik ben nog maar kort directeur van de Bladelse vestiging en vind het geweldig dat ik deze prijs nu al in ontvangst mag nemen. De eer gaat natuurlijk naar onze mensen, die er voor zorgen dat ons bedrijf blijkbaar een goede uitstraling heeft!”

Binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen van de bedrijventerreinen werken gemeente Bladel, politie Brabant Zuid-Oost, de Bladelse bedrijventerreinen en OBGB namens de ondernemers al ruim zeven jaar samen aan een structureel veilig bedrijventerrein. Ook de gevestigde bedrijven spelen daarbij een belangrijke rol en jaarlijks wordt de winnaar van de KVO/OBGB-trofee verkozen tijdens schouws door de KVO Werkgroep en het Bedrijvenpreventieteam. Het verschil tussen de winnaar en de andere (tien) genomineerden zat 'm dit jaar vooral in de verzorging van het buitenterrein.
 
Inbraken en aangifte doen bij politie

Helaas moeten wij melden dat in korte tijd twee keer grote hoeveelheden brandstof (diesel) vervreemd zijn bij één van onze OBGB-lidbedrijven, gevestigd op bedrijventerrein de Sleutel. De politie heeft ons nogmaals verzocht alle ondernemers te vragen bij inbraak of diefstal telkens aangifte te doen. Dit zorgt er voor dat ook de politie zich adequaat en effectief kan inzetten voor veilige bedrijventerreinen binnen onze gemeente.
 
Feestweekend OBGB - Donderdag 13 juni, vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni 2013

Donderdag 13 juni 2013
Als om 16:45 de gong klinkt in de grote aula van het Pius X-College (aanvang 16:00 uur), zullen bedrijven en maatschappelijke organisaties uit het Bladelse met elkaar gaan handelen met gesloten beurzen. De eerste Beursvloer in de Kempen vindt dan plaats, waarbij OBGB namens de ondernemers een deel van de organisatie op zich neemt. Nog niet aangemeld voor deelname of op zoek naar informatie over dit unieke gebeuren? Kijk dan op www.beursvloergemeentebladel.nl 

Vrijdag 14 juni 2013
Om 16:00 uur worden alle OBGB-lidbedrijven uitgenodigd (persoonlijke uitnodiging volgt) voor een sportief en gezellig samenzijn op de Golfbaan De Achterste Hoef. U kunt met maximaal 2 personen per bedrijf deelnemen en kiezen voor een clinic of een flight (greenfee). We sluiten af met een smakelijke BBQ.

Zaterdag 15 juni 2013
In totaal zullen 28 OBGB-lidbedrijven zich presenteren aan geïnteresseerden op de Open Bedrijvendag OBGB, die plaatsvindt op zaterdag 15 juni tussen 10:00 en 15:00 uur. Afsluiting van deze dag vindt plaats om 15:00 uur bij WVK-Groep, waar de winnaars van de wedstrijd voor basisschoolkinderen en de groots opgezette loterij bekend gemaakt zullen worden. Basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 krijgen de gelegenheid mee te doen aan een wedstrijd en bezoekers aan de opengestelde bedrijven kunnen door middel van hun bezoek gratis meedoen aan de loterij met fraaie prijzen.

Het is nog steeds mogelijk te adverteren in de full-color jubileumkrant (huis aan huis verspreid in de gemeente Bladel) die OBGB in samenwerking met PC55 opmaakt en verspreid. Voor de advertentietarieven, klik hier. In geval van vragen, neem dan contact op met Hetty Maas (hetty@obgb.nl).
 
ISK Nieuws

BHV opleiding in mei of juni 2013
Helaas is het niet gelukt een BHV opleiding te organiseren in de maand april. FAST organiseert bij voldoende deelname een opleiding BHV in mei of juni 2013. De opleiding bestaat uit drie dagen, waarvan 2 dagen EH en 1 dag B&O. De kosten bedragen € 240,00 p.p. excl. 21% BTW. Dit is inclusief koffie/thee, lunch, lesmaterialen, lotus, examen, certificaten en pasje van NIBHV. Als u interesse heeft, dan kunt u zich opgeven voor 10 mei as. bij Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl. Zie ook toegevoegde brief. Indien u gebruik wenst te maken van CCV code 95, graag vermelding hiervan.

Taxatie Bedrijfspanden
Een aantal lidbedrijven heeft de afgelopen periode gebruik gemaakt de raamovereenkomst die ISK heeft voor de taxatie van bedrijfspanden. Heeft ook u interesse in een bedrijfstaxatie voor een ISK-tarief? Kijk dan op de ISK website voor meer informatie of neem contact op met:
- Roijmans Makelaardij, Peter Roijmans, telefoon 0497-380103, info@roijmans.nl
- Van Limpt Makelaardij, Jan van Limpt of Stephan Bleumer, telefoon 0497-361090, stephan@vanlimpt.nl
- Qualitas Bedrijfsmakelaardij, Rob Lommers, telefoon 0497-584710, welkom@q-bedrijfsmakelaar.nl

Nieuwe projecten op het gebied van energie, LED-verlichting en inspecties stookinstallaties
Het ISK-bestuur zoekt met regelmaat naar nieuwe projecten, waarmee lidbedrijven hun voordeel kunnen doen. Momenteel verloopt bij een van de BOC-lidbedrijven een traject, waarmee onderzocht wordt of de inkoop van gas en electriciteit voor medewerkers een succesvol ISK-project zou kunnen zijn.

Daarnaast heeft het onderwerp LED-verlichting de volle aandacht van het ISK-bestuur. Graag zouden zij willen vernemen in hoeverre er interesse is bij de lidbedrijven om dit aan te bieden dan wel gezamenlijk in te gaan kopen. Meld u via hetty@iskempen.nl als dat het geval is (voor 10 mei as.).

Vanwege de verplichting om stookinstallaties periodiek te keuren c.q. te inspecteren overweegt het ISK-bestuur een project op te zetten. Kunt u als lidbedrijf een rol spelen in deze vorm van dienstverlening (het keuren en inspecteren van stookinstallaties)? Of heeft u interesse als afnemer in dit project?
Neem ook dan contact op met het bestuur van ISK via hetty@iskempen.nl (voor 10 mei as.).

Samenwerking met Lyreco: inkoop van kantoorartikelen
Veel bedrijven uit de Kempen maken gebruik van de raamovereenkomst met Lyreco. Er zijn per 1 januari jl. geen prijsverhogingen doorgevoerd en er is per 1 maart jl. zelfs een prijsverlaging voor papier in de nettoprijslijst doorgevoerd.  De raamovereenkomst bevat nog steeds bijzonder goede afspraken, mede ook omdat Lyreco het belang van deze samenwerking inziet.  Interesse in deelname? Neem dan contact op met Rigt Perez de Groot van Lyreco, te bereiken onder 06-45638494 of z80104070@lyreco.com.

www.iskempen.nl - ISK, de organisatie voor inkoopsamenwerking in de westelijke kempen!
 

www.obgb.nl
info@obgb.nl
OBGB

Secretariaat OBGB
Postbus 52
5530 AB Bladel